Otazka

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Otazka

Příspěvekod Lukaseus » úte 01. lis, 2005 20:12

Ahojte chcem sa vas opytat ako ste sa dostali k vasemu bojovemu umeniu ci to len tak zo zvedavosty proste ako ste sa tam dostali. Dalsia otazka by bola ake boli vase zaciatky a tak a posledna taka dost nepriejemna otazka STE LENIVY ??

DAKUJEM ZA ODPOVEDE
COLUMBO
Lukaseus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RBR » úte 01. lis, 2005 21:08

1. O tom, že existují BÚ jsem se dozvěděl od táty (několik let dělal judo a sebeobranu). Potom jsem sledoval, tenkrát na polské TV, filmy s BL. To mě natolik zaujalo, že jsem to chtěl zkusit. Tenkrát jsem závodně dělal jiný sport, ale poté co jsem ukončil jeho praktikování se mi uvolnil prostor pro BÚ. Navíc jsem odešel na výšku do Brna a tam bylo již tehdy více možností. No dvě: buď judo nebo karate. Padat se mi nechtělo, tak karate.

2. Začátky byly těžké. Bylo to těsně před revolucí. O BÚ byl velký zájem a tak si oddíly dost vybíraly. Na prvním náboru jsem neprošel. Nezdál jsem se dost talentovaný a perspektivní. Potom jsem na chvilku uvažoval o kung fu u velkého sifu Kroupy. To jsem naštěstí nerealizoval (asi mě osvítil duch svatý). Kamarád tam šel a při jedné Kroupovině si zníčil vazy v koleně. Pak jsem absolvoval další nábor a tam si naštěstí nevybírali, takže jsem tam zakotvil. No a jsem tam stále. Sice už necvičíme to co na začátku, ale všechno je v nepřetržitém vývoji. Já si nestěžuji, spíš naopak.

3. Líný jsem jak veš. Každý den je nepřetržitý boj mezi leností a trénováním. Ne vždy trénink vyhraje.
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bleble » čtv 03. lis, 2005 9:42

Otazky tohoto typu asi nemaji moc uspech... :D
bleble
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Zpět na čínská bojová umění a sporty...