Moderátor: pm
roza píše:Ti, kteri by snad mohli neco naucit (Qin) ,musi ucit sracky aby se uzivili ,zbytek uci sracky protoze nic jineho neumi...( je uplne jedno ,jestli neumi bojovat ,nebo neumi ucit ,nebo neumi cvicit ,proste v celkovem efektu je to sracka......neni tu relevantni jakakoliv diskuse ,jediny relevantni zjevny fakt je ,ze nejlepsi zaky od techto "mistru" zesmesni kazdy prumerny cvicenec nejen fyzicky ,ale i v teoreticke diskusi....Apropos ,vztekejte se jak chcete ,urazeni piste a volejte ,nejsem anonym.)
Ano ,pro ty hloupejsi ,tim zbytkem jsem skutecne myslel celou rodinku Zhai a ostatni ,a tim "snad" u Qina jsem myslel ,ze ani u nej tomu nedavam zadnou velkou nadeji......
O bilych "mistrech a ucitelich" se tu snad taky bavit nemusime ,je jedno ,jestli si to vymysli sami ,nebo maji za sebou koupeny rodokmen a velkou skolu....neni rozdil mezi zlutou srackou a bilou srackou.
Proc tak emotivni prispevek?
Protoze si ,narozdil od vetsiny diskutujicich,skutecne myslim ,ze treninkova metoda Taiji je prostredek k ziskani plnohodnotnych bojovych ,praktickych ,dovednosti.A kdyz vidim,jaky sracky se misto toho uci ,je mi to k vzteku.
wushupetr píše:To je to kdo umí a kdo umí učit. Zhai Hua se přizpůsobila požadavkům lidem, co k ní chodí a páč k ní většinou chodily ženy nebo starý lidi, tak tu bojovou stránku trochu nebo úplně vypouštěla.
Nevím no asi to není moc dobrý.
Ale to je otázka.
Starej člověk se chce hejbat. Fočus? Na ten je starej. Běhat? To eště dostane infarkt, tak jde zkusit Taiji.
©edesáti letou babku nemůžete učit bojovat (pokud nechce) a nikdo ani ona sama netrvá na tom stát se Mistrem. Má jen strach ze stáří, ze smrti a v tomhle vidí východisko.
K čemu jsou tvrdý styly jako Hung Gar a tak? Stejně jako Taiji je to skvělá sebeobrana, Bojový Umění. Ale proč ta babka ten Hung Gar necvičí? Páč by jí to zabilo.
Taiji je především sebeobrana, ale pro starou ženu je to jen pohyb a máchání rukama, co jí dává pocit, že nesedí doma na zadku a neumírá.
Já trénoval Taiji u Zhai Hui i u ní doma nebo u ní na sídlišti a mohu vám říct, že ten trénink byl dost náročnej. Byl jsem unavenej jak po tréninku Shaolinu.
Nejde o to, že jen tak někdo máchá rukama a někdo tvrdě trénuje, jde o ten důvod proč tak nebo tak to ten člověk dělá.
wushupetr píše:roza píše:Ti, kteri by snad mohli neco naucit (Qin) ,musi ucit sracky aby se uzivili ,zbytek uci sracky protoze nic jineho neumi...( je uplne jedno ,jestli neumi bojovat ,nebo neumi ucit ,nebo neumi cvicit ,proste v celkovem efektu je to sracka......neni tu relevantni jakakoliv diskuse ,jediny relevantni zjevny fakt je ,ze nejlepsi zaky od techto "mistru" zesmesni kazdy prumerny cvicenec nejen fyzicky ,ale i v teoreticke diskusi....Apropos ,vztekejte se jak chcete ,urazeni piste a volejte ,nejsem anonym.)
Ano ,pro ty hloupejsi ,tim zbytkem jsem skutecne myslel celou rodinku Zhai a ostatni ,a tim "snad" u Qina jsem myslel ,ze ani u nej tomu nedavam zadnou velkou nadeji......
O bilych "mistrech a ucitelich" se tu snad taky bavit nemusime ,je jedno ,jestli si to vymysli sami ,nebo maji za sebou koupeny rodokmen a velkou skolu....neni rozdil mezi zlutou srackou a bilou srackou.
Proc tak emotivni prispevek?
Protoze si ,narozdil od vetsiny diskutujicich,skutecne myslim ,ze treninkova metoda Taiji je prostredek k ziskani plnohodnotnych bojovych ,praktickych ,dovednosti.A kdyz vidim,jaky sracky se misto toho uci ,je mi to k vzteku.
Tak u tohohle se směju já.
Hele rozarko tys asi cvičil u všech z rodiny Zhai co?![]()
![]()
![]()
![]()
®e vás to všechny tady baví.
Každej pomlouvá, že tahle škola umí hovno tahle taky a sám tu pro český Wushu většina co sem píše dělá dvě hovna![]()
![]()
![]()
Rozárko ty komiku jadna to mi nedělej
![]()
![]()
![]()
roza píše:PPS:JRupe ,myslis ze je v TJQ tak tezke dojit ke gong fu?
roza píše:Je to skutecne nutne casove narocnejsi ,nebo si to nekteri lide takove delaji ,vedome ci nevedome?
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků