kung-fu v BA?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Re: Pozri wushi

Příspěvekod Anonymní » čtv 09. čer, 2005 14:01

Marius píše:....Mna zajima moj trening lebo nikto za mna nenatrenuje to co sa chcem naucit a nie povest alebo zabomysie vojny.

Povest = značka (trademark). Ked mi 10 ludi povie, ze ten a ten clovek ma bude ucit blbosti, tak k nemu nepojdem a pojdem k takemu o ktorom mi 10 ludi povie, ze je fakt dobry... Mali by to byt samozrejme zasveteni ludia a nie taki, co tam boli tyzden aj s cestou...
Dalsou dolezitou vecou vyberu je zistit trenerovho ucitela. Ak ho ucit nejaky tajomny sensei o ktorom sa nemoze hovorit, alebo si na ucenie spomenul z predchadzajuceho zivota, tak takeho trenera mozte, kludne poslat do prd...e :)
Takych "majstrov" mame na slovensku (aj v cechach) plno a verte, ze jedine, co si z ich treningov odnesiete, bude skusenost, ako vas osklbali :roll:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 10. čer, 2005 6:07

to Marius - ok, je to tvoja voľba, cvič si kľudne u koho chceš...ja len tvrdím a budem si stáť za tým kým ma niekto nepresvedčí o opaku, že spomínaný "majster" je možno dobrý v telocviku a pochytil niečo z wushu, no po morálnej, etickej, tej "ľudskej" stránke je odpad...páčia sa mi najmä názory ľudí, ktorí ho poznajú dva dni aj s cestou a tvrdia aký je fantastický...vyčkajte času, všetko sa ukáže v pravom svetle...ten človek, ak sa dá vôbec tak nazvať, si narobil veľa problémov a tie ho raz dostihnú...týmto považujem túto tému za vyčerpanú...akékoľvek ďalšie dotazy navrhujem riešiť cez maily, aby to zbytočne neovplyvnilo úroveň tohoto fóra...
http://www.wushu.sk
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 10. čer, 2005 22:44

Caute vsetci. Hovorite, ze Wang neni dobry clovek, ze Filo je divny, ale nic konkretne. Zaujima ma, preco si to myslite, lebo obidvoch poznam (nepoznam ich dlho a ani netvrdim ze su dokonali, ale zatial nemam ziadne negativne skusenosti). Diky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod md201 » pon 13. čer, 2005 12:44

tekki píše:Hej, dojdi na Lataretskú každý utorok a štvrtok o 18.00 a uvidíš. Trénujeme tam Wing Tsun, teraz na akcii Večer bojových umení bude aj táto škola. Inak stránka je www.autoobrana.sk

no, lenže ja som tam bol a pravdupovediac, ste pekne trapný....
md201
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod md201 » pon 13. čer, 2005 12:54

wushi píše:to Marius - ok, je to tvoja voľba, cvič si kľudne u koho chceš...ja len tvrdím a budem si stáť za tým kým ma niekto nepresvedčí o opaku, že spomínaný "majster" je možno dobrý v telocviku a pochytil niečo z wushu, no po morálnej, etickej, tej "ľudskej" stránke je odpad...páčia sa mi najmä názory ľudí, ktorí ho poznajú dva dni aj s cestou a tvrdia aký je fantastický...vyčkajte času, všetko sa ukáže v pravom svetle...ten človek, ak sa dá vôbec tak nazvať, si narobil veľa problémov a tie ho raz dostihnú...týmto považujem túto tému za vyčerpanú...akékoľvek ďalšie dotazy navrhujem riešiť cez maily, aby to zbytočne neovplyvnilo úroveň tohoto fóra...
http://www.wushu.sk

Marek, Marek.... zobuď sa! wang je velmi dobrý vo wushu a to, Ľe si jeho kvality videl len v tom, Ľe si ho chcel ošklbať o peniaze a bral si ho ako oslíka ktorý ti kaĽdým zatraseným vyrobí kopu prachov... to je len ukážka tvojej disciplíny ktorá je nulová... P.s.: wanga poznám 3 roky a je to makač, cvićím uňho od začiatku a je mi ľúto čím musel tento človek prejsť... bola to ukážka slovenskej hamižnosti, neúcty a nepripravenosti na azijsku kultúru... bohužial Wang natrafil na Slovensku na ľudí ktorí sa chceli na ňom iba nabaliť... /že, mareček :-)) / je to hanba! a hlavne je to smutné...
md201
diskutér - nováček
diskutér - nováček

wushu je klamár...

Příspěvekod md201 » pon 13. čer, 2005 13:11

wushi je Marek ©koluda ktorí trepe hovadiny, nevšímajte si ho...
Najlepšie na ňom je, že keď bol s Wangom tak to bolo samé: "on cvičí tradičné!, on je super! on je neviem čo všetko" Marek, ohováril si všetky ostatné školy čo boli a sú na Slovensku a hovoril si, že wang je najlepší na Slovensku... a teraz? hovoríš to isté len naopak... a je to kvôli tomu, Ľe wang odmietol byť tvojim osobným majetkom, preboha veď si správal ako keby si ho vlastnil alebo čo?! na to si všetci dobre pamätáme... A Miro? tak ten ma prekvapil asi najviac, o tebe marek sme vedeli, že si depko, ale to ako sa zachoval miro je fakt hlúpe... no, čo už Slovač sa nezaprie... teraz sa Mira zastávaš: chudáčik mirko, div by si mu do r..i nevliezol a predtým to bolo samé: k...t a j..o a podobne... Marek ty si prípad na stredu... si rozmaznaný mamičkin trupík... to čo si povedal o wangovi vôbec nieje pravda... snažíš sa ho tu zdiskreditovať.... lebo nevieš nič iné... len ohovárať, robil si to vždy... len ciele sa zmenili... Marek, prajem ti do života len to najlepšie a dúfam, že jedného dňa budeš schopný o týchto veciach hovoriť aj s Wangom osobne a nielen za jeho chrbtom, lebo je to zbabelé... a nehodí sa to k tvojmu "imidĽu" niekoho kto cvičí bojové umenia...
md201
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod adho » pon 13. čer, 2005 17:57

Anonymní píše:Caute vsetci. Hovorite, ze Wang neni dobry clovek, ze Filo je divny, ale nic konkretne. Zaujima ma, preco si to myslite, lebo obidvoch poznam (nepoznam ich dlho a ani netvrdim ze su dokonali, ale zatial nemam ziadne negativne skusenosti). Diky

prihlas sa, alebo mi posli mejl. nebudem tieto veci riesit na fore..
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushi » pát 17. čer, 2005 11:24

ajhľa, dávno som tu nebol a ako sa to krásne vyvinulo...
md201 - to by ma len zaujímalo, ktorí z wangových posluhovačov si...tvrdíš, že som trupík, apod. - mám aspoň gule sa podpísať pod svoje tvrdenia...
len sa chlapca zastávajte...áno, všetko čo som tvrdil predtým, bola pravda ktorú si "majster" vynútil, tak som ju musel prezentovať, ak som chcel u neho fungovať...
vraj som ho chcel ošklbať - človeče, ty si fakt magor, ak si niekedy v živote zarábal peniaze a nežil len na úkor rodičov či niekoho iného, tak vieš, aké to je z podniku, kde sa delí zisk na polovice, zo svojej polovice ešte financovať celý podnik...wangova verzia je jasná...nech všetko to, čo tu píšeš potvrdí priamo mne do očí, potom sa môžme o tom baviť...
vraj ho ohováram za chrbtom - ty drbko, veď som ho vyzval viackrát aj prostredníctvom jeho právničky na stretnutie, ani raz neprišiel, lebo vie, že odrbal niekoho, kto mu chcel len dobre...ale to nemôžeš ty ako správny "riťovlez" vedieť, poznáš ho len na tréningu a len tak ako to on chce, inak vieš úplné hovno...
vraj ste všetci vedeli, čo som zač - zázrak, nikto mi nebol schopný povedať ani slovo do očí, to je fakt odvaha a úprimný prístup, tak, ako ho prezentuješ...
vraj ohováram - a koho? všetko, čo som tu tvrdil, je pravda a dá sa to overiť i dokázať...ochotne poskytnem všetky dokumenty vrátane wangových plánov, ako so mnou vypiecť...

takže, poskok, ak nájdeš odvahu a napíšeš svoje údaje, ochotne sa s tebou stretnem a môžme si vyjasniť svoje postoje...ale na to ste všetci posraní, takže si cvičte u toho "makača" a ďalej mu lížte riť, veď máte začo....

S pozdravom
Marek ©koluda (už som sa podpísal zopárkrát, takže predstavovať ma nemusíš, mám svoj web kde sú všetky údaje)
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod md201 » pát 17. čer, 2005 22:12

wushi píše:ajhľa, dávno som tu nebol a ako sa to krásne vyvinulo...
md201 - to by ma len zaujímalo, ktorí z wangových posluhovačov si...tvrdíš, že som trupík, apod. - mám aspoň gule sa podpísať pod svoje tvrdenia...
len sa chlapca zastávajte...áno, všetko čo som tvrdil predtým, bola pravda ktorú si "majster" vynútil, tak som ju musel prezentovať, ak som chcel u neho fungovať...
vraj som ho chcel ošklbať - človeče, ty si fakt magor, ak si niekedy v živote zarábal peniaze a nežil len na úkor rodičov či niekoho iného, tak vieš, aké to je z podniku, kde sa delí zisk na polovice, zo svojej polovice ešte financovať celý podnik...wangova verzia je jasná...nech všetko to, čo tu píšeš potvrdí priamo mne do očí, potom sa môžme o tom baviť...
vraj ho ohováram za chrbtom - ty drbko, veď som ho vyzval viackrát aj prostredníctvom jeho právničky na stretnutie, ani raz neprišiel, lebo vie, že odrbal niekoho, kto mu chcel len dobre...ale to nemôžeš ty ako správny "riťovlez" vedieť, poznáš ho len na tréningu a len tak ako to on chce, inak vieš úplné hovno...
vraj ste všetci vedeli, čo som zač - zázrak, nikto mi nebol schopný povedať ani slovo do očí, to je fakt odvaha a úprimný prístup, tak, ako ho prezentuješ...
vraj ohováram - a koho? všetko, čo som tu tvrdil, je pravda a dá sa to overiť i dokázať...ochotne poskytnem všetky dokumenty vrátane wangových plánov, ako so mnou vypiecť...

takže, poskok, ak nájdeš odvahu a napíšeš svoje údaje, ochotne sa s tebou stretnem a môžme si vyjasniť svoje postoje...ale na to ste všetci posraní, takže si cvičte u toho "makača" a ďalej mu lížte riť, veď máte začo....

S pozdravom
Marek ©koluda (už som sa podpísal zopárkrát, takže predstavovať ma nemusíš, mám svoj web kde sú všetky údaje)

1. keď je wang taká nula tak si zo svojho úžasného webu odstráň jeho fotky a fokty jeho riťolezov... /lebo si to odporuje, veď ako môže¶ mať fotky takého zúfalca na svojom webe no nie?!/
2. si obyćajný klamár... vôbec to nieje pravda... viem oveľa viac ako si myslíš...
3. to si fakt myslíš, že ti tu niekto uverí, Ľe wang ťa nútil niečo hovoriť, Ľe ti vkladal nejaké slová do úst? veď kade si chodil tade si rozprával také blbosti, že až. Ty si taký chudák Marek, že nić... poznáme sa od zaćiatku ćo tu wang na Slovensku je... a všetci velmi dobre vedia aké praktiky si ty používal a NIE®E WANG... môj milý to ty si skazený... to ty si to posral všetko... veď som videl ako si sa k nemu správal... a teraz lezieš do riti všetkím tím o ktorích si rozprával akí sú trapkovia a ako na hovno cvičia... je to úbohé marek... si nula obyćajná... aj ten prvý duan ti dali len z milosti... P.s.: ritolez si ty!
md201
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod md201 » pát 17. čer, 2005 22:15

a prosím ťa tie tvoje údaje a dokumenty si strč za klobúk...
Ty si úplný Hladík
md201
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod md201 » pát 17. čer, 2005 22:22

nevieš si predtaviť jak ma to sere.... koľkokrát sme sa bavili takto o wushu a tak ďalej a ty si schopný tvrdit teraz niečo úplne iné...
proste úplne tu dávaš od veci... Urobil si zo seba chudáka a pritom to bolo práve naopak... jediný chudák tu bol wang... Ale on ťa má na háku... má svojich študentov, nových aj starých /ako ty hovoríš riťolezov/.
Pekné divadielko nám tu hráš... ty herečka!
md201
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jayo » ned 19. čer, 2005 21:04

Tak ja teraz ani neviem, ci mam s wushu v Bratislave vobec zacinat. :-(

Zda sa mi, ze vsetko je to tu o peniazoch. Chcel som zacat vonkajsie styly u pana Wanga a tchaj-ti niekde inde, ale fakt neviem komu mam verit. No... snad rok-dva u Wanga nic nepokazi, kedze som zaciatocnik... mne bude stacit na zaciatok aj to "telocvicnove" wushu, ci ako to volate, ako nerobit vobec nic. Ci podla vas je lepsie radsej ani nezacinat, sediet na riti a cakat roky a hladat nejakeho majstra v zahranici? Lebo z tohoto tu mi to tak pripada.

A este mi povedzte, ako ma zaciatocnik pri tom "hladani" rozoznat dobreho majstra od zleho.
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pon 20. čer, 2005 6:02

md201 - ešte stále neviem, s kým mám tú česť, takže sorry, ale tvoje argumenty (žiadne konkrétne) a neustále napádanie je trápne a detinské...
- tvrdíš, že vieš viac, ako si myslím - dokáž, ukáž, predveď...neskrývaj sa stále za wanga...
- klamem - ok, dokáž...buď konkrétny, inak je to mlátenie prázdnej slamy...
- tvrdím a stále tvrdiť budem, že wang spáchal podraz na priateľa, ktorý ho sem dotiahol...bez toho by bol presne tou nulou, akou tvrdíš, že som ja...pretože v číne naozaj neznamenal takmer nič, bol telocvikár na jednej zo stovky škôl v Qingdao...
- všetky veci, ktoré sme prezentovali ešte spolu ako tandem, boli súčasťou reklamy (ak ti to niečo hovorí) a vytvorenia imidžu, ale asi nevieš, čo to je, hádam z tvojho úžasného postrehu, keďže si minule prišiel na to, že wushi je marek školuda (pritom som veľa svojich príspevkov podpísal, mám tu všetky kontakty, webstránku, kde sú o mne všetky údaje, atď....)
- veci z webu neodstránim, je to história školy a tá, nech už bola akákoľvek, je neodškriepiteľná...
- tak tvrdíš, že všetko som to posral ja - to je silná káva...áno, výpoveď dostal wang odo mňa, ale až po tom ako som sa dozvedel o pripravovanom podraze...mám na to dvoch svedkov, jeden čínsky hovoriaci slovák a druhý číňan, obaja o tom vedeli, bohužiaľ nepokladali za vhodné sa vkladať do vzťahu mňa a wanga...
- apropó, o tom číňanovi, ktorého tu spomínam, tvrdil wang, že je na mňa nasratý za nejaké staršie veci - pred dvoma týždňami som s ním bol v Qingdao, výborne sme pokecali a potvrdil mi, že je to klamstvo a wangov výmysel...
- ak si myslíš, že som nula, ok, tvoj názor, to isté si ja s odstupom času myslím o wangovi, hlavne po tom, čo som navštívil dvakrát Qingdao a zhováral sa s mnohými majstrami wushu, z ktorých ho nikto (!!!) nepoznal...napr.majster Song Jiliang, ktorý bol niekoľkonásobným majstrom Číny v sanshou (sanda) a pozná takmer všetkých majstrov v Shandongu (nielen v Qingdao)...
- inak, klameš vlastne ty - ja že mám prvý duan? a odkedy? nikdy som sa s niečím podobným nechválil...mám keď tak prvý toan v Shaolin Kempo kung-fu, skúšky som skladal u troch majstrov tohoto štýlu v Moersi, Nemecko, trvali celý jeden deň a zložil som ich úspešne bez akýchkoľvek "zadných dvierok"...ďalej som držiteľom druhého jie, čo boli stupne udeľované pred "slávnymi" duanmi v číne a dostal som certifikát od wanga...nehanbím sa za to...takže z milosti mi nikto nič dávať nemusel...
- ešte by ma zaujímalo akéže praktiky som to používal - nútil som žiakov do niečoho? zastrašoval som ich? alebo som nebodaj trápil wanga?
len ho ľutujte, to on potrebuje...on je ten jediný chudáčik, ktorý tým všetkým trpel...a cvičte u neho, kľudne, je mi to úplne fuk, vyjadril som len svoj názor a na to mám právo...
- neurážam ťa nadávkami ako to robíš ty, všetko sa ti snažím vysvetliť jasne a stručne aby si to pochopil, bohužiaľ, nemáš ani toľko slušnosti, aby si sa predstavil....
- ešte k minulému príspevku - ča sa týka Mira Hanáčka, názor naňho som nezmenil a ani mu neleziem do riti, nemám prečo, od daného incidentu sme sa stretli raz na námestí v BB a vymenili sme si pozdrav, toť vsjo...len mi je záhadou, prečo sme teraz mi obaja podľa teba a tebe podobných hajzli...nebude to v niečom inom? žeby to mohlo byť aj opačne? zamysli sa...

- ospravedlňujem sa ti zároveň za dva hanlivé výrazy, ktoré som použil v piatok, musel som písať rýchlo a nemal som čas sa zaoberať výberom vhodných výrazov....

- ak už konečne budeš mať toľko slušnosti a podpíšeš sa svojím pravým menom a nebudeš sa skrývať za anonymitu webu, budeme môcť pokračovať v debate...inak končím s tým, že nie si hoden ďalších reakcií...

s pozdravom

Marek ©koluda alias Wushi

P.S.: tvrdil si, že sme neboli pripravený na príchod ázijskej kultúry - ty si asi nejaký znalec, neviem, ja sa Ázií venujem už takých cca.12 rokov a zdá sa mi, že fakt nie sme pripravení - na to, že každý číňan je hlavne v prvom rade obchodník a až potom priateľ....ale to nemôžeš ako laik vedieť, to by si musel byť s nimi takmer každodenne ako ja...
- a k tomu "nabaleniu sa" - na škole som stratil cca.300.000,-Sk a kopec námahy a času...ak tomuto hovoríš hamižnosť a neúcta a snaha o nabalenie sa, tak si divný...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 20. čer, 2005 6:13

to Jayo - kľudne začni v BA, kľudne aj u Wanga, ja ťa od toho nechcem odhovárať...veď uvidíš sám, či ti to vyhovuje alebo nie...proste a jednoducho, mne nestačí len samotné cvičenie, chcem nájsť majstra alebo majstrov, ktorí budú na úrovni i ako ľudia a nebudem sa musieť obávať nejakého svinstva z ich strany...
ak máš možnosť, porozhliadaj sa, skús, otestuj a uvidíš...možno ti to bude "sedieť" i u wanga...
nikdy som nikoho neohováral, vždy som tvrdil len overiteľné fakty - v dobe, keď som bol ešte s wangom, neboli školy na slovensku na bohvieakej úrovni...to mi tvrdil a wang a následne som to, ako dobrý žiak tvrdil aj ja...odvtedy sa čoto pomenilo a je tu zopár ľudí, ktorí vedia, čo robia...chalani zo starej turej (vždy som tvrdil, že sú dobrí, len technika nebola extra premakaná, čo sa od ich pôsobenia pod Zhai Hua hodne zmenilo), je tu aj Miro, ktorý je fakt kapacitou najmä v oblasti vnútorných štýlov a verím, že keby si hľadal, nájdeš toho ešte viac...
voľba je na tebe, nedaj sa nikomu oblbnúť, skús, uvidíš...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » pon 20. čer, 2005 9:03

pekna diskusia, len co je pravda.
md201 - preco sa chlape nepodpises? Tvoj oponent to spravil, ale Ty mas asi strach, tak potom tie Tvoje argumenty bohvieako nevyzneju :idea:
Vanga nepoznam a je mi uplne fuk kto to je.
A velky "Filo", ten predsa cvicil okinawske karate nie?(to moc s wu shu nejde dohromady :wink: ) Pametam sa este ked mal skolu u nas davno v NMnV, on tam sice osobne moc nechodil,(naco aj ved peniazky sa kotulali) cvicili tam instruktori. My sme mali telocvicnu hned po nich takze sem tam sme si ten "supertvrdy" trening pozreli. Je pravda ze osobne by som tam necvicil ani zadarmo. Vacsina cvicencov sa za trening nestihla ani zapotit. A ukazky technik zo sprievodnym slovom - citujem "nezabijam, nazabijam, zabijam" - tak to ma uplne dostalo. 8O
Ale hovorim, ze to bolo davno a mozno uroven skoly stupla :idea:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jayo » pon 20. čer, 2005 10:21

Diky Marek, alias wushi, za info. Verim viac tebe, lebo pises k veci, vyzera ze vies o com a navyse sa neskryvas, takze si za svojimi nazormi stojis.
Co sa tyka toho sporu, mna sa netyka,mozno hovori o charaktere niektorych ludi, ale nie o kvalitach ich skol. Pre mna je dolezite vediet, ze do buducnosti by som mal hladat aj inde, ak to myslim s wushu vaznejsie. Este raz diky.

A co sa tyka Wanga, tak na stranke ma uvedene toto:

Majster Wang Yingshen sa narodil 11. apríla 1974 v Qingdao, provincia Shandong. Wushu cvičí od svojich piatich rokov. Absolvoval Pekingskú Vysokú školu telovýchovy a športu v odbore wushu. Je viacnásobný víťaz čínskych majstrovstiev v zostavách a v boji, držiteľ licencií Majster wushu 1. triedy, Učiteľ wushu 1. triedy a Rozhodca wushu a sanda 1. triedy. Patrí k piatej generácii priamych pokračovateľov štýlu tanglang quan. Je predsedom Slovenskej asociácie wushu.

Takze to kazdy podradny ucitel telocviku v Cine je majster 1. triedy?
Naposledy upravil Jayo dne pon 20. čer, 2005 10:23, celkově upraveno 1
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pon 20. čer, 2005 10:23

čaves, raduz...
som teraz často v starej turej, skočíme na pivec? už sme dávno nepokecali...a dobehol by som mrknúť na tréning, v púchove ten chalanisko odišiel robiť do zahraničia, tak by mi to celkom bodlo, niekde si zacvičiť...
a z tejto debaty tu si vezmi ponaučenie - aj najlepší kamoš ti raz môže podraziť nohy...
ozvi sa mi keď tak na mobil alebo na mail...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jayo » pon 20. čer, 2005 10:25

wushi píše:
a z tejto debaty tu si vezmi ponaučenie - aj najlepší kamoš ti raz môže podraziť nohy...

No ak to bolo kvoli peniazom, tak na "majstra" cinskych bojovych umeni je to naozaj dost ubohe.
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pon 20. čer, 2005 11:16

to Jayo - aby si bol v obraze, v Číne, ako aj inde na svete, funguje korupcia a rodinkárstvo, to druhé je tam unikátom...proste keď máš "guanxi" (vzťahy, známosti), vybavíš všetko...a to sa týka aj BU...nemusíš byť nijak veľmi dobrý a môžeš mať kľudne 6., 7.duan za zásluhy a prínos wushu...pritom stačí, aby si finančne alebo inak podporil tú ktorú organizáciu...
netvrdím, že si tie stupne dotyčný W. nezaslúžil...len mi pripadá divné, že ho takmer nikto nepozná...ale je to možno vekom, bol príliš mladý keď odchádzal...v blízkej budúcnosti idem do Qingdao mrknúť majstrov tanglangquanu (modlivka), tak uvidím, čo sa dozviem tam...ale nejde mi ani tak tieto info, ako o nájdenie kvalitných učiteľov...
na základe toho, čo sa momentálne učím, rozbehnem časom opäť viac-menej pravidelnú výuku...
nehovorím ti, že to nemáš skúsiť...choď pozrieť, pocvič, podebatuj, uvidíš...len nemám rád keď niekto hovorí o niečom, s čím nemá takmer nič spoločné a skrýva sa za chrbát niekoho iného...
dík za dôveru, ale veľmi to nepreháňaj, lebo ma tu niekto obviní z naháňania si sympatizantov...už mám toho úlisného správania sa niektorých ľudí plné zuby, ak má niekto proti mne niečo konkrétne, nech sa páči, stretnime sa, dajme pivson, poprípade dve-tri po papuli a OK...toť vsjo...týmto pozdravujem aj stefana, počul som o tvojom úspechu, je to super, len tak ďalej!!!
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod md201 » pon 20. čer, 2005 14:15

Jayo píše:Tak ja teraz ani neviem, ci mam s wushu v Bratislave vobec zacinat. :-(

Zda sa mi, ze vsetko je to tu o peniazoch. Chcel som zacat vonkajsie styly u pana Wanga a tchaj-ti niekde inde, ale fakt neviem komu mam verit. No... snad rok-dva u Wanga nic nepokazi, kedze som zaciatocnik... mne bude stacit na zaciatok aj to "telocvicnove" wushu, ci ako to volate, ako nerobit vobec nic. Ci podla vas je lepsie radsej ani nezacinat, sediet na riti a cakat roky a hladat nejakeho majstra v zahranici? Lebo z tohoto tu mi to tak pripada.

A este mi povedzte, ako ma zaciatocnik pri tom "hladani" rozoznat dobreho majstra od zleho.

vieš čo? choď na Kolibu a možno na tej posvätnej hore, objavíš niekde ukrytého, tajne cvičiaceho wudang-ského mnícha... a keď budeš mať dobré srdce a budeš usilovný, tak ťa možno príjme za tvojho žiaka...

nechápem, čo máte s tým wushu stále... aké telocvičňové?!
wang cvičí od 5 rokov, cvicil aj Sanda /boj/ a rôzne iné veci... čo to má čo s telocvičňovým wushu... najprv usúd čo od wushu chceš... / chceš sa naučiť bojovať? súťažiť? mláťiť sa na ulici? cvičiť pre relax? alebo čo chceš?
md201
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...