Poslední samuraj

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Poslední samuraj

Příspěvekod sosuke » sob 28. říj, 2006 17:30

Pojďme diskutovat o filmu Poslední samuraj...
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 28. říj, 2006 17:46

treba dufat, ze bol naozaj posledny ...
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Poslední samuraj

Příspěvekod Libor » sob 28. říj, 2006 17:59

sosuke píše:Pojďme diskutovat o filmu Poslední samuraj...

Rodicia ti dali zaracha,lebo si dostal v skole 5 a teraz sa strasne nudis,ze? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » sob 28. říj, 2006 20:48

Libor píše:

Rodicia ti dali zaracha,lebo si dostal v skole 5 a teraz sa strasne nudis,ze? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tímhle tím si mě urazil a mimochodem vy slováci nemáte své stránky, že migrujete do česka? Ale nic proti, se vší úctou.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » sob 28. říj, 2006 20:51

sosuke to si prehnal!
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Libor » sob 28. říj, 2006 20:51

sosuke píše:
Libor píše:

Tímhle tím si mě urazil a mimochodem vy slováci nemáte své stránky, že migrujete do česka? Ale nic proti, se vší úctou.

Prepaaaac,ja som to tak nemyslel :oops:
Porozpravaj mi o samurajovi...a ako sa ma vlajka?Este sa hnevas? :oops: :cry:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 28. říj, 2006 20:52

Matti píše:sosuke to si prehnal!

Preco prehnal???Nechapem :oops:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Matti » sob 28. říj, 2006 20:54

to s tymi slovakmi, nie som urazlivy ale o cechoch by som si to nedovolil napisat. z principu.
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Matti » sob 28. říj, 2006 20:55

vies mozes byt vytoceny ale tymto smerom utocit mi prapada ubohe!
Matti
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Libor » sob 28. říj, 2006 21:02

Matti píše:to s tymi slovakmi, nie som urazlivy ale o cechoch by som si to nedovolil napisat. z principu.

Nebolo to az take zle,sosuke je celkom mily chalan,len ma trochu bizardne fetise,ale ved vsetci sme nejaky.
Sosuke-kamarati? :) Inac sosuke aj ja som robil prednedavnom aikido,ktory si ty na tych fotkach na tej vasej stranke ktoru si sem niekde dal?
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » sob 28. říj, 2006 22:08

Nejhorsi film o Japonsku a samurajich s naprosto za vlasy pritazenym dejem a uplne priserne diletantsky provedenymi sermirskymi scenami, co jsem kdy v zivote videl.

Jeste nekdo se chce zapojit do diskuze?

PS: (proc je to v "čínská bojová umění a sporty…")?
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » sob 28. říj, 2006 22:17

..
Naposledy upravil NIK dne stř 01. lis, 2006 23:11, celkově upraveno 1
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ralph » sob 28. říj, 2006 23:34

dobry FILM
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sinister » sob 28. říj, 2006 23:49

Já taky musím říct, že jako film to není špatné, tím nehodnotím vykreslování samurajů jako dobráků, kterým šlo jen o dobro císaře, ale prostě film je to až na posledních cca 15 minut výborný...
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » ned 29. říj, 2006 8:01

sosuke píše:... a mimochodem vy slováci nemáte své stránky, že migrujete do česka? Ale nic proti, se vší úctou.

:?: :?: :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 29. říj, 2006 9:26

sosuke píše:mimochodem vy slováci nemáte své stránky, že migrujete do česka?

Druhý takový post na tomto fóru za posledních pár minut, co sedím u dneska u kompu - nejdřív OYE, pak ty. Vy jste snad na ty blby museli studovat...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mamushi » ned 29. říj, 2006 15:55

sosuke píše:Tímhle tím si mě urazil a mimochodem vy slováci nemáte své stránky, že migrujete do česka? Ale nic proti, se vší úctou.

Jsem tu chvili nebyl a koukam, tady to vazne upada... Tohle je asi ta uplne nejdebilnejsi hlaska, co si ted vybavim...
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mamushi » ned 29. říj, 2006 16:20

Picard píše:

Nejhorsi film o Japonsku a samurajich s naprosto za vlasy pritazenym dejem a uplne priserne diletantsky provedenymi sermirskymi scenami, co jsem kdy v zivote videl.

Jeste nekdo se chce zapojit do diskuze?

PS: (proc je to v "čínská bojová umění a sporty…")?

K tomuhle:

a jeste k tomuhle:

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=1800

Jasne Picarde, mas pravdu. Jenze on to neni (nemel) byt film o Japonsku a o samurajich. Je to fikce - ktera - je na rozdil od spousty jinych alespon nejak zasazena do historickeho kontextu. Bohuzel, ale presne (jak je vystizeny ve filmu tema "zlejma ulisnejma" japkama v nepadnoucich sakacha burinkach) tohle obdobi, kdy Japonci postradali svou identitu a slepe kopirovali Zapad, opravdu probehlo. Pokud se na to clovek diva jako na dokument, je to totalni kravina... Pokud se na to podivam jako na film, kterej se snazi vykreslit v nejakejch 100 minutach pocity "modernistu" "chorobnych tradicionalistu" a jako loutku smykanyho sotva zletiliho cisare, tak uz to tak strasnej pruser neni... A Snad bys po Cruisovi nechtel nejakej opravdovej vykon s mecem - je to HEREC!

Dalsi potiz je v tom, pro jakou cilovou skupinu to bylo natoceny: Hlavne americka a japonska mladez... Jasne, pokud se na to diva nekdo, kdo na policejni urovni cvici kendo... tak to vydrzi do prvni sermirsky sceny... ale sam vis - kolik takovejc lidi v Japonsku je? Myslim procentuelne.

A Evropskej divak je obvykle taky mnohem narocnejsi nez Japonci nebo Americani (soucasny)

A Kdyz to porovnam s tim, jaky bojovy filmy tocej samotny Japonci a co jde v japonsky TV (klidne i historicky filmy od NHK) - tak je posledni samuraj super akce se skvelou choreografii... Pokud jsi nevidel, tak pripominam, ze vetsina sermirskejch scen japonsky provenience je dnes resena tlupou klaticich se statistu s kopima v kouri z dymovnice...

Nechapal jsem, jak je to mozny, ale asi nakonec bude pravda, ze Kurosawa byl opravdu genius, co umel remeslne udelat vybornej film - a jeho spoluprace s Mifunem bylo neco, co treba uz nikdy nepujde opakovat. Jako V+W a dalsi nezapomanutelny dvojice.

Podotykam, ze dnes je mozny byt reziserem dokumentarnich filmu u NHK a nevidet pritom ani JEDEN film od Kurosawy...

Ale zpet. Autorum Posledniho samuraje slo (krom vydelani ohromny kupy penez - to v prvni rade) o to nejakym zpusobem zaujmout prave ty (mlady) japonce, co nic necvicej a o svoji historii si nic nemysli... A to se jim v Japanu dost dobre podarilo.

Tahle situace je mozna k placi, ale nemuzou za to urcite producenti posledniho Samuraje a uz vubec ne filmovy zoldak Cruise.
...but your counsciosness is all you, can take to your grave.
mamushi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod rizek » ned 29. říj, 2006 16:25

Konec byl dojemny, i slza mi chvilkama skoro ukapla :D . Nicmene me pekne sralo, ze z Cruise pote, co sam starymy dobrymi evropskymi zbranemi zlikvidoval pulku japonske armady vcetne nekolika elitnich samuraju, udelali neumetele, kteryho kde kdo sereze klackem :evil:
rizek
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Fukki » ned 29. říj, 2006 18:42

Je málo filmů u kterých se modlím aby už skončily :D a bohužel Poslední Samuraj mezi ně patří a ke všemu má v tomhle u mně prvenství :cry: ať už ho beru jakkoli.

Souhlasím s tím co napsal Picard a omluvy ve stylu "je to jen film" nežeru. U filmů si cením úmělecký dojem, kvalitní obsah a poutavý neprůhledný děj, který člověka nutí přemýšlet a vtáhne ho. Poslední Samuraj je koláž za sebou jdoucích nudných scén a zaplácávání prostoru dalšími nudnými scénami a záběry.

Osobně se na něho dívám jako na podprůměrný romantický film u kterého neukápně slzu ani moje holka.

Ostatně tak už to s těmi velkorozpočtovými filmy často chodí. A komu se to líbilo - chlapi, lituji vás. Ale i tak vás prosím o schovívavost - berte to jako můj názor.

Zdar nezávislým filmům ;)
Fukki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...