Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Anonymní » ned 06. čer, 2004 11:04

Pro ROPUCHU:videl jsem oboji.Sami WT zkouseli techniku kickboxu a zvlaste,kdyz si nandali rukavice,bylo to malinko amaterske.Nektere jsem videl i mimo trenink WT v boxerne a stavalo se,ze jim byli srazeny retezaky a dale uz to bylo v jine rezii.Kazdopadne jsem videl i jine borce,kteri byli vyborni,protoze uz meli predchozi zkusenosti nebo trenuji trochu navic nez ostatni.
Kadena de mano neni specialita escrimy.Existuje mnoho stylu a skol filipinskeho boje a kazdy si kombinuje styly a techniku podle sveho.Castecne vychazi z wing chun,ale je vhodnejsi pro lidi,kteri se nedotknou pravym loktem leve strany tela.Protoze efektivita WT je dana hlavne technikou,konci jeho efektivita svalovym rozsahem a je nahrazovana tvrdosti/moje narazka na problemy po 5.stupni/.Rozdil mezi Drdlou a Jedlickou je prikladem,jak to muze fungovat.Plynuly utok a bez zadrhnuti prechod do paky ci podrazu je to co me na WT fascinuje.Vice by se meli vyjadrit odbornici.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » ned 06. čer, 2004 14:16

To je zas něco, takovej výrok o WT a tvrdosti. Zdá se, že tady někdo nechápe rozdíl mezi měkkostí a "rukama z bláta". Končim. Dohadovat se tady nemá cenu.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

TO HEAD

Příspěvekod Hyperboreus » ned 06. čer, 2004 22:23

Jasně,těch 5 minut je hypotetických :) ale myslím,že dobré pravidlo je,pokud nejsi moc zkušený borec,který ví,co si může dovolit,nepustit ho nablízko.Jinak je s tebou konec.Většinou.Zdálky i nováček může překvapit.Ale každopádně vykašlat se na "rituály"jak jsi to správně nazval,a jít do něj.Nebo od něj :) :) .
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod microElephant » pon 07. čer, 2004 7:26

37stupnu píše:Pro ROPUCHU:videl jsem oboji.Sami WT zkouseli techniku kickboxu a zvlaste,kdyz si nandali rukavice,bylo to malinko amaterske.Nektere jsem videl i mimo trenink WT v boxerne a stavalo se,ze jim byli srazeny retezaky a dale uz to bylo v jine rezii.Kazdopadne jsem videl i jine borce,kteri byli vyborni,protoze uz meli predchozi zkusenosti nebo trenuji trochu navic nez ostatni.
Kadena de mano neni specialita escrimy.Existuje mnoho stylu a skol filipinskeho boje a kazdy si kombinuje styly a techniku podle sveho.Castecne vychazi z wing chun,ale je vhodnejsi pro lidi,kteri se nedotknou pravym loktem leve strany tela.Protoze efektivita WT je dana hlavne technikou,konci jeho efektivita svalovym rozsahem a je nahrazovana tvrdosti/moje narazka na problemy po 5.stupni/.Rozdil mezi Drdlou a Jedlickou je prikladem,jak to muze fungovat.Plynuly utok a bez zadrhnuti prechod do paky ci podrazu je to co me na WT fascinuje.Vice by se meli vyjadrit odbornici.

To bych blil. Zjevně jsi vůbec nic (vinkčun) nepochopil. Nejen že blábolíš hovadiny (ála neschopnost přejít přes 5. stupeň), ale Ty je dokonce snažíš uargumentovat (Escrima má základ ve wing chunu). NEMÁ, nikdy neměla a mít nebude. Escrima vychází ze španělského šermu a místních filipínských stylů. Spekuluje se i o vlivu holanďanů, kteří v průběhu 16. století využívali východní Asii pro své obchodní záměry (i když ne v takové míře, jako Portugalci a ©panělé).
K WT, konkrétně EWTO: vinkčun NENÍ, nebyla a doufám že nebude technika. Vinkčun je přístup, plynutí, nelpění a osvobození se. Tak to chápu já. Sorry za tak jadrnou odpověď, ale chtěl jsem uvést věci na pravou míru. A jak už tady milionkrát zaznělo, B.U. není o stylu a technice, ale především o Tobě.
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Senior » pon 07. čer, 2004 8:12

Pro 37stupnu:

Jaký je rozdíl mezi Drdlou a Jedličkou?
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 07. čer, 2004 9:11

Senior píše:Pro 37stupnu:

Drdla je malej psychopat a Jedlička větší
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pon 07. čer, 2004 9:26

Voblud píše:
Senior píše:Pro 37stupnu:

Drdla je malej psychopat a Jedlička větší

Je vidět, že je neznáš, protože to je přesně naopak ;)
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Senior » pon 07. čer, 2004 9:37

pro vobluda a microElephanta:

No dobrá, ale jak se to projevuje nebo z čeho tak soudíte, cvičili jste pod nimi? Neprovokuju, zajímá mě to.
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod microElephant » pon 07. čer, 2004 10:38

Senior píše:pro vobluda a microElephanta:

No dobrá, ale jak se to projevuje nebo z čeho tak soudíte, cvičili jste pod nimi? Neprovokuju, zajímá mě to.

Já jsem to myslel s nadsázkou. S oběma jsem cvičil (ne jako jejich žák, ale na zkouškovém semináři). Hodnocení jejich osob ale nechám na někom jiném. Třeba na lidech, kteří se s nimi znají déle.
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Efektivita WT a ultimáty

Příspěvekod Anonymní » pon 07. čer, 2004 12:41

Přemýšleli jste někdo o těch utlimátech?
Bavil jsme se o tom s kolegou a došli jsme k závěru (ale pozor pokud jde o ultimáty tak jsme čirí teoretici), že:
1) zápas začíná po signálu oba tedy vědí, že teď se má bojovat takže úder v každém případě směřuje na už nějak připraveného bojovníka
2)Málokdy se povede tak přesný a tvrdý úder (i při dobrém psychickém stavu) (soupeř je v pohybu a kryje si většinou hlavu) aby jeden úder (kop) stačil na vyřazení, pokud zasažený není značně otřesen, jsou soupeři již na vzdálenosti na dosah a je možný úchop a poraz apod (dále viz Gracie Jiu - jitsu a sbohem údery)
3)pak nás napadlo několik psychických argumentů
A)WT předpokládá (aspoň jak jsme to doteď chápal) celkem přesné vnímání a s tím je ve stresu problém (zůstávají fungovat hrubší techniky)
a ultimáty jsou myslím stressové dost (asi skoro stejně jako sebeobranná situace)
Proto si taky myslím, že lidi co dělají Thai box nebo něco na ten způsob jsou dříve jakž takž bojeschopní než ti co se věnují nějakému sofistikovanějšímu systému.
Ještě k té bojeschopnosti :Typ lidí kteří se pustí do WT je ve většině asi jiný než "ulimátníci", nebo Thai boxeři apod. Jsou to spíš "šachisti" než rváči. Takže možná mají i větší sklon k ústupové nebo jiné podobné emoční reakci, než k agresivnímu a tvrdému výpadu (nechci se tím nikoho dotknout, jen o tom spekuluju).

Budu rád když mi napíšete co z toho je pitomost jak je to jinak a proč.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chonglee » pon 07. čer, 2004 21:26

co je to za stupeň 5 ve vingčunu,že by se nedal fizicky zvládnout?že by snad levitace?nebo po tobě chtějí,aby jsi dělal boxovací pytel?
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 08. čer, 2004 0:34

Microelefant :nepsal jsem o eskrime,ale o kadena de mano,kde je cinskej vliv celkem jasnej a to by sis mel doplnit.
Netvrdil jsem,ze 5.stupen je neco magickyho,ale ze clovek,ktery ma problemy s ohebnosti napr. lokte /zapesti/ muze mit problemy v dalsim technickem postupu.
Jedlicka a Drdla jsou jedni z nejlepsich,jaky jsem kdy videl.Rozdil mezi nima je,ze Drdla na me pusobi,jako slachovity uvolneny a velmi technicky precizni.Jedlicka je opravdovy svalovec,ktery i kdyby nemel techniku tak vsechno prevalcuje.
Nesnazim se tady psat,jako WT profik,ale snazim se o jiny pohled zvenci.Cekam,ze nekoho vyprovokuju k lepsim informacim,ale zatim je to porad tlacharna.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » úte 08. čer, 2004 6:27

Nechci se nikoho dotknout , ale Drdlu jsem videl pred par lety, kdyz otviral skolu nekde na hajich a jednak mel plnou hubu kecu, jak je WT nejlepsi, jednak to co ukazal tak precizni nebylo a kdyz predvadel obranu proti kratky tyci, mel jsem chut tam nabehnout a vzit ten klacek do ruky ja :twisted:
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro Anonymní

Příspěvekod Virgee » úte 08. čer, 2004 21:42

Pro Anonymní:
Máš pravdu, lidi, co dělají WT jsou jiní, než ti z Muay Thai apod. Jsou jaksi "obyčejnější" a mají samozřej ě jinou, klidnější psychiku (obvykle). Cílem tedy je naučit je reagovat dopředu (neustupovat) a zmenšit tu stresovou reakci. Ovšem, to je těžké, ale jde to.
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chonglee » stř 23. čer, 2004 21:35

37stupnu píše:Cekam,ze nekoho vyprovokuju k lepsim informacim,ale zatim je to porad tlacharna.

zkus to kokretně
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod FAUSTUS » stř 23. čer, 2004 21:49

Záleží k čemu chceš vyprovokovat informace? 8)
FAUSTUS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod severin » čtv 24. čer, 2004 12:51

Myslim,ze se chce konkretne vratit k WT na ulici a srovnani s jinymi bj.um. Videl jsem taky zakladni sestavu WT,tusim do 3.st a ty moje zraneny zapesti toho moc nevykrouzili,o vytaceni loktu ani nemluvim.Samotnyho me zajimaji postrehy od WT,jak se vyrovnavaji s tvrdym utokem,napriklad hak nebo ,jak se vyrovnavaji jini s tema jejich retezaky.Predpokladam,ze na treninku WT na sebe neutoci takovou intenzitou jako na boxu.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » čtv 24. čer, 2004 13:09

severin píše:Myslim,ze se chce konkretne vratit k WT na ulici a srovnani s jinymi bj.um. Videl jsem taky zakladni sestavu WT,tusim do 3.st a ty moje zraneny zapesti toho moc nevykrouzili,o vytaceni loktu ani nemluvim.Samotnyho me zajimaji postrehy od WT,jak se vyrovnavaji s tvrdym utokem,napriklad hak nebo ,jak se vyrovnavaji jini s tema jejich retezaky.Predpokladam,ze na treninku WT na sebe neutoci takovou intenzitou jako na boxu.

Co se háku týče, řeším ho buď protihákem nebo přes fuksau. Hák je fakt dost nepříjemný. Může se také stát, že útočník nedosáhne, pak přes reflex přeberu zvenku a zkusim zavřít. Těžko se o tom píše, lepší je to vidět.

A někdy prostě ránu dostanu. S tím nic (zatím) nenadělám :)
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod chonglee » čtv 24. čer, 2004 20:59

FAUSTUS píše:Záleží k čemu chceš vyprovokovat informace? 8)

informace ne,ale ty jsi se nechal hned.

Co se háku týče, řeším ho buď protihákem nebo přes fuksau -
jestli si rozumíme je to ten rozmáchlý pohyb ze čtvré věty?nevim kam až ho děláš ty,ale pokud ho děláš jako klas.kontra viz šimon a matouš tak to vyjde vždy i stou pákou na loket co šimon dělá.jestli k tomu děláš přímý úder a vytočení tak budha tvé kroky provázej... když tě nezklame stabilita tak tě dožene druhá ruka protivníka.
chonglee
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 25. čer, 2004 6:53

chonglee píše:
FAUSTUS píše:Záleží k čemu chceš vyprovokovat informace? 8)

informace ne,ale ty jsi se nechal hned.

Co se háku týče, řeším ho buď protihákem nebo přes fuksau -
jestli si rozumíme je to ten rozmáchlý pohyb ze čtvré věty?nevim kam až ho děláš ty,ale pokud ho děláš jako klas.kontra viz šimon a matouš tak to vyjde vždy i stou pákou na loket co šimon dělá.jestli k tomu děláš přímý úder a vytočení tak budha tvé kroky provázej... když tě nezklame stabilita tak tě dožene druhá ruka protivníka.

Ne, není to pohyb ze 4. věty. Asi myslíš faksau (předesílám, že nejsem odborník na čínskou terminologii, proto jsem psal, že lepší je vidět/dělat, než o tom psát). Ale nefixuj se na to tolik. Jak jsem psal (a nevím, jestli jsi to záměrně pominul), záleží na tom, jak úder "sedne". Někdy se podaří zavření přes bekfist, jindy je lepší se navézt. Možností spousta. Také jsem poznamenal, že někdy prostě inkasuješ. No a?
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...