wushucentrum qin ming tang

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod luen » ned 02. pro, 2007 22:28

wushupetr píše:hele pm už mě to s tebou nebaví, nejsem k tobě hrubej, bavím se s tebou normálně, říkám svůj názor, na kterej čekám normálni odezvu a ty mě zavrhuješ jen pro mý zaměření, jestli se mnou nesouhlasíš tak napiš proč a bude to jako s těma postojema jak jsme řešili, ale jestli si necháš říkat Sifu, tak se podle toho chovej a vysvětluj to normálně a ne jako by to byl tvůj server

Mohl bys mi rici jak se ma chovat ten spravnej sifu??? Ja to vidim takhle, nekdo mele blbosti, tak by spravnej sifu mel jit a regulernim zpusobem porovnat praxi s tlachalem, ne? Vzdyt si pis co chces, kdyz budes schopen si to obhajit.

Pro tvou informaci spravnej sifu neni ten, kterej souhlasi s kazou hovadinou, kterou si kdo vymysli ... Znalcu kung fu teorie uz ma nase zeme dost :wink: Chytre a silne recicky a odvahu mysi ... good kung fu :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 02. pro, 2007 22:31

no pochopil jsem už, že jste uzavřená komunita. dobrý tlachat a říkat názor není to samí. Říkat a vysvětlovat jako správný Sifu není to samý jako říkat ty meleš, ty plácáš nesmysly, ty kecáš.
Stačí tahle odpověď?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 02. pro, 2007 22:34

navíc, když napíšu článek, že by se měl Mistra ptát a tak, dálší odpověď od pm je že si ty gymnastický keci mám vzít jinam a co napíše jako další je to, že by migli měl komunikovat s Mistrem. Není to to samý?
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sam-soi » ned 02. pro, 2007 22:52

no ono jestli by to proste nechtelo si to po sobe obcas precist ... a az pak popremejslet nad tim proc se objevila nejaka reakce ... a teprve nasledne neco psat dal ...
sam-soi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 02. pro, 2007 23:04

ne ne už sem nic nepíšu. každej tu bude rád já taky.
jste prostě jen uzavřená skupina bojovejch nadšenců chápu (už jen z toho důvodu, že sem píše jen Hun Gar, Wing Chun a všichní mezi sebou známí) a pak se sem vetře někdo z jinýho okruhu a je ten špatnej.
Učte se dál techniky jak se bránit, mě se to líbí taky, učte se sebeobranu, proč ne že jo? Učte se o sebe navzájem.
A hlavně se učte nebejt ignorant nebo tu každej bude Mistr (Mistr diskutant)
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod indigo » ned 02. pro, 2007 23:09

OK, můj (doufám) poslední příspěvek k tématu.

Disclaimer: Komu vadí pravda o čínském Kung fu, ať na odkaz nekliká. Tohle není flame, tohle jsou informace, OK?

"About the Author
Wong Kiew Kit has practiced and taught Shaolin kung fu, chi kung, and meditation for more than 30 years and has over 2,000 students. He is the fourth generation successor of Monk Jiang Nan of the Shaolin Monastery and Grandmaster of Shaolin Wahnam Kung Fu and Chi Kung Institute. He is the author of several books on Eastern wisdom."

... píše ...

http://www.amazon.com/Art-Shaolin-Kung- ... bb_product

klikněte na Search inside this book > Excerpt a poté to přečtěte a dolistujte až tam, kam pokračuje ukázka.
indigo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » ned 02. pro, 2007 23:31

koincidence, s Wong Kiew Kit sifu jsem uz nekolik let v intenzivnim pisemnem styku, pomahal mi s radou veci ohledne historie c.b.u., pred lety jsem s nim (na jeho pozvani) asi deset dni cvicil v Nemecku. ac i on je v c.b.u. pomerne kontraverzni osobnosti a ne se vsim s tim co a jak dela souhlasim, je rozhodne inspiraci, umi, ma zajimavou metodologii, a jeho knihy patri k tomu nejlepsimu o c.b.u. co je k mani.

pod to, co pise v te ukazce, se ovsem klido podepisu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 03. pro, 2007 5:47

wushupetr píše:Nemusí :D :D :D :D :D :D :D :D
OK, doplním, člověk je musí používat k tomu, k čemu jsou, aby se naučil prát, nikoliv je používat k tomu, k čemu nejsou, nebo k čemu si dotyčný nedouk chybně MYSLÍ že jsou,OK? Pokud s tím chceš vyhrávat mistrovství, prodávat to ve filmu nebo s tím balit holky například, tak je to jedno, samozřejmě :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 03. pro, 2007 6:06

Ponocnej píše:
pavela píše:shaolin je spis doplnujici sport k necemu tvrdsimu......Tak s timhle teda nesouhlasim, co je to za blábol? Nebo to je překlep? A k těm sestavám, člověk je musí používat k tomu, k čemu jsou...

bojova gymnastika bez sparingu kde se drzej ruce jedna u pasu a druha vysoko nad hlavou protoze je to "pekny" v postoji namrdaneho kacera opravdu neni urceno pro boj ale spise pro posileni a protazeni urcitych partii

nic ve zlem
Nic ve zlem ale ty jsi typický příklad toho, o čem jsem mluvil. NEVÍ© k čemu to je, myslíš si že to je k něčemu čím to není. Nebudeš se jistě zlobit, když ti to vysvětlím. 1.Myslíš si, že protažení a a posílení je pro praxi zbytečné? 2. Naprosto nevíš, proč se drží ruce u pasu, ty prostě vůbec nechápeš k čemu jsou sestavy. U pasu=jednoduchým způsobem naučí adepta rotaci boků a pěsti, uvolnění, sílu a celý pohyb vůbec. Myslet si, že tak někdo bude v praxi zápasit může s odpuštěním pouze idiot. Sestavy- znovu opakuji PROČ- sestava=kniha technik+technická pomůcka k osvojení kungfu a kondice,reflexů atd. NIKOLIV primárně použitelná ke rvačce. Opět základní neporozumění. Shaolin=sestavy-BLBOST. Základ Shaolin ©koly jsou silová cvičení, tvrdý čchikung a otužování(otloukání) všemožných partií těla(totéž co dělají thaiboxeři) a sparring-od řízeného(sestav) po volný. A to v míře mnišské=od rána 5.00 do večera. TÍM vždy byla šaolin škola slavná VYDŘENÝMI TVRDÝMI ZÁKLADY, nikoliv jak se někdo na západě mylně domnívá, kilometry stylů a sestav.(v tom je krásně pravdivý náš oblíbený majstrštyk 36 komnat ©aolinu, kde jsou tam sestavy? JEN A JEN základy a otloukání a to je i DNES v ©aolinu hlavní) Sestava-pouze kniha technik, nic víc. TAK®E vidíš, že chyba není ve wušu ale v tom, že o tom kecá někdo, kdo o tom nemá páru. K "něčemu tvrdšímu" hahahaha, nevím co by mohlo být "tvrdšího" než klášter ©aolin, doporučuji si to vyzkoušet alespoň týden, pokud to vydržíš, jseš borec!( nejenom dřina překračující možnosti těla a denodenní inkasování ran ale i hygienické pomínky,strava atd...) PS: Wingchun a Hungga je TAKY ©aolin škola
Naposledy upravil pavela dne pon 03. pro, 2007 6:57, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 03. pro, 2007 6:08

Xiexie, já už taky Qina neviděl hodně let, koukám na fotkách, že už taky zešedivěl. Uvidíme se na nějaký vánoční besídce,apropó? Už pomalu startuju letadlo...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 03. pro, 2007 6:40

Indigo: Neexistuje si sám vymýšlet/učit se BU. Bylo vymyšleno už dávno a otestováno v reálných situacích a v ringu atd. Někdo tě to naučit musí a kdo jiný než nějaký fundovaný mistr? ®ák začátečník přijde na první trénink a neví zhola nic o tom, jak třeba správně zformovat ruku v pěst, kdo jiný než mistr by ho měl naučit kompletní systém se kterým se bude umět bránit? Jak už jsem psal, žák si samozřejmě zaplatí za to, že se chce tohle naučit. To se pleteš, umění bojovat ti nikdo do hlavy nenaleje, ani ten nejlepší mistr(učitel, trenér) a to ani v boxu, ani v thaiboxu. Někdo se bojovníkem stane za rok, někdo za 5 let a někdo nikdy. Mistr, učitel, trenér ti akorát ukáže cestu a zformuje ti tělo a mozek, zbytek je na tobě. Papuškováním mistra se nikdo rváčem nestal. Kdybys zůstal u mabu a 1.sestavy a doplnil si k tomu všelijaké ty otloukačky, lapy a jánevim co teď obdivuješ, bude vše OK. To máš jako s tim protahováním za studena, jak o tom mluvila xiexie. Ve wušu musíš být aktivní, žádný mistr,pokud je mistrem, neztrácí čas věcmi, které si můžeš dělat sám(tlouct do pytle nebo spárovat a zkoušet finty), to by pak nezbyl čas na věci, které se sám nenaučíš(třeba jak správně kopnout). Prostě 5 let jsi nic nepochopil a nevím kdo za to může???
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Vlastni zkušenost

Příspěvekod BikerJoker » pon 03. pro, 2007 11:03

Zdravím Vás, patřím mezi nepravidelné čtenáře tohoto portálu, ale tento topic mě nenechal klidným :D Měl jsem možnost u mistra Qin cvičit Shaolin. Sice jen krátce, jelikož jsem náhle odešel z vysoké školy zpět do rodného maloměsta. Rozhodně bych si však nestěžoval na nedostatek kontaktu při tréninkách. Po přečtění topicu mi příjde, že snad trénoval u jiného mistra QIN... :lol: Lapy, cvičení ve dvojicích, páky, ... A to byl jen začátek. Myslím, že si každý najde to své...
Mám úplně před očima, když před námi mistr vzal poprvé dvojité lapy na kopy a předváděl se svým synem obloukové kopy do lapy, s nasazením, razancí... potom pronesl, že to je bojové... tak máme cvičit :!:
Tvrzení, že učí jen sestavy, mi příjde trochu mylné. Možná je to způsobené cvičením na pobočce.
Člověk nemá nedostatek síly, ale nedostatek vůle.
BikerJoker
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Ponocnej » pon 03. pro, 2007 11:36

pavela píše:
Ponocnej píše:
pavela píše:shaolin je spis doplnujici sport k necemu tvrdsimu......Tak s timhle teda nesouhlasim, co je to za blábol? Nebo to je překlep? A k těm sestavám, člověk je musí používat k tomu, k čemu jsou...

bojova gymnastika bez sparingu kde se drzej ruce jedna u pasu a druha vysoko nad hlavou protoze je to "pekny" v postoji namrdaneho kacera opravdu neni urceno pro boj ale spise pro posileni a protazeni urcitych partii

nic ve zlem
Nic ve zlem ale ty jsi typický příklad toho, o čem jsem mluvil. NEVÍ© k čemu to je, myslíš si že to je k něčemu čím to není. Nebudeš se jistě zlobit, když ti to vysvětlím. 1.Myslíš si, že protažení a a posílení je pro praxi zbytečné? 2. Naprosto nevíš, proč se drží ruce u pasu, ty prostě vůbec nechápeš k čemu jsou sestavy. U pasu=jednoduchým způsobem naučí adepta rotaci boků a pěsti, uvolnění, sílu a celý pohyb vůbec. Myslet si, že tak někdo bude v praxi zápasit může s odpuštěním pouze idiot. Sestavy- znovu opakuji PROČ- sestava=kniha technik+technická pomůcka k osvojení kungfu a kondice,reflexů atd. NIKOLIV primárně použitelná ke rvačce. Opět základní neporozumění. Shaolin=sestavy-BLBOST. Základ Shaolin ©koly jsou silová cvičení, tvrdý čchikung a otužování(otloukání) všemožných partií těla(totéž co dělají thaiboxeři) a sparring-od řízeného(sestav) po volný. A to v míře mnišské=od rána 5.00 do večera. TÍM vždy byla šaolin škola slavná VYDŘENÝMI TVRDÝMI ZÁKLADY, nikoliv jak se někdo na západě mylně domnívá, kilometry stylů a sestav.(v tom je krásně pravdivý náš oblíbený majstrštyk 36 komnat ©aolinu, kde jsou tam sestavy? JEN A JEN základy a otloukání a to je i DNES v ©aolinu hlavní) Sestava-pouze kniha technik, nic víc. TAK®E vidíš, že chyba není ve wušu ale v tom, že o tom kecá někdo, kdo o tom nemá páru. K "něčemu tvrdšímu" hahahaha, nevím co by mohlo být "tvrdšího" než klášter ©aolin, doporučuji si to vyzkoušet alespoň týden, pokud to vydržíš, jseš borec!( nejenom dřina překračující možnosti těla a denodenní inkasování ran ale i hygienické pomínky,strava atd...) PS: Wingchun a Hungga je TAKY ©aolin škola

dobra myslel sem spise shaolin ktery se cvici ve wushucentru jak cvici v klastere shaolin nevim a myslim ze ty to taky nevis ... proto klaster shaolin do toho neplet tam protoze cvici od 5 od rana maji cas si odpocinout i u nejake sestavy ale vy cvicite 2hodiny tydne a obe dve hodiny cvicite jen ty sestavy ... cvicite alespon i ten tvrdy chi kung a otloukavani ?? no zeptam se na to typu co delaji shaolin paralerne ze sandou ......
samozrejme ze protazeni a posileni pro praxi zbytecne neni to potrebujes nicmene potrebujes i jine veci proto porad myslim ze je to bojova gymnastika a ne bojove umeni - tudiz presne jak sem psal puvodne ze to slouzi k protazeni a posileni jednotlivych partii ale to je veskery efekt

ps ja bych jako bojovou gymnastiku jako doplnujici sport k bojovemu umeni volil spise capoeiru
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod xiexie » pon 03. pro, 2007 11:45

pavela píše:Xiexie, já už taky Qina neviděl hodně let, koukám na fotkách, že už taky zešedivěl. Uvidíme se na nějaký vánoční besídce,apropó? Už pomalu startuju letadlo...

Cest, no to doufam, ze se uvidime na nektere z vanocnich besidek :) Konecne te pozvu na ty panaky co u me uz leta mas a porad je jen slibuji Obrázek
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod xiexie » pon 03. pro, 2007 12:32

indigo píše:XieXie:

Ahoj,

myslím, že si nepochopila úplně můj příspěvek, mým záměrem není omlouvat ( i když nějaké poznámky si neodpustím) svoji blbost a zaslepenost, kvůli které jsem trénoval 5 let něco, co jsem ani trénovat nechtěl a nerozšířil si obzory někde jinde.

Ja myslim, ze jsem to pochopila dostatecne, ale nase zkusenosti jsou jine a proto jsem se o ne taktez podelila.

Kazdopadne jen dodam ( nebudu kopirovat cely tvuj prispevek ) je tezke na plakat napsat spoustu veci co ty navrhujes, plakat je od toho, aby strucne informoval a prilakal pozornost. Vis, pokud mohu mluvit za sebe a dalsi lidicky co delaji BU, vzdy mas svobodnou volbu, nikdo te nenuti, aby jsi musel zustat u nekoho x let, kdyz mas pochyby. Co nebo kdo ti brani jit se podivat jinam ??? Pokud si projdes ruzna vlakna zde na serveru, tak zjistis, ze ti co chteji neco delat a nemaji predstavu, tak jsou jim nabidnuty skoly a je jen na nich se jit podivat, dnes si vetsinou muzes prvnich par treningu zkusit zadarmo a o to preci jde. Vybrat si. A postupem casu ti opet nikdo nebrani aby jsi odesel, nejsme sekty Obrázek Ale zase mas pravdu v jine veci, kdyz nic jineho nebylo. Chapu, to se stava....

indigo píše:Sorry, ale to je logický nesmysl

Mozna je nase logika odlisna, ale ja si myslim, ze to je OK. Navim jak ty jsi se ucil jezdit na kole, nebo plavat, ale kdyz jsi zvladl zakladni veci nechtel jsi treba ten kopec sjet, nebo se potopit ? A musel ti to nekdo sahodlouze vysvetlovat, asi ne. A hlavne, ted mi dovol te znovu citovat
indigo píše: Kdybych se měl tedy držet tvého srovnání s downhilláky, tak když z té asfaltky vyjedeš sám na kopec a pak se plnou rychlostí rozjedeš z kopce bez nějakého fundovaného downhilláckého know-how, skončíš stejně špatně jako když se na ulici objevíš v nesprávný čas na nesprávném místě a budeš sázet na gymnastiku místo na bojové know-how
Tohle jen ukazuje na tvoje pochopeni problemu, a mozna nejen BU, nikdo nerika, ze hned musis jet plnou rychlosti, veci se uci tak, ze je zkousis a jen usilovnym cilem, ktery si das, toho muzes dokazat. Nebo jsi sebevrah a hned to vemes na 100% to netusim.Kazdy jsme jiny, ale kecat u compu umi kazdej, ale vlastni zkusenost to je neco jineho. A skutecne nepochopis na co veci jsou, dokud je nezkusis delat jinak. Ted opet ( ac ne uplne rada ) vemu za priklad tchajtisty, hodne z nich umi povidat o cchi a o zakoreneni, ale postav je do postoje a mirne se opri nebo zatahni nebo kdo vi co. Pokud jim predem nereknes, ze to udelas, tak hodne z nich ztrati rovnovahu. A to je ta zkusenost. To same u Shaolinu, nemusis delat "mabu" se zadkem na zemi, ale pokud mas zadek jak brouk pytlik vycapenej ven, tak mi ver ze jedine co s tim udelas je ze te do nej nekdo kopne :), nebo te za par let opusti kolena a bederni pater. A BTW s temi magickymi 20 lety co zminujes, vis, kdo me zna ti potvrdi, ze stojim pevne nohama na zemi. Divne veci moc nemusim, ale rikat si veci typu, super, po 4 letech nekde je ze me mistr, sorry, to fakt nemusim. Navic jsem si do dnesni doby prosla vice systemy, avsak zaklad je vsude stejny. Jen se veci obvykle tvari jinak a pak mi ver, ze pokud ti nekde utekl maly detail, cele pochopeni se muze zmenit behem jedne vteriny. Nevim jestli mi v tomhle muzes rozumet, nejsem chvastal, ale tohle je moje zkusenost. A ano, mimo treningu mam za sebou hodne hodin cviceni a nemusi to byt jen cviceni toho co delas v hodinach, ale jsou to spis prakticke veci. Fuj, to jsem zvedava, kdo se na tomhle sveze :)

Je skoda Indigo, ze jsi prave kvuli tehle zkusenosti skoncil, mozna ale, ze prave proto se tak stalo a ted mas otevrenou volbu zkusit neco noveho a mozna, ze uz te to tolik nezklame. Kdo vi. Hodne stesti Obrázek
XieXie
xiexie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 03. pro, 2007 13:36

Ponocnej píše:
pavela píše:
Ponocnej píše:

nic ve zlem

dobra myslel sem spise shaolin ktery se cvici ve wushucentru jak cvici v klastere shaolin nevim a myslim ze ty to taky nevis ... proto klaster shaolin do toho neplet tam protoze cvici od 5 od rana maji cas si odpocinout i u nejake sestavy ale vy cvicite 2hodiny tydne a obe dve hodiny cvicite jen ty sestavy ... cvicite alespon i ten tvrdy chi kung a otloukavani ?? no zeptam se na to typu co delaji shaolin paralerne ze sandou ......
samozrejme ze protazeni a posileni pro praxi zbytecne neni to potrebujes nicmene potrebujes i jine veci proto porad myslim ze je to bojova gymnastika a ne bojove umeni - tudiz presne jak sem psal puvodne ze to slouzi k protazeni a posileni jednotlivych partii ale to je veskery efekt

ps ja bych jako bojovou gymnastiku jako doplnujici sport k bojovemu umeni volil spise capoeiru
NO já to právě vím, jak se v šaolinu cvičí, jsa mnich tamtéž(i když já už kungfu necvičím, já už umím akorát chlastat...) :lol: :lol: :lol: === myslim ze je to bojova gymnastika a ne bojove umeni === no tím že si to myslíš ty se to ještě nestane pravdou...typu co delaji shaolin paralerne ze sandou pochop, že SANDA jsou pravidla pro ring, nikoliv styl. Například Liu Hai Long nebo Bao Li Gao v ringu=ořezaný Shaolin (bambule na rukou atd...)
Naposledy upravil pavela dne pon 03. pro, 2007 13:42, celkově upraveno 1
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pon 03. pro, 2007 13:38

xiexie píše:
pavela píše:Xiexie, já už taky Qina neviděl hodně let, koukám na fotkách, že už taky zešedivěl. Uvidíme se na nějaký vánoční besídce,apropó? Už pomalu startuju letadlo...

Cest, no to doufam, ze se uvidime na nektere z vanocnich besidek :) Konecne te pozvu na ty panaky co u me uz leta mas a porad je jen slibuji Obrázek
Panáka? A s tebou? BERU!!!! :lol: :lol: :lol: Snad už to tentokrát vyjde :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ponocnej » pon 03. pro, 2007 14:08

pavela píše:
Ponocnej píše:
pavela píše:
Ponocnej píše:

nic ve zlem

NO já to právě vím, jak se v šaolinu cvičí, jsa mnich tamtéž(i když já už kungfu necvičím, já už umím akorát chlastat...) :lol: :lol: :lol: === myslim ze je to bojova gymnastika a ne bojove umeni === no tím že si to myslíš ty se to ještě nestane pravdou...typu co delaji shaolin paralerne ze sandou pochop, že SANDA jsou pravidla pro ring, nikoliv styl. Například Liu Hai Long nebo Bao Li Gao v ringu=ořezaný Shaolin (bambule na rukou atd...)

nedelam ze sveho nazoru pravdu - nicmene sem slysel ze vy tam delate v podstate hlavne sestavy o sebeobranych aplikacich toho neni moc rec mimoto u sparingu nevynikaji a u aplikacich na ulici taky ne ani po letech cviceni shaolinu o mnoho vic nez clovek co predtim nic nedelal - proto mam tento nazor .... sanda spise prijmula dost veci z thaiboxu a vubec je to takova smesice vseho upravene kuli tomu aby cinani nedostavali v soutezich cina vs thaisko pres prdel
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cudles » pon 03. pro, 2007 14:23

Ponocnej:Víš,specielne pro tebe bych si dovolil upravit jedno prislovi...Slyset znamena hov.o vedet...(v tomto pripade).
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 03. pro, 2007 16:16

Ponocnej píše: ... sanda spise prijmula dost veci z thaiboxu a vubec je to takova smesice vseho upravene kuli tomu aby cinani nedostavali v soutezich cina vs thaisko pres prdel

A nebo je to naopak? Co je starsi, vejce nebo slepice? Mam na DVD spousty zapasu tzv. Cina vs Thaisko, ale vzdy vyhral ten lepsi ... bez ohledu na to jestli to byl Cinan a nebo Thajec!!!

Zrovna v nedeli jem byl s klukama na zavodech thaiboxu a nezaregistroval jsem, ze by nekdo za mnou prisel s tim, ze kluci od nas delaji Sanda resp. nejakou smesici proto, aby je nemlatili kluci z Thaiboxu a nebo snad Thaici :wink:
Asi v tom nemas moc jasno, ale info pro tebe: pravidla thaiboxu a sanda nejsou totozne ...

Asi koukas na filmy kategorie"B" :lol: Ze mas takovej "prehled" :!:
Naposledy upravil luen dne pon 03. pro, 2007 16:20, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...