Hung Gar - článek

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Příspěvekod SianLang » čtv 27. lis, 2003 14:02

První část příspěvku asi patřila mně, takže za ní děkuji. :-)
SianLang
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. lis, 2003 14:31

A ta druhá asi mě. Já se ale omlovat nebudu, protože v tom případě by se museli omluvit i všichni Ti kdo se tu navážeji do ostatnich výše jmenovaných sifu, protože Ti mají taky žáky, učí a mají školy. Vím ovšem určitě, že ani jeden z nich, a to ani PM, nemají kungfu!!! Takže se Jiříčku vzpamatuj a příště nepiš bez rozmyslu vlastní dovětky, které jsou nepravdivé. (cituji "Jinými slovy: "Sifu je ten, kdo umí učit a má gungfu."" - Jiří Kašpar (ČAHGGF))

Bohuš (bez asociace)

P. S. A to jestli umí někdo učit, by se taky určitě našlo víc různých názorů.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. lis, 2003 14:32

Sorry překlep:

P. S. A na to, jestli umí někdo učit, by se taky určitě našlo víc různých názorů.[/quote]
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. lis, 2003 14:56

"Bohusi" - skvele, ze me znas tak dobre, zvlastni, ze ja zadneho "Bohuse" ne, jinymi slovy anonymne se holedbat na netu umi kazdy, prijd k nam do skoly "na caj" a cviceni a uvidis, jestli ja a moji zaci zaci mame gf nebo ne. jinak neco Ti "Bohusi" asi uteklo - do "vyse jmenovanych sifu, co maji skoly a zaky" se asi nikdo nenavazi proto, ze si rikaji sifu, maji skoly a zaky
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 27. lis, 2003 15:06

2Bohus: a odkudpak to vis? Znovu opakuji, zastav se u nas ve kwonu, kdyz tak nebojacne vykrikujes, kdo ma a nema kungfu - ukaz, co umis, oplatkou uvidis nase cviceni, muzeme si pak zasparrovat a pak se eventualne dohadovat o tom, kdo "ma a nema" kf...

Petr {CAHGGF}

www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

!!!

Příspěvekod hungga » čtv 27. lis, 2003 17:32

Bohus: Absolutně nemáš pravdu. Přečti si můj příspěvek ještě jednou, ale zkus se opravdu soustředit na ty čárečky, kterým se říká písmena, pak je zkus pospojovat v celek, kterému se říká slovo, když pak dáš slova dohromady, tak získáš hromadu slov a tomu se říká věta. Zatím vynech ty podivné znaky mezi slovy atd., aby si zvládnul ty věty. OK. Klidně přijď, jestli chceš obhájit své názory, ale mluvit nebudeme.

Jiří Kašpar (ČAHGGF)
hungga
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jamamba » pát 28. lis, 2003 9:51

PRO V©ECHNY TROUBY

Už tedy řešíte pěkný sračky!? Shi fu je shi fu jen pro své žáky, není to tedy veřejná funkce :) Shi fu je proto, že ho tak někdo respektuje a finish. Takže když se někdo takovej najde, tak prostě ten dotyčnej Shi fu je. Hlavně to, ale nemá co dělat s jeho, a už vůbec né s vaším kung fu. To že tě někdo jako Shi fu respektuje znamená jen ten fakt! Milý Bonharte jestli jsi trouba, co se neumí, ani postavit, tak to není jen problém toho, kdo Tě učí, ale především Tvůj! No a Adámek, to je automasturbace nad tím, jak je sám dobrej, ale prostě není. To že cvičíš u něj, stačí dodat jen: "Dobře Ti tak!"
Jestli máš ty věci tak O.K., tak je zkus konfrontovat, ale né kecama na netu, kung fu je snad o boji a né spisovatelství a jestli na to nemáš tak jdi do ....
Howk
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bonhartt » pon 01. pro, 2003 15:55

"last but not least, pripomenul bych, ze seminare s LCHS se muzes zucastnit diky me." => z tohodle teda vyplyva ze jsem nicka? Muzu rict ze tento tvuj myslenkovy pochod me celkem dostal... navic...vemu li v uvahu ze tvi zaci se ho ucastni taky jenom diky tobe... tak to byl dobry zasah do vlastnich rad :D

Zes muj sibaak... no jestli chces, klidne ti budu vykat i tady na foru..., ale to je tak vsecko co pro tebe v teto veci muzu udelat...
To ze mas titul SF je sice pekne, ale respekt si musis vydobyt (mimo jine svym chovanim)- ten se k titulu nedodava ve zvlastnim baleni... a obavam se ze sirenim pomluv neni ta spravna cesta...

Jinak ber to tak... samozrejme se na ten seminar tesim,... na druhou stranu v cervnu tu bude LCHF, takze kdyby tvoje osoba neexistovala (a tudiz nebyl seminar s LCHS) zas tak tragicke by to pro me nebylo

Jo jenze kdyz ty reknes Hladik a spol, tak tim myslis vsecky krom sebe (max. jeste Kociana), takze to je pak tezke...

k otazkam:
1) ne, 500let skutecne necvicim:)) klidne dam - muzeme se domluvit...
2) to netusim - pokud te to moc zajima, zeptej se jeho
3) neznam
4) tvoje vec- povazuju tedy svoje resty za vyrovnane

hungga:
Muzu se zeptat ktere konkretni veci ti lezi v zaludku?
Ja tady nepomlouvam vsecky ostatni skoly jako to dela PM (sem tady spise v roli obrance), takze me tvoje reakce celkem prekvapuje no ale budiz...
Samozrejme, jaxem rekl jiz drive- cokoliv sem tady napsal reknu i komukoliv do oci...
Jinak muzu ti rict ze silou (potazmo soubojem) se da zjistit spousta veci, ale urcite ne pravda....
Bonhartt
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » úte 02. pro, 2003 12:00

Vsem pozdrav z Kantonu.

Pro PM : U Lam Jo jsem nebyl, bo jsem se vHong Kongu moc nezdrzoval jel jsem hned vecer k mastrovi.
No cesta psycho. Budu vypravet.Uzivejte seminare s LCHS.

Bye bye Luo
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

kung fu

Příspěvekod Anonymní » úte 02. pro, 2003 13:39

to Jiří Kašpar: Tak jsem si to znovu přečet, jaks mi radil, a jediné na co jsem přišel, je to, že nevíš co je to mít kung fu. Já to viděl ve skutečnosti jen u jednoho člověka. Vím i o jiných lidech kteří mají kung fu. Ale ani jeden z nich necvičí 5 let nebo míň. Skoro bych si troufnul tvrdit, že když má někdo kung fu po pěti letech cvičení, nebo dřív, tak jde o čistý zázrak a měl by o tom zpravit Svatou stolici v Římě. Nebo ten člověk vůbec neví vo co go. Nebo je to nafoukaný idiot, který si myslí, že když umí mlátit lidi, tak má kung fu. Měl by ses na to zeptat PM. Mít kung fu je docela vzácnost. A většina lidí procvičí celý život, ale kung fu mít nikdy nebude. A to nechci říct, že budou špatní v tom co dělají. Ale nebudou mít kung fu. Takže přestaň rozesmívat a běž radši cvičit. A zapomeň na to, že máš kung fu, ani tvůj sifu ho nemá, né tak ty jako jeho žák.

Bohuš
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: kung fu

Příspěvekod Anonymní » úte 02. pro, 2003 15:38

Bohuš píše:to Jiří Kašpar: Tak jsem si to znovu přečet, jaks mi radil, a jediné na co jsem přišel, je to, že nevíš co je to mít kung fu. Já to viděl ve skutečnosti jen u jednoho člověka. Vím i o jiných lidech kteří mají kung fu. Ale ani jeden z nich necvičí 5 let nebo míň. Skoro bych si troufnul tvrdit, že když má někdo kung fu po pěti letech cvičení, nebo dřív, tak jde o čistý zázrak a měl by o tom zpravit Svatou stolici v Římě. Nebo ten člověk vůbec neví vo co go. Nebo je to nafoukaný idiot, který si myslí, že když umí mlátit lidi, tak má kung fu. Měl by ses na to zeptat PM. Mít kung fu je docela vzácnost. A většina lidí procvičí celý život, ale kung fu mít nikdy nebude. A to nechci říct, že budou špatní v tom co dělají. Ale nebudou mít kung fu. Takže přestaň rozesmívat a běž radši cvičit. A zapomeň na to, že máš kung fu, ani tvůj sifu ho nemá, né tak ty jako jeho žák.

Bohuš

a kdo tedy kung fu má ?Jmenuj prosím Tě.Dík M.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

!!!

Příspěvekod hungga » úte 02. pro, 2003 17:17

Bonhartt: Ty o gungfu nic nevíš, tak jak si dovoluješ napadat tu mého sifu? Znáš ho? Zkřížil si s ním někdy ruce? Vím, že ne, jinak bys nemohl napsat to, co si napsal. A nesnaž se z toho vykroutit. Když už ses rozhodnul napadat něčího učitele, tak bys měl počítat s tím, že to nezůstane bez odezvy. Pravdu zjistíš snadno, jestli svému gungfu věříš, tak ho můžeš vyzkoušet. Když neobstojíš, tak nemůžeš mít pravdu. Psal si, že si věříš, tak na co čekáš? Znovu zdůrazňuji to, co jsem již jednou napasl: "Nechme mluvit ruce ;-). Jestli si za svými názory stojíš, tak se stav u nás v kwonu a můžeš mi dokázat, že máš pravdu ;-)."
Bohus: Je poměrně zajímavé, že se při včerejší večeři mé názory a názory LJS sigung shodovaly. Zase si se seknul, co? Napiš nám, jak se jmenuješ, kdo má podle tebe gungfu a čí názory zastáváš, pak se teprve můžeš zapojovat do diskuze, protože teď působíš dojmem člověka, který nic neví ;-). Jak jsem již jednou psal: "Klidně přijď, jestli chceš obhájit své názory, ale mluvit nebudeme."

Jiří Kašpar (ČAHGGF)
Naposledy upravil hungga dne sob 06. pro, 2003 0:39, celkově upraveno 1
hungga
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » úte 02. pro, 2003 18:22

Zdarec, nieco mi asi uniklo, myslel som, ze p.Macek a p.Kocian su v jednom kwone, teda ze cvicia spolu. Alebo sa mylim? A este by som sa chcel spytat p.Macka, ci by nam mohol nieco povedat o navsteve jedneho anglicana (fakt neviem teraz meno) v jeho skole niekedy v lete, ktory cvici Hung Gar (sorry za to "r") v Londyne, a ukazoval myslim ze formu s palicou. Dakujem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 02. pro, 2003 18:25

Zdarec, nieco mi asi uniklo, myslel som, ze p.Macek a p.Kocian su v jednom kwone, teda ze cvicia spolu. Alebo sa mylim? A este by som sa chcel spytat p.Macka, ci by nam mohol nieco povedat o navsteve jedneho anglicana (fakt neviem teraz meno) v jeho skole niekedy v lete, ktory cvici Hung Gar (sorry za to "r") v Londyne, a ukazoval myslim ze formu s palicou. Dakujem.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 02. pro, 2003 20:16

pro Bonhartta:
- HG jsi videl z rychliku a poucujes me a me zaky
- v nasi skole - narozdil od jinych - vykani nepestujeme, ale ctime "mou dak" - ale asi nevis, co to je, ze jo, never mind
- pozvanky na seminare s mistrem Lamem jsem poslal VSEM HG skolam v CR, vyjma dvou - preber si to
- Hladik a spol. nejsou vsichni vyjma me a Alese Kociana, cti znovu a pozorne

ad 1) ajta, preklep, myslel jsem pet sest let. sparring - ok, domluveno, az odjede mistr Lam, jsi vitan, pocitame s tim na 100%.
ad 2) zeptej se a popremyslej
ad 3) viz ad 3) - o sap ying tedy nevis VUBEC nic
ad 4) sorry, ale moc si nam toho nerekl. mou man dai, stejne se nepotrebuju ptat

jinak a) nepomlouvam b) vsechny ostatni skoly. cti znovu a pozorne. nikdo nemluvil o souboji, ale sparringu - bei mou, vyzkouseni bojovnickych dovednosti. kdyz zmeri dovednosti 2 kluci, kteri cvici stejny styl zhruba stejne dlouho, zhruba stejne velikosti a vahy, rekne to obema dvema vice nez sto prispevku na internetu. treba to otevre oci tobe, treba nam. unce praxe je vice nez tisic liber teorie.

pro "Bohuse": z 99% bych souhlasil. ovsem, gf neni to co bud vubec nemas, nebo mas. nejdriv nemas gf, pak mas spatny gf, pak ok gf, pak dobry gf, moizna nekdy velmi dobry gf. nikdy jsem nerekl, ze ja ci kluci a holky ode mne jsme cislo 1 - cti pozorne, zrovna v tehle diskuzi jsem napsal ze moje gf je horsi prumer (po sesti letech), ovsem zlepsuje se, pomalu, pomalinku, pomalilinku, kazdym dnem - kdyby nem, tak se na to vykaslu. nemam rad: "cvicte deset, dvacet let a ono to jednou prijde". za 3 mesice se da dosahnout malo, ale preci jen neco, za 3 roky vice, za 10 let moc. aneb jak rikaji Cinani: 3 roky maly uspech, 10 let velky uspech.

slovensky anonym: jasne, muzu, co Te zajima? byl to zak Jima Uglowa, zaka mistra Chan Honjunga (jmeno jsem zapomnel)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 05. pro, 2003 10:16

Ty lidi od PM jsou docela drsňáci... "Klidně přijď, jestli chceš obhájit své názory, ale mluvit nebudeme." a podobný sračky kvůli někomu, koho považují za kungfu "nicku", tzn. by se jím vůbec neměli zabývat, kdyby věděli, že jsou OPRAVDU dobří a že opravdu "mají kungfu". To pak člověk neví, zdali to za jménem je příjmení nebo přezdívka (získaná od okolí v důsledku přílišné angažovanosti svého snad nevyspělého intelektu, v tomhle případě spíše ega (což se dozvím, poněvadž mi zcela jistě bude odpovězeno výzvou)). PM káže vodu a pije víno. Prvně prohlásí, že není "mistr světa amoleta" a všichni pokejvaj hlavou, jakejpak že je to altruista, mladej kluk, co cvičí už šest let (to předtím nepočítá ani on sám) a docela soudnej. Potom mu ovšem někdo napíše, že určitě "nemá kungfu", což nemůže přenést přes srdce popře svůj předchozí výrok, protože na autora této zcestnosti se rozhněvá celý PM "kwon", protože oni to gong-fu nepochybně mají. Nechci dělat unáhlené závěry, ale co nepochybně mají, je dobrý zdroj kungfu (rodina Lam), a když vidí cvičit svého sigunga (LCHS), mohli by o sobě alespoň trochu pochybovat a být si vědomi svých rezerv, nikoli se velkohubě chvástat. Je mi jasné, že se jich dotkne, pokud někdo napadne jejich nepřekonané a nepřekonatelné (kterýžto výrok v příštím příspěvku prohlásí za absurdní, protože to si oni určitě nemyslí), vzbudí to odpovídající reakci. Pokud ale nechtějí být trapní, měli by si ujasnit, zda tedy "ještě nejsou moc dobří" a "jsou horší průměr", nebo "mají kungfu", tzn. vlastně už nemusí cvičit, protože když něco mám, nemusím toho již nabývat.

S pozdravem Mr. určitě mě pozvete do kwonu :-DDD
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 05. pro, 2003 15:45

anonymni hrdine "Lee Bruce":

- to jestli nase gf stoji za starou belu nebo ne na obrazovce nepoznas - tam je kazdy (anonymni) hrdina. kdyz pak nekoho pozveme doskoly - na caj, zacvict si, zasparringovat (v jinych b.u. vec naprosto bezna), nikdo neprijde.

- nejde o ego, ale o gf jako takove. gf neni zalezitost teoreticka, vedomostni, ale zkusenostni, a o to tady jde.

- moje tvrzeni jsou naprosto konzistentni, tak je neprekrucuj a cti peclive

- ani ja, ani moji zaci se "velkohube nechvastame" - pozvani (na ktere nikdo neprijde) je chvastani?

- "mame gf"/"nemame gf"? - hlavne cvicime gf. ten, kdo "ma gf" uz nemusi cvicit?!? aha, nase chapani gf se asi lisi

- jasne, ze jsi zvan do naseho mou gwun - ovsem uz predem si se prijmuti pozvani elegantne vyhnul, hrdinny Lee Bruce
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 05. pro, 2003 15:49

2Lee Bruce: Ty trumpetko, nikdo z "PM kwonu" tady nevykrikuje o "neprekonanem a neprekonatelnem KF" - a presne pro takove, kteri si z prispevku vyberou to, co se jim hodi, nasledne jeste neco prekrouti a pak to velkohube vyhlasuji do sveta, je tady pozvani do kwonu. Jak psal PM, jedna se o pomereni dovednosti - nikoliv "jen pockej, prijd, a my ti rozbijem hubu, protoze my jsme namba one". Predpokladam, ze kdyz "nekdo o nekom neco" prohlasi, neni problem, aby mu to rekl take z oci do oci a v pripade KF take sva slova patricne dolozil. Neni v tom zadna arogance ani nadutost, naopak je to taktni /a podle meho nazoru jedine/ reseni, jak se "dohodnout". And last but not least - promin, ale i kdyby sebemensi "nicka" o me na verejnosti roznasela nejake pomluvy, rozhodne to nenecham "jen tak lezet stranou", protoze to je "nicka" a ja jsem "nad veci". A nerikej mi, ze ty bys to tak nechal, nu?

Petr /CAHGGF/

www.hungga.org
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

!!!

Příspěvekod hungga » sob 06. pro, 2003 0:38

Lee Bruce: Pár prvních vět vypovídá o slušné nezpůsobilosti k životu. Řekl bych, že zacházíš moc daleko, když si dovoluješ svými sarkasmy urážet nejen mé jméno, ale jméno celé mé rodiny. Dobře važ svá slova, protože se opravdu nevyplácí překračovat určitou hranici. Viděl si snad, že bych tu o někom psal něco podobného? Od lidí, kteří se mnou chtějí diskutovat, očekávám minimálně stejný intelekt, jaký mám já; ale bohužel, jak se zde ukazuje, mnoho lidí má intelekt nižší, a proto mi nemohou logicky oponovat. Myslím, že dětské chování by si lidé starší 18 let měli odpustit. Teď zpět k tvému problému s českým jazykem. Příjmení poznáš podle velkého počátečního písmene. V osnovách základních škol je bezesporu zahrnuta oblast věnující se této problematice, a nestačí-li tvé znalosti na pochopení rozdílu mezi přezdívkou a příjmením, pak by ses měl vrátit na základní školu, aby sis chybějící látku doplnil. Mám neuvěřitelně dobrého sigung a výborného sifu, takže si se vším vedle, jak ta jedle.

Jiří Kašpar (ČAHGGF)
hungga
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » sob 06. pro, 2003 23:13

Kašpare a Pedro - Melichare, snad jsem Vás neurazil! To bych si nedovolil. Gong fu není sranda - to je tvrdá dřina. Cvičíte každý den... už k tomu mám respekt. Věříte si a nejste úplně hloupí, takže svou víru stavíte na pevných základech... Jenže místo much vidíte slony a každému outérovi chcete dokazovat, jak jste dobří (což určitě jste, jinak byste nepsali na internet). Pravda, občas zacházím příliš daleko a překračuji hranice (naposled tu slovenskou), základní školu jsem nikdy nevyšel (narozdíl od Gerlachovského štítu) a už se tam nevrátím (ale do Tater jo). To, že máte dobrého sigunga Vám teda věřit nemůžu, výborného sifu věřím. Z očí do očí říkám pouze "co čumíš, vole?" a taková slova nedokládám v žádném případě (všichni se mě bojí, protože jsem autorita v b.u.do). Zasparringovat si s Vámi jít nemohu, protože od lidí, kteří se mnou chtějí sparringovat, očekávám minimálně stejný sap ying, jako mám já; ale bohužel, jak se ukazuje, mnoho lidí má sap ying nižší, a proto mi nemohou komicky oponovat. V zimě doplním si radši ledviny a nechám to, nu, hned vedle tý jedle. Tak doufám, že jsem nic nepřekroutil a pečlivě četl. And past butt the beavis - ať na veřejnosti roznáší kdokoliv cokoliv, nechávám to ležet stranou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na čínská bojová umění a sporty...