Moderátor: pm
Daneel píše:Zdravím, zajímalo by mě, zda se dá pěstovat svalnatá postava a přitom nebýt omezovaný v tomto stylu. Konkrétně, zda se dá uplatnit v tomto stylu i fyzická síla daná silovými cvičeními. Vím že principy vycházejí ze správných drah a stability těla, přesto mně zajímá, zda se dá implementovat i síla z posilovacího tréninku (posilovny).
Síla je jednou ze zakladnich slozek BU! Wing Chun neni zadna magie o principech, drahach a podobnych teorii. Abych nebyl lacinej a nenabizel ti konzultaci u nas ve skole, tak si zajdi na box, thai box ... a zkus u nich v boji obstat principama vychazejicich ze spravnych drah a podobnych veci ...
Tim netvrdim, ze je ok jen sila, nebo ze neni potreba se spravne hybat, je zadouci byt nestabilni apod..., ale bez sily to cele ztraci smysl a je to pouhy teoreticky blabol ...
Ale jednu radu pro tebe mam - ZEPTEJ SE SVEHO SIFU
Dle otazky usuzuji, ze necvicis dlouho a nebo ze to ve vasem klubu nikdo nevi ... poohledni se jinde a jak rikam nemusi to ani byt w/v - ch/t/c ... V kazdem normalnim klubu ti reknou a i predvedou jak je to se silou a s pouzivanim one sily (ktere se mnozi tak stiti) !!! Jinak na toto ci podobne tema uz tady bylo hodne diskutovano - projdi si starsi temata napr. o wing chun ...
Síla je jednou ze zakladnich slozek BU! Wing Chun neni zadna magie o principech, drahach a podobnych teorii. Abych nebyl lacinej a nenabizel ti konzultaci u nas ve skole, tak si zajdi na box, thai box ... a zkus u nich v boji obstat principama vychazejicich ze spravnych drah a podobnych veci ...
Tim netvrdim, ze je ok jen sila, nebo ze neni potreba se spravne hybat, je zadouci byt nestabilni apod..., ale bez sily to cele ztraci smysl a je to pouhy teoreticky blabol ...
Ale jednu radu pro tebe mam - ZEPTEJ SE SVEHO SIFU
Dle otazky usuzuji, ze necvicis dlouho a nebo ze to ve vasem klubu nikdo nevi ... poohledni se jinde a jak rikam nemusi to ani byt w/v - ch/t/c ... V kazdem normalnim klubu ti reknou a i predvedou jak je to se silou a s pouzivanim one sily (ktere se mnozi tak stiti) !!! Jinak na toto ci podobne tema uz tady bylo hodne diskutovano - projdi si starsi temata napr. o wing chun ...
Emanuele píše:Mě osobně posilovna zatvrzovala a spomalovala..mysli že aspon první roky by se měl zaměřit spíš na rychlost ,na techniku ,na ohebnost a později na sparringy a tak...Není dobrý Wing Chun srovnávat třeba s boxem...
Hark píše:Zkuste se inspirovat sokolskymi cvicenimi - zidle a tyc a vaha vlastniho tela uplne staci na cviceni. Neni treba platit posilovnu.
Som rad, ze si to napisal, lebo uz viackrat som sa stretol s pristupom, ze to nie je potrebne, ked si dobry technik. Mozno je to pravda, ale musis byt fakt perfektny technik.luen píše:Daneel píše:Zdravím, zajímalo by mě, zda se dá pěstovat svalnatá postava a přitom nebýt omezovaný v tomto stylu. Konkrétně, zda se dá uplatnit v tomto stylu i fyzická síla daná silovými cvičeními. Vím že principy vycházejí ze správných drah a stability těla, přesto mně zajímá, zda se dá implementovat i síla z posilovacího tréninku (posilovny).
Síla je jednou ze zakladnich slozek BU!
luen píše:Wing Chun neni zadna magie o principech, drahach a podobnych teorii. Abych nebyl lacinej a nenabizel ti konzultaci u nas ve skole, tak si zajdi na box, thai box ... a zkus u nich v boji obstat principama vychazejicich ze spravnych drah a podobnych veci
diablik píše:aked sa vam nepacia cinky tak si zozente koleso z traktora ,vyrobte popruhy na tahanie a tahajte to silovo a vybusne ako kone...budete nezastavitelny
Toman píše:diablik píše:aked sa vam nepacia cinky tak si zozente koleso z traktora ,vyrobte popruhy na tahanie a tahajte to silovo a vybusne ako kone...budete nezastavitelny
přesně fantazii se meze nekladou
třeba toto
nebo toto
Nepotřebuju posilovnu stačí mi pytle s pískem, ráfky od traktorů, balvany, vlastní hmotnost, medicinbal ...
Jak mam tohle chapat? Jako ano nebo ne?Daneel píše:Nějak se to tady rozjelo, každopádně názory jsou zajímavé.
4 luen: Wing Chun dělám sice teprve pátým rokem, ale nemohu než nesouhlasit s frází ...
Myslis??? Ono snad existuje BU kde se trenuje a pripravuje na slabsiho, pomalejsiho ...??? Uznej, ze to je pohadkaDanee píše:Právě WCh je vhodný proti těžším a silnějším protivníkům.
Tak uprimne lap sau je staticke cviceni a sila ... no kdyz myslisDanee píše:Když např. stráví člověk hodinu v LapSao drilu, tak svaly taky dostanou zabrat a síla roste.
Co je to za otazku? Ujasni si na co se vlastne ptas! Silu v jakekoli podobe proste potrebujes a styl s tim nema co delat! Bojujes ty a ne stylDanee píše:Možná jsme se špatně pochopili. Já měl spíš na mysli člověka s mohutnější postavou co posiluje a cvičí WCh. Zda pak může svou fyzickou sílu a váhu využít, v rámci tohoto stylu.
Daneel píše:Zdravím, zajímalo by mě, zda se dá pěstovat svalnatá postava a přitom nebýt omezovaný v tomto stylu. Konkrétně, zda se dá uplatnit v tomto stylu i fyzická síla daná silovými cvičeními. Vím že principy vycházejí ze správných drah a stability těla, přesto mně zajímá, zda se dá implementovat i síla z posilovacího tréninku (posilovny).
Zpět na čínská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků