Chap sau

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Chap sau

Příspěvekod majkx » čtv 29. pro, 2005 12:58

V jednom článku o Yang Taijiquan jsem se dočetl o nějakém způsobu výuky Chap-sau?, nějaký aglický si-fu Hung-gar, který teď studuje i pod Mary Yang, zde psal o předávání výuky svým učitelem, trochu jiným než běžným vizuálním a fyzickým způsobem, já jsem to pochopil asi jako studium z srdce do srdce, nebo aspoň něco na ten způsob. Zajímalo by mě, zda už jste někdo takový způsob studia zažil, nebo co si o tom aspoň myslíte.
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » čtv 17. srp, 2006 10:29

Tak jsem si našel článek o chap sau, tak kdyby to někoho zajímalo

http://www.shikon.cz/informace/chapsau.htm
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

a

Příspěvekod roza » čtv 17. srp, 2006 10:54

Uffff ,potlacim prvotni nutkani napsat neco ihned po precteni ,dam si pauzu,parkrat si to jeste proctu ,a pak snad napisu neco bez infantilnich sprostaren.....

Co bude priste ,Jime?Kouzelna hulka?

Nemohl jsem si pomoct.....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hark » čtv 17. srp, 2006 11:38

myslim si o tom to, ze je to asi tak zajimave jako
http://www.vesmirni-lide.cz/
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod vlado » čtv 17. srp, 2006 11:48

som materialista, radsej pomlcim... :twisted:

vlado (wmaa)
vlado
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod raduz » čtv 17. srp, 2006 11:53

super asi maju bluetooth :lol:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 17. srp, 2006 12:13

anzto je tam zminovan Hung Kyun a nektera slavna jmena z nasi linie - Wong Feihung, Lam Saiwing, Chan Honchung, chtel bych durazne poznamenat, ze i jako for je to dost, dost slaby.... jezismarjaaaa, kdo si co jeste vymysli, pomoooc [zbytek censored]
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Milar » čtv 17. srp, 2006 14:59

Pokud vím, tak sifu Jim Uglow je docela známá osobnost v Hung Gar kung-fu.
http://www.kungfu.co.uk/hungkuen.htm
Milar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod majkx » čtv 17. srp, 2006 16:28

Safra, tolik "pozitivních" reakcí jsem fakt nečekal, nevěděl jsem co si o tom mám myslet? Sice nevěřím na pohádky, ale připadalo mi to, proč ne? Tak asi ne, dobře :lol: . Jinak si nějak nedovedu dost dobře představit, proč to (dle mého úsudku kapacita v BU), napíše, proč to má takový člověk zapotřebí, je to zase jen kšeft nebo co, nebo opravdu snaha podělit se o zkušenost? :? Jestli mi to můžete někdo vysvětlit?
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Milar » čtv 17. srp, 2006 19:26

Nemyslím si, že sifu Jim Uglow má zapotřebí vykládat někomu pohádky. Jeho škola kung fu je v Londýně vyhlášená. Má velmi dobré jméno jak v Anglii tak i v Honkongu.

Gee Sin Sim See - Hung Hei Geung - Luk Ah Choy - Wong Tai - Wong Kay Ying - Wong Fei Hung - Lam Sai Wing - Chan Hon Chung - Cheung Yee Keung, Kong Pui Wai, James Uglow

http://www.kungfu.co.uk/hungkuen.htm

for PM: Zkus se zeptat na Jima svého učitele v Honkongu určitě ho zná a to dost zblízka.

:D
Milar
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » čtv 17. srp, 2006 19:44

Nevím nevím ale v v životě jsem neslyšel že by se někdo naučil něco tím že by na něj šáhl kouzelný dědeček a vlil do něj své ki nebo čchi nebo kung nebo buvíco ještě.
Jsem ochoten přiznat že jsou na světě věci ktrerým nerozumím, ochoten uvěřit že akupuntura funguje a že manipulace s nějakou životní energií dokáže uzdravovat a mrzačit(píšu ochoten uvěřit, což neznamená že tomu věřím, jen jsem přístupný argumentům), ael tohle je prostě moc.
Ale třeba se pletu a třebamluvím o věcech ktrým nerozumím a proto bych chtěl požádat pokud je tu někdo kdo byl cahp saován ať prosím zvedne ruku :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 17. srp, 2006 19:55

Milar - nepochopil jsem, co to melo znamenat - jestli mas neco na srdci, ok, prosim.

muj sifu Uglowa sifu nezna, ani zdalky, natoz "dost zblizka" (?!?). Gong Buiwai sifu ano, toho znam i ja, nevim jestli "dost zblizka", jen jsme se potkali. nechci zabredavat do politickych diskuzi (napr. o linii Uglow sifu, kterou si uvedl, curriculu atd.), vsechen respekt k Uglow sifu jako pionyru Hung Kyun v Evrope - pokud by te to i presto zajimalo, neco uz jsme resili se Zdenkem Kurfurstem, o podrobnou analyzu, co jsem mu zaslal, muzes poprosit jeho.

takze k tematu - z hlediska Hung Kyun linie rodiny Lam, (ke ktere linie Uglow sifu hlasi), je to dalsi z pohadkizujicich mytu pro gwai lou, ktere gf jenom skodi (boxeri, thajboxeri a zapasnici musi ucuravat smichy). Lam Saiwing nebyl rozhodne uvedenym zpusobem iniciovan od Wong Feihunga, ani zadny z Lam Saiwingovyhc zaku od nej (Lam Jou, Dang Hinchoi, Lau Jaam, Bun Gwaiyat, Dang Fong, Leung Winghang, Luk Gengwing, Wu Lapfung... ). Lam Saiwing "jen"u Wong Feihunga asi 20 let cvicil. gf = zadna tajemstvi. tot muj nazor, nazory ostatnich cvicencu si muzes precist vyse.

samozrejme se rad neco zajimaveho a noveho o Hung Kyun dozvim, diky.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod dondyna » pát 18. srp, 2006 14:45

Panda píše:Nevím nevím ale v v životě jsem neslyšel že by se někdo naučil něco tím že by na něj šáhl kouzelný dědeček a vlil do něj své ki nebo čchi nebo kung nebo buvíco ještě.
Jsem ochoten přiznat že jsou na světě věci ktrerým nerozumím, ochoten uvěřit že akupuntura funguje a že manipulace s nějakou životní energií dokáže uzdravovat a mrzačit(píšu ochoten uvěřit, což neznamená že tomu věřím, jen jsem přístupný argumentům), ael tohle je prostě moc.
Ale třeba se pletu a třebamluvím o věcech ktrým nerozumím a proto bych chtěl požádat pokud je tu někdo kdo byl cahp saován ať prosím zvedne ruku :wink:

:wink: no vidíš asi ti jako malímu klukovi nečetli pohádky, jinak by jsi věděl že to funguje i v čechách. Nevzpomímáš na hloupé a líné Honzy, kterejm když ukázali kouzelnýmu dědečkovi, že mají v podstatě dobré srdce.Tak jim dědeček "nalil" do hlavy trochu rozumu a "nalil" jim dostatek "energie" , aby už nebyli líný! A nezapomeň že v čechách platí není špróchu, aby na něm nebylo pravdy trochu. :wink:

pro přenos neverbálních informací obecně platí jedna důležitá poučka: do uzavřené nádoby vodu neneleješ i kdyby jsi ji měl sebevíc.

a pro tebe česky:takže pokud by někdo měl být cokolifován, tak musí za

1, být cokliv schopen přijmout(otevřená láhev)
2, musí tu být někdo kdo cokoliv má,(musí mít vodu)

v běžném životě se otevřená nádoba a nosič vody zřídka kdy potkají tak se jen stěží někdo přihlásí. :(
dondyna
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod NIK » sob 19. srp, 2006 14:49

majkx píše:Tak jsem si našel článek o chap sau, tak kdyby to někoho zajímalo

http://www.shikon.cz/informace/chapsau.htm

8O 8O 8O :?: :?: :?:......
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro Pavla Macka

Příspěvekod Raptor » ned 20. srp, 2006 22:11

Zdeněk Kurfürst - pro Pavla Macka (především), ale i ostatní zájemce o tuto problematiku

Vzhledem k tomu, že je zde zmiňováno jméno mého učitele Jima Uglowa Sifu, i když především v linii jeho cvičení Hung Gar (Hung Kuen), jsem nucen přispět několika poznámkami.

Protože se zde nehodlám registrovat pro napsání jednoho příspěvku, tak jsem požádal Martina (který mne na tuto diskuzi upozornil), aby sem následující řádky vložil mým jménem.

1. Chap Sau – možná zde došlo k nepochopení slov. Chap Sau není „kouzelný dotek pohádkového dědečka“, který vás naučí kung-fu bez tvrdého tréninku. Dle mých znalostí (velice omezených) je to především součást fyzicky velmi náročného tréninku. Takže pokud jste z onoho výše uvedeného textu získali pocit, že jde o nějakou esoteriku, tak je to pocit mylný.
Steve Rowe, autor „kritizovaného“ článku, jej jinde popisuje slovy: 'Chap sau' means that you simply experience directly. In Iaido the japanese call it 'Jikiden'.

2. Pokud Chan Hon Chung používal termín Chap Sau při tréninku Jima Uglowa, je pravděpodobné, že Chan Hon Chung si tento termín nevymyslel. I když je možné, že je to jeho vklad do výuky. Nejlépe by bylo, zeptat se přímo Jima Uglowa (viz bod 4) nebo Kong Pui Waie. Stejný termín Chap Sau je totiž uveden v rozhovoru s Kong Pui Waiem (Gong Buiwai) v časopise Inside Kung-fu, May 2005, Hong Kong´s Heart and Soul, str. 98 – 101. Nemyslím, že by si Kong Pui Wai Sifu tento termín vymyslel nebo ho převzal od Jima Uglowa. (Rozhovor dělal Steve Bookless, Kanaďan.)
(Pro informaci některých, Kong Pui Wai Sifu je předsedou Hong Kong Chinese Martial Arts Association - HKCMAA, jedné z největších asociací sdružujících různé školy a styly kung-fu v Hong Kongu, jejímiž členy byli např. Yip Man, Kwan Tak Hing atd. Také je prezidentem Guangzhou Lion Dance Association. Dále hlavní kung-fu instruktor v několika Hongkongských policejních okrscích a hlavní wushu konzultant pro Hong Kong Police Chinese Wushu Club. Ale samozřejmě je možné, že ho čeští znalci mohou poučit, co do kung-fu patří.)

3. ad tvůj (Pavla Macka) „názor“, že Jim Uglow Sifu se hlásí k linii rodiny Lam. Chan Hon Chung (učitel Jima Uglowa) byl žákem Lam Sai Winga, jenž byl žákem Wong Fei Hunga, atd. zpět k zakladateli stylu Hung Gar. Rozhodně se Chan Hon Chungova linie nepovažuje za linii rodiny Lam (a tím pádem se do linie rodiny Lam Jo nehlásí ani škola sifu Uglowa).
Dávám sem společné prohlášení (celý text) mnoha škol a linií Hung Gar, kde se všichni shodují, že informace, uváděné rodinou Lam Jo Sifu a jeho syny, nejsou založené na pravdivých skutečnostech. Všimněte si, prosím, mnoha škol podepsaných pod tímto prohlášením. Toto prohlášení je cca z roku 2000 a reaguje na tvrzení, která v rozhovoru pro Inside Kung-fu uvedl sifu Lam Jo.

Hung Ga family joint public statement
There have been numerous debates in the past months over the Internet, in the magazines and in the private among the various Hung Ga lineages, concerning the matter of who was more senior or sifu to whom. This joint public statement is being made to clarify the history of the Wong Fai Hung´s Hung Ga as it happened.
- Tang Fong was a disciple of Wong Fai Hung
- Chiu Kao and Siu Ying were disciples of Lam Sai Wing
- Chan Hong Chun was a disciple of Lam Sai Wing
- Lam Jo´s version of the so-called lineage chart was made up in 1950´s by themselves; years after Grand Master Lam Sai Wing had passed away. This alumni association is only composed of members of Lam Jo´s own people and is not acknowledged by any other of Lam Sai Wing´s disciples. The lineage chart was composed and edited by this association and does not reflect actual history. In addition, this lineage chart has been pointed out as being different from actual history by Lam Sai Wing´s disciples across multiple generations since it release.
- The Ng Long Bat Qua pole set was not brought in by Grand Master Lam Sai Wing and only taught to Lam Jo, as Mr. Hamby claimed in his Inside Kung-fu (IKF) article. This pole set has always been part of the Wong Fai Hung system.
- Mr. Hamby accepted Lam Jo´s information, as valid assuming Lam is the last survivor from the time of Wong Fai Hung as Mr. Hamby stated in his article. Lam Jo is not the last survivor. Tang Fong´s disciple Wong Jo and Lam Sai Wing/Chiu Kau´s wife Siu Ying are also alive and well in Hong Kong.
- Mr. Hamby made his claim that Lam Jo is the sigung of the entire Hung Ga system. Lam Jo may be the sigung of his own lineage but definitely not of everyone else. We do not recognize Lam Jo as the head of our lineages.
The purpose of this statement is to let the public know that the Hung Ga family is very united in pointing out false claims. We all know what the history of our family is. We will not allow this great history of our family be twisted and distorted for personal gain.
Therefore, we feel it is important for us to put out this public statement at this time, more in depth publication in the future, so that our future generations will not be fooled by people who spread false claims.
Tang Fong Branch
Lam Sai Wing Branch
Wong Jo Disciple of Tang Fong
Chiu Chi Ling International Hung Ga Kung Fu Association
Yuen Ling Alumni Association
Chan Ka Wang / Chan Hong Chun lineage
Yee´s Hung Ga Kung Fu Academy

Pro úplnost je potřeba dodat, že rodina Lam reagovala prohlášením, které najdete zde: http://www.hungkuen.com/news-jointstat.htm

Tyto informace jsem zde uvedl jen jako reakci na tvé (Pavla Macka) tvrzení o příslušnosti školy Jima Uglowa do linie rodiny Lam.
Nehodlám se pouštět do diskuzí na téma Hung Gar (techniky, teorie, historie atd.), protože tento skvělý a krásný styl kung-fu necvičím. Všem jeho cvičencům blahopřeji, protože si vybrali jeden z nejuznávanějších stylů v historii. Také výše uvedenými fakty nehodlám snižovat umění a schopnosti linie Lam Jo Sifu a jeho synů. Má reakce se ani netýká studentů Hung Gar linie rodiny Lam Jo v ČR, pár jich osobně znám a vážím si jich.

4. Pavle, pokud chceš svými výroky naznačit, že si Jim Uglow Sifu vymýšlí „pohadkizujici myty pro gwai lou“, tak to napiš rovnou jemu. Nebo ještě lépe, navštiv jeho školu v Londýně a řekni mu to do očí.

Za jednání dospělého svéprávného člověka považuji vyjasnit si problémy přímo s osobou, které se týkají. Je-li příčinou tvých výroků neznalost, nesouhlas či nepochopení něčeho konkrétního, je nejlépe se sejít (nebo komunikovat) s člověkem, který tyto výroky pronesl a probrat je přímo s ním a případně mu osobně dokázat, že se mýlí.
Jestli jsi pouhým diskutérem na internetu, tak samozřejmě dál kritizuj a pomlouvej někoho za jeho zády. Jednoznačně to bude vypovídat o tvé osobní úrovni a charakteru.

Pokud máš Pavle cokoliv na srdci k osobnosti a znalostem Jima Uglowa Sifu, kontaktuj přímo jeho: telefon (pevná linka Londýn) 020 8531 3563, email info@kungfu.co.uk. Nebo ho, jak jsem napsal, pocti návštěvou a sděl mu svůj názor na jeho výuku. Uděláš mu tím radost, protože na téma praktické znalosti a zkušenosti v Hung Gar si s tebou určitě rád pohovoří. Pokud vím, tak jazyková bariéra ti v osobní diskusi s ním nebrání. ®e by ti scházelo něco jiného?

Závěr: Tímto má „debata“ na dané téma končí. Tyto stránky nesleduji, nahlédnu sem jen když mne někdo upozorní na něco „extra zajímavého“. Jinak je nepovažuji za prostor, který bych chtěl sledovat.
Vážím si každého, kdo je ochoten a schopen vyčlenit část svého života pro kterékoliv bojové umění, ať už se mu věnuje „naplno“ či jen pro zábavu. Ať je znalcem nebo začátečníkem.

Budeš-li chtít Pavle něco sdělit osobně mně, pošli mi to na soukromý mail. Například pokud by ses nemohl dovolat Sifu Jimu Uglowovi, dej vědět, pošlu ti číslo na jeho mobil. Odjíždím teď na týden pryč.

To byl můj jediný příspěvek k danému tématu. Nebudu se pouštět do žádných „rozhovorů“ na tomto „fóru“. Předpokládám, že každý, koho dané téma zajímá, chápe, že nejvhodnější a nejslušnější je zeptat se přímo Jima Uglowa Sifu nebo Steva Rowa, který je pod oním článkem podepsán.
Děkuji a omlouvám se všem za délku svého příspěvku.

Zdeněk Kurfürst, zdenek.kurfurst@taijiquan.cz
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pro Pavla Macka

Příspěvekod Panda » ned 20. srp, 2006 22:41

Raptor píše:
1. Chap Sau – možná zde došlo k nepochopení slov. Chap Sau není „kouzelný dotek pohádkového dědečka“, který vás naučí kung-fu bez tvrdého tréninku. Dle mých znalostí (velice omezených) je to především součást fyzicky velmi náročného tréninku. Takže pokud jste z onoho výše uvedeného textu získali pocit, že jde o nějakou esoteriku, tak je to pocit mylný.
Steve Rowe, autor „kritizovaného“ článku, jej jinde popisuje slovy: 'Chap sau' means that you simply experience directly. In Iaido the japanese call it 'Jikiden'.

V tom případě byl celý článek špatně napsaný (přeložený?) a nejde o nic jiného než o trénování pod přímým dohledem zkušeného instruktora který tě fyzicky vede.
Nehodnotím ani Hunggar, ani Jima Uglowa, kterého vůbec neznám.Jsem obyčejný člověk co se snaží cvičit karate, hodnotím článek který jsem četl a který navozoval ve čtenáři dle mého názoru mylný pocit že na kohokoli kouzelný mistr bude dost dlouho šahat, z toho se staně sqělý cvičenec, s čímž nemůžu než nesouhlasit.
A že z celého článku je cítit mysticismu je i můj názor.Osobně si myslím že k BU mysticismus patří a je jeho součástí, ale jako součást psychické přípravy a ne pokud jde o fyzické získávání technik.
Co se rčení o nádobách týče 100 procentně souhlasím :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 21. srp, 2006 8:07

zdar a silu,

odjizdim na camp, takze strucne

- ad 1: termin chap sau byl (nejenom mnou, ale zjevne i vsemi ostatnimi) pochopen tak jak byl v clanku popsan - ja i ostatni ctenari tohoto serveru umime cist.

- ad 2: s "chap sau" jsem se nikdy za celou svoji Hung Kyun/gungfu karieru nesetkal - v zadne z linii HK, pri studiu, pri rozhovorech s x mistry, v zadnem z klasickych cinskych textu. vyse uvedeny clanek nemusim komentovat - precti si reakce ctenaru.

- ad 3: je mi opravdu jedno, jestli se Chan Honchung hlasi k Lam Saiwingovi nebo k Lam Jou, ovsem tak jako tak je to rodina Lam. Lam Saiwing je totiz stryc a ucitel Lam Jou (Lam, ok?). Lam Jou se narodil r. 1910, zacal u sveho stryce a adoptivniho otce cvicit v r. 1916; v r. 1926 vede Lam Saiwingovu 1. pobocku, kde v r. 1928 zacina cvicit Chan Honjung (Lam Jou cvici u Lam Saiwinga v te dobe jiz 13 let, a 2 roky uci). zbytek infa muzes poskytnout sam Zdenku, podrobnou analyzu, vcetne fotografii, vcetne textu v cinstine a prekladu jsem Ti posilal - sice pochybuji, ze to nekoho bude zajimat, ale kdyz uz si sem postnul ona prohlaseni - at si udelaji komplexni obrazek. to jen na kraj - Lam Jou by byl prvni kdo by o "chap sau" neco vedel. pokud je to Chan Honjunguv vynalez, ok, no problem, ale v tom pripade si neprotirec (chap sauvani jduci zpet k Lam Saiwingovi, Wong Feihungovi atd.). k prohlaseni - neni to reakce na odpovedi Lam Jou, ale clanek jednoho ze zaku zaka jeho zaka, clanek plny nesmyslu. plne nesmyslu a lzi je i ono prohlaseni - tri zapadnich skol, ne "mnoha" skol. v Hongkongu kazdy vi. jak jsem jiz rekl, nehodlam se zapletat do politiky, tahle diskuze je ostatne o necem jinem, a sice "chap sau".

- ad 4: Tvoje rozcilovani je uplne zbytecne, nevim jestli sis vsimnul, ze se nevyjadruju k Jimu Uglow sifu (vyse si muzes precist me vzdani holdu a respektu Uglow sifu jako pionyru Hung Kyun v Evrope), ale k tematu teto diskuze, a to je "chap sau". nevyjadroval jsem se k jeho osobe, dovednosti vyuce atd., tak z toho nedelej pomlouvani na internetu, vyhruzky, narazky atd. dikuze, ok? Uglow sifu rozhodne napisu, nejen me, ale i ostatni urcite zajima, jak to s "chap sau" je. pozeptam se i mych pratel z ostatnich HK linii (Jiu, Lau, Dang Fong atd.).

zdar a silu i Tobe.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yin » pon 21. srp, 2006 8:54

pm píše:- ad 2: s "chap sau" jsem se nikdy za celou svoji Hung Kyun/gungfu karieru nesetkal - v zadne z linii HK, pri studiu, pri rozhovorech s x mistry, v zadnem z klasickych cinskych textu. vyse uvedeny clanek nemusim komentovat - precti si reakce ctenaru.

To jakože o čem pm za svou karieru neslyšel, neexistuje?
Tedy rozumějte, já nevím jestli existuje, nebo neexistuje, ale takhle nekompromisní názor jednotlivce ovlivňující nějakou skupinu lidí se mi trochu příčí... :idea:
yin
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Pro Pavla Macka

Příspěvekod irzounek » pon 21. srp, 2006 9:17

Zdar a silu,
tzv. CHAP SAU tak jak je popisovano ve clanku je bud -
a) dalsi podvod na gwailo,
b) uplna pitomost nebo
za c) celkem povedena legrace, puvodne od autoru ©imek a Grosssman...

Raptor píše:Zdeněk Kurfürst - pro Pavla Macka (především), ale i ostatní zájemce o tuto problematiku

4. Pavle, pokud chceš svými výroky naznačit, že si Jim Uglow Sifu vymýšlí „pohadkizujici myty pro gwai lou“, tak to napiš rovnou jemu. Nebo ještě lépe, navštiv jeho školu v Londýně a řekni mu to do očí.

Za jednání dospělého svéprávného člověka považuji vyjasnit si problémy přímo s osobou, které se týkají. Je-li příčinou tvých výroků neznalost, nesouhlas či nepochopení něčeho konkrétního, je nejlépe se sejít (nebo komunikovat) s člověkem, který tyto výroky pronesl a probrat je přímo s ním a případně mu osobně dokázat, že se mýlí.
Jestli jsi pouhým diskutérem na internetu, tak samozřejmě dál kritizuj a pomlouvej někoho za jeho zády. Jednoznačně to bude vypovídat o tvé osobní úrovni a charakteru.

Pokud máš Pavle cokoliv na srdci k osobnosti a znalostem Jima Uglowa Sifu, kontaktuj přímo jeho: telefon (pevná linka Londýn) 020 8531 3563, email info@kungfu.co.uk. Nebo ho, jak jsem napsal, pocti návštěvou a sděl mu svůj názor na jeho výuku. Uděláš mu tím radost, protože na téma praktické znalosti a zkušenosti v Hung Gar si s tebou určitě rád pohovoří. Pokud vím, tak jazyková bariéra ti v osobní diskusi s ním nebrání. ®e by ti scházelo něco jiného?

Závěr: Tímto má „debata“ na dané téma končí. Tyto stránky nesleduji, nahlédnu sem jen když mne někdo upozorní na něco „extra zajímavého“. Jinak je nepovažuji za prostor, který bych chtěl sledovat.
Vážím si každého, kdo je ochoten a schopen vyčlenit část svého života pro kterékoliv bojové umění, ať už se mu věnuje „naplno“ či jen pro zábavu. Ať je znalcem nebo začátečníkem.

Budeš-li chtít Pavle něco sdělit osobně mně, pošli mi to na soukromý mail. Například pokud by ses nemohl dovolat Sifu Jimu Uglowovi, dej vědět, pošlu ti číslo na jeho mobil. Odjíždím teď na týden pryč.

To byl můj jediný příspěvek k danému tématu. Nebudu se pouštět do žádných „rozhovorů“ na tomto „fóru“. Předpokládám, že každý, koho dané téma zajímá, chápe, že nejvhodnější a nejslušnější je zeptat se přímo Jima Uglowa Sifu nebo Steva Rowa, který je pod oním článkem podepsán.
Děkuji a omlouvám se všem za délku svého příspěvku.

Zdeněk Kurfürst, zdenek.kurfurst@taijiquan.cz

TAKZE PRRRRRRRRRRRRRRRRRR, OK??? Zpomal Zdenku !!! K tomuhle nahore Ty pises jednim dechem TOHLE ???:

Tyto informace jsem zde uvedl jen jako reakci na tvé (Pavla Macka) tvrzení o příslušnosti školy Jima Uglowa do linie rodiny Lam.
Nehodlám se pouštět do diskuzí na téma Hung Gar (techniky, teorie, historie atd.), protože tento skvělý a krásný styl kung-fu necvičím. Všem jeho cvičencům blahopřeji, protože si vybrali jeden z nejuznávanějších stylů v historii. Také výše uvedenými fakty nehodlám snižovat umění a schopnosti linie Lam Jo Sifu a jeho synů. Má reakce se ani netýká studentů Hung Gar linie rodiny Lam Jo v ČR, pár jich osobně znám a vážím si jich.

nejdriv z jednoho HLOUPEHO clanku udelas KOVBOJKU, pak osocujes LAM family (kam sam Uglow patri, nebo se nehlasite k LAM Sai Wingovi???), nakonec samotneho Pavla Macka sifu a pak od toho das ruce pryc a :..."jestli jeste neco chces, tak zavolej memu sifu" ???!!! Sam napises verejny roman s urazkami
Pokud vím, tak jazyková bariéra ti v osobní diskusi s ním nebrání. ®e by ti scházelo něco jiného?

a po PM chces aby Ti psal do neverejne posty???

PS - budeme do budoucna psat osobne kazdemu zahranicnimu autorovi nejakeho stejne hloupeho clanku abychom se jich ptali jak to mysleli??? Nebo se proste stejne jako dodnes HLOUPOSTI zasmejeme, napiseme komentar a pustime z hlavy???

PPS - v tom veselem clanku o CHAP SAU me zaujalo techto par vet :
Věc se má tak, že stačí když se pouze podíváte na některé mistry a hned zjistíte, zda vlastní jistý druh "kouzla(magie)" a to nejen v jejich pohybech bojového umění, ale ve všem co dělají. Jsou veselí, spokojení, otevření, neskutečně silní a nenucení ve všem, co dělají. Nikdy se v žádném případě nevychloubají tím, že se jim dostalo tohoto přenosu. Ti kteří se takto vychloubají a inzerují spolehlivě se jim tohoto přenosu nedostalo.
:lol:
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Chap Sau

Příspěvekod SiuLouFu » pon 21. srp, 2006 10:20

Dobry den,

nechapu, proc pan Kurfurst reagoval tak rozsahlym slohovym cvicenim na dane tema. Kdokoliv, kdo si precetl clanek od pana Rowa a pouziva hlavu k jeji zakladni funkci (tzn. k mysleni), musel dojit k zhruba stejnemu zaveru jako vetsina diskuteru tohoto fora. Musim plne souhlasit s Pavlem Mackem sifu, ze Chap Sau tak, jak je popisovano v originalnim clanku, je opravdu nehorazny nesmysl.

Osobne se o Kung Fu (mimo jine jsem zacinal prave stylem Hung Ga) zajimam od roku 1990 a byl jsem jak v Hong Kongu, tak i v centralni Cine, ale ani jeden z mistru, se kterymi jsem se setkal, takovouto vec (tzn. Chap Sau) nikdy nepopisoval. Taktez jsem na ni nenarazil v zadnych textech ci literature (do tohoto vyctu zahrnuji i literaturu cizojazycnou).

Zpusob argumentace pana Kurfursta, jakozto vedouciho Kung Fu skoly, shledavam znacne neprofesionalni. Musim plne souhlasit s vyjadrenim Ivana Rzounka sifu a Pavla Macka sifu - argumentace pana Kurfursta byla mirena mimo tema a mela spise politicky podtext.

Navic clovek, ktery zdurazni, ze na BU nechodi a ze se jedna o jeho jednorazovou reakci (mozna bych rekl, ze se jedna spis o jednorazovy vykrik do tmy, ktery se, doufejme, uz nebude opakovat), uzavre svuj prispevek odkazem na sveho Sifu a sam se od dalsi diskuse distancuje. Takto si pristup k diskuzi o BU u cloveka, ktery je zodpovedny za vyuku mnoha svych zaku, nepredstavuji a povazuji to za krive chovani.
SiuLouFu
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...