Taijiquan Sedm Hvezd

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod lobo » čtv 27. dub, 2006 7:18

Pavel: "Michale ty uz jsi zapomel duvod proc jsi ty odesel ze skoly p.Zhai. Nebo ti mam pripomenout ze harmonogram exhibice ktery jsi predlozil p.Zhai, kde jsi uvedl jenom sebe kdy mas cvicit a nechal neco malo volneho mista pro ostatni vcetne mistra Zhai a dalsich jeho zaku, bylo opravdu velmi chabe projeveni tveho egoismu a touhy se predvest!!!! "

" Mel by sis zalozit radeji svou skolu Wushu kde budes ucit pokud mozno male deti co nicemu nerozumi a nebo veci neznale novacky, pokud uz jsi nesekl s hung gar."

Ahoj Pavle, tvůj nezaujatý a neemotivní příspěvek k mé osobě mě velmi překvapil 8O , a také upřímně rozesmál :lol:

měj se hezky,
*Michal*
lobo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mantis » čtv 27. dub, 2006 7:20

Díky Miro,

hezké, stručné, výstižné a poučné :wink:

I když vůbec nevím, o koho se jedná, v případě nových zájemců o BU se stotžním s posledním Mirovým odstavcem.

Mimo to, obecné rady pro nové příznivce BU jsou tu celkem často, protože se otevírají stále nová témata, kde se nový zájemce ptá, která škola je dobrá, který......
Určitě by stálo za to se ve všeobecné rovině mrknout i jinam.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Peace

Příspěvekod Renji » čtv 27. dub, 2006 7:35

Me fakt zarazi, ze vsichni v diszkuzi doporucuji zajit si tam, podivat se a rozhodnout se. Jako ona je to pradva, ale potom je zbytecny o tom vést dlouhej topic, ne? :?

Napada me, ze mnohem uzitecnejsi by bylo, kdyby se k danymu stylu kazdej vyjadril "konkretne"

napr. (priklad je vseobecnej + a - se netykaj tohoto)

+ je to vybronej relax (jak psychickej tak fyzickej) , je to prece jen BU,.....

- trochu narocnejsi na provedeni, potreba hodne moc cvicit,
Renji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Marti » čtv 27. dub, 2006 7:45

Roza:
tve prispevky me zacinaji bavit :lol: :wink:

Miro:
mam poznamku k tomu, jak jsi psal o vystupovani na verejnosti/uzavirani se do komunit. Nevim ted, zda jsi mluvil jen o diskuzi nebo o samotnem cviceni. Proto odpovim vicemene obecne a nekonkretne... Kazdy clovek a kazdy ucitel ma nejakou osobni hladinu, uroven nastaveni toho, co povazuje za skutecne dobre natolik, aby s tim mohl vystoupit na verejnosti. Takze pak muzeme videt, ze vystupuji lide, kteri si o svych kvalitach mnoho mysli, pricemz projev tomu nedpovida a my jenom kroutime hlavou, jak si mohl dovolit verejne vystoupit a prezentovat takto spatne svou skolu; a na druhe strane lidi, kteri cvici velmi dobre a my se pak muzeme ptat - kde se najednou tento borec vzal? Vzdyt cvici skvele? Kde jen se celou dobu schovaval? Urcite si vsichni jsou schopni vybavit nejaky priklad...
Co se tyce skoly mistra Zhai Hong Yina: neni pravdou, ze by zaci teto skoly verejne nevystupovali - a to fyzicky s nejakym cvicenim. Neni to sice na dennim poradku ci ve velke kvantite, ale asi to bude tim, ze prave p. Zhai ma nastavenou latku hodne vysoko. A tento pristup - tj. prisnost v kritice k nasim pohybovym projevum - je jedna z veci, ktere si vetsina zaku ceni. Co se tyce vystupovani v diskuzich - mozna vetsina lidi take prebrala neco od naseho ucitele - mene o veci mluvit, vice cvicit. Coz neznamena, ze kdyz je nutne se ozvat, ze zustaneme zticha :wink:

A to jestli skola ma nebo nema dobre zaky? To nemuzu zcela zodpovedne ohodnotit tak, abych do nej nepletla muj subjektivni dojem. Zajimavy je ale fakt, ze lide, kteri ve skole mistra Zhai cvicili bez toho, aniz by jim byla dana moznost se nejak vice verejne prezentovat... a oni tuhle situaci s nedostatecnym uspokojenim ega neunesli a ze skoly odesli pryc.... se najednou v jinych skolach stali za velmi kratkou dobu - radove nekolikati tydnu - tak dobrymi, ze nejen, ze mohli vystupovat, ale dokonce zacali u ucit. Tak mi rekni - to se za par tydnu (a i kdyby mesicu) tolik naucili a nebo dostali tak dobry zaklad od p.Zhai, kde cvicili nekolik let?
Marti
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Mantis » čtv 27. dub, 2006 7:49

Renij, ale ono JE zbytečné o tom vést dlouhý topic :wink:

Osobní zkušenost je nade vše, techniky, učitel, lidé kolem, atmosféra, pocit... všechno osobně, teď a hned. O čem chceš mluvit? :lol: :lol:

Souhlasím s tebou, že každý by se měl vyjádřit konkrétně, na styl, výuku atd. a k učitelům jen ti, co mají osobní zkušenost, "mám kamaráda jehož brácha tem kdysi cvičil", to je tak akorát na pomluvy. ostatbě, pomluva je to podle mě vždy, když tady dotyčný není a není schopen reagovat.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod romantimpl » čtv 27. dub, 2006 8:44

Miro píše:Co vsak je velmi ziaduce prepierat na verejnosti, su aktualne schopnosti ucitela a jeho ziakov...
Miro

To je jistě v pořádku, jenom je potřeba ty lidi taky vidět cvičit. Nebo ještě lépe zacvičit si s nima.
Nebylo by špatné, kdyby se podařilo uspořádat něco jako Tuishou day (když už máme Taiji day) a zacvičit si tuishou s žáky jiných škol. Pak by se dalo hovořit o vystupování na veřejnosti. Možná by pak bylo o čem debatovat na tomto serveru.
Vím o takové akci v Holandsku, ale u nás jsem o tom zatím neslyšel, ale možná se mi to jen nedoneslo...
romantimpl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ba » čtv 27. dub, 2006 9:14

[ Zajimavy je ale fakt, ze lide, kteri ve skole mistra Zhai cvicili bez toho, aniz by jim byla dana moznost se nejak vice verejne prezentovat... a oni tuhle situaci s nedostatecnym uspokojenim ega neunesli a ze skoly odesli pryc.... se najednou v jinych skolach stali za velmi kratkou dobu - radove nekolikati tydnu - tak dobrymi, ze nejen, ze mohli vystupovat, ale dokonce zacali u ucit. Tak mi rekni - to se za par tydnu (a i kdyby mesicu) tolik naucili a nebo dostali tak dobry zaklad od p.Zhai, kde cvicili nekolik let?[/quote]

Marti,
vypadá to, že jsi pěkně zmanipulovaná - mrzí mě, že ty, která nás znáš dlouho a víš moc dobře proč jsme odešli, prezentuješ na veřejnosti takový bludy. Nevím nic o tom, že by z nás někdo někde učil.......
Barbora
ba
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 27. dub, 2006 9:17

PaHan, Marti:
- ad mistr Zhai - nikdo nezpochybnuje jeho dovednostni kvality, ale zpusob prezentace skoly - tajemstvi, 150 taoista, puvod Qi xing taijiquan etc. chapu, ze mysticka retorika neni rade pragmaticky zalozenych praktiku c.b.u. po chuti - ja sam jsem se ni i v Cine setkal jen vyjimacne, vcetne mistru Wundangpai, kterych znam nekolik.

- ad sl. Zimmelova: nikdo nezpochybnuje, co pro mistra Zhai a jeho skolu udelala (viz vase prispevky, s kterymi nelze jen souhlasit), i "udelala" - nechtejte prat spinave pradlo na verejnosti, o tom tato debata neni

- ad Michal: slinty. M. prisel pred asi 2 lety, ze by chtel zacit cvicit i neco z jiznich systemu, s tim ze cvici u Zhai shifu - ja jsem mu na to rekl, ze bez souhlasu jeho shifu jej do skoly nevezmu. Zhai shifu s tim nesouhlasil, a rok jsme se nevideli. po roce prisel opet, s tim ze skoly Zhai shifu spolu s pritelkyni odchazi; duvod - "politika" - s wushu byl naopak vice nez spokojen. o mistrovi Zhai nerekl spatneho slova, naopak, to plati dodnes.

zaklady mel vyborne (jakby ne, mistr Zhai je spicka), s frekvenci treninku 4x tydne 1,5-2,5 hod. a intenzivnim domacim treninkem samozrejme dela rychle pokroky. neuci ani nepomaha s vyukou a uprimne, do toho, zda vystupuje za nasi skolu ci ne (vystupovla jednou, v sobotu jej ceka vystoupeni druhe), nikomu nic neni - pokud ano, at prijde zpochybnit jeho gf - nase latka je nasazena vysoko nejen co so predvadeni sestav tyce.

anzto nas poji nejen vztah ucitel-zak, ale i pratelstvi, jsou mi vase osobni invenktivy sumak. pokud se M. do neceho zene, tak je to pomoc s cimkoliv co skola potrebuje a cviceni. pral bych si vice takovych zaku (nejen z hlediska "dovednosti", ale osobnosti), nebojim se, ze by me zklamal, spise se bojim, abych nezklamal ja jej. osobne lituji mistra Zhai, ze kvuli paranodinimu politokareni svych blizkych zaku prichazi o takove zaky - Michal neni jediny, uz se jich u nas veskole a skolach mych znamych par zastavilo, a pribeh je vzdy stejny - Zhai shifu je osobnost, wushu vynikajici, ale.. [doplnte si sami]

prosim vas o jedno, vynechte M. i nasi skolu z teto debaty, za sebe mohu rict, ze skolu Zhai shifu doporucuji spolu s ostatnimi skolami kazdemu zajemci o c.b.u., a budu tak cinit i nadale, do "vnitropoliticke" situace uvnitr kazde ze skol nam nic neni.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 27. dub, 2006 10:03

Děkuji
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod roza » čtv 27. dub, 2006 10:07

Romantimpl - i ty puntickari! :lol:

Mimoto jsem uvedl ..... mnozi dalsi ,ktere nejmenuji...... , priste ti dam taxativni vycet.Nejdriv ale asi budeme muset sjednotit kriteria ,na zaklade kterych budou nominovani ,ne? :wink:
Proc to delat jednoduse ,kdyz to jde slozite....

Snad se da pochopit ,ze uz z principu nejsou lidi ze zminene skoly jedinymi ,kdo je kvalifikovan prispet do diskuse o celkovem nazoru na tu skolu.Aby si nekdo mohl vytvorit nazor ,neni lepsi mit k dispozici vice uhlu pohledu?

Miruv prispevek se mi zda maximalne kvalifikovanym a relevantnim ,presto ze Miro dotycneho pana osobne nezna.Behem delsi doby v urcitem oboru se vyvyne urcita zkusenost ,schopnost vycitit indicie ,podle kterych se da utvorit nazor.Pokud se ten pak prezentuje jako subjektivni ,coz Miro ,Pavela ,ja I DALSI :lol: delame ,je to nejlepsi zpusob ,jak informaci predat.Zbytek zaridi normalni spad diskuse.

Jakou cenu by melo ptat se :"hraje Slavie fotbal dobre?" ,kdyby okolo pobihal romantimpl a vykrikoval - "ale na to se muzete zeptat jenom slavistu ,ty jedini to mohou vedet nejlip.A toho spartana se neptejte vubec ,co ten o tom muze vedet..." :lol: :lol: :idea:

Pokus o zert ,neber to nijak zle 8)

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 27. dub, 2006 11:29

Na Tvoji otázku odpovím. Ne - Slavie nehraje poslední dobou dobře.

Co se týče kvalifikace diskutéru, jde o věc podružnou. Jednou jsem diskutoval o novém modelu osobního automobilu. Oponent mé názory schazoval proto, že mám najeto méně kilometrů. No jo, ale já mám při řízení nového vozu pocity a o ty se mohu podělit stejně jako zkušenější řidič. O tom je svoboda projevu. I ona má mít jisté mantinely. Nesmí být však úzké natolik, aby to hraničilo s diskriminací osobního projevu.

Pro mne byla tato diskuse přínosná. Sifu Zhai jsem neznal a po přečtení těchto stránek o něm mám dobré mínění. Kdybych mohl u něho cvičit vím, že se mi dostane kvalitní výuky. Také vím, že si mám dát pozor na Magdu Zimmelovou. Dopředu ji neodsuzuji proto, že ji znám pouze z doslechu. Osobní zkušenost může být jiná.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 27. dub, 2006 11:29

Na Tvoji otázku odpovím. Ne - Slavie nehraje poslední dobou dobře.

Co se týče kvalifikace diskutéru, jde o věc podružnou. Jednou jsem diskutoval o novém modelu osobního automobilu. Oponent mé názory schazoval proto, že mám najeto méně kilometrů. No jo, ale já mám při řízení nového vozu pocity a o ty se mohu podělit stejně jako zkušenější řidič. O tom je svoboda projevu. I ona má mít jisté mantinely. Nesmí být však úzké natolik, aby to hraničilo s diskriminací osobního projevu.

Pro mne byla tato diskuse přínosná. Sifu Zhai jsem neznal a po přečtení těchto stránek o něm mám dobré mínění. Kdybych mohl u něho cvičit vím, že se mi dostane kvalitní výuky. Také vím, že si mám dát pozor na Magdu Zimmelovou. Dopředu ji neodsuzuji proto, že ji znám pouze z doslechu. Osobní zkušenost může být jiná.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Renji » čtv 27. dub, 2006 11:42

Este bych se jako nezkusenej novacek a amaterskej diskuter chtel zeptat...je dulezitejsi diskutovat o historii technik nebo o technikach samotnych? :oops: ja ze me osobne pripada dulezitejsi rozebirat techniky a ne historii, ale jak rikam nerozumim tomu tak me nekamenujte :roll: :wink:
Renji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod romantimpl » čtv 27. dub, 2006 11:54

Jasně, Rozo, já to chápu, ale fandím Spartě :wink:

Zaprvé neberu nikomu, aby přispíval, co chce, pouze si dovoluju ty příspěvky hodnotit

Zadruhé, kdybych se já ptal na něčí školu, tak by mě zajímaly především odpovědi typu: cvičím tam a je to dobré, cvičil jsem tam a není to dobré, a v druhé řadě: slyšel jsem to a to a myslím si to a to
Vůbec by mě například nezajímaly výkřiky typu kungfu je nahovno, nebo debata jestli existuje 150letej taoista. Tohle jsem snažil sdělit, nic víc.

Jestli je tohle puntičkářství tak budiž.
romantimpl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Renji » čtv 27. dub, 2006 12:03

ten posledni topic byl tak nejak jak bych si predstavoval odpoved :D

Ale ja sem nepatrim tak nic nereknu :p
Renji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod roza » čtv 27. dub, 2006 12:14

romantimpl ,fakt : na oba vase prispevky nemam co jineho napsat ,anzto
se ted shodujem na 99 procent.

Ja to rikal , staci chvilka trpelivosti a nejak se dohodnem... :wink:

Roza

PS : ten fotbalek asi nechame stranou ,ze ,to by byla teprve debatka... :evil: :lol:
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sulthan » čtv 27. dub, 2006 12:18

romantimpl píše:Zadruhé, kdybych se já ptal na něčí školu, tak by mě zajímaly především odpovědi typu: cvičím tam a je to dobré, cvičil jsem tam a není to dobré, a v druhé řadě: slyšel jsem to a to a myslím si to a to
Vůbec by mě například nezajímaly výkřiky typu kungfu je nahovno, nebo debata jestli existuje 150letej taoista. Tohle jsem snažil sdělit, nic víc.

Ta debata o 150letem taoistovi se mi zdala prinosna - strasne moc toho rekne o lidech, kteri se ji ucastni.
Napriklad ti to rekne, kdo ma hlavu oblacich a kdo stoji pevne na zemi.
sulthan
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 27. dub, 2006 12:52

Sultáne neodděluj to.
Když stojíš, tak by se vrcholek hlavy ( ne nos) měl dotýkat oblaků a nohy by měli být zakořeněny v zemi.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Marti » čtv 27. dub, 2006 13:31

ba píše:Marti,
vypadá to, že jsi pěkně zmanipulovaná - mrzí mě, že ty, která nás znáš dlouho a víš moc dobře proč jsme odešli, prezentuješ na veřejnosti takový bludy. Nevím nic o tom, že by z nás někdo někde učil.......
Barbora

ale no tak, Baro... Tim, ze jsi poukazala zrovna na tento text, jsi jen dala najevo to, co si o sobe a vasem odchodu myslis a jak je tato udalost v tobe stale velmi ziva. Puvodne jsem mela na mysli jine lidi, z davnejsi minulosti, ackoliv narazka na zranene ego mohla mirit i k vam.

O vasem odchodu si samozrejme neco myslim, ale nemyslela jsem, ze je nutne to rozebirat znovu na verejnosti. Ale uz se stalo. Sama dobre vis, jak znelo zakladni nepsane pravidlo nasi skoly - "mas-li problem, res jej primo u zdroje, popr. se zdrojem tveho problemu, coz je vzdy nejlepsi a nejucinnejsi". Takze pokud mas stale nejake problemy s kymkoliv ve skole, ozvi se jim osobne. Nemyslim, ze je nutne, aby sis sve pradlo prala takto verejne a jeste v cizim rybniku. V tomhle ohledu musim rict, ze Michal R. se zachoval alespon tak, ze komunikuje dale na osobni adrese, coz mi prijde vhodne. Nebot verejne znovuotevreni diskuze o tom, proc Bara s Michalem odesli by neprineslo nic dobreho pro ani jednu z ucastnenych stran, jenom spoustu dalsich nametu pro vzajemnou nevrazivost, a toho bychom se snad mohli usetrit - alespon v tomhle topicu. A vysledek se stejne nezmeni. Mas-li tedy co rict, prijd na osobni adresu... a nejlepe - za zdrojem...

Spokojme se s tim, ze si kazdy nasel to, kde se mu libi. Vzdyt tak by to melo byt, mozna jenom mene dramaticky...

A tva pripominka k manipulaci je hodne smesna. Myslim, ze jsi me znala dost na to, abys pochopila, ze si na veci utvarim vlastni nazor. A je jasne, na ci strane stojim, ale to jsi vedela od zacatku, ze se postavim na stranu mistra a Evy, vlastne jsem tam vzdy byla, jen me mrzelo to, ze doslo k jistym neshodam prave s vami.
Tohle neni otazkou manipulace, ale otazkou volby priorit.
Marti
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod EvaZim » čtv 27. dub, 2006 14:26

Ahojky. Vidím, že jsme zase po dlouhé době oblíbeným předmětem vašeho zájmu, a snad mi dovolíte taky pár slov.
Nejdříve trochu od věci, a to k tématu, že "si na mě musíte dát velký pozor". Struktura každé osobnosti je velmi složitá a najde se v ní mnoho citlivých míst a zranění z minula, se kterými se pak člověk snaží nějakým způsobem vypořádat a není to nikdy věc jednoduchá. Človek pak bere všechny nástroje, které má po ruce v domení, že to je ta pravá náplast, která bebíčko zalepí a občas se stane, že onen dotyčný má pocit, že bojová umení jsou to pravé, co mu od vnitřní bolesti pomůže. Pokud však tuto cestu zvolí, časem zjistí, že je nucen onu 13. komnatu otevřít a podívat se problému zpříma do očí a to se samozřejme nechce, protože to bolí jako čert. A tak radeji rychle zabouchne dveře a utíká a křičí. Buďte si jistí, že zatím každý z příbehů lidí, kteří utíkají z naší školy s křikem, jsou příběhy lidí, kteří otevřeli svou 13. komnatu svého vnitřního já. Je samozřejmé, že se pak snaží si svou bolístku nechat pofoukat a beží tam, kde to ochotne provedou, a že se bude ze všech sil snažit, aby jste ho litovali. Držím upřímne palce každému z nich, aby našel v sobe sílu dveře otevřít a se strašáky z minulosti se vypořádat tváří v tvář a mám upřímnou radost, když vidím, že se to jednomu z nich už opravdu daří. Přeji Báře i Michalovi hodne sil, aby to též dokázali. Přirozene jsem ale nechtela, nechci a nebudu chtít zesilovat jejich vnitřní utrpení tím, že na veřejnosti objasním, co se opravdu stalo, protože svedků i důkazů je příliš mnoho na to, aby před nekým obstáli. Chci jim alespoň trochu zachovat tvář, a proto nechávám veškerou vinu ve vašicho očích na sobe. Ale o tom už dost, je tu závažnejší vec: PM, respektuji Tvé přání Michala už dál nerozebírat a z výše zmíneného je patrné, že s Tebou plne souhlasím. Je jen jedna vec, kterou bys mel vedet, a to, že se stalo neco jako v hře na tichou poštu, že se na začátku řekne neco a pak je z toho úplne jiné tvrzení: ano, Michal se před dvema lety mistra zeptal, zda si treninky může doplnit hodinami hungaru, aby mohl cvičit všechny dny v týdnu, ježto u nás je shaolin jen 2x do týdne. Mistr řekl, že je to zcela na nem, ale že způsob techniky severního a jižního shaolinu není úplne totožný, a že si myslí, že bude lepší, když bude delat jen jednu vec a intenzivneji. Čili ješte jednou a zřetelne: mistr rozhodne nemá nic proti tomu, když jeho žáci chodí do jiných škol, koneckonců, budete-li chtít, můžem napsat dlouhý výčet tech, kteří tak dlouhou dobu činí. Tak tolik k drobnému nedorozumení, které vzniklo pouhým nekolikanásobným ústním podáním, není v tom jiste žádný špatný zámer ani jedné ze zúčastnených stran. Když už jsem tu tak ještě drobnost k tomu nesmrtelnému starci. Miro napsal, promiň, teď to asi nebude přesné, ale nemůžu Tvůj příspevek najít, že se k tomu mistr nechce vyjadřovat, a že to budí podezření. Ano, je pravdou, že se k tomu mistr zatím na vašem foru nevyjádřil. Dovolte mi jednu čínskou Gushi: Dědeček, vnuk a osel se vydali na cestu. Vnuk jel na oslu a dedeček osla vedl. Potkali na ceste další pocestné, kteří kroutili hlavou: "Teda ale to je nevychovanost. Díte jede na oslu a stařec musí pešky." Dedeček to zaslechl a tak se prohodili. potkají další pocestné a ti zase kroutí hlavami "Teda to je ale nevychovanost. Tak malé díte a musí šlapat tou hroznou cestou pešky místo aby jel na oslu." Tak si oba sedli na osla. Potkali další pocestné: "Teda chudák osel. Takovou zátež. ®e se ti lidé nestydí." Tak oba seskočili. "Teda to jsou hlupáci. Maj osla a jdou pešky." Tak uvázali osla nohama za kůl a nesli ho na zádech. "Teda co to je? Vždyť ten osel je zdravý tak co je tohle hlupáky???" Z toho plyne poučení, že i kdybychom se s mistrem rozkrájeli, vám se to nebude líbit nikdy a vždy najdete způsob jak to zkritizovat. Proto proste deláme veci tak, jak je třeba a necháváme vás vašim potřebám. Tolik i k naší dosavadní i následné nepřítomnosti na vašem foru. Přeji vám všem hodne krásných dní a radosti ze cvičení. Jo a ješte se omlouvám za to vecné e, ale ě se na téhle klávesnici neustále zasekává. Vaše Eva
EvaZim
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...