wing chun kung-fu

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

wing chun kung-fu

Příspěvekod wader » stř 26. pro, 2007 12:15

Co si myslíte, případně jeké máte skušenosti s tímto BU? Mylíte si, že je tak efektivní a prakticky účinné jak je propagováno?
wader
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » stř 26. pro, 2007 12:17

LOL, HLEDAT TLACITKO HLEDAT
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wader » stř 26. pro, 2007 12:19

to nějak nechápu....
wader
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Sennin » stř 26. pro, 2007 12:26

wader píše:to nějak nechápu....

Na stánce klikni na tlačítko s lupou "Hledat" a napiš wing chun! Vyjedou ti desítky diskuzí o wing chun a můžeš v klídku pročítat.
Není potřeba zakládat zase další vlákno, které beztak po pár příspěvcích zamrzne...

Už jsi pochopil???
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wader » stř 26. pro, 2007 12:29

jo jo, díky moc
wader
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod xiuwei » pon 27. črc, 2009 18:45

Přátelé , tak tohle je ale mazec !!!
cituji přímo z webu : http://rlwingchun.sk/seminar_1.php

Nová séria seminárov s Majstrom B.©egvičom
19.- 20.September 2009

Wing Chun – ďalší krok...
Ukážeme vám, prečo Číňania ukrývali a tajili toto bojové umenie, povestné bleskovými technikami rúk a obmedzeným používaním kopov.
Podelíme sa s vami o brutálnu, nebezpečnú a divokú formu Číňanmi vytvoreného boja, volaného Wing Chun...

Napriek značnej rozšírenosti v Európe a vo svete je toto bojové umenie stále zahalené rúškom tajomstva.
Len veľmi málo ľudí v histórii objavilo skutočné tajomstvá Wing Chun!

Tento systém bol vytvorený zhruba pred 300 rokmi počas občianskej vojny v Číne vyslovene na to, aby tí, ktorí ho praktikujú boli schopní čeliť všetkým ostatným štýlom Kung Fu. V tých časoch túto taktiku používali veľmi často aj ženy - na porazenie a pokorenie ozbrojených a skúsených vojakov... A to bez takmer žiadneho „seriózneho“ tréningu...
Wing Chun je vysoko účinná technika boja založená na špecifických, a predsa jednoduchých pohyboch (človeku prirodzene blízkych a tým pádom ľahko zvládnuteľných), ktoré okamžite a s nepríjemným, neraz krvavým výsledkom ukončia akúkoľvek konfrontáciu. Keď to príde, v reálnom svete ste pomocou Wing Chun schopní „vyraziť dušu“ z každého, kto vás ohrozuje. Nemáme záujem učiť vás hrať s protivníkom hru na „možno to výjde-možno nie“! Našim cieľom je dať ho „dole“ a zraniť ho tak rýchlo, ako je to len možné. Čím viac zranení mu vieme spôsobiť, tým lepšie...

Na našom seminári sa s vami podelíme o dosiaľ najprísnejšie chránené tajomstvá tohoto smrtiaceho štýlu boja!

Musíme vás ale vopred varovať: ak nie ste vnútorne pripravení učiť sa tieto zničujúce techniky, ktoré sú v skutočnosti utajené väčšine bojovníkov, potom prosím ani nepokračujte v čítaní tohoto textu..

Ako sme si už povedali, Wing Chun je nebezpečný štýl boja s často nepeknými (a neraz i smrtiacimi) následkami. Mnohé z vyššie spomenutých techník môžu spôsobiť vážne zranenia!

Avšak ak ste pripravení – potom vás necháme nazrieť až do hĺbky...

Ukážeme vám takmer stratené tajomstvá Wing Chun - tohoto „svätého grálu“ starovekých bojových umení, ktorý bol vytvorený na to, aby vyradil protivníka z boja okamžite a natrvalo.

Témy:
•ako zvíťaziť v priebehu pár sekúnd
•"Zrušiť" útočníka okamžite s Dragon touch - dotyk draka
•výbušné 0, 1, 3 & 6 inčové údery
•Poison hand - jedovatá ruka
•Vibrating palm - vibrujúca dlaň
•tajomstvá znehybnenia rúk a nôh
•ako zneškodniť oveľa väčšieho, silnejšieho, skúsenejšieho útočníka
•Wing Chun proti Filipínskemu útoku palicou
•Wing Chun proti boxerom a kick boxerom
•Wing Chun proti hromadnému útoku (skupina; „vlčia svorka“) - ako odstrániť viac útočníkov - rýchlo a účinne
•rýchle pohyby na eliminovanie protivníka - vyvinuté špeciálne pre pouličné bitky. Doslova v štýle "lámanie kostí a potoky sĺz..." ®iadna športová bitka bez zmyslu, ale NAOZAJSTNÉ veci, ktoré sa vám zídu vždy, keď vás protivník "zatlačí do kúta"
•ukážeme vám ako môžete prispôsobiť svoj postoj tak, aby negoval AKÉKOĄVEK výhody, ktoré môžu protivníkovi poskytnúť jeho skúsenosti a zručnosti
•uvidíte najsilnejší úder akým je možné udrieť! Nezáleží na tom či ste malý alebo slabý - ukážeme vám, ako môžete protivníkovi v priebehu sekundy rozdrviť kosti, narušiť mozgové vlny... jedinečný úder namiesto štandardných, jednotvárnych úderov
•zakončovacie / finálne techniky, ktoré budete môcť využiť, ak sa niekedy dostanete do pozície, keď musíte súpera ODSTAVI« natrvalo bez toho, aby ste museli robiť veľké množstvo pohybov,skrátka ak budete chcieť ukončiť boj doslova v okamihu ...
•povieme si takisto o pouličnej inteligentnej psychologickej taktike, ktorá vás dostane z mnohých šarvátok, takže nebudete musieť nikoho vážne zraniť, alebo zabiť...
•ukážeme vám ako zosilniť ruky nielen cvičením, ale aj mentálnym tréningom tak, aby boli tvrdšie ako oceľ, ostrejšie ako meč, smrteľnejšie ako dýka!
•neobídeme ani cviky mentálnej a psychickej odolnosti, ktorá je požadovaná od študentov na to, aby boli schopní čeliť akejkoľvek situácii.
•a oveľa viac ...
Náš Wing Chun má divokú, barbarskú, ničivú brutalitu starodávnych bojovníkov, ale s modernými, prepracovanými technikami, vyvinutými a preverenými v niekoľkých posledných desaťročiach. Jeho súčasťou je aj výuka používania zbraní - vrátane strelných zbraní.

Ak hľadáte systém, ktorý zdolá “zlých chlapcov“ bez toho, aby im ublížil, skúste Aikido, alebo zápasenie...
Ak ale hľadáte sebaobranný štít, ktorý totálne a kompletne zničí každého kriminálnika ktorý sa pokúsi robiť vám problémy...Wing Chun je to, čo potrebujete !

Sme presvedčení o tom, že naše semináre zmenia váš pohľad na bojové umenia a svet celkovo na zvyšok vášho života!

Trvanie: 2 dni, od 9:00 do 17:00
Požiadavky: dobrý zdravotný stav a fyzická kondícia

Miesto konania: Wing Chun & Spectar Academy, Košice, Slovensko
Cena: 110,- €

©peciálna ponuka: V prípade účasti na oboch seminároch - Chi Kung a Wing Chun je celková cena za oba semináre 130,- € .
xiuwei
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 27. črc, 2009 19:37

Už pěkně dlouho jsem nečetl podobný sračky....někdy mi přijde,že "magické označení" wt,vt,wch,yt...přitahuje až nebývalou pozornost magorů.....,aby nedošlo k mýlce - u kontinentálního wch jsem se s podobnýma kecama nesetkal :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » pon 27. črc, 2009 21:00

xiuwei píše:Přátelé , tak tohle je ale mazec !!!

Nová séria seminárov s Majstrom B.©egvičom
19.- 20.September 2009

Wing Chun – ďalší krok...
Ukážeme vám, prečo Číňania ukrývali a tajili toto bojové umenie, povestné bleskovými technikami rúk a obmedzeným používaním kopov.
Podelíme sa s vami o brutálnu, nebezpečnú a divokú formu Číňanmi vytvoreného boja, volaného Wing Chun...

Napriek značnej rozšírenosti v Európe a vo svete je toto bojové umenie stále zahalené rúškom tajomstva.
Len veľmi málo ľudí v histórii objavilo skutočné tajomstvá Wing Chun!

Tento systém bol vytvorený zhruba pred 300 rokmi počas občianskej vojny v Číne vyslovene na to, aby tí, ktorí ho praktikujú boli schopní čeliť všetkým ostatným štýlom Kung Fu. V tých časoch túto taktiku používali veľmi často aj ženy - na porazenie a pokorenie ozbrojených a skúsených vojakov... A to bez takmer žiadneho „seriózneho“ tréningu...
Wing Chun je vysoko účinná technika boja založená na špecifických, a predsa jednoduchých pohyboch (človeku prirodzene blízkych a tým pádom ľahko zvládnuteľných), ktoré okamžite a s nepríjemným, neraz krvavým výsledkom ukončia akúkoľvek konfrontáciu. Keď to príde, v reálnom svete ste pomocou Wing Chun schopní „vyraziť dušu“ z každého, kto vás ohrozuje. Nemáme záujem učiť vás hrať s protivníkom hru na „možno to výjde-možno nie“! Našim cieľom je dať ho „dole“ a zraniť ho tak rýchlo, ako je to len možné. Čím viac zranení mu vieme spôsobiť, tým lepšie...

Na našom seminári sa s vami podelíme o dosiaľ najprísnejšie chránené tajomstvá tohoto smrtiaceho štýlu boja!

Musíme vás ale vopred varovať: ak nie ste vnútorne pripravení učiť sa tieto zničujúce techniky, ktoré sú v skutočnosti utajené väčšine bojovníkov, potom prosím ani nepokračujte v čítaní tohoto textu..

Ako sme si už povedali, Wing Chun je nebezpečný štýl boja s často nepeknými (a neraz i smrtiacimi) následkami. Mnohé z vyššie spomenutých techník môžu spôsobiť vážne zranenia!

Avšak ak ste pripravení – potom vás necháme nazrieť až do hĺbky...

Ukážeme vám takmer stratené tajomstvá Wing Chun - tohoto „svätého grálu“ starovekých bojových umení, ktorý bol vytvorený na to, aby vyradil protivníka z boja okamžite a natrvalo.

Témy:
•ako zvíťaziť v priebehu pár sekúnd
•"Zrušiť" útočníka okamžite s Dragon touch - dotyk draka
•výbušné 0, 1, 3 & 6 inčové údery
•Poison hand - jedovatá ruka
•Vibrating palm - vibrujúca dlaň
•tajomstvá znehybnenia rúk a nôh
•ako zneškodniť oveľa väčšieho, silnejšieho, skúsenejšieho útočníka
•Wing Chun proti Filipínskemu útoku palicou
•Wing Chun proti boxerom a kick boxerom
•Wing Chun proti hromadnému útoku (skupina; „vlčia svorka“) - ako odstrániť viac útočníkov - rýchlo a účinne
•rýchle pohyby na eliminovanie protivníka - vyvinuté špeciálne pre pouličné bitky. Doslova v štýle "lámanie kostí a potoky sĺz..." ®iadna športová bitka bez zmyslu, ale NAOZAJSTNÉ veci, ktoré sa vám zídu vždy, keď vás protivník "zatlačí do kúta"
•ukážeme vám ako môžete prispôsobiť svoj postoj tak, aby negoval AKÉKOĄVEK výhody, ktoré môžu protivníkovi poskytnúť jeho skúsenosti a zručnosti
•uvidíte najsilnejší úder akým je možné udrieť! Nezáleží na tom či ste malý alebo slabý - ukážeme vám, ako môžete protivníkovi v priebehu sekundy rozdrviť kosti, narušiť mozgové vlny... jedinečný úder namiesto štandardných, jednotvárnych úderov
•zakončovacie / finálne techniky, ktoré budete môcť využiť, ak sa niekedy dostanete do pozície, keď musíte súpera ODSTAVI« natrvalo bez toho, aby ste museli robiť veľké množstvo pohybov,skrátka ak budete chcieť ukončiť boj doslova v okamihu ...
•povieme si takisto o pouličnej inteligentnej psychologickej taktike, ktorá vás dostane z mnohých šarvátok, takže nebudete musieť nikoho vážne zraniť, alebo zabiť...
•ukážeme vám ako zosilniť ruky nielen cvičením, ale aj mentálnym tréningom tak, aby boli tvrdšie ako oceľ, ostrejšie ako meč, smrteľnejšie ako dýka!
•neobídeme ani cviky mentálnej a psychickej odolnosti, ktorá je požadovaná od študentov na to, aby boli schopní čeliť akejkoľvek situácii.
•a oveľa viac ...
Náš Wing Chun má divokú, barbarskú, ničivú brutalitu starodávnych bojovníkov, ale s modernými, prepracovanými technikami, vyvinutými a preverenými v niekoľkých posledných desaťročiach. Jeho súčasťou je aj výuka používania zbraní - vrátane strelných zbraní.

Ak hľadáte systém, ktorý zdolá “zlých chlapcov“ bez toho, aby im ublížil, skúste Aikido, alebo zápasenie...
Ak ale hľadáte sebaobranný štít, ktorý totálne a kompletne zničí každého kriminálnika ktorý sa pokúsi robiť vám problémy...Wing Chun je to, čo potrebujete !

Sme presvedčení o tom, že naše semináre zmenia váš pohľad na bojové umenia a svet celkovo na zvyšok vášho života!

Trvanie: 2 dni, od 9:00 do 17:00
Požiadavky: dobrý zdravotný stav a fyzická kondícia

Miesto konania: Wing Chun & Spectar Academy, Košice, Slovensko
Cena: 110,- €

©peciálna ponuka: V prípade účasti na oboch seminároch - Chi Kung a Wing Chun je celková cena za oba semináre 130,- € .

:lol: :lol: :lol:

Jo jo....
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 27. črc, 2009 21:02

defendu píše:Už pěkně dlouho jsem nečetl podobný sračky....někdy mi přijde,že "magické označení" wt,vt,wch,yt...přitahuje až nebývalou pozornost magorů.....,aby nedošlo k mýlce - u kontinentálního wch jsem se s podobnýma kecama nesetkal :wink:

Vypadá to, že je tu druhej ©upčík 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jabberwocky » pon 27. črc, 2009 21:08

:lol:

Pobavilo mě to samozřejmě celé, ale "Tento systém bol vytvorený zhruba pred 300 rokmi" vs. "stratené tajomstvá Wing Chun - tohoto „svätého grálu“ starovekých bojových umení", tak to mě odbouralo komplet. Takhle jsem se pobavil naposled, když jsem se na etiketě minerálky dočetl, že ji Heinrich Mattoni (nebo kterej čert) začal stáčet "v dávném roce 1873".

Defendu: Podívej se, co cvičím já, a pak mluv o pozornosti magorů :lol: I když uznávám, jsou to magoři jiného ražení.
Jabberwocky
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 27. črc, 2009 21:18

..tak ta reklama na nabor je "zradlo" :lol: :lol: ..tak na toto sa nechyta ani najbubralejsia ewto propaganda :lol:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod mirsv » pon 27. črc, 2009 22:41

Myslim,ze by tam nekdo mel zajet a nechat na sobe demonstrovat ty ultra zabijacky techniky a pokud by "sifu"neuspel,tak vratit penize vsem zucastnenym :evil: jinak,o wing chun jsem si utvoril docela dobrej obrazek,tak doufam,ze tohle jsou jenom munky mimo misu :?
edit:po par pivech clovek zapomene,co vlastne chtel psat :lol:
mirsv
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jamamba » úte 28. črc, 2009 4:35

:lol: Dnes mam obed s jednou pribuznou Yipmana, to ji musim prelozit!

Zdravim s Fatsaanu mesta plneho zabijackych wing chunaku :lol:

Lidi jsou fakt blazni, jestli tohle sezerou, dobre jim tak :roll:
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 28. črc, 2009 6:58

xiuwei píše:Přátelé , tak tohle je ale mazec !!!

:lol: :lol: :lol: tak to uz tady dlouho nebylo :lol: :lol: :lol:

defendu píše:aby nedošlo k mýlce - u kontinentálního wch jsem se s podobnýma kecama nesetkal

V pohode, s tebou bych o tom klido diskutoval :wink: 8)
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: wing chun kung-fu

Příspěvekod DaveStone » úte 28. črc, 2009 7:29

wader píše:Co si myslíte, případně jeké máte skušenosti s tímto BU? Mylíte si, že je tak efektivní a prakticky účinné jak je propagováno?

Vrátím se k původní otázce. Trénoval jsem wing chun 15 měsíců 1x týdně, přes prázdniny tak 2x měsíčně. Jednalo se o školu Lok Yiu wing chun. Z mého pohledu nováčka a začátečníka musím nyní říct, že se mi rozhodně nezdá až tak moc účinné. Techniky a kroky co jsme se učili mi přišly dost krkolomné a nepřirozené a asi bych je musel trénovat strašně dlouho a často, aby se mi tyhle pohyby dostaly do krve. Jednou jsem si při cvičení do vzduchu málem vykloubil palec na ruce jak krkolomná (palcolomná) technika to byla...

Trenér nám to často zdůrazňoval, že je potřeba cvičit nejlépe denně aspoň dvě hodiny, vzít si nějaký pohyb a několiksetkrát ho opakovat. Nebo často říkával: "Až tady ten pohyb budete mít nacvičený desettisíc nebo stotisíckrát do vzduchu, pak s ním vykryjete jakkoli silný útok. No jenže cvičit obrannou techniku stotisíckrát abych vykryl něco jako boxerský úder, který útočník třeba ani doma ve svém volném čase nijak necvičí, jen se jednoduše nasere a na ulici mi ji chce ubalit, mi přijde docela neefektivní.

Jako cvičení technik a cviků jako chi sao apod. se mi wch líbilo, ale přiznám se, že kdyby mě někdo v reálu napadl, asi bych nedokázal použít nic z toho co jsem se za ten rok ve wch naučil.

Dřív jsem měl docela nechuť cvičit japonské styly, ale musím říct, že ju-jitsu, které dělám teď, má pohyby mnohem přirozenější, ne ty umělé a "robotické" jaké jsme trénovali ve wing chun.

Takže dle mého soudu wing chun není nic samospásného, je to všechno jen o tom kolik toho má člověk natrénováno.

Jinak další specifikum wing chun (aspoň v místě mého bydliště) je to, že ho cvičí málo lidí, tudíž to často dopadá tak, že se trénuje u někoho doma nebo na zahradě po telefonické domluvě jak kdo má čas. Někomu to třeba vyhovuje, jinému ne. ®ádnou vybavenou školu ani tělocvičnu s tréninky aspoň 3x týdně (jako jiné styly) zde čekat nemůžeme...
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: wing chun kung-fu

Příspěvekod luen » úte 28. črc, 2009 12:34

DaveStone píše:
wader píše:Co si myslíte, případně jeké máte skušenosti s tímto BU? Mylíte si, že je tak efektivní a prakticky účinné jak je propagováno?

Vrátím se k původní otázce.

Podivej se na datum dotazu, myslim, ze je zbytecne odpovidat :wink: Jinak tam u vas to musela byt poradna divocina ... nechapu proc tomu rikaji wing chun?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » stř 29. črc, 2009 2:12

ha, ha, mel jsi zacit jezdit na slovensko do toho vyse uvedeneho klubu :lol: Tam by te urcite zabijacke techniky naucili.

Hele a ted seriozne, problem je, ze za 1. se wing chun se na zapde opravdu dost precenuje, je to zpusobeno tim, ze skol je opravdu moc a tohle je jen marketingovej tah. za 2. spousta wing chun ucitelu studuje vic marketing nez wing chun a to je problem kvality skoly. I pro ne je to na prd, protoze i ten marketing nezvladaj, je to jako v Amway, sposta lidi mluvi o tm jak se da vydelat spousta penez, ale smeje se jich opravdu jen par. A to samozrejme neplati jen o wing chun, ale o vsech bojovych umeni obecne. A ja si myslim, ze i u bojovych sportu existuje neco podobneho, kluci odtud mozna maji vic zkusenosti.
Ale i v Cine je neco podobnyho.
Lukas Slavicek
WING CHUN - student Ivana Rzounka Sifu
&
HUNG SING CHOI LEI FAT - student Fatsaan Hung Sing Choi Lei Fat Gwon - Bun Sifu, Leung sifu, Yeung sifu
&
FATSAN BAK MEI - student Lin Hon Kit sifu
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » čtv 30. črc, 2009 11:04

Ty vago, tohle už mi ani nepřijde vtipný. Měli bychom založit třeba "Klub čističů" a tyhle školy chodit likvidovat. Jinak to nevidím :!:
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod roza » čtv 30. črc, 2009 11:40

khooca - založ a jdi!
Takhle v singuláru už nic moc,viď,hrdino?
A až tě poženou svinskym krokem,můžeš se stavit .

Debilitu té pozvánky ovšem předčí velkohubost tvojí výzvy.....

Roza
BAK
roza
mistr diskutér
mistr diskutér

RE:

Příspěvekod PigiX » čtv 30. črc, 2009 11:45

to khooca: mne to nahodou pride velmi vtipne, predovsetkym tvoj prispevok. Velmi radi ta na nasom seminari privitame - ty LIKVIDATOR ))))

Ostatnym diskutujucim: je smutne, ze vacsina z vas nema absolutne prehlad vo veciach - takate tu absolutne hluposti - z ktorych je cloveku fakt na smiech. Ak by ste si dali len tu namahu a zistili si, co vo svete WCh znamena meno Branimir Segvic - tak by ste tu takto nedristali. Clovek, ktory vyskolil x-bojovnikov, aj elitnych - skutocna spicka v tejto "brandzi". Ale ako pisem, to by ste museli mat vo veciach prehlad. Inak - ak mate zaujem a nechcete sa tu prezentovat ako zamindrakovani "borci" z diskusnych for - kludne nas seminar navstivte. Pohravame sa dokonca s myslienkou, ze jednemu z vas - koho si vyberiete za "prieskumnika" ponukame ucast na seminari gratis!!!! Mate na to gule, alebo sa tu dalej budete vykecavat a hrat sa na "velkych bojovnikov"?
PigiX
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...