Mistři Sanda

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Mistři Sanda

Příspěvekod wushupetr » ned 13. dub, 2008 20:21

Ahoj, rád bych, kdyby mi tu někdo napsal jména nějakejch Mistrů, co se proslavili v zápasech Sanda z dob minulých (1950-1960). Hledal jsem na youtubu, ale nic. Díky
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 13. dub, 2008 20:29

v pevninske Cine v 50. a 60 letech vesele sestavovalo, prip. se se budovaly lepsi zitrky a delala revoluce. san da/san shou, alespon to co se dnes chape pod san da/san shou, je zalezitost konce 70. a zacatku 80. let 20. stoleti

na Taiwanu se podobne zapasy konaly, prvni vetsi po valce v r. 1955 (bez chranicu a bez vahovych kategorii), s modernimi pravidly v r. 1975.

v Hongkongu, Singapuru, Macau a Malajsii se ala san da/san shou vesele prali od zacatku 70. let (hlavne daai sing pek gwa, CLF aj.) - mam z teto doby mraky clanku a fotek

osobni vyzyvacky, pomerovani dovednosti etc. do vyse uvedeneho vyctu nepocitam

all the best
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 13. dub, 2008 20:33

ne nemyslel jsem tuhle dnešní Sandu ale Sanda určitě nevznikla až v 70 letech, ale i před tím se museli nějak řezat, je jedno jak se tomu tenkrát říkalo. Já jen potřebuju ta jména, ale dík :wink:
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 13. dub, 2008 20:39

proto jsem psal "to co se dnes chape pod san da/san shou", tj. moderni fullkontaktni sport s chranici, vahovymi kategoriemi a pravidly. jmena tech co se rezali pri vyzvach skol, testovani dovednosti mezi skolamy, valkach poulicnich gangu nebo triad etc. asi bude tezke dohledat, kazda skola ma svoje historky a svoje hrdiny. na ofiko urovni se v 50. a 60. letech na pevnine nerezali, rekl bych ze meli jine starosti.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...