Moderátor: pm
player píše:Hark:a kde bych Vas nasel?A co ze se skryva pod skratkou ELYWCIMAA,to vidim poprve.
Joe_boxerka píše:Klidek píše:pavela píše:Viděl jsem Brece Leeovu knihu o Jutkunedo a zjistil jsem, že je stručným výtahem staré čínské učebnice wušu pro děti a začátečníky z 50tých let. Což nevylučuje, že to Brjůs napsal sám, a že se ke svým převratným teoriím o Kungfu nedopracoval vlastním výzkumem, bez toho, že by vůbec o nějaké učebnici věděl...
No ty si zase nafrcenej kamo, uz se na ten speed preci jenom vybodni. Zacinam si o tebe delat starosti
Mudr. Klidek
vzdyt je to s tou knihou pravda, navic je to "spatny" strucny vytah, hele "Klidku" znas ty tu knihu vubec a znas nejaky cinsky na porovnani?
Joe_boxerka
pavela píše:??? Klídek, ty si taky představuješ pod pojmem kung fu: úúúu úúúúáááá iiiuuu. Garcia to taky přímo žere
Klidek píše:pavela píše:??? Klídek, ty si taky představuješ pod pojmem kung fu: úúúu úúúúáááá iiiuuu. Garcia to taky přímo žere
4 Pavela: A no tak taak zly to se mnou zas neni
4 Ukropcany: Spolecna ucta a respekt k cloveku, kterej zasadnim zpusobem ovlivnil (zmenil) vyvoj BO. Myslim ze je zajimavy si precist nazory na dany tema od lidi, pro ktery je fight kazdodenni normalni zalezitosti.
Byezz
Anonymní píše:8) tak uveď příklad jaké konkrétní BU ovlinil/změnil a jak
Box?
Tchai Ti?
karate?
MT?
Hung Gar?
![]()
ukropcany píše:Ak ho tak ovplyvnil, tak preco skoncil pri boxe?Klidek píše:Ale s L.Banerem je to idealni priklad protoze zacinal s JKD a WT)) bingouuu
![]()
Anonymní píše:
Asi proto, že principy JKD lze aplikovat v kterémkoliv BU - tedy i v boxu... Ale to mnozí, kteří nechápou, nechtějí chápat a nikdy nepochopí JKD, neví...
Je otcem michanejch BU, je otcem plnokontaktniho nhb sparringu, dokonce i rukavice bez prstu jsou jeho prace.
Anonymní píše:Mě by spíš zajímalo, když byl Bruce takovej novátor, jestli to jeho JKD cvičí někdo v Číně, tam tomu asi rozuměj, když je to jejich BU, nebo že by byli chytřejší ti rváči v kleci, kteří to už možná cvičí taky 5 let než Číňani kteří BU zkoušeli a vyvíjeli několik set let a šlo jim opravdu o kejhák?
Sennin píše:Zdar YiWane:
koukám, že se docela rozepsal. Vůbec nepochybuji o tom, že víš o čem mluvíš a samozřejmě vím, že jsi cvičil JKD. Proto snad jako jeden z mála v naší republice můžeš konkretizovat a psát zasvěceně.
Tvrdím, že JKD principy má a jsou definované - nikoliv pouze a jen samotným BL, ale hlavně lidmi, kteří se vydali stejnou cestou - cestou svobody a kreativity.
Tobě se zdá, že JKD nemá hlavu ani patu - mě se to tak nejeví, ale to si necháme na soukromou diskuzi.
Tvrdíš, že JKD je jasný a technicky definovaný styl - ano, pokud člověk bude uvažovat pouze technicky a primitivně (to není žádná narážka na Tebe, nebo nedejbože urážka). Já si to nemyslím - což je opět téma na diskuzi u čaje...
Sám jsi mi tvrdil (už je to dávno - v jednom osobním dopise), že JKD jsi cvičil proto, že to bylo právě JKD, že bylo spojené se jménem BL, že jsi obdivoval Dannyho Inosanta (viz tvoje znalosti v Escrimě ap.). A hlavně, že díky JKD jsi se dostal k Wing Chun - protože jsi chtěl studovat to, co bylo prvotním základem JKD.
Člověk se samozřejmě věkem mění - hlavně zmoudří, stává se vyrovnanějším... Ty jsi se vydal svou cestou - děláš to, co se Tobě zdá správné a samozřejmě budeš vždy a všude obhajovat to, co děláš.
V tomhle Tě obdivuji a opravdu všem tvrdím, že jsi v naší republice největším znalcem na Wing Chun - ale vzpomeň si, čím vším sis musel projít, abys to "svoje" našel a dělal.
Brzy se stavím
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků