Taijiquan Sedm Hvezd

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Taijiquan Sedm Hvezd

Příspěvekod Sonicka » stř 19. dub, 2006 15:12

Muzu se zeptat jestli nekdo studuje tudle skolu a jak kvalitni je uceni mistra Zhai Hong Yin ? Dekuju .
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Taijiquan Sedm Hvezd

Příspěvekod Chuckey » stř 19. dub, 2006 15:17

Sonicka píše:Muzu se zeptat jestli nekdo studuje tudle skolu a jak kvalitni je uceni mistra Zhai Hong Yin ? Dekuju .

S tim ti Bohužel neporadim :oops:
Chuckey
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Yvan » stř 19. dub, 2006 16:07

S touto školou nemám žádné zkušenosti.
Ale na začátku považuji za dobré zkusit více škol/věcí a pak si sám vybrat, to co považuji pro sebe za nejlepší. To se samozřejmě vývojem mění, tak jak se měním já sám.

Mám pro sebe tyto dvě pravidla.

1. Všechno je dobré. Ale ne pro každého je všechno dobré, ani vždycky správné.

2. Je důležité naslouchat své vlastní duši. I když to není záruka neomylnosti, je to jediná moje ochrana proti vlivům falešných autorit.

Hodně štěstí na cestě.
Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sonicka » stř 19. dub, 2006 18:46

Stranka tohodle mistra je www.cinskecviceni.cz . Zadnej clovek u nej necvici ?
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Pan Zhai

Příspěvekod roza » stř 19. dub, 2006 19:09

Sonicko - ale ano ,cvici u nej dost lidi ,akorat sem na web moc nelezou od ty doby ,co se jich tu par lidi ,kteri se na scene cinskych BU pomerne vyznaji ,zeptalo na nejake ty podrobnosti ohledne Mistrova bojoveho rodokmenu ,a cele to zakoncili obligatni otazkou:" Opravdu te bachorce o stopadesatiletem wudangskem mnichovi beze jmena verite?" A od te doby je klid.
Jínak ,pan Zhai je tatinkem dvou ucitelek wushu ,ktere maji v Praze take skoly ,takze mozna se neco o nem a jeho skole dozvis i od nich.Nezapominej vsak ,ze se jedna o konkurencni skoly v komercnim prostredi ,takze to ber s rezervou.

Jinak prezentaci skoly pana Zhai v mych ocich ,a nejen mych ,moc neprospiva zpusob prezentace slecny ci mlade pani xxx - bohuzel jsem jmeno zapomel - ,jeho prave ruky a osobni zakyne.

Jestlize vsak je ti 18 az 99 ,jsi vysokoskolacka nejlepe netechnickeho oboru ,libi se ti ruzne vychodni zalezitosti ,cinska tradicni medicina ,ruzna orientalni mysteria a hlavne pokud od cviceni bojoveho umeni ocekavas cokoliv jineho nez bojovy aspekt ,budes spokojena.Hlavne se nezapotit ,ze...

Nic ve zlym vuci tobe :wink:

Zdravi

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 20. dub, 2006 3:05

pan Zhai wušu určitě ovládá, jenom člověk nesmí poslouchat ty pohádky co kolem toho šíří :lol: (například Taijiquan 7 hvězd neexistoval, dokud ho pan Zhai nevymyslel :lol: , čmž ovšem neříkám, že je to špatný styl)
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Morland » čtv 20. dub, 2006 7:39

Ahoj,
mi to nedá přispěji troškou do mlýna. Jsem totiž člověk, který k mistrovi Zhai chodí. Začal jsem se sedmi hvězdami na podzim minulého roku (zaří nebo říjen ale to je jedno). Napřed jsem chodil na začátečnický kurz který vedla a vede Eva (mimochodem je dost přísná, což je jenom dobře, protože základy musí být kvalitní) a teď chodím na pokročilý kurz k mistrovi (mimochodem u pokročilého kurzu mist zařazuje ještě další cvičení pro lepší práci s cítěním cchi, např. osm kusů Brokátů nebo 13 forem). Cvičím jej pro zdravotní účinek a kůli rekreaci (přeci jen práce dokáže člověka někdy pořádně vysát). Podle toho mála co jsem Mistra poznal je podle mě dobrej člověk, umí a učí a snaží se naučit.

pavela píše:například Taijiquan 7 hvězd neexistoval, dokud ho pan Zhai nevymyslel :lol: , čmž ovšem neříkám, že je to špatný styl

Prosímtě jak víš že neexistoval ? Já jsem znak Sedm hvězd (souhvězdí velkého vozu) třeba viděl ve filmu Hero. A když se člověk koukne po googlu tak tam najde stránky od jiných mistrů. Podle mě toto tai-ji není tak rozšířené jako Chuan nebo Jang.
Morland
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sonicka » čtv 20. dub, 2006 10:39

Pavela: Proc by clovek jako je mistr Zhai delal novej styl ?

Morland: Dekuji
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

a

Příspěvekod roza » čtv 20. dub, 2006 11:05

Sonicko ,preskocim fakt ,ze na muj prispevek nereagujes :lol: , jen me trochu prekvapuje ,ze se Pavely ptas :"Proc by clovek jako je mistr Zhai delal novej styl ?" takovym tonem ,jako kdybys jeho kvality znala ,coz je v primym rozporu s tvou uvodni otazkou ,kde ses ptala na kvality p.Zhai obecne.Hmmmm.......

Zeby lef? :wink:

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sonicka » čtv 20. dub, 2006 11:09

Nereaguji proto ze nerozumim . Vubec uz nechapu kterej ton mas na mysli pri psani cez internet . Hmmmmm ... ? Nehledej neco tam kde nic neni .
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod PC » čtv 20. dub, 2006 13:08

Sonicko mrkni sem
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... sc&start=0
abys vedela co se tu uz taky diskutovalo...
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 20. dub, 2006 13:17

Sonicka píše:Pavela: Proc by clovek jako je mistr Zhai delal novej styl ?

Morland: Dekuji
A proč by jako nedělal? V Číně je to běžná praxe. Akorát si k tomu nikdo nevymejšlí 150letý taoisty, protože tady by jim to nikdo nežral...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 20. dub, 2006 13:33

Morland píše:Ahoj,
mi to nedá přispěji troškou do mlýna. Jsem totiž člověk, který k mistrovi Zhai chodí. Začal jsem se sedmi hvězdami na podzim minulého roku (zaří nebo říjen ale to je jedno). Napřed jsem chodil na začátečnický kurz který vedla a vede Eva (mimochodem je dost přísná, což je jenom dobře, protože základy musí být kvalitní) a teď chodím na pokročilý kurz k mistrovi (mimochodem u pokročilého kurzu mist zařazuje ještě další cvičení pro lepší práci s cítěním cchi, např. osm kusů Brokátů nebo 13 forem). Cvičím jej pro zdravotní účinek a kůli rekreaci (přeci jen práce dokáže člověka někdy pořádně vysát). Podle toho mála co jsem Mistra poznal je podle mě dobrej člověk, umí a učí a snaží se naučit.

pavela píše:například Taijiquan 7 hvězd neexistoval, dokud ho pan Zhai nevymyslel :lol: , čmž ovšem neříkám, že je to špatný styl

Prosímtě jak víš že neexistoval ? Já jsem znak Sedm hvězd (souhvězdí velkého vozu) třeba viděl ve filmu Hero. A když se člověk koukne po googlu tak tam najde stránky od jiných mistrů. Podle mě toto tai-ji není tak rozšířené jako Chuan nebo Jang.
1.neřikam, že je Zhai takovej nebo makovej. Jak jsem hio viděl cvičit, tak jistě wušu ovládá. 2.Styl sedmi hvězd taiji neexistuje, lépe řečeno neexistoval, dokud ho Zhai nevymyslel. Sám jsem se ho ptal, kde se ten styl naučil a nebyl mi schopen odpovědět. Až později jsem e dočetl historky o 150 letých taoistech,.Jak už jsem napsal kdysi na jiný diskusi, divím se, že to má zapotřebí. Ta sestava je docela hezká, je to něco mezi Xingyi a 64 dlaněmi pakua nebo na ten způsob. Rozjhodně to není klasické taiji, to je dost přesně definovaný a mí dost púřesnou historii a genealogii. Takže můj názor,(dokud Zhai nepřijde s jasnou genealogií a zařazením stylu,místop keců o nesmrtelnym taoistovi, jehož jméno nesmí prozradit, neb přísahal strašnou kungfu přísahou :wink: ) je, že si prostě vytvořil sestavu a nazval jí Wudang Taji 7 hvězd. To že jsi výraz 7 hvězd viděl někde ve filmu nic nedokazuje, čínská historie BU je plná různých Taiji, 8 symbolů, sedmi hvězd, pěti prvků, 12 osvícených atd...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Peta » čtv 20. dub, 2006 14:12

Před půl rokem se tu v tématu "Kontroverzní osobnosti bojových umění" objevily tyhle dva příspěvky:

Anonymní píše:Ahoj,
jmenuji se Michal Roupec a u sifu Zhai Hong Yin jsem cvičil asi 2 a půl roku.
Je škoda, že v jeho škole je člověk jako Eva Zimmelová, protože kvůli ní odešlo pár lidí, kteří do kungfu dávali svoje srdce. Eva Zimmelová má neustálý strach, že se ji někdo snaží připravit o místo osobního žáka, že žáci jiných škol se snaží různými pomluvami očernit ji, mistra a celou školu. Tyto bludy se jí občas daří přenést i na lidi kolem ní. Eva je k smíchu i pláči zároveň. K smíchu pro svoje chování a k pláči proto, že zkazila školu sifu Zhai Hong Yin, Mistra, kterého jsem měl tu čest poznat a cvičit u něj.

Michal Roupec

Anonymní píše:ahoj,
tak mě Michal předběhl, no zkusim také popsat svou zkušenost.
Cvičila jsem s EZ u Mistra Zhaie 3 roky a byla jsem na to hrdá a do teď jsem tomu moc ráda, hodně nás naučil. Nejsem kompetentní a dobrá na to, abych hodnosila kung fu EZ, ale měla jsem možnost poznat ji jako člověka - opravdu a upřímě jsem tu holku uznávala, brala jí se vším všudy a zastávala se jí. Musím však souhlasit s Michalem - taky mám pocit, že Eva má neustálý strach z ostatních, že jsou proti ní a že neuznávají Mistra (což je absurdní, proč by jinak u něj cvičili a škol BU je tu dost) a tím tu školu izoluje od ostatních. Je to škoda, Eva má dar řeči a dokáže být fajn, škoda, že si víc nevěří.....

Barbora
Peta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Morland » čtv 20. dub, 2006 14:28

pavela píše:1.neřikam, že je Zhai takovej nebo makovej. Jak jsem hio viděl cvičit, tak jistě wušu ovládá. 2.Styl sedmi hvězd taiji neexistuje, lépe řečeno neexistoval, dokud ho Zhai nevymyslel. Sám jsem se ho ptal, kde se ten styl naučil a nebyl mi schopen odpovědět. Až později jsem e dočetl historky o 150 letých taoistech,.Jak už jsem napsal kdysi na jiný diskusi, divím se, že to má zapotřebí. Ta sestava je docela hezká, je to něco mezi Xingyi a 64 dlaněmi pakua nebo na ten způsob. Rozjhodně to není klasické taiji, to je dost přesně definovaný a mí dost púřesnou historii a genealogii. Takže můj názor,(dokud Zhai nepřijde s jasnou genealogií a zařazením stylu,místop keců o nesmrtelnym taoistovi, jehož jméno nesmí prozradit, neb přísahal strašnou kungfu přísahou :wink: ) je, že si prostě vytvořil sestavu a nazval jí Wudang Taji 7 hvězd. To že jsi výraz 7 hvězd viděl někde ve filmu nic nedokazuje, čínská historie BU je plná různých Taiji, 8 symbolů, sedmi hvězd, pěti prvků, 12 osvícených atd...

Hmmm, beru. Ale s tím taoistou, Prosímtě proč by to nebylo možné dožít vyššího věku ?

Mám knížku Základy TAI-CHI CHI-KUNG (napsanou Dr. Zang JWin-Mingem) kde na straně 26 v kapitole Vědecký čchi kung - pro udržení zdraví je psáno:
.....Říká se také: "An tchien le ming", což znamená "Mír s nebem a potěšení ze svého osudu", a "Siou šen ťun ming", což znamená "Kultivuj své tělo a očekávej osub". Srovnej toto s filozofii pozdních taoistů, kteří říkáváli "Jedno sto a dvacet znamená zemřít mladý". Věřili a dokázali, že lidský život může být prodloužen a že lze odolávat osudu a překonávat jej....

Myslíš že to jsou jen nesmysli ?

nebo se koukni sem:
http://www.empatia.cz/aktuality/archivnews05/news_051202.htm
jen malá citace:
....Genetický potenciál života člověka obnáší totiž od 120 do 140 let. V současnosti žije 5 skupin obyvatel, u nichž věkový průměr dosahuje těchto 120 až 140 let. Jednou z takovýchto skupin jsou národy Tibetu a západní Číny. Jiní žijí v Pákistáně, Gruzii, a Adzerbajdžáně.....

Já ti nevím.... :D :D
Morland
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sonicka » čtv 20. dub, 2006 14:36

Morland prave to jsem myslela .

Pavela proc by se mistr Zhai nemohl ucit u 150 leteho Taoistu ?
Sonicka
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod roza » čtv 20. dub, 2006 14:38

Morland - tvoje argumentace vypada ,jako kdyby ti stacilo pro tvrzeni ,ze pohadka o Cervene Karkulce je pravda ,dokazat ,ze v tom konkretnim lese zili skutecne vlci.

Jestli muze byt nejakymu dedkovi 140 nebo jenom 97,56 ,je uplne jedno ,clovece ,Pavelova argumentace prece spociva v necem uplne jinem nez v cislovce oznacujici vek.

Takze jsi sice sectely ,ale tady trochu mimo misu....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » čtv 20. dub, 2006 15:06

Sonicka píše:Morland prave to jsem myslela .

Pavela proc by se mistr Zhai nemohl ucit u 150 leteho Taoistu ?
To se mám jako smát nebo jak? :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Snooorri » čtv 20. dub, 2006 15:11

Ano, proč ne?
Nic
Snooorri
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sonicka » čtv 20. dub, 2006 15:12

Ja jsem se jenom chtela poptat .