Moderátor: pm
Pro predstavu tady nejake formy nejen s mecem. Daji se i stahnout.Kavarnik píše:Ahoj lidi. Moc o tom nevím, a tak se chci poptat někoho zkušenějšího.
Hodně se mi líbej meče. Takovej protiklad k dnešní technice. Je v nich něco uklidňujícího.
Rád bych se jim začal nějak věnovat a zároveň s tím i sám sobě.
Zajímalo by mě jak je na tom ve vztahu k mečům Tchaj-ťi.
Nebere mě nějaký kontaktní zápasení. Spíš hraní si sám se sebou. Vylepšovat sám sebe atp...
Budu rád za každou radu, doporučení atp...
Díky moc!
yuanfen píše:to Kavarnik:ja cvičím s taiji s mečom už nejakú dobu, mne osobne sa táto zbraň najviac páči, môžem Ti ju odporučiť. No, na začiatok potrebuješ mať aj nejaké základy s taiji bez zbrane, o meči sa vraví, že je to najťažšia zbraň na zvládnutie, ale keď to dokážeš, tak to stojí za to.
Mistr yang wingping mluví z cesty. Správná odpověď je, že někdo se naučí meč za pár let a někdo nikdy. Nevím jak přišel zrovna na 20 letSnooorri píše:yuanfen píše:to Kavarnik:ja cvičím s taiji s mečom už nejakú dobu, mne osobne sa táto zbraň najviac páči, môžem Ti ju odporučiť. No, na začiatok potrebuješ mať aj nejaké základy s taiji bez zbrane, o meči sa vraví, že je to najťažšia zbraň na zvládnutie, ale keď to dokážeš, tak to stojí za to.
Mistr Yang Jwing-Ming říká že trva 20 let nez se mistrovsky naucis kung taichi s mečem (tai-chi ťien kung).
pavela píše:Mistr yang wingping mluví z cesty. Správná odpověď je, že někdo se naučí meč za pár let a někdo nikdy. Nevím jak přišel zrovna na 20 letSnooorri píše:yuanfen píše:to Kavarnik:ja cvičím s taiji s mečom už nejakú dobu, mne osobne sa táto zbraň najviac páči, môžem Ti ju odporučiť. No, na začiatok potrebuješ mať aj nejaké základy s taiji bez zbrane, o meči sa vraví, že je to najťažšia zbraň na zvládnutie, ale keď to dokážeš, tak to stojí za to.
Mistr Yang Jwing-Ming říká že trva 20 let nez se mistrovsky naucis kung taichi s mečem (tai-chi ťien kung).Navíc umění meče se ddí stále zdokonalovat, takže jak naučí za 20 let?
ukropcany píše:To snáď nie, že sa používa 18kg vážiace čokoľvektoje... okrem toho, 2kg meč?To má 3 metre?
ukropcany píše:To snáď nie, že sa používa 18kg vážiace čokoľvektoje... okrem toho, 2kg meč?To má 3 metre?
patrik píše:ukropcany píše:To snáď nie, že sa používa 18kg vážiace čokoľvektoje... okrem toho, 2kg meč?To má 3 metre?
Nevím, jak čínské... ale k japonským (je to pořád jen ocel). Třímetrový meč by byl mnohem těžší. Meče učigatana jsou s čepelí cca 70 cm a váží až 1,5 kg... kolik tedy váží (delší tači), nebo ještě delší nodači?
Mám nějaký info tady.
Délka 3 šaku 8 sun, hmotnost 3.25 kg...
Patrik
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků