průzkum

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod practice » stř 13. črc, 2005 18:20

hmm :wink:
i zacatecnik to muze delat dobre
spatne to delaj akorat ti, kteri jsou zkraceni a nebo ti kteri u toho premysli spatnym zpusobem :D
practice
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 13. črc, 2005 19:45

Sai: no díky, mě zajímá jesi se časem nějak razantně může zlepšit i vejška postoje krom té výdrže? To jak dlouho stojím je věc druhá, řekněme že dostatečně, ale cvičim to teprv ten rok. Může to bejt zkrácenejma achilovkama, daj se protáhnout i kotníky? Já si například nedokážu sednout do bobku a bejt na patách. Ale nadruhou stranu při stání v postoji mám kolena nad palci což tak bejt má, tak musí bejt chyba jinde. ®e by to byli kotníky v krutu, nebo je třeba víc protáhnout kyčle? Motýlka mám totiž hroznýho. Fakt nevím.
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sai » stř 13. črc, 2005 19:53

Harutomo_Yasumizu - to je divné že to cvičíš rok a nemůžeš níž... když jsem to cvičil sotva dva měsíce tak jsem si všiml výrazného pokroku... teď by se dalo říct stojím akorát a dolů už moc nejdu... teď to je jenom o výdrži...
je ale fakt.. že já cvičím i to sezení si na patách.. které jsi popisoval a z tohoto sedu pak jedu leh-sedy...asi víš co myslím... :wink:
doufám že ti s tím poradí někdo zkušenější.. třeba WT_Martin.... :wink:

practice - :lol: neboj, já přemyšlím dobře... hůř na tom jsou ti, co to pak nechápou :lol: :lol:
®ij jako by každá minuta byla tou poslední...
Sai
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Harutomo_Yasumizu » stř 13. črc, 2005 21:45

Sai: no právě, to je mi divný, proto skouším jesi neměl někdo náhodou podobný postoje a jesi se to po delším čase třeba zlepšilo. Já vůbec mám takový nevšední záležitosti, no co se kuli tomu neposeru, cvičím si v klídku dál se svými nevšedními maličkostmi. Měj se :)
Harutomo_Yasumizu
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: průzkum

Příspěvekod ShogunShade » sob 20. kvě, 2006 10:54

Mik píše:Zdravím všechny. Chtěl bych udělat takový malý průzkum. Už sem se na to jednou ptal a nikdo mi neodpověděl. Zajímalo by mě jestli cvičíte stání v postoji jezdce na koni (sei ping ma, ma bu , kobu dači). Jak často to cvičíte? Jak dlouho v tom postoji stojíte (minutu?, víc minut? hodinu? ... ). Nebo se vám zdá tothle cvičení za zbytečný? :lol: Nebo dáváte předost jinému typu tréninku ve statických pozicích (stání na pěstech,prstech, nebo jiný typy pozic.) Nebo si myslíte, že cvičení ve statických pozicích je kničemu? Doufám, že mi někdo odpoví. :lol:

já osobně se snažim v něm stát co nejdéle, ale nemám zas takový předpoklady na nějakou hodinu stání :D . Ja osobně si myslím, že to důležité je, zpevňuje to nohy jak ocel :) a pomáhá to při stabilitě.
ShogunShade
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » sob 20. kvě, 2006 14:03

zdar a silu, "stani v postoji" (jaat ma, jaam jong/zhan zhuang) je cviceni vnitrni, o posileni nohou jde mozna az na poslednim miste.

"stani v postoji" je potreba cvicit spravne, pravidelne, postupne pridavat cas a pod dohledem kvalifikovaneho instruktora - je to urcite o necem jinem nez se postavit do psootje a stat jak dlouho to clovek vydrzi.

navic, aby se clovek vyhnul ztuhlosti a tzv. "mrtvemu postoji" (sei ma), je potreba krome postoju (ma sik), tj. spise "statickeho" cviceni cvicit i praci nohou (bou faat), tj. cviceni "dynamicke", a samozrejme strecink (yau gung).

zeptej se sveho ucitele a neexperimentuj doma.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na čínská bojová umění a sporty...