XiaoYu je naspat (na okounovy Du Ro), a dufam ze tym potesim svojich
niekdajsich hlavnych diskuterov Pavelu a Yiwana

.
for Fireball - si ten co si myslim, alebo nie so ten co si myslim? Kazdopadne ta zdravim.
for Pavela - aby som sa s tebou nezdrzoval, na toto tema sa pobav so Zdenkom (myslim Yang styl, Family system a tak).
for Yiwan - moc pekny rozhovor s p.Boztepe, akurat ma prekvapilo, ze si nezaviedol rec na jeho potycku s Williamom Chengom (? asi), o ktorej sa mi zda, ze si sa dost nelichotivo vyjadroval (na adresu p.Boztepe). Ale to je len take rypnutie, nic dolezite.
for Miro - pokial viem ja, tak Yang Sau Chung cvicil so svojou dcerou Yang Ma Lee 29 rokov (denne). Da sa isto zistit ako dlho cvicili disciples Ip Tai Tak, Chu Gin Soon a Chu King Hung pod Yang Sau Chungom.
Osobne si myslim, ze porovnavat disciples s rodinnymi clenmi je blbost, a tiez je blbost tvrdit, ze Yang Sau Chung sa ucil od ziakov rodiny. Ale to je len moj nazor. Myslim si, ze Yang Sau Chung porusil hodne tradicii, okrem ineho povolil Yang Ma Lee vyucovat bielych. Momentalne hlavny ziaci Yang Ma Lee su: John Conroy (myslim ze je 1.disciple Chu Gin Soona), Joe Balthazar (o nom neviem, da sa najst na nete) a Jim Uglow (18 rokov cvicil u Chu King Hunga). Jima poznam osobne, vravel mi, ako kedysi chodil s Chu King Hungom do Karate klubov (v Anglii) nazorne vysvetlovat, o com je Taiji. Vsetci tyto traja pani cvicili u disciples, a ako nahle stretli Yang Ma Lee, tak zacali cvicit s nou. Co si myslim, ze hovori o rozdiele medzi disciples a rodinnymi clenmi. A celkovo si myslim, ze o postaveni Yang Ma Lee v rodinne Yang vies uplne prd, sorry.
Inac kedze neviem, co sa moze povedat na verejnosti a co nie, nebudem toto tema viac rozvijat, kto chce zistit viac, pozrite si stranku p.Kurfursta,
www.taijiquan.cz, kde su nejake clanky (rozhovor John Ding s Ip Tai Takom, Zdenek Kurfurst s Jimom Uglowom a zalozenie Yang Ma Lee Student Association).
Ohladom pouzitia vnutornych stylov v boji, pytal som sa Jima Uglowa, za asi aky cas sa da pomocou Yang Family systemu naucit ako tak branit, odpovedal mi ze tak za 5 rokov, ale pokial bojujes casto, tak aj za 2. A dalej ho citujem -"Dal som zly peng, a mal som zlomeny nos. Znovu som dal zly peng, a prisiel som o zub. Ale po roku sa moj peng podstatne zlepsil"-.
Je mi uplne jedno co si myslite, nikoho nemienim presviedcat. Ja som po cca 10 rokov cvicenia roznych Yang stylov zazil sok, ked som zacal s Yang Family systemom. Myslim si, ze vela ludi, ktory sa tvaria ako odbornici na Yang (a takym som bol pred nedavnom aj aj), o nom naozaj vedia velmi malo. Ako uz dlhe roky hovori Pavela, treba si na Kung Fu naozaj najst cloveka, ktory to vie.
Duro