Co vy na to?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Co vy na to?

Příspěvekod Quan-Chi » ned 08. led, 2006 11:00

http://videa.rajsmichu.cz/5/bojov_um_n_.mpg ?

edit: zajima me, jestli je to opravdu tak funny aby si to zaslouzilo byt na "rajsmichu.cz", anebo jestli to ma neco spolecneho s BU.

V techto stylech se moc nevyznam. Soude dle zdraveho rozumu mi to video prijde jako trapnost, vysmech, "nahovno" nefunkcni vec, bullshit, fake...nevim :o)

Na druhou stranu mi to prijde jako celkem zajimava "hra" v principu a myslence podobna capoeire (spadl jsem 3x za sebou ze stromu?) ale fakt mi to tak pripada...mozna dobra zabava, ale...
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

a

Příspěvekod roza » ned 08. led, 2006 12:28

Pokud to myslis vazne a neskocil jsem na nejakou provokaci ,tak ti muzu sddelit ,ze nevidim zadny duvod ,proc by to melo byt na raj smichu.

Dobre ,ze jsi zminil ,ze se v "techto" stylech moc nevyznas ,takhle na tebe alespon dalsi prispivajici nebudou moc sprosti ,za to jak jsi se o tom vyjadril :lol: :lol:

To srovnani s capoeirou ,pokud bylo mineno vazne ,bz stejne lecos napovedelo :roll: :lol: :lol:

Ne pokazde ,kdyz dva bojovnici "zkrizi ruce" ,se musi jednat o ukazku realneho boje.Jak jiste vis ,jakekoliv studium ,BU nevyjimaje ,se deje na zaklade METODIKY ,ucebniho postupu.Posuzovat metodicke postupy vytrzene z kontextu ,jax to udelal ty ,neni uplne koser ,ze?
Muze se jednat o zaznam metodiky cviceni ve dvojici ,jejimz procvicovanim se daji ziskat dulezite dovednosti a zkusenosti.Cvicena v konkretnim tempu muze byt pro prehlednost a pro pochopeni principu zaky na odpovidajici urovni atd.
Znovu opakuji ,ze se nejedna o realne aplikace ale o demonstraci urcite cesti metodiky.

Prestoze takovy styl necvicim ,me se to libi.

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » ned 08. led, 2006 13:08

O BU se celkem zajimam, myslim ze mam dobry prehled. Sleduju tohle forum (ale pisu jen malokdy). Obcas mi ale u nekterych stylu uniknou ty bojove principy. Kdyz se pak na tomhle foru nekdo na neco zepta, tak se mu dostane odpoved "ze je asi uplne blbej", kdyz nekdo v Tai-ji nevidi nic bojoveho tak je "slepej" atp.

Ja jsem to srovnani s capoeirou nemyslel tak ze by se ty pohyby snad nejak vizualne (ci jinak) podobaly ;-) Jen ze tady i v capoeiristicke rhode provadi cosi bojoveho a soucasne nebojoveho, ale spis "hraveho"...

Jsem rad ze jsi mi odpovedel rozumne. Ja jsem se na tom videu snazil videt spis neco jako sparing...vysledny projev nejakeho stylu :o)
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » ned 08. led, 2006 14:24

Mě to připadá úplně stejný jako když někdo kdo nikdy neslyšel o WTVTVCH uvidí poonsao nebo dokonce dan chi sao a tvrdí, že svičíme naprostý nesmysli, že takhle přece boj nevypadá:) A má naprostou pravdu boj takhle rozhodně nevypadá, však ho to taky nesimuluje je to pouze nacvik hmatových reflexu:) A něco podobného může být i toto. Ikdyž sem nidky nic takového neviděl tak se to nějakém druhu"lepících rukou" podobá:) Takže tohle může bejt naprostá sračka i to může bejt super styl a z tohodle by si to troufnul posoudit jenom *** :lol:
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TierraZ » ned 08. led, 2006 15:56

Moc hezká ukázka,ale chtělo by to zkušenějšího kameramana.
:wink:
Zvítězit bez boje znamená převýšit jiné svými ctnostmi.
http://s2.bitefight.cz/c.php?uid=82215
TierraZ
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod bananamaniac » ned 08. led, 2006 16:01

docela f poho a je tam dobra hudba :wink:
bananamaniac
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TAPTAK » pon 09. led, 2006 10:54

Pokud to neni standardne cvicena krokova variace a reaguji na sebe navzajem, moc se mi libi, jak drzi distanc.
TAPTAK
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod PC » pon 09. led, 2006 11:17

no podle toho nazvu na zacatku, se jedna o nacvik silovych technik ve spojeni qi na (umeni pak), v ramci shaolinskych stylu (Pavela doplni???).
Na pohled to mi to pripada jako cvicny (sparingovy) souboj pokrocilych cvicencu v podstate jakehokoli cinskeho vnitrniho bojoveho umeni.
Par takovyhle sparingu jsem prosel a videl, zejmena tedy tai ji tui shou a bylo to dost podobne, to ze ty jako by udery, se nezdaji dotazene, je proto, ze utocnik jiz citi, ze by nezasahl stred protivnika natolik, aby ho vychylil, ci povalil, naopak protivnik by mohl vyuzit teto chyby a "zahodit" ho.
Na rajsmichu to asi nekdo umistil proto, ze to vypada legracne... ale ten smich by ho asi presel, az by ho jeden z tech maniku hodil jednou rukou kam by potreboval.

:wink:
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pon 09. led, 2006 11:31

Super
Pro Skate orgie - tohle je wushu. Nepleť to zase.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » pon 09. led, 2006 12:09

Fajn ukázka, Gong Li Chuan by měl být Flowing Strength Boxing, tohle by mohla být zřejmě nějaká pokročilejší sestava ve dvojici. Vypadá to, že to kluci umí fakt dobře ...

Quan-Chi, dík že jsi ji sem hodil. Až budeš cvičit delší dobu, tak to třeba oceníš ...
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » pon 09. led, 2006 22:52

Diky vsem za info!
Cvicit muzu asi jak dlouho budu chtit ale s tim ocenenim nevim nevim, kdyz cvicim Judo :wink:

Ja patrim mezi tu cast lidi, kteri uveri az kdyz neco takoveho zaziji. Az me opravdu nekdo timhle zmlati (mysleno i treninkove) a uvidim na vlastni kuzi efektivitu, tak verim tomu ze by me to dokazalo celozivotne uchvatit...

Vidim to na judu. Kdyz zazivam pocity skepse (jsem vpoctate zacatecnik - 2 roky trenink), techniky "nefunguji" atp. staci kdyz mi ji nekdo zkusenejsi nazorne predvede v randori ;-) - opravdu mi to doda motivaci cvicit...
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » pon 09. led, 2006 23:00

Docela me zarazi...ja nevim... na treninku je mi vstepovano "nekrizit nohy, rozlozeni vahy rovnomerne na obe chodidla, teziste mezi...)

Tyhle typci celkem odvazne nejen ze maji vklidu jednu nohu vpredu, ale nevahaji si s ni hrabnout do vzduchu (a to aniz by alespon prenesly vsechnu vahu na zadni, ikdyz ani to by nepomohlo), kdyz cokoliv co se tomhle podoba byt jen z 10% udelam u nas na treninku, jsem na >iponu< behem 0,1 vteriny ;-)

Ale smirim se s tim ze se zde jedna proste o cviceni rucnich technik ;-)
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Raptor » úte 10. led, 2006 10:29

Quan-Chi píše:Docela me zarazi...ja nevim... na treninku je mi vstepovano "nekrizit nohy, rozlozeni vahy rovnomerne na obe chodidla, teziste mezi...)

Tyhle typci celkem odvazne nejen ze maji vklidu jednu nohu vpredu, ale nevahaji si s ni hrabnout do vzduchu (a to aniz by alespon prenesly vsechnu vahu na zadni, ikdyz ani to by nepomohlo), kdyz cokoliv co se tomhle podoba byt jen z 10% udelam u nas na treninku, jsem na >iponu< behem 0,1 vteriny ;-)

Jestli to nebude tím, že nedělají judo, ale čínský systém, který má zřejmě poněkud širší rejstřík pozic než jen rozložení váhy rovnoměrně na obě chodidla s těžištěm uprostřed. V Yang Taijiquan je například rozložení váhy rovnoměrně na obě chodidla s těžištěm uprostřed většinou docela zásadní chyba ...

O judu toho moc nevím, dělal jsem ho jenom asi rok a to před nějakými 15-ti lety, takže je naprosto zbytečné, abych se o něm vyjadřoval. Můžu jen vyjádřit podiv nad tím, že chceš po dvou letech cvičení juda hodnotit nějaký systém, který se od juda diametrálně liší a o kterém nevíš, jak sám na začátku říkáš, zhola nic.
Martin
香港楊家太極拳 / Heung Gong Yeung Gar Tai Gik Kuen
admin
http://www.taijiquan.cz
http://www.yangtaiji.com
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 10. led, 2006 11:58

koukem musíš to brát tak, že judo je dělaný zase jenom na judo. Takže nepočítá s věcma jakou jsou udery pod pás(lowkick apod.) Je to sportovní boj s dost velkym omezenim...
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » úte 10. led, 2006 22:29

Raptor píše:
Quan-Chi píše:Docela me zarazi...ja nevim... na treninku je mi vstepovano "nekrizit nohy, rozlozeni vahy rovnomerne na obe chodidla, teziste mezi...)

Jestli to nebude tím, že nedělají judo, ale čínský systém, který má zřejmě poněkud širší rejstřík pozic než jen rozložení váhy rovnoměrně na obě chodidla s těžištěm uprostřed. V Yang Taijiquan je například rozložení váhy rovnoměrně na obě chodidla s těžištěm uprostřed většinou docela zásadní chyba ...

O judu toho moc nevím, dělal jsem ho jenom asi rok a to před nějakými 15-ti lety, takže je naprosto zbytečné, abych se o něm vyjadřoval. Můžu jen vyjádřit podiv nad tím, že chceš po dvou letech cvičení juda hodnotit nějaký systém, který se od juda diametrálně liší a o kterém nevíš, jak sám na začátku říkáš, zhola nic.

Ja nevidim sebemensi duvod, proc bych si nemohl vytvorit na vec VLASTNi nazor???? Doba kdy, kdy se lidem nutily nazory jinych je uz asi tak vice nez 15 let pryc :roll:

Jak jsem rekl o tom systemu nevim nic, proto jsem zalozil diskusi abych se o nem treba neco dozvedel? Je to bojovy system a tak by mozna mohl pocitat s tim, ze mu tu nohu treba nekdo podmete. Tim co jsem napsal vyse jsem ocekaval, ze mi nekdo rozumny rekne "ano, ale tento postoj ma take treba nejake dalsi vyhody, nez ze jen pekne vypada".

Rimmer: to je velmi zajimava uvaha :o) to je fakt, absence uderu mi tam hodne chybi a casto vidim, ze na ulici by se z vysoce ucinneho drzeni "kesa gatame" stala velmi riskantni poza (uke ma celou jednu ruku volnou o ktere tori nema prehled => moznost vytazeni treba noze / jine zbrane)

Vymluva: judo je sport a ne bojovy system ;-) (takovej joke, ani na to nereagujte)
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » úte 10. led, 2006 22:45

Quan-Chi: Jasně. Ber to prostě jako informaci, že taiji je prostě trochu jiný - že pánové si vyhodnotili jinak priority podle čeho budou stavět postoj.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 10. led, 2006 22:50

Quan-Chi píše:Rimmer: to je velmi zajimava uvaha :o) to je fakt, absence uderu mi tam hodne chybi a casto vidim, ze na ulici by se z vysoce ucinneho drzeni "kesa gatame" stala velmi riskantni poza (uke ma celou jednu ruku volnou o ktere tori nema prehled => moznost vytazeni treba noze / jine zbrane)
Věřim tomu, že Kano věděl jak to eliminovat. ®e se to spíš jen vytratí než se to dokutálí k nám...
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Quan-Chi » úte 10. led, 2006 22:50

jox píše:Quan-Chi: Jasně. Ber to prostě jako informaci, že taiji je prostě trochu jiný - že pánové si vyhodnotili jinak priority podle čeho budou stavět postoj.

no to mi asi taky doslo :o) o jake priority se jedna? Mozna to tak nevypada ale opravdu me to zajima a "mysticnost" ruznych stylu me vzdy fascinovala...zatim je to velmi mysticke i v tehle diskusi, kdyz mi tu malokdo rekl o tom stylu neco konkretniho ;-)

Stacil by mi i odkaz na nejaky zdroj informaci (mozno i v anglictine)
Quan-Chi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 10. led, 2006 22:53

hele já nechci judo nijak shazovat! naopak moc se mi líbí a např v kleci se uplatní rozhodně víc než třeba Muay Thai..ale mrkni někdy na videa s pouličním bojem...každej do toho jde úderama...a pokud se začíná na delší vzdálenost tak je docela broblém soupeře chytnout:)

vim o čem mluvim protože u nas na WT je pár bejvalech judistů. A můj sifu Jedlička je tušim bejvalej mistr republiky, ale to si nejsem jistej...

Takže sem to z klukama mockrát zkoušel a plně přiznávám, že na zemi nebo klinči je judo sakra nebezpečný!Ovšem při pouličnim boji to tak super neni..už jenom proto, že chodit s někym na zem neni např v metru nebo v hospodě neni nejlepší:)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jox » úte 10. led, 2006 23:04

Quan-Chi píše: kdyz mi tu malokdo rekl o tom stylu neco konkretniho ;-)

Chm, pohybuju se po tenkym ledě na to co vo tom vim, :oops: ale: je tam jakási strategie rovnováhy mít v jakýkoli pozici jednu nohu a jednu (opačnou) ruku "zatíženou" a druhou ne, jednu jang a druhou jin, přijímající a vydávající, a pořád to střídat, připadá jim to lepší než pod sebou valit "podstavec" nohou 50/50.

Rimmer píše: už jenom proto, že chodit s někym na zem neni např v metru nebo v hospodě neni nejlepší
Ne, ale můžou ho přinutit.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...