YDMC píše:littlearts - vidim, ze uz ti k one urovni vskutku mnoho nechybi. Ale zkus priste pred prispivanim na fora neonanovat 3x po sobe, viditelne te to vycerpava i mentalne.
roza - No, vybral sis - zjevne zastavas nazor, ze kungfu uz je nejlepsi, takze uz nelze zlepsit. To je dost problematicke - o kterem stylu kungfu to plati? O vsech? Jenom o nekterych? Plati to i o jinych BU? Nad tim se zamysli.
Bohuzel nejsem seznamen s tim jak se tesarstvi provadelo pred 100 lety a jak se provadi dneska. Sam bych si dovolil tipnout, ze zdegenerovalo - stejne jako zdegenerovalo napriklad vydavani knih, mimochodem. A rekl bys, furt ten samy papir....
Ale spis jsem myslel veci jako atletika nebo jine sporty. Kdyz jdou posunovat lidske hranice tam, proc by nesly v kungfu? Jo ja vim ze je asi nebude posunovat Frajta Zoubek z Orlickych hor, ale to jsem taky nikdy netvrdil.
Pavela -
"YDMC a přece jsi mimo mísu ty"
- ja vim, potkali sme se tam

"Polemika nad moudrým a hluboce pravdivým výrokem Yang Chenfu,( který je napsán právě pro lidi, kteří mu nerozumí a proto jej považují za sobě odporující, čímž se míjí účinkem) je skutečně hloupa"
Zadna polemika nad zadny vyrokem neni apriorne hloupa! I kdyz ho pronesl "moudry a pravdivy" stary pan. Logika se nepostavi na hlavu ani kvuli panu YCF. V historii spousta moudrych lidi pronesla spoustu blbosti, z toho si nic nedelej.
Napr. zacatkem 19.st. spousta velkych fyziku tvrdila, ze fyzika uz je hotova, a ze uz nikdo nema co objevovat. A to bylo pred relativistickou a kvantovou fyzikou

Jinak viz vyse.
Ani ja neznam Jardu - tuto polemiku vedu pouze v rovine debatni. Teze "kungfu uz je hotove a nejlepsi" mi totiz prijde dost jako vyrok "zeme je plocha, protoze to rekl ten a ten mudrc". Proste neco, proti cemu se musim ohradit, i kdyz (jak bych rad upresnil) kungfu necvicim. Nicmene pokud se ukaze, ze je vazne uz dokonale, tak asi zacnu

rom -
- jo, tys to tak nejak pochopil spravne
"Tenhle dovětek se sice odklání od tématu, ale nedá mi, abych se nepozastavil nad tím, že se tu toleruje pár "machů", kteří s rozkoší číhají na to, až tady někdo pronese nějakou blbost, aby ho mohli hned "pěkně po chlapsku setřít". A často ani ne za sebe, nýbž na základě nějaké autority."
Ze by?

Nekdy je treba setrit stirace...
"Protože v tradici se přenášejí nejen dobré, ale i špatné či nadbytečné informace nebo všelijaké kulturně podmíněné záležitosti (a já se nechci stát číňanem Mrkající ). Ostatně dobří učitelé k takovému přístupu sami vybízejí."
Bohuzel tomu tak casto neni, spousta veci v BU ma podobu dogmatu. Proto jsem sem vubec napsal.
Mimoto takova diskuze je vhodna i k ujasneni vlastnich nazoru.
No a kdyz jeste nejaky mentalne naruseny jedinec "prispeje" do diskuze citatem zenoveho mistra, byl by hrich ho nekopnout do zadku.