WT-EWTO -zkoušky a semináře

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

WT-EWTO -zkoušky a semináře

Příspěvekod Snoopy » pon 28. lis, 2005 9:40

Zdravim bojovníci!

Cca před dvěma měsíci jsem začal chodit na WT v Praze. Jsem u učitele, kterej je pod EWTO.. vzhledem k tomu že je to moje první BU, si nemužu soudit jak moc je výuka kvalitní, ale mám pocit že ví o čem mluví a i tady na foru o něm někdo psal, že je technicky dobrej... Celkově mi to vyhovuje a baví mě to. Ted přišlo ale jedno velký ALE.
Včera byl seminář se Sifu Konigem (nevim přesně jak se jeho jmeno píše). Bylo tam snad 200 lidí.. hrozně masová akce... bylo to v jedný větší tělocvičně, takže když sme měli svičit nebylo tam zrovna 2x místo... no dobře.. nevadí řikal sem si.. nějak se to dalo. Zarazila mě ale jedna věc - a to tak, že i když mě to baví, skoro sem přemejšlel jestli tam vubec budu chodit - snad všichni kdo tam byli jako začátečníci dostali první stupen - nikdo je nijak nezkoušel, cvičili stejně jako všichni. Učitelé sice procházeli řadama a občas někoho opravili když bylo potřeba (skoro u všech - a není na tom nic špatnýho když začnáme), bavili se s náma.. Sifu a jeho kolega z rakouska ukazovali spoustu věcí.. všechno fajn - až na to, že nikdo nikoho nezkoušel... sifu nemohl vědět komu podepisuje certifikát že má první stupen.. ne na všechny se stihl nějak víc podívat při normálnim běžnym cvičení... prostě dostali stupen za to, že přišli - resp. zaplatili..... (kdyby zaplatili a přišli až na konec pro certifikát, vyšlo by to nastejno - nikdo by o ničem nevěděl, nikdo by si nevšiml a bylo by to jedno).
Ještě chci poznamenat že mi nejde o ty peníze - seminář byl zajímavej, dal bych je klidně znovu - jde i o princip. Jaktože dostali stupně bez jakýhokoliv přezkoušení?? Jak daleko se dá takhle dostat a "nic" neumět??? Byli tam žákovský stupně 1-12. Neviděl sem že by kohokoliv z nich někdo nějak zkoušel (to jen abyste nemysleli, že se to týkalo jen prvních stupnů).
Ok...myslim že na první tech. stupen musí být pár přezkoušení.. tam se to asi bere vážnejc...ale copak se mužu dostat až na 12 žákovskej "jen" za peníze????
Zkouška se určitě dělá jen na doporučení učitele - kterej ví, že jste připravenej ... proč tedy ale ta "zkouška" se Sifu? Proč nedám prachy svýmu učiteli a o mi nedá razítko?? jaká je teda pak zpětná kontrola toho že muj učitel je dost kvalitní? - když se sifu ani nepodívá jestli to všechno dělám dobře???

No.... prosím zkušenejší aby mi řekli svoje zkušenosti a odpověděli na výše zmíněný otázky. Mohli byste u toho příp. i napsat jak dlouho a kde cvičíte, at víme jak moc to je objektivní? Díky moc ;)
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hark » pon 28. lis, 2005 10:00

Zdar,
u ELYWCIMAA se zkousky delaji pred ucitelem z jine skoly (snaha o objektivitu). Co vim, tak nektere zkousky maji dokonce tolerovanou uspesnost 50% - polovina ze zkousenych proste nemuze tu zkousku udelat. Posledni slovo ma ale vzdycky zkousejici SiFu.

V ELYWCIMAA ale jsou jinak resene stupne - (3 zkousky na kazdou sestavu beze zbrane) a obtiznost zkousek roste.

IMHO zkousky stejne nic nevypovidaji o osobnim zaujeti pro vec - jedine zkousky kterych si nejak vazim jsou ty, ktere ukoncuji / uzaviraji sestavu. A ty jsou za 8-10 let tri :-)

Nicmene do EWTO strategie nevidim - je docela dobre mozne ze prvni stupen je pouze motivacni a az na dalsi stupne jsou vyzadovany nejake znalosti.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snoopy » pon 28. lis, 2005 10:16

Ukropcany: :lol: no to je sice fajn že mi to takhle daji :))) já dokonce i věřim že se tam něco naučim.... ale proč teda nějaký "zkoušky" když tě nikdo nezkouší... mělo by se to přece nějak objektivně zpětně kontrolovat... jinak ty stupně jsou nanic - ty mužeme zrušit jestli se to nikdy nezkouší...... 8O
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pon 28. lis, 2005 11:33

Snoopy - tohle byly asi nejhorsi zkousky, co jsem zazil. Nebylo tam k hnuti a seminar jako takovy podle toho vypadal. Priste se to snad rozdeli na dva dny.
Cim vyssi stupen budes skladat, tim vice pozornosti se ti bude venovat (az ti to nebude mile). Prvni ctyri zkousky jsou vzdy velmi benevolentni. Jak budes postupovat vys, bude se tvuj pohled na to, co ses ucil na zacatku, pomerne hodne menit. A nemej obavy, to, co nam nejde, je videt az moc dobre. :(
Ze nekde jinde je predem dano, ze 50 % lidi neudela, nemusi byt zrovna spravedlive, ale motivacne urcite zajimave. :)
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Snoopy » pon 28. lis, 2005 11:37

Taptak: Díky :wink: tohle bylo to co jsem potřeboval vědět... jenom - kolik zkoušek si už zažil? Přip. jak jsi vysoko a u koho cvičíš? Jinak je mi jasný že je pořád na čem pracovat.. když sem viděl jak se pohybuje tak rakušák...dokonalost ;)
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod julian » pon 28. lis, 2005 12:02

pravdepodobne sa toho dost zmenilo v EWTO, ked sa maval seminare s O.K. ja, tak si spominam, ze 2.5 hodinky pred prestavkou si cvicil techniky na svoj stupen, a po prestavke ta skusali (nie len to, co ti ukazali). Prve dva stupne boli vzdy len tak na oko, ide o to, ze tam sa precvicuje 'len' forma, hlbsie do toho dani ludia este nevidia a tak nevidim dovod, preco ich zbytocne stresovat ... tieto techniky budes pouzivat vo vyssich stupnoch, takze k ich otestovani urcite neskor dojde ... co sa tyka vyssich stupnoch, v case ked som cvicil pod O.K. tak to testovali, posledny stupen, ktory som robil pod O.K. bol ten desiaty a pekne som si to musel odmakat, zasluzit ... nebol som na O.K. seminari uz tri roky, tak neviem co sa zmenilo ... to ohladom toho poctu ludi, to si pamatam aj ja, sam musis uznat, ze ak by sa chcel osobne kazdemu venovat len 2-3 minuty, seminar by trval cely vikend a to by bol asi problem, hlavne z financneho hladiska ...
julian
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MirekBusin » pon 28. lis, 2005 12:10

For Snoopy 1. příspěvek - Dovolím si citovat Morfea z Matrixe - "Vítej v reálném světě."

For Taptak - to je lež. Vydržel jsem v EWTO do 8. stupně a NIKDY se nám NIKDO nevěnoval tak, až nám to nebylo milé (vyjma Drdlových zkratů(?) ). Při dvou stech lidech to ani není možné. I když se v EWTO najdou opravdu dobří jedinci, úroveň většiny (včetně technických stupňů) je strašná. Nikomu nejde o kvalitu, JEDINÝM cílem je vydělávání peněz. A to, co napsal Snoopy, to jasně dokumentuje. Kdyby tam někdo složil peníze za 5 kamarádů ("kteří hned přijdou") a na konci za ně vyzvedl certifikáty ("protože museli dřív na vlak"), tak pro ně ty certifikáty dostane, i když by tam nikdo takový ani nenakouknul. Přítomnost žáka paradoxně(?) není vůbec nutná pro jeho úspěšnou zkoušku!!! Tomu říkám pokrok v bojových uměních! A koneckonců, proč ne? Kus potištěného papíru za pár desítek euro za to jistě stojí. Tohle jen ukazuje, jakou ten stupeň s certifikátem mají hodotu. A žádný argument o tom, že jinde a priori 50% žáků vyhodí, to nezakryje. Doufám, Taptaku, že nám teď jmenuješ organizaci(-ce), která to takto dělá? Nebo se z téhle další lži usvědčíš mlčením?

For Snoopy poslední příspěvek: Trošku se Ti pootevřely oči a realita byla dost ošklivá, že? Tak sis je zase nechal zavřít. Vždyť snít je tak krásné a sebeklamat se tak pohodlné... Je to Tvoje svobodná volba, jak se sebou necháš orat. A vše nasvědčuje tomu, že to i tak chceš. V tom případě mám pro Tebe dobrou zprávu - oráčů, kteří s Tebou jsou ochotní orat, je dostatek. Tady asi citace z Julia Fučíka: Lidé, bděte!
P.S.: Který Rakušák se to ladně pohyboval? Snad ne Konig? :lol:

Bušín
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Snoopy » pon 28. lis, 2005 12:17

Busin: Dveře sem si nenechal zavřít... byla to jenom reakce na Taptakův příspěvek... předpokládal jsem že je s tím má zkušenosti když o tom takhle mluví a že to tak prostě je. Tenhle příspěvek sem napsal abych se dozvěděl jak to opravdu je od lidí, který nějakou dobu cvičej...
Je ale fakt že tam byly všechny stupně a že hodně z nich dostalo certifikát na další stupen ale neviděl jsem (že bych si nevšiml???) že by někdo byl nějak koušenej.... - krmě tech.stupnů a těch, kteří je měli dělat -ti odešli s Konigem do druhý tělocvičny, take přepokládám, že tam nějaká zkouška proběhla....
Jinak s těma pohybama :lol: myslel sem toho druhýho.. nevim jméno :( ale měl si 4 tech. a viděl jsem ho už předtim na nějakym videu z prezentace WT
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MirekBusin » pon 28. lis, 2005 13:55

Nejspíš Mathias Gold, jeden z těch světlých případů. (A když si "obarví" vlasy peroxidem, je ještě světlejší :D )
Hele, co se dělo vedle, se můžeš jen dohadovat. Možná tam jeli supertajné techniky (kde byly za mých mladých časů?) ale třeba si tam jen dávali chlebíčky. :lol: :lol: :lol:
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Snoopy » pon 28. lis, 2005 13:57

Mathias... jj to byl on.. vypadalo to že to má fakt zmáknutý... :)
Koho považuješ u nás za lepší/světlejší vyjímky? :))) a jestli nikoho :)) tak to vem aspon od těch lepších :)))
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod MirekBusin » pon 28. lis, 2005 14:56

Sorry, tady nemohu sloužit. Pro mě jediná mnou poznaná kvalita šla od mého učitele Romana Bittnera a (samozřejmě úměrně nižší) od jeho žáků, takže po jeho-našem odchodu z EWTO v ní zbylé jedince (žáky Trojosy :wink: Drdla - Jedlička - Kopecký) služebně mladší 5-6 let už ani neznám. A ti starší... (kolik jich zůstalo?) Viděl jsem je jen párkrát, na zkouškách, ani jsem nevěděl, jak se jmenují; ale nějaký mimořádný dojem na mě neudělal nikdo. A už vůbec ne ti, se kterými jsem cvičil. Taky jsem si ale těch ostatních nijak moc nevšímal, nechci tvrdit, že všichni byli špatní. (Ovšem těch, co jsem si všiml, to byl... nářez :( ).

Nebo možná o jedné výjimce "vím": viděl jsem na záznamu z nějaké budoshow Jedličku se svým žákem, cvičili tam Chi Sao a vypadalo to docela dobře. Jestli ten žák vydržel (za to by měl dostat od Koniga metál :D ), má dnes určitě technika, možná i druhého.
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pon 28. lis, 2005 15:31

M.Bus. - zazil jsem, ac ne na sve vlastni kuzi, vyhazovani ze zkousek, opravne zkousky atd. Nikomu jsem nebulikoval, ze zkousky nejsou k tomu, aby se z lidi vytahly penize. To si myslim taky a je moje vec, jestli jsem ochoten je zaplatit nebo ne.

Za sebe si myslim, ze krome vlastni soudnosti, je to odpovednost instruktora, jestli uzna, ze jsi svuj program zvladl nebo ne. Takze benevolence na zkouskach zakovskych stupnu je pro me pochopitelna. Lukas Holub, u ktereho cvicim, nas na zkousky nepusti, dokud si nas sam neprezkousi. Jestli to jiny instruktor dela jinak ... Ma me to trapit? Mam zavidet nekomu, kdo je nejspis horsi nez ja a ma vyssi stupen? To je zase jen moje vec.
Zaroven je dobre si uvedomit, ze se nejedna jen o zkousky, ale o zkouskovy seminar a jsou tam take lide jen kvuli seminari a zkousky neskladaji. A na seminari je to podobne jako ve skole. Pokud stojis v rohu jako buchta, nikdo se te mozna nevsimne. Pokud mas zajem a ne uplne debilni dotazy a nebrecis, kdyz se do tebe boucha, nekdo se ti bude venovat. Klidne tvrd, ze lzu. Na zkousce (asi) na dvojky jsem mel nekolik dotazu a Oliver u me uplne v klidu stravil asi 20 minut nez mi vse vysvetlil. Kluci z toho byli docela vyjukani, ale nevidel jsem duvod, proc bych se nemohl zeptat, prinejhorsim budu vypadat, jako blbec a to se da prezit. Rozhodne je lepsi jako blbec vypadat nez blbec byt a bat se zeptat.

Abych to shrnul. Nedelam si iluze, ze se EWTO nesnazi vydelat na tom, co uci. Urcite bych byl lepsi bojovnik, kdybych chodil treba na MT a 8 hodin denne trenoval. Jenze chodim do prace, mam svoje zaliby a dalsi priority a mnozstvi a kvalita treninku i penez do nich vlozenych mi zatim vyhovuje. A az mi to vyhovovat nebude, jsou tady i jine skoly, ze? A supertajne tajemstvi je, ze spioni z EWTO o tom vedi taky. Kdyz uz mluvime o penezich, jako ekonomicky myslici jedinec nebudu vyhazovat studenty zacatecniky, u kterych je vysoka umrtnost uz jen proto, ze je to proste prestane bavit a to muze byt tim, ze vyletli ze zkousky. Na vyssich stupnich po par letech, kdy investovali cas a penize a da se predpokladat, ze setrvaji, teprve prichazi cas, kdy se vyhazuje. A to je ten realny svet, o kterem tak rad pises. Jeste me napada - u vas se asi cvici zadarmo, platite jen cast nakladu na telocvicnu, protoze zbytek dotuje si-fu. A jestli nahodou neco platite nebo nedej boze platite vic nez my, bude to tim, ze vy platite za KVALITU.

No a na zaver, ty vole, o tech 50 % tady pred chvili psal HARK z Ely. A nebyl to argument, jenom komentar. Docela by me zajimalo, co sis myslel, ze tim chci vyargumentovat. Ze se maji zkousky davat zdarma? :roll:

Snoopy - no oni odesli do jine telocvicny, protoze delali zkousku za 'zavrenymi dvermi', to prece vi kazdy. :wink: Driv to bylo tak, ze vyssi stupne delaly zkousku ruzne po chodbach, takze jim tu telocvicnu prejme.
Aby me zas nekdo nevinil, ze ti maluju ruzove zitrky, jsi samostatny myslici clovek, obejdi si ruzne skoly, porovnej si mnozstvi treninku, ceny, sve casove moznosti a moznosti dojizdeni, kvalitu treninku a ucitelu asi odhadnes tezko. Pak nekam par let chod a pak se jdi podivat, jak se to dela nekde jinde. A kdyz zjistis, ze to jinde delaji lepe, udelej si zase kalkulaci atd... Ale tohle se tady mele porad dokola a kazdy ma samozrejme svuj vlastni patent na rozum.

P.S. Nez jsem dopsal, objevil se novy prispevek.
Sam vidis, ze kdyz se M.Bus. vsiml, ze je nekdo spatny, nemusis pochybovat o tom, ze to na zkousce neni videt. A taky vis, kde WT delaji zarucene lip.
M.Bus. - jsi velky hrdina delat posmesky po internetu. Bohuzel jsem neco podobneho videl pred casem i od tveho ucitele - Yahomy. Ale co. Zdravim AVSE.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod MirekBusin » pon 28. lis, 2005 16:05

To by v tom byl čert, aby z toho nebyla hádka. :wink:

"Zaroven je dobre si uvedomit, ze se nejedna jen o zkousky, ale o zkouskovy seminar a jsou tam take lide jen kvuli seminari a zkousky neskladaji."
Dobře. Má zkušenost ze zkouškového semináře na 2. stupeň WT: Přes dvě a půl hodiny 4. a 5. věta SNT, pak polední pauza, pak dvě a půl hodiny nouzové řešení. Je-li tohle pro Tebe seminář, na kterém se něco naučíš a který za tu cenu stojí, tak pro mě je to příšerná nuda a otrava. Jak dlouho se tímto tempem chceš učit celý systém?

Nevím, čemu říkáš posměšky, mým vlastním zkušenostem s EWTO? Ony jsou spíš k pláči, ale já za to budu raději sázet smajlíky veselé.

Ten argument s úmrtností nováčků, a že proto zkoušky dostávají (resp. kupují), to je špatný argument. (Nějak mi připomíná argumentaci . Poláka v rubrice Sebeobrana pro ženy.) Proč nám nováčci kvůli zkouškám neodcházejí?
Jestli si Lukáš Holub hlídá kvalitu svých žáků, tak buď rád, ale opět moje zkušenost (posměšek?): když jsem byl na zkoušce z 2. stupně z Escrimy, tak tam na 1. stupeň přišel jedinec (od Jedličky), který (jak se šuškalo), začal s Escrimou týden nebo dva před zkouškama. Nevím, jestli to byla pravda, ale podle toho, co předvedl, nejspíš ano.

Sorry za těch 50%, tohle jsem od Harka přehlíd, ale ani tak nevěřím tomu, ať už to píše kdokoli, že někde mají předem stanovené, že 50% žáků NESMÍ zkoušku udělat, to přece postrádá jakoukoli logiku. (Mimochodem, jak se tento Tebou použitý argument slučuje s Tvým tvrzením, že nováčci nemohou neobstát, aby náhodou neskončili? Nebo v té organizaci zásadně a selektivně vyhazují od zkoušek jen starší žáky?)
MirekBusin
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Snoopy » pon 28. lis, 2005 16:21

MirekBusin:
Přes dvě a půl hodiny 4. a 5. věta SNT, pak polední pauza, pak dvě a půl hodiny nouzové řešení. Je-li tohle pro Tebe seminář, na kterém se něco naučíš a který za tu cenu stojí, tak pro mě je to příšerná nuda a otrava.

jenom k tomuhle - tom včerejším semináři to spíš bl opačnej extrém... ukázal nám tam tolik věcí (a ty věci sme si každej ve dvojicích zkoušeli), že si jich moc nepamatuju a chtělo by je rozebírat dýl aby byli "dobře" zvládnutý - ale to už je na našich učitelích....
každopádně tady nuda opravdu nehrozila - informací byl spíš přebytek.. odhadl bych to že tak každou půlhodinku - 40 minut nová věc.... Ale to "přesicení" novejma věcma u mě muže být tím, že chodim teprve dva měsíce a moc toho tedy neznám.... (jinak byli sme rozdělený na skupiny - já byl ve skup. s 1 až 4 stupnem... pak byly eště myslím dvě skup a ty cvičili zvlášt... přičemž každý skupině se věnoval min. jeden učitel a O.Konig a Mathias chodili sem a tam a pedváděli a komentovali....)
Snoopy
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pon 28. lis, 2005 18:31

M.Bus. Moje zkusenost ze 2. stupne - rozcvicka SNT, cviceni SNT se sifu, vyklad technik ze SNT, zkouseni navzajem ve dvojicich sifu prochazel a daval vyzkouset, jak to ma vypadat. Dalo se s nim popovidat atd. atd. atd...
Seminare pokazde vypadaji trochu jinak, vzdy se zameruji na neco jineho.
Pod posmesky vidim to, jak se vyjadrujes o Matthiasovi i Oliverovi. Myslis, ze mas na to, aby ses jim postavil? Do toho, jak vypadaji ti je houby. Ano, take jsem videl zaky Mily, kteri neumeli to, co meli umet. Chces z toho udelat vseobecne pravidlo na celou EWTO? Nevim, jake jsou u vas poplatky, ale je docela dobre mozne, ze pokud rozpocitame naklady na hodinu treninku a zkousky, zjistime, ze u vas si zaci zkousky predplaceji v poplatcich za trenink (za predpokladu, ze za zkousky neplatite nebo je nedelate). Nelze scitat hrusky a jablka, ale da se vycislit cena za kosik ovoce.
A k tomu, ze 50 % neprojde - podle me je to zajimavy motivacni aspekt zvlast v BU. Pokud nekdo tvrdi, ze to maji takhle nastaveno, nevidim duvod tomu neverit. Myslim, ze pod pojmem 'nektere zkousky' bude zahrnuto prave uzavirani kompletnich sekci, prechod od nizsich stupnu k vyssim atd. Zvlastni, ze se stavis do opozice temer vuci vsemu.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Mirku ,Mirku

Příspěvekod roza » úte 29. lis, 2005 0:09

Mirek Busin - aaale ,koukam ze jsi velkym priznivcem kapely ZNOUZECTNOST ,vid.No jo ,jsou fakt dobri 8) .
Asi je rada posloucha cela vase organizace ,ne? - Kdyby vam se tak nekdy seslo 200 lidi na seminari - to zni jako rajska hudba ,ne?To uz nezahraje ani ta Znouzectnost ,to vam musi znit spis jako soundtrack z nejakeho FANTASY filmu :lol: :!:

Ad finance :vis ,je pekne prostudovat si par marketingovych prirucek ,sebrat odvahu a zkusit si urvat neco vic pro sebe.Az sem je to dobry - akorat nesmis zapomenout na to nejdulezitejsi - produkt :!: viz nize.

Ad kvalita :vis ,nejsem z nejbystrejsich ,nejsem si jist ,zda-li jsem neco neprehledl ,ale :plives tu na vyuku a system udelovani stupnu v EWTO a pritom sam napises ,ze veskere zkusenosti mas odtamtud.Jedinou prilezitost naucit se neco poradneho v HK jste vyuzili tak ,ze jste si nechali podepsat papir ,ze jste mistri dlouheho klacku a pak zase rychle sup za svym staronovym guru panem Kockou.
Pochopil jsem to tedy spravne tak ,ze jedina kvalifikace tebe ,p.Hodace i pana Kocky jsou nejake bezcenne stupne ziskane na priblblych a skoropodvodnych zkouskach u EWTO,jak je popisujes? :?: Co vas to tedy uci??? :?: :idea:
Tak co se tu masirujes nejakymi 8. zkouskami?Byls na nich vubec ,nebo ti je kamos jen zaplatil a pak ti prinesl papir? Neeee ,vlastne promin ,to se tyka jen tech ostatnich ,prece....

Abych rovnou zkratil tvuj nasledujici prispevek ohledne toho ,jak si dovoluji takhle mluvit o p.Kockovi ,kdyz jsem s nim nikdy necvicil ,a on je preci genialni a klidne si tudiz muze sam hledat ten svuj chybejici link --- uznavam jeho genialitu a tu moznost v tom samem okamziku ,kdy uznas ty ,ze i v soucasnem EWTO se muze najit par lidi stejnych jako on.

No ,jiste ,jsou tu ty zkousky a novackove ...... zkus si je ,jak uz tu radil TAPTAK ,radeji predstavit jako rozumne uvazujici jedince ,kteri jsou zodpovedni za sva rozhodnuti.Neoperuj tim ,jak moc penez je to stoji ,nez je nejaky Kocka osviti - ne kazdy musi byt a priori tak natvrdly jako ty ,aby mu to doslo za tolik let. :? :D
Staci obejit par skol ,introvertum doporucuji zhavou novinku - jmenuje se to internet ,nebo tak nejak ,pokud se stydi nekam chodit :lol: :idea: a troubum jako jsi ty zase doporucuju Hladika :twisted:

Aby bylo jasno ,s EWTO nemam a nikdy jsem nemel NIC spolecneho ,to bych se radeji vyspal s Bobem Sappem :oops: ,ale z takovejch vychcanku jako jsi ty ,Mirku ,je mi na bliti.
Te zdravim Yahomo :wink:

Roza
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » úte 29. lis, 2005 8:24

MirekBusin píše:Sorry za těch 50%, tohle jsem od Harka přehlíd, ale ani tak nevěřím tomu, ať už to píše kdokoli, že někde mají předem stanovené, že 50% žáků NESMÍ zkoušku udělat, to přece postrádá jakoukoli logiku. (Mimochodem, jak se tento Tebou použitý argument slučuje s Tvým tvrzením, že nováčci nemohou neobstát, aby náhodou neskončili? Nebo v té organizaci zásadně a selektivně vyhazují od zkoušek jen starší žáky?)

Ze ja to tu vubec psal :) OK, jen jsem to prihodil jako perlicku :-)

IMHO neni to narizeni, ale doporuceni (zadne NESMI). Je treba udrzet kvalitu skoly. Vztahuje se to na zaverecnou zkousku kazde sestavy. Co si pamatuju, tak ze zkousenych vypadli proste ti co meli min nacviceno - jeden, dva, tri.

Jinak si stejne rozhoduje SiFu sam, koho ke zkouskam pusti a koho ne. To je prvni, a vetsinou velmi dobre sito :-)

IMO tech 50% slouzi vic k motivaci (za prvni opakovani zkousky se IMO nemusi platit).
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yahoma » úte 29. lis, 2005 12:16

ROZO,
po dlouhý době sem něco napíšu. A doufám, že to bude zase na dlouho stačit.
Takže aby bylo jasno:
1. Nejsem Mirek Bušín. Když něco píšu, tak nikdy pod cizím nickem.

2. To, že někdo od nás sem něco píše ještě neznamená, že s tím musím souhlasit. Takže mě ani AVSE nespojuj s jedním názorem jednoho člověka.

3. Co se týká Hong Kongu, tak šlo o zkoušku. Výuka taky proběhla, ale cvičili jsme to díky Pfaffovi už dřív (i když neoficiálně). A v dlouhém klacku jak píšeš, nejde vůbec o ten klacek. To je jen pomůcka. Jde tam hlavně o strategii boje beze zbraně. Takže klid.

4. Viděl jsme mraky lidí, instruktorů z celého světa. Izraelce, Rusy, Číňany, Japonce a s mnoha jsem dlouhodobě trénoval. Hlavně s Rusama. Někteří byli opravdu super, ale Pfaff je o několik životů dál. Neznáš ho, tak nesuď protože potom jen pomlouváš a tupě plácáš na netu.

5. A jestli máš něco na srdci a chceš vědět jak co bylo a nebylo, tak proč mi nezavoláš nebo nenapíšeš na mail a zkoušíš tady něco řešit? A pokud se ti nelíbí něco od Bušína, tak to řeš s ním.

6. Pokud se známe, tak jsi ode mě určitě nikdy neslyšel to, za co mě tu bezdůvodně napadáš.

7. S instruktorama z ewto se znám v podstatě se všema a vycházíme spolu úplně v klidu (nedávno jsme se zrovna sešli). S lidma z ebmas taky, jsou to pohodovy kluci. S Ivanem Rzounkem jsme taky v pohodě (až na jisté teologické rozepře :wink: ), viď YiWane. Lidem z Ely jsem pomáhal s určitými věcmi a taky není problém. S Daliborem Kuběnou od A.Fonga jsme se nedávno seznámil a byl taky úplně v klidu.
Takže mi tu nepodsouvej něco, co oděmě nepochází.

Yahoma

www.AVSE.cz
www.SecuritySystem.cz
Yahoma
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod TAPTAK » úte 29. lis, 2005 12:33

Hark - chapu to uplne stejne, jako perlicku jsem to i komentoval, lepe receno jsem tak svuj komentar minil. Rychla Pipa si to vylozil po svem.
Zdar. :wink:

M.Bus. - Yahomu jsem zminil, protoze jsi mi ho stylem psani proste pripomnel. Jestli jsi jeho multak..., s kluky z EWTO se normalne znas (a predstiras, ze ne), nabizis (nejen jim) certifikaty bez kurzu a pak o nich po netu rozhlasujes, ze nic neumi, tak to je kazdopadne ficak. :roll:
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod roza » úte 29. lis, 2005 12:47

Yahomo - nebud vztahovacnej ,cely muj prispevek byl adresovan Mirkovi.
Tebe jsem jen pri te prilezitosti pozdravil.
Co jste delali nebo nedelali v HK je mi burt.
Pana Kocku ti nepomlouvam ,jasne jsem naopak napsal ,ze za urcitych podminek uznavam jeho genialitu - a schvalne jsem to napsal dopredu ,abych to nemusel psat znova - ale to bys to musel precist. :roll:

Za nic te nenapadam,nic ti nepodsouvam a nemam zajem ti volat nebo psat maily.

A pozdravuj Mirka :wink:
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...