instruktor kung-fu/Jeet Kune Do

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod Sennin » čtv 23. zář, 2004 13:36

YiWan,

To víš, že si to ověřím...Pavlák mám po cestě z práce, takže de facto, pokud nemám nějakou schůzku nebo kontrolní činnost (nebo rande :oops: ) jezdím kolem páté hodiny odpolední...
V každém případě předem zavolám... Už se těším na pořádnou a smysluplnou diskuzi o BU!

Zatím zdar
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Ne nadarmo každý běžný číňan říka že Bruce Lee, slavný herec

Příspěvekod pavela » čtv 23. zář, 2004 13:42

ale kung fu buzenmeyang(nic moc)
Bruce Lee neovlivnil BU v Číně nijak,je to samozřejmě hloupost,. Je naivní si myslet, že přišel nedostudovaný wingchunista, splácal to co uměl s karatem a nevímčím dohromady a tím najednou geniálně změnil něco,co existuje v Číně nejmíň 2000 let a co vytvářely a ověřovali v praxi generace mistrů, ale ne s rukavicemi v ringu ale ve skutečném boji o život,ve válce, či jako bodyguardové a policajti. Neobstojí ani myšlenky o tom, že by bylo BU bez Bruceho zkostnatělé a nebojové atd. O opaku přesvědčí jakýkoliv děda v pekingském parku, který ani v životě o nějakém Bruklím neslyšel.A největší hloupost je si myslet, že snad bylo nějak převratné,že Brucelee kombinoval styly. Styly se v Číně kombinovaly odnepaměti, s tím rozdílem, že dotyční byli mistři těchto stylů a ne samouci,jako BL. Navíc spíše porovnávali styly a po zkonstatování toho, že je to totéž,napříště vyučovali tyto styly současně.(viz Tung Haichuanovi žáci, Cheng Tinghua, Li cunyi, Yang Chenfu,Sun lutang atd). V Číně se říká, kdo se učí dobře 1 styl, ovládá 10 000 stylů, kdo se učí 10 000 stylů, neumí ani jeden. Je to stejné, jako kdyby se někdo naučil jenom jeden kop z Cha Quanu a jedno osotogari z Juda a ještě blbě a hned vymyslel Chajudo(nebo Chacha-Judo?) A přátelé, kombinací nedostudovaných stylů vznikne leda PRD. :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. zář, 2004 14:23

:D to je taky dobrej styl, hlavně v malým uzavřeným prostoru :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Ne nadarmo ka�dý bě�ný číňan říka

Příspěvekod irzounek » čtv 23. zář, 2004 14:27

pavela píše:ale kung fu buzenmeyang(nic moc)
Bruce Lee neovlivnil BU v Číně nijak,je to samozřejmě hloupost,. Je naivní si myslet, �e při�el nedostudovaný wingchunista, splácal to co uměl s karatem a nevímčím dohromady a tím najednou geniálně změnil něco,co existuje v Číně nejmíň 2000 let a co vytvářely a ověřovali v praxi generace mistrů, ale ne s rukavicemi v ringu ale ve skutečném boji o �ivot,ve válce, či jako bodyguardové a policajti. Neobstojí ani my�lenky o tom, �e by bylo BU bez Bruceho zkostnatělé a nebojové atd. O opaku přesvědčí jakýkoliv děda v pekingském parku, který ani v �ivotě o nějakém Bruklím nesly�el.A největ�í hloupost je si myslet, �e snad bylo nějak převratné,�e Brucelee kombinoval styly. Styly se v Číně kombinovaly odnepaměti, s tím rozdílem, �e dotyční byli mistři těchto stylů a ne samouci,jako BL. Navíc spí�e porovnávali styly a po zkonstatování toho, �e je to toté�,napří�tě vyučovali tyto styly současně.(viz Tung Haichuanovi �áci, Cheng Tinghua, Li cunyi, Yang Chenfu,Sun lutang atd). V Číně se říká, kdo se učí dobře 1 styl, ovládá 10 000 stylů, kdo se učí 10 000 stylů, neumí ani jeden. Je to stejné, jako kdyby se někdo naučil jenom jeden kop z Cha Quanu a jedno osotogari z Juda a je�tě blbě a hned vymyslel Chajudo(nebo Chacha-Judo?) A přátelé, kombinací nedostudovaných stylů vznikne leda PRD. :lol:

Cest Pavela,
:-) Tebe fakt lidi nebudou mit radi :-)
Jsi doma nebo v Praze?
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 23. zář, 2004 14:27

Anonymní píše::D to je taky dobrej styl, hlavně v malým uzavřeným prostoru :D

nejde o ten styl "telefonní budky" :lol: :lol: :lol: ???
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » čtv 23. zář, 2004 14:49

ukropcany píše:Aha, uz chapem. No, asi to ale nebude nic pre mna, pretoze ja som konecne rad, ze nemusim vymyslat koleso, ale iba sa ho naucim perfektne pouzivat od niekoho, kto to vie... ziadne reci, ziadne otazky, len trener, ktoremu sa da verit (s ohladom na vysledky) a makat...

Uf, teraz pozeram ze odpisujem este na predoslu stranku - :D ...je to pre sennina...

:wink: nic, ve zlým, Ukropcany, ale stále nechápeš :wink:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: re

Příspěvekod Klidek » čtv 23. zář, 2004 15:12

YiWan píše:pro "Klidek" - To nepisu proto, ze "je to soucast Wing Chunu a tetujeme si to na prdel", ale protoze je to moje osobni zkusenost ktera se kryje se zkusenostma mnoha jinych mych kolegu (ovsem ze je to v mnoha pripadech i prave naopak, ale ja si kdyz dovolis necham svuj nazor na vec a svoje zkusenosti a Tobe necham zase naoplatku ty Tvoje).

To je fer, muj respekt mas ze stejnyho duvodu co tady psal Senin tak to nebudu opakovat. Kazdopadne ze nemaj WT lidi Leeho moc v lasce vnimam jako fakt.

Neni otcem "michanejch BU" (jenom namatkou Wang Xiang Zhai a jeho Yi Quan, Chan Heung a jeho kombinace tri stylu Choy Lee Fut, Sun Lu Tang, panove z Havaje a jejich Kajukenbo....) a neni ani "otcem plnokontaktniho nhb sparringu" - bohuzel ted nemam knihu o ktere budu psat v ruce a tak fakticky dukaz v podobe fotografie pozdeji - v knize o historii cinskych BU (vydana v Cine, bichle formatu A4 a cca 5 cm tlusta) je nespocet fotografii myslim ze z 30tych let, z ruznych skol kung fu a turnaju, kde jsou cvicenci navleceni do ruznych chranicu, helem (a maji i neco na zpusob tech rukavic, mimochodem ty pouzival James Lee a u nej to BL videl, byli to puvodne hokejisticke rukavice) a rozhodne "jedou" na plny kontakt (kdyz budu chtit zustat jenom u Ciny a cinskeho kung fu...).

Povazuju ho za otce mixovanejch BU tak jak je zname ted. Nemuzu si pomoct,ale napriklad koncept -Box+MT+BJJ je moc podobnej tomu co Lee doporucoval.

Pises ze neni otcem nhb sparringu, hm asi urcite najdes nekde nekoho kdo sparoval naplno to nepochybuju, ale myslim ze Lee byl v tomhle urcujici. Zapad to vzal a je tam kde je. Napriklad v cine malo platny to byla az do prichodu Sashou v celkovym meritku fakt bida s kontaktem. Btw:videl si treba ted prvni rocnik Wohsai (mma v cine)
Nedelalo to na me dojem ze by nekdo z tech cinanu (mimo Sanda fighteru)byl schopnej boje. Bylo to fakt slaby. Ty lidi bojovali takhle natvrdo asi poprve.

S rukavicema, je to mozny i kdyz mam hodne matrosu co rikaj neco jinyho. Netusim presne ? Jejich popularizace je ovsem prace Leeho.

Poznamka nakonec, Leeho principy jsem cet driv nez jsem videl prvni Leeho film. Netvrdim ovsem ze kdyz bolsevnik pustil Na dlabacove Cestu draka ze jsem tam nestal 9 hodin v mrazu na listky :))))) Beru to vsak jako doplnek asi prave proto ze jsem se k tomu dostal obracene.

Zdravim
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marvin » čtv 23. zář, 2004 15:12

Sennin - Akosi ked tak nad tym rozmyslam nechapem co nove by som chlapcom na treningu MT povedal keby som im zacal vykladat o principoch JKD aspon teda o tych co som si precital na nete a su mi zname - preco mam pocit, ze tie PRINCIPI, ktore tak hrdo prisudzujes BL a nazyvas JKD su zahrnute v napr. aj v MT ibaze sa v tom nikto neprple ako ked vyberas cibulu z maganych zemiakov. Takze ak ich poznaju cigani v thaisku tak nepredpokladam, ze by to boli novinky pre cinankov ci japoncekov ktory sa prplu v b.u. odkedy sa naucili chodit vzpriamene ...
----
Aj ked som sam prekvapeny :twisted:, ale mam pocit, ze ukropcany to pochopil az moc dobre - mozo sa len vyjadril tak, ze si to nepochopil naopak ty co je ale u neho celkom bezne - je to iba otazka zvyku :D :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Ne nadarmo ka�dý bě�ný číňan říka

Příspěvekod Klidek » čtv 23. zář, 2004 15:22

pavela píše:
Je to stejné, jako kdyby se někdo naučil jenom jeden kop z Cha Quanu a jedno osotogari z Juda a je�tě blbě a hned vymyslel Chajudo(nebo Chacha-Judo?) A přátelé, kombinací nedostudovaných stylů vznikne leda PRD. :lol:[/quote]

He he :) , no vidis a to je prave vono Pavela, co furt nechapes. Kdybys zvladnul opravdu!!! dobre aspon jeden kop a treba osotogari tak abys to dokazal pouzit tak by to asi se Zdenkem nevypadalo tak jak to vypadalo vid brouku :))
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » čtv 23. zář, 2004 15:33

:arrow:
Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 21:13, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 23. zář, 2004 15:38

Slepa ovce Ukropcany
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 23. zář, 2004 16:34

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 12:19, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 24. zář, 2004 1:31

Yiwane jasněže doma, dneska nevidim Pekingský hory, je kurva mlha.®e mě někdo na posranym českym dvorečku nebude mít rád je mi tady na východě srdečně jedno, naopak se tím bavím, dyť víš...A kdy zajedeš na panáka Akutolu???
Klídek: cože, že to s kontaktem vypadá v Číně bledě? A kde jsi to čet? Měl by si se koukat, už tady běží na TV kanálu pěkně dlouhou dobu Kung Fu Wang a to jsou souboje kungfistů z celý Číny podle pravidel Sanda a nepřál bych ti stát v ringu proti komukoliv z nich. Je to perfektní technickej zápas(ne to co jsme s Yiwanem viděli v Deng Fangu, tzo byly děti a taky ne co Klídku znáš z Filmů z Brucem a jak si naivně myslíš že měl asi vypadat můj zápas se Zdeňkem) Nevím jak si představuješ zápas v Kungfu ale minulý ročník zápasů Západní box&Chinese Kungfu vypadalo jednoznačně, rána krev konec.V neprospěch západních boxerů100%. A žádný uíííííuuuu.A k tvojí poznámce o kombinovaných stylech, ANO, Bruce Lee je jednoznačně zakladatelkem moderního paskvilu, styly naučené z knížky, nerozumím vocode, tak začnu vykládat, jak je tenhle a onen styl je nedokonýlý zkostnatělý a podobné pitomosti a JÁ velký reformátor to zkombinuju a bude z toho jeď kundo. A pro tvoje uklidnění, v době zápasu se Zdeňkem jsem se věnoval pouze Xinyi a ještě málo pro pracovní vytížení.Jak sis vůbec představoval jak by měl vypadat, co je za problém? Zůčastnění přežili a to je hlavní. Myslel sis že udělám uííííůůůů a po vzoru tvého idolu Brjůka kopnu Zdeňka do bimbase a vypíchnu mu oči??? Když ani jeden ze zápasících nechce zranit protivníka, vždycky z toho bude nepovedený Judo, viděl jsi jistě na záznamu, že ani jeden z nás nedal a ani nechtěl dát opravdovo ránu,naprostá nechuť. No mě si viděl, rád bych věděl taky něco o tobě, až uvidím bojovat tebe můžeme se navzájem zkritizovat viď brouku :wink: :wink:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 24. zář, 2004 8:50

Sorry, agresivni ovce
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Klidek » pát 24. zář, 2004 9:49

pavela píše:Yiwane jasněže doma, dneska nevidim Pekingský hory, je kurva mlha.®e mě někdo na posranym českym dvorečku nebude mít rád je mi tady na východě srdečně jedno, naopak se tím bavím, dyť víš...A kdy zajedeš na panáka Akutolu???
Klídek: cože, že to s kontaktem vypadá v Číně bledě? A kde jsi to čet? Měl by si se koukat, už tady běží na TV kanálu pěkně dlouhou dobu Kung Fu Wang a to jsou souboje kungfistů z celý Číny podle pravidel Sanda a nepřál bych ti stát v ringu proti komukoliv z nich. Je to perfektní technickej zápas(ne to co jsme s Yiwanem viděli v Deng Fangu, tzo byly děti a taky ne co Klídku znáš z Filmů z Brucem a jak si naivně myslíš že měl asi vypadat můj zápas se Zdeňkem) Nevím jak si představuješ zápas v Kungfu ale minulý ročník zápasů Západní box&Chinese Kungfu vypadalo jednoznačně, rána krev konec.V neprospěch západních boxerů100%. A žádný uíííííuuuu.A k tvojí poznámce o kombinovaných stylech, ANO, Bruce Lee je jednoznačně zakladatelkem moderního paskvilu, styly naučené z knížky, nerozumím vocode, tak začnu vykládat, jak je tenhle a onen styl je nedokonýlý zkostnatělý a podobné pitomosti a JÁ velký reformátor to zkombinuju a bude z toho jeď kundo. A pro tvoje uklidnění, v době zápasu se Zdeňkem jsem se věnoval pouze Xinyi a ještě málo pro pracovní vytížení.Jak sis vůbec představoval jak by měl vypadat, co je za problém? Zůčastnění přežili a to je hlavní. Myslel sis že udělám uííííůůůů a po vzoru tvého idolu Brjůka kopnu Zdeňka do bimbase a vypíchnu mu oči??? Když ani jeden ze zápasících nechce zranit protivníka, vždycky z toho bude nepovedený Judo, viděl jsi jistě na záznamu, že ani jeden z nás nedal a ani nechtěl dát opravdovo ránu,naprostá nechuť. No mě si viděl, rád bych věděl taky něco o tobě, až uvidím bojovat tebe můžeme se navzájem zkritizovat viď brouku :wink: :wink:

:) hele smoulo, ja mam uple vsechny hlavni vecery sanda wang/ king of sanda/ chinese kung fu king ( furt prohazujou nazev to urcite vis) stejne tak veskery klani Sanda fighteru proti Thaicum ( vsechny vecery) Sleduju kazdyho Sanda bojovnika kterej vleze do ringu K-1 nebo treba Shootboxingu. Nepoucuj me jak tyhle lidi bojujou. Bojujou furt jako amateri akoratl na body. Sanshou v usa je treba na mnohem lepsi urovni nez v cine. (nenech se mylit poslednim klanim IKF vs Sanda)Staci se podivat jak bojuje treba Cung Le. S tema boxerama to byla fraska protoze to byli pekny prohazovaci. To mimochodem platilo i pro ty klani Sanda vs MT. Az ted ty posledni akce jsou o necem, jestli sledujes trochu deni vis proc a komu kryla jaka organizace zada.

Myslim ze by ti hodne prospelo trochu slevit ze svy nafoukanosti a drzosti. Soucasti BU je sebeovladani a moralka, vis o co jde ? :))

Az uvidis me tak se muzem navzajem kritizovat ?? Ale ty uz me kritizujes celou dobu kamo :)) podivej se trochu zpet. To je ten prob. Kdyz mi napises ze ti odkaz Leeho nic neprines tak jsme ok. Zkratka ti to takhle nesedne a sedne ti neco jinyho. Proc ne ? Ale myslim ze je zbytecny resit to tak jak to resis. To je vse.

Klidek
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Klídek

Příspěvekod pavela » pát 24. zář, 2004 14:06

Tak podívej, já kritizuju tvoje myšlenky a ne to jak se pereš protože vo tobě vim hovno. A to je velkej rozdíl. Já jsem souhlasil se zveřejněním zápasu se Zdeňkem a vidím, že jsem udělal chybu, protože každej, kdo vo tom ví prd se vo to bude votírat a dělat frajera, protože jak uboze se pere sám je hezky schováno doma pod pokličkou! A laskavě si nech svoje debilní poznámky vo tom, že jsem nafoukanej a podobně,do toho jakej jsem ti nic neni a šmoula si řikej svýmu dědovi. Jestli ti něco Bruklí přines tak si to doma schovej a modli se k tomu, já jsem řekl argumenty a ty mi odpovídáš kázáním o morálce, s tim jdi laskavě do prdele, nejseš můj učitel ani farář,zaplaťpánbu(a asi bys rád byl,žejo?). Buď mi vyvrať co jsem řekl nebo řekni že s tim nesouhlasíš ale laskavě si odpusť takovýhle ubohý napadání, protože to nežeru. Jetli ti zápasy Kungfu king versus USA box připadaji ubohý, tak mi teda řekni, kdo z nás dvou je nafoukanej frajer.Ty si kdo, ty si si to s nima rozdal v ringu? Nebo seš mistr doma u kompjůtru?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 24. zář, 2004 14:36

Staci se podivat jak bojuje treba Cung Le

a kdo je dalsi?
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Klídek

Příspěvekod Klidek » pát 24. zář, 2004 15:52

pavela píše:Tak podívej, já kritizuju tvoje myšlenky a ne to jak se pereš protože vo tobě vim hovno. A to je velkej rozdíl. Já jsem souhlasil se zveřejněním zápasu se Zdeňkem a vidím, že jsem udělal chybu, protože každej, kdo vo tom ví prd se vo to bude votírat a dělat frajera, protože jak uboze se pere sám je hezky schováno doma pod pokličkou! A laskavě si nech svoje debilní poznámky vo tom, že jsem nafoukanej a podobně,do toho jakej jsem ti nic neni a šmoula si řikej svýmu dědovi. Jestli ti něco Bruklí přines tak si to doma schovej a modli se k tomu, já jsem řekl argumenty a ty mi odpovídáš kázáním o morálce, s tim jdi laskavě do prdele, nejseš můj učitel ani farář,zaplaťpánbu(a asi bys rád byl,žejo?). Buď mi vyvrať co jsem řekl nebo řekni že s tim nesouhlasíš ale laskavě si odpusť takovýhle ubohý napadání, protože to nežeru. Jetli ti zápasy Kungfu king versus USA box připadaji ubohý, tak mi teda řekni, kdo z nás dvou je nafoukanej frajer.Ty si kdo, ty si si to s nima rozdal v ringu? Nebo seš mistr doma u kompjůtru?

Je ti to neprijemny, ze se tak rozcilujes ? Chapu, takhle se cejti vetsina lidi se kterejma diskutujes a delas z nich permanentne blbce. Tak to proste je a ty se za to asi moc nestydis ( jak si tady koneckoncu nekde kus zpatky napsal, je ti to u prdele tam nekde v cine ) Vzhledem k tomu ze na moje argumenty odpovidas ve stylu "ty si taky představuješ pod pojmem kung fu: úúúu úúúúáááá iiiuuu" netusim jak vic bych s tebou moh dal diskutovat. Na smoulu reagujes jak na nejhorsi urazku ( ja povazuju za trochu skodolibou srandu) a pritom kazdymu kdo se s tebou dostane trochu do krizku nadavas asi tak jako me. Posilas me do prdele atd. Tak ze chces co ? Fight kde dokazes obhajit to co tady hlasas ? Ja jsem ready, az dorazis do CR hod mi info a ja ti na oplatku do soukrome posty hodim kontakt. Pak si muzeme dohodnout podrobnosti.

Cau
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

re

Příspěvekod Klidek » pát 24. zář, 2004 16:11

hellas píše:Staci se podivat jak bojuje treba Cung Le

a kdo je dalsi?

Rudi Ott, Scott Sheely, Jason Yee, Marvin Perry, Jenna Castillo, Elaina Maxwell, Jose Palacios taky nejsou spatny
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Lionel » pát 24. zář, 2004 16:30

A jéje... tady se dva domlouvaj na real fignt... až tak? :?: Snad ne.
Ale každý jdeme jinudy, no :)
Je-li mysl zvládnuta, jsou zvládnuty všechny věci.
Lionel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...