otazka na individualny trening

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

otazka na individualny trening

Příspěvekod Anonymní » úte 30. srp, 2005 0:41

Caute!
Nedavno som pisal svoje otazky ohladom sparingu. Dakujem za vsetky inspirujuce nazory!

A mal by som este jednu otazku. Okrem pravidelnych hodin Wing chun a nejakeho toho sparingu pomimo, trenujem individualne. To tvori tazisko mojho treningu. Svoj treningovy plan som utvoril pred troma rokmi a odvtedy som ho velmi nemenil. Zameral som sa na precvicovanie 4 zakladnych druhov bloku a uderu z lavej aj pravej strany. Dokopy urobim 1800 blokov a uderov kazdy den pricom som odkazany na imaginaciu svojho protivnika (uderov, postoja...). Chcel by som sa spytat, ci ma taketo opakovanie toho isteho nejaky zmysel. Mali by sa mi tieto techniky lepsie ulozit do podvedomia? Mal by som sa stale zrychlovat? Je vobec ucinne trenovat ked si protivnikove utoky len predstavujem?
Prosim odpiste mi.

Doteraz som nepochyboval, neviem co je so mnou asi nejaka kriza alebo co.

Dakujem J!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 30. srp, 2005 11:01

Hm: určitě opakováním něčeho se ti to dostane do těla.
Nějaký smysl to má ale pokud nemáš s kým tak bych seraději věnoval sestavám a piloval je, všechno tam je.
A co ramena, jsou zrelaxována? Pokud to trénuješ ve stejném tempu a třeba rychle, tak to zkus ultra pomalu a uvolněně.
Vizualizace je OK. «řeba vizualizace pevnosti, ale nejjednodužší je zapamatovat si praktickou zkušenost - pocit a pak si jej vizualizovat.
Sestavy se taky trénují bez partnera a nakonec by se měl tvým partnerem stát dřevěný panák.
Nezapoměň na Chi Sau bez toho to nekonec nebude ono.

Určitě je toho hodně co se dá trénovat bez partnera ale bez fyzického kontaktu si neprověříš zdali to funguje.

čus
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: otazka na individualny trening

Příspěvekod Hark » úte 30. srp, 2005 12:51

J píše:Caute!
Nedavno som pisal svoje otazky ohladom sparingu. Dakujem za vsetky inspirujuce nazory!

A mal by som este jednu otazku. Okrem pravidelnych hodin Wing chun a nejakeho toho sparingu pomimo, trenujem individualne. To tvori tazisko mojho treningu. Svoj treningovy plan som utvoril pred troma rokmi a odvtedy som ho velmi nemenil. Zameral som sa na precvicovanie 4 zakladnych druhov bloku a uderu z lavej aj pravej strany. Dokopy urobim 1800 blokov a uderov kazdy den pricom som odkazany na imaginaciu svojho protivnika (uderov, postoja...). Chcel by som sa spytat, ci ma taketo opakovanie toho isteho nejaky zmysel. Mali by sa mi tieto techniky lepsie ulozit do podvedomia? Mal by som sa stale zrychlovat? Je vobec ucinne trenovat ked si protivnikove utoky len predstavujem?
Prosim odpiste mi.

Doteraz som nepochyboval, neviem co je so mnou asi nejaka kriza alebo co.

Dakujem J!

Zakladni techniky jsou fajn - ale procvicit je treba vsechny pohyby ze sestav. Cvic kousky sestav - treba jednu, dve vety. Vymyslej si prechody mezi pohyby a ty pak opakuj... Kdyz procvicis kazdy pohyb ze sestav a vsechny jejich kombinace, tak to do sebe opravdu dobre zapadne. Rychlost je ale vsechna v uvolnenosti. Uzivej si to :)
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...