aikido or Ju-jitsu?

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

aikido or Ju-jitsu?

Příspěvekod prcekdablice » ned 13. kvě, 2007 9:08

ahojky chtela jsem se zeptat na vas nazor?co je lepsi za bojeove umeni?Chtela jasm jit na ju-jitsu ale kamarad mi rika, ze aikido je daleko lepsi tak ted nevim co si mam vyrat dekuji moc za odpoved.
prcekdablice
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » ned 13. kvě, 2007 9:28

Tvemu kamaradovi se muze zdat lepsi aikido, ale tobe muze klidne vic vyhovovat ju-jitsu. Kazdemu proste vyhovuje neco jineho. Jdi se podivat do obou skol, jaka je tam atmosfera, vyzkousej si zacvicit (melo by to byt mozne) a uvidis sama, kde se ti bude libit vic.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiuwei » ned 13. kvě, 2007 9:32

PRCEKDABLICE :
co je lepší ovoce - jablko nebo hruška ? Chtěl jsem si vzít jablko,ale kamarád mi řekl,že je lepší hruška.Nevím,co si mám vzít !
,,každý má rád něco jiného,, proto nemůže být jablko lepší neži hruška a naopak.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » ned 13. kvě, 2007 11:35

xiuwei: Ó, to byla hlubokomyslná odpověď :D
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod xiuwei » pon 14. kvě, 2007 8:39

nechtěl jsem prckadáblici urazit a doufám,že to vzala s rezervou. Jen se mi nelíbí věčné dohady o ,,nej,, boj.umění.
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sinister » pon 14. kvě, 2007 8:52

Spíš se zeptej sama sebe, co od bojového umění očekáváš. A taky záleží na klubech, které kolem sebe máš. Může být klub aikido, kde pořád jen mluví o míru, harmonii, meditaci a pořádnej trénink žádnej. A nebo to naopak může být klub, kde se na začátku nasadí tvrdý tempo a maká se o 106. A to samý platí i o jiu jitsu. Takže nejde jen o bojové umění, ale i o senseie a kluby ;)
Sinister
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: aikido or Ju-jitsu?

Příspěvekod Sennin » pon 14. kvě, 2007 21:29

prcekdablice píše:ahojky chtela jsem se zeptat na vas nazor?co je lepsi za bojeove umeni?Chtela jasm jit na ju-jitsu ale kamarad mi rika, ze aikido je daleko lepsi tak ted nevim co si mam vyrat dekuji moc za odpoved.

No jistě, že má kamarád pravdu - aikido je daleko lepší. Je prostě nejlepší.

Vlastně ne, Pepa odvedle mi říkal, že karate je ještě lepší než aikido, protože tam se kope a jsou tam takový tvrdý bloky, že můžete i zlámat ruku, když blokujete a to je fakt drsný, ale nemyslím si to, asi neviděl ty skvělé filmy se Seagalem, ten tam láme ruce úplně normálně a nemusí tam nic blokovat, ne?

Dnes jsem se ptal venku mezi klukama, jestli je lepší ju-jutsu než aikido a Lojza (to je ten s křivou hubou) mi říkal, že to je blbost, protože nejlepší je tékvondo - protože tam kopou až se 720 stupňovou otočkou a vyskakují do výšky 3 metry a klidně tam rozkopnou i jablko... Ale tomu moc nevěřím, protože u nás na zahradě rostou jablka ve výšce asi metru a půl... Takže nevím, proč by kopali do jablek ve výšce 3 m...

Ale přidal se Franta - to je ten, co je nindžou a prý i tajným agentem efbíaj, ten říká, že nejlepší je být nindžou, protože to si vezmete černé hadry, nějakou kuklu a třeba prak a tyčku a nikdo vás nevidí, protože ovládáte černou magii kudžikiri a fakt se stanete neviditelným - to je fakt pravda.

No já nevím - takže co je vlastně nejlepší???

-----------------------------------------------------

Taky vám to připadá, jakoby z mateřské školky nebo z prvního stupně základní školy??? Takhle mi připadá 80% příspěvků na tomto fóru...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Samuel » pon 14. kvě, 2007 22:26

Sennin píše:Taky vám to připadá, jakoby z mateřské školky nebo z prvního stupně základní školy??? Takhle mi připadá 80% příspěvků na tomto fóru...

Taky, taky :lol: :lol:
Samuel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Panda » úte 15. kvě, 2007 0:05

2 Sennin: bezkonkurenční odpověď. :lol: :lol: ..na druhou stranu né všichni jsou jako my staří pardi tohoto fora, tzn. né všichni od malička trénují, věnují tomu veškerý volný čas, ještě si o tom povídají v pracovní době na netu a tyhle otázky už mají dávno zodpovězené...myslím si že už máme dost zdeformovaný pohled na svět a to co se nám jeví jako jasné a jako zbytečný dotaz může být pro nováčka vážně otázka takže chápu že se někdo zeptá ...i když uznávám šlo to formulovat i jinak. :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 15. kvě, 2007 6:29

Sennin píše: protože nejlepší je tékvondo - protože tam kopou až se 720 stupňovou otočkou a vyskakují do výšky 3 metry

Obrázek
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 15. kvě, 2007 8:42

Sennin píše:Taky vám to připadá, jakoby z mateřské školky nebo z prvního stupně základní školy???

Ano, Sennine, připadá - nepochybně proto, že tihle lidé prostě zatím jsou v té mateřské školce BU (stejně, jako třeba já). Můžete jim poradit a navést je na správnou cestu nebo si z nich dělat prdel a bavit se nad jejich neznalostí a naivitou, kterou jste vy, zrození se samurajským mečem v ruce, asi nikdy neprošli.
Chceš od ...náctiletého (jestli vůbec), který zná BU jen z TV, aby znal (např.) rozdíl mezi aikidem a jujutsu?
Vy, kteří jste už na vysoké škole BU (nebo si to myslíte) - rozdávejte rozumy, učte ostatní - oni si o BU udělají obrázek taky podle lidí, kteří ho praktikují.

Omlouvám se za to svaté rozhořčení, ale už je to dnes druhý případ (i když z jiného ranku), na který jsem narazil. A to ještě není poledně :evil:

edit: tvůj post tady: http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2229 už je přece jen o něčem jiném, chválabohu...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » úte 15. kvě, 2007 10:38

To mas jednoduchy. Ty jdi na jujutsu, kamarad na aikido. Po nejake dobe si dejte volny sparing a uvidis :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 15. kvě, 2007 13:44

Jsem narazil na tohle tema, precetl si dotaz a zacal cist odpovedi. Prvnich par bylo OK, vysvetlilo se, ze je potreba osobni zkusenost.
Pak uz jsem jen kulil oci, jak si tu z tazatele ostatni utahovali. Kdyby ne graver, asi bych napsal podobny prispevek ja. Nezapomente, ze sem prichazi lide, aby zjistili odpoved na sve dotazy, ktere ostatnim mozna prijdou hloupe, ale i my nejak zacinali....Respekt hosi :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » úte 15. kvě, 2007 13:56

Makoto píše:Nezapomente, ze sem prichazi lide, aby zjistili odpoved na sve dotazy, ktere ostatnim mozna prijdou hloupe, ale i my nejak zacinali....Respekt hosi :-)

Hmm tak to je právě to, co tady mnohým chybí. Upozorňuju na to už dlouho. Bez respektu není budo.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 15. kvě, 2007 15:32

graver píše:
Sennin píše:Taky vám to připadá, jakoby z mateřské školky nebo z prvního stupně základní školy???

Ano, Sennine, připadá - nepochybně proto, že tihle lidé prostě zatím jsou v té mateřské školce BU (stejně, jako třeba já). Můžete jim poradit a navést je na správnou cestu nebo si z nich dělat prdel a bavit se nad jejich neznalostí a naivitou, kterou jste vy, zrození se samurajským mečem v ruce, asi nikdy neprošli.
Chceš od ...náctiletého (jestli vůbec), který zná BU jen z TV, aby znal (např.) rozdíl mezi aikidem a jujutsu?
Vy, kteří jste už na vysoké škole BU (nebo si to myslíte) - rozdávejte rozumy, učte ostatní - oni si o BU udělají obrázek taky podle lidí, kteří ho praktikují.

Omlouvám se za to svaté rozhořčení, ale už je to dnes druhý případ (i když z jiného ranku), na který jsem narazil. A to ještě není poledně :evil:

edit: tvůj post tady: http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2229 už je přece jen o něčem jiném, chválabohu...

Ale já to chápu, chlapi...Jen nechápu jedinou věc (a to neomlouvá věk, protože s internetem již přichází člověk do styku na základní škole) a to je, že ti, kdo se tak naivně ptají by měli nejprve najít nějaké informace, třeba na tomto foru - tlačítko Hledat.
To je to, co jsem napsal - 80% zbytečných dotazů...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » úte 15. kvě, 2007 17:08

No jenže SENNINE zrovna bojovaumeni.cz je jeden ze zdrojů o BU na internetu..Přide sem nováček uvidí fórum a bude se chtit optat přímo od lidí ,který to praktikuji uz dlouho a budou čekat nějaký dobry nazor a radu ktera jim pomuze dal jenze se misto toho dockaji jen arogance a vysmivani...tak jim radši pomáhej a rad
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » úte 15. kvě, 2007 17:09

:arrow:
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

omluva

Příspěvekod prcekdablice » úte 15. kvě, 2007 19:44

Omlouvám se všem ze jsem se na něco zeptala.Chtěla jsem dělat bojové uměni a nemůžu si prostě vybrat tak jsem jen chtěla od Vás radu ale jak vidím tak děláte ze mě dítě z mateřské školky a to už jsem ji skončila v 7 letech a od té doby uplynulo 16let. Konečně jsem se rozhodla že si budu plnit své sny a jeden z nich bylo ovládat bojové umění jen si bohužel nemohu vybrat.
prcekdablice
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: omluva

Příspěvekod TongPa » úte 15. kvě, 2007 20:35

prcekdablice píše:Omlouvám se všem ze jsem se na něco zeptala.Chtěla jsem dělat bojové uměni a nemůžu si prostě vybrat tak jsem jen chtěla od Vás radu ale jak vidím tak děláte ze mě dítě z mateřské školky a to už jsem ji skončila v 7 letech a od té doby uplynulo 16let. Konečně jsem se rozhodla že si budu plnit své sny a jeden z nich bylo ovládat bojové umění jen si bohužel nemohu vybrat.

Ale no tak, omlouvat, či případně urážet jen kvůli tomu, že tu někomu ujely nervy, se přece nemusíš... :D Já osobně si myslím, že kdyby všichni jen ukázněně pročítali stará témata, tohle fórum by už dávno odumřelo. Ale tvá otázka, jaké bojové umění dělat, je ale hrozně obecná... Ptáš se něco ve stylu - jaké si mám koupit auto? ©kodovku nebo Volkswagen? Rádi ti poradíme, ale záleží na tom, na co to auto vlastně chceš... Jezdit denně 10 km do práce a na nákupy? Nebo chceš jezdit v terénu? Nebo...

Píšeš, že vybíráš mezi Ju - jitsu a Aikidem... Když napíšeš, co od cvičení toho bojového umění očekáváš a jestli máš možnost cvičit jen tyto dvě uvedené, určitě ti pár lidí rozumně odpoví... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » úte 15. kvě, 2007 22:09

Frank píše:No jenže SENNINE zrovna bojovaumeni.cz je jeden ze zdrojů o BU na internetu..Přide sem nováček uvidí fórum a bude se chtit optat přímo od lidí ,který to praktikuji uz dlouho a budou čekat nějaký dobry nazor a radu ktera jim pomuze dal jenze se misto toho dockaji jen arogance a vysmivani...tak jim radši pomáhej a rad

Ale jo, to je to, na co poukazuji! A není to arogance - je to ironie a zoufalé konstatování nad stavem. Vezmeme si modelový příklad:
1. Jsem nováček, lačný po informacích, nemám možnost se jít někam kouknout do nějakého klubu, nemám žádné knížky, do knihovny nechodím.
2. Mám internet a do vyhledávače zadám "bojové umění" a\ mezi prvními je web bojovaumeni.cz
3. Najedu na stránky a pokud chci získat první informace, začnu si pročítat příspěvky, nebo rovnou zadám do vyhledávání určité slovo a sbírám informace NEBO
4. Jsem línej hledat a číst - pak zadám dotaz, byť je naivní a mnohdy nesmyslný ALE
5. Potom musím očekávat, že nedostanu hned to, co chci nebo že dostanu spoustu doplňujících otázek, nebo mě někdo slušně pošle do pr...le... Ale protože jsem nováček, neumím hledat informace na internetu nebo se mi je nechce hledat (pohodlnost???) tak ani nemohu dodat potřebné informace CO VLASTNĚ CHCI.

Tazatelka "prcekdablice" je ve věku 23 let (skončila M© v 7 letech a od té doby uplynulo 16 let) - takže to už předpokládá jistou vyspělou a samostatnou osobnost (v tomto věku se ženy již vdávají a mají děti) - takže nějaké řeči o tom, že je musíme vést za ručičku a radit jim, začátečníkům, mi připadají zcela zbytečné.

Za našeho mládí, když jsme v 70. a 80. letech minulého století začínali s bojovým uměním, tak první a hlavní zdroj informací byl V®DY učitel, trenér, instruktor a proto to vyžadovalo NĚKAM zajít a ptát se. Pak tu bylo pár knih - sice nic moc kvalita, ale byly to alespoň základní informace - internet v té době nebyl. Dnešní mladí jsou pohodlní někam zajít, jsou pohodlní si vzít knihy a číst, raději si hned sednou k PC a mezi chatováním a bezcílným brouzdáním na netu položí naivní a neodpověditelnou otázku na specializovaném webovém fóru.

Je to POHODLNOST, nic víc.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...