To víš, že si to ověřím...Pavlák mám po cestě z práce, takže de facto, pokud nemám nějakou schůzku nebo kontrolní činnost (nebo rande

V každém případě předem zavolám... Už se těším na pořádnou a smysluplnou diskuzi o BU!
Zatím zdar
Moderátor: pm
pavela píše:ale kung fu buzenmeyang(nic moc)
Bruce Lee neovlivnil BU v Číně nijak,je to samozřejmě hloupost,. Je naivní si myslet, �e při�el nedostudovaný wingchunista, splácal to co uměl s karatem a nevímčím dohromady a tím najednou geniálně změnil něco,co existuje v Číně nejmíň 2000 let a co vytvářely a ověřovali v praxi generace mistrů, ale ne s rukavicemi v ringu ale ve skutečném boji o �ivot,ve válce, či jako bodyguardové a policajti. Neobstojí ani my�lenky o tom, �e by bylo BU bez Bruceho zkostnatělé a nebojové atd. O opaku přesvědčí jakýkoliv děda v pekingském parku, který ani v �ivotě o nějakém Bruklím nesly�el.A největ�í hloupost je si myslet, �e snad bylo nějak převratné,�e Brucelee kombinoval styly. Styly se v Číně kombinovaly odnepaměti, s tím rozdílem, �e dotyční byli mistři těchto stylů a ne samouci,jako BL. Navíc spí�e porovnávali styly a po zkonstatování toho, �e je to toté�,napří�tě vyučovali tyto styly současně.(viz Tung Haichuanovi �áci, Cheng Tinghua, Li cunyi, Yang Chenfu,Sun lutang atd). V Číně se říká, kdo se učí dobře 1 styl, ovládá 10 000 stylů, kdo se učí 10 000 stylů, neumí ani jeden. Je to stejné, jako kdyby se někdo naučil jenom jeden kop z Cha Quanu a jedno osotogari z Juda a je�tě blbě a hned vymyslel Chajudo(nebo Chacha-Judo?) A přátelé, kombinací nedostudovaných stylů vznikne leda PRD.
Anonymní píše::D to je taky dobrej styl, hlavně v malým uzavřeným prostoru
ukropcany píše:Aha, uz chapem. No, asi to ale nebude nic pre mna, pretoze ja som konecne rad, ze nemusim vymyslat koleso, ale iba sa ho naucim perfektne pouzivat od niekoho, kto to vie... ziadne reci, ziadne otazky, len trener, ktoremu sa da verit (s ohladom na vysledky) a makat...
Uf, teraz pozeram ze odpisujem este na predoslu stranku -...je to pre sennina...
YiWan píše:pro "Klidek" - To nepisu proto, ze "je to soucast Wing Chunu a tetujeme si to na prdel", ale protoze je to moje osobni zkusenost ktera se kryje se zkusenostma mnoha jinych mych kolegu (ovsem ze je to v mnoha pripadech i prave naopak, ale ja si kdyz dovolis necham svuj nazor na vec a svoje zkusenosti a Tobe necham zase naoplatku ty Tvoje).
To je fer, muj respekt mas ze stejnyho duvodu co tady psal Senin tak to nebudu opakovat. Kazdopadne ze nemaj WT lidi Leeho moc v lasce vnimam jako fakt.Neni otcem "michanejch BU" (jenom namatkou Wang Xiang Zhai a jeho Yi Quan, Chan Heung a jeho kombinace tri stylu Choy Lee Fut, Sun Lu Tang, panove z Havaje a jejich Kajukenbo....) a neni ani "otcem plnokontaktniho nhb sparringu" - bohuzel ted nemam knihu o ktere budu psat v ruce a tak fakticky dukaz v podobe fotografie pozdeji - v knize o historii cinskych BU (vydana v Cine, bichle formatu A4 a cca 5 cm tlusta) je nespocet fotografii myslim ze z 30tych let, z ruznych skol kung fu a turnaju, kde jsou cvicenci navleceni do ruznych chranicu, helem (a maji i neco na zpusob tech rukavic, mimochodem ty pouzival James Lee a u nej to BL videl, byli to puvodne hokejisticke rukavice) a rozhodne "jedou" na plny kontakt (kdyz budu chtit zustat jenom u Ciny a cinskeho kung fu...).
Je to stejné, jako kdyby se někdo naučil jenom jeden kop z Cha Quanu a jedno osotogari z Juda a je�tě blbě a hned vymyslel Chajudo(nebo Chacha-Judo?) A přátelé, kombinací nedostudovaných stylů vznikne leda PRD.pavela píše:
pavela píše:Yiwane jasněže doma, dneska nevidim Pekingský hory, je kurva mlha.®e mě někdo na posranym českym dvorečku nebude mít rád je mi tady na východě srdečně jedno, naopak se tím bavím, dyť víš...A kdy zajedeš na panáka Akutolu???
Klídek: cože, že to s kontaktem vypadá v Číně bledě? A kde jsi to čet? Měl by si se koukat, už tady běží na TV kanálu pěkně dlouhou dobu Kung Fu Wang a to jsou souboje kungfistů z celý Číny podle pravidel Sanda a nepřál bych ti stát v ringu proti komukoliv z nich. Je to perfektní technickej zápas(ne to co jsme s Yiwanem viděli v Deng Fangu, tzo byly děti a taky ne co Klídku znáš z Filmů z Brucem a jak si naivně myslíš že měl asi vypadat můj zápas se Zdeňkem) Nevím jak si představuješ zápas v Kungfu ale minulý ročník zápasů Západní box&Chinese Kungfu vypadalo jednoznačně, rána krev konec.V neprospěch západních boxerů100%. A žádný uíííííuuuu.A k tvojí poznámce o kombinovaných stylech, ANO, Bruce Lee je jednoznačně zakladatelkem moderního paskvilu, styly naučené z knížky, nerozumím vocode, tak začnu vykládat, jak je tenhle a onen styl je nedokonýlý zkostnatělý a podobné pitomosti a JÁ velký reformátor to zkombinuju a bude z toho jeď kundo. A pro tvoje uklidnění, v době zápasu se Zdeňkem jsem se věnoval pouze Xinyi a ještě málo pro pracovní vytížení.Jak sis vůbec představoval jak by měl vypadat, co je za problém? Zůčastnění přežili a to je hlavní. Myslel sis že udělám uííííůůůů a po vzoru tvého idolu Brjůka kopnu Zdeňka do bimbase a vypíchnu mu oči??? Když ani jeden ze zápasících nechce zranit protivníka, vždycky z toho bude nepovedený Judo, viděl jsi jistě na záznamu, že ani jeden z nás nedal a ani nechtěl dát opravdovo ránu,naprostá nechuť. No mě si viděl, rád bych věděl taky něco o tobě, až uvidím bojovat tebe můžeme se navzájem zkritizovat viď brouku![]()
pavela píše:Tak podívej, já kritizuju tvoje myšlenky a ne to jak se pereš protože vo tobě vim hovno. A to je velkej rozdíl. Já jsem souhlasil se zveřejněním zápasu se Zdeňkem a vidím, že jsem udělal chybu, protože každej, kdo vo tom ví prd se vo to bude votírat a dělat frajera, protože jak uboze se pere sám je hezky schováno doma pod pokličkou! A laskavě si nech svoje debilní poznámky vo tom, že jsem nafoukanej a podobně,do toho jakej jsem ti nic neni a šmoula si řikej svýmu dědovi. Jestli ti něco Bruklí přines tak si to doma schovej a modli se k tomu, já jsem řekl argumenty a ty mi odpovídáš kázáním o morálce, s tim jdi laskavě do prdele, nejseš můj učitel ani farář,zaplaťpánbu(a asi bys rád byl,žejo?). Buď mi vyvrať co jsem řekl nebo řekni že s tim nesouhlasíš ale laskavě si odpusť takovýhle ubohý napadání, protože to nežeru. Jetli ti zápasy Kungfu king versus USA box připadaji ubohý, tak mi teda řekni, kdo z nás dvou je nafoukanej frajer.Ty si kdo, ty si si to s nima rozdal v ringu? Nebo seš mistr doma u kompjůtru?
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků