od EvaZim » čtv 27. dub, 2006 14:26
Ahojky. Vidím, že jsme zase po dlouhé době oblíbeným předmětem vašeho zájmu, a snad mi dovolíte taky pár slov.
Nejdříve trochu od věci, a to k tématu, že "si na mě musíte dát velký pozor". Struktura každé osobnosti je velmi složitá a najde se v ní mnoho citlivých míst a zranění z minula, se kterými se pak člověk snaží nějakým způsobem vypořádat a není to nikdy věc jednoduchá. Človek pak bere všechny nástroje, které má po ruce v domení, že to je ta pravá náplast, která bebíčko zalepí a občas se stane, že onen dotyčný má pocit, že bojová umení jsou to pravé, co mu od vnitřní bolesti pomůže. Pokud však tuto cestu zvolí, časem zjistí, že je nucen onu 13. komnatu otevřít a podívat se problému zpříma do očí a to se samozřejme nechce, protože to bolí jako čert. A tak radeji rychle zabouchne dveře a utíká a křičí. Buďte si jistí, že zatím každý z příbehů lidí, kteří utíkají z naší školy s křikem, jsou příběhy lidí, kteří otevřeli svou 13. komnatu svého vnitřního já. Je samozřejmé, že se pak snaží si svou bolístku nechat pofoukat a beží tam, kde to ochotne provedou, a že se bude ze všech sil snažit, aby jste ho litovali. Držím upřímne palce každému z nich, aby našel v sobe sílu dveře otevřít a se strašáky z minulosti se vypořádat tváří v tvář a mám upřímnou radost, když vidím, že se to jednomu z nich už opravdu daří. Přeji Báře i Michalovi hodne sil, aby to též dokázali. Přirozene jsem ale nechtela, nechci a nebudu chtít zesilovat jejich vnitřní utrpení tím, že na veřejnosti objasním, co se opravdu stalo, protože svedků i důkazů je příliš mnoho na to, aby před nekým obstáli. Chci jim alespoň trochu zachovat tvář, a proto nechávám veškerou vinu ve vašicho očích na sobe. Ale o tom už dost, je tu závažnejší vec: PM, respektuji Tvé přání Michala už dál nerozebírat a z výše zmíneného je patrné, že s Tebou plne souhlasím. Je jen jedna vec, kterou bys mel vedet, a to, že se stalo neco jako v hře na tichou poštu, že se na začátku řekne neco a pak je z toho úplne jiné tvrzení: ano, Michal se před dvema lety mistra zeptal, zda si treninky může doplnit hodinami hungaru, aby mohl cvičit všechny dny v týdnu, ježto u nás je shaolin jen 2x do týdne. Mistr řekl, že je to zcela na nem, ale že způsob techniky severního a jižního shaolinu není úplne totožný, a že si myslí, že bude lepší, když bude delat jen jednu vec a intenzivneji. Čili ješte jednou a zřetelne: mistr rozhodne nemá nic proti tomu, když jeho žáci chodí do jiných škol, koneckonců, budete-li chtít, můžem napsat dlouhý výčet tech, kteří tak dlouhou dobu činí. Tak tolik k drobnému nedorozumení, které vzniklo pouhým nekolikanásobným ústním podáním, není v tom jiste žádný špatný zámer ani jedné ze zúčastnených stran. Když už jsem tu tak ještě drobnost k tomu nesmrtelnému starci. Miro napsal, promiň, teď to asi nebude přesné, ale nemůžu Tvůj příspevek najít, že se k tomu mistr nechce vyjadřovat, a že to budí podezření. Ano, je pravdou, že se k tomu mistr zatím na vašem foru nevyjádřil. Dovolte mi jednu čínskou Gushi: Dědeček, vnuk a osel se vydali na cestu. Vnuk jel na oslu a dedeček osla vedl. Potkali na ceste další pocestné, kteří kroutili hlavou: "Teda ale to je nevychovanost. Díte jede na oslu a stařec musí pešky." Dedeček to zaslechl a tak se prohodili. potkají další pocestné a ti zase kroutí hlavami "Teda to je ale nevychovanost. Tak malé díte a musí šlapat tou hroznou cestou pešky místo aby jel na oslu." Tak si oba sedli na osla. Potkali další pocestné: "Teda chudák osel. Takovou zátež. ®e se ti lidé nestydí." Tak oba seskočili. "Teda to jsou hlupáci. Maj osla a jdou pešky." Tak uvázali osla nohama za kůl a nesli ho na zádech. "Teda co to je? Vždyť ten osel je zdravý tak co je tohle hlupáky???" Z toho plyne poučení, že i kdybychom se s mistrem rozkrájeli, vám se to nebude líbit nikdy a vždy najdete způsob jak to zkritizovat. Proto proste deláme veci tak, jak je třeba a necháváme vás vašim potřebám. Tolik i k naší dosavadní i následné nepřítomnosti na vašem foru. Přeji vám všem hodne krásných dní a radosti ze cvičení. Jo a ješte se omlouvám za to vecné e, ale ě se na téhle klávesnici neustále zasekává. Vaše Eva