hungar

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

hungar

Příspěvekod kungfuland » stř 30. dub, 2008 12:47

este jsem se chtel mimo xiniyquan zeptat na hungar je to dobry kungfu styl? muzu jezdit po cr na seminare takze muzete mi pls poradit dobreho ucietele?este se rozhoduji mezi xiniquan a yquan a hungar. nevim co je lepsi. chtel byxh cvicit se zbranema a boxovat a sebeobranu. poradite mi zacatecnikovi pprosim?
kungfuland
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tonglong » stř 30. dub, 2008 22:35

Nenech se zblbnout, ze nektery styl je lepsi nez nejaky jiny. Vsechny tradicni styly jsou dobre, jinak by nevydrzely cela staleti. Jedine na cem zalezi je co s tim ty udelas, kolik ty do toho investujes. V CZ je mnoho velmi dobrych Hung Gar skol napojenych primo na rodinu Lam nebo na Sifu Y.C. Wong. Zapomen na weekendove seminare. Taky by jsi se nesel ucit cizi jazyk nebo hrat na hudebni instrument na seminar. Nebud "vychytralej". Zapis se do skoly a chod tam uprime jak nejvic muzes a za par let budes neco umet. Jo a jestli chces boxovat tak proc se nezapises do klubu boxu? Box je taky vybornej.
tonglong
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tweety » sob 07. čer, 2008 12:38

Doporučuju školu Pavla Macka, skvělý Hung Kyun
www.hungga.org :P
Tweety
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushupetr » ned 08. čer, 2008 9:34

xiniquan Mistr Zhai Feng, dobrý.
Jinak to přirovnání s cizím jazykem a hudebním nástrojem mi přijde nepřesný páč je mnoho hudebníků samouků co to dotáhli k mistroství a cízí jazyk se taky nemusí učit od mistra, no ale to je jen tak že mě to tak napadlo :D
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 08. čer, 2008 12:41

wushupetr píše:xiniquan Mistr Zhai Feng, dobrý.
Jinak to přirovnání s cizím jazykem a hudebním nástrojem mi přijde nepřesný páč je mnoho hudebníků samouků co to dotáhli k mistroství a cízí jazyk se taky nemusí učit od mistra, no ale to je jen tak že mě to tak napadlo :D

Prirovnani je vzdy nepresny ... od toho je to prirovnani :wink: Uz jsme se na tohle tema bavili ... nedocvaklo?
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 08. čer, 2008 18:47

luen píše:
wushupetr píše:xiniquan Mistr Zhai Feng, dobrý.

Prirovnani je vzdy nepresny ... od toho je to prirovnani :wink: Uz jsme se na tohle tema bavili ... nedocvaklo?

No nedocvaklo. Když přirovnání, tak přesný, ale nemyslel jsem to jako hubování, jen jako připomínku, že mi to moc nesedí:)
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushupetr » ned 08. čer, 2008 18:49

páč je rozdíl něco k něčemu přirovnat a ono je to trefný a sedí to a nebo něco k něčemu přirovnat co není přesný.
Tak asi tak...:)
wushupetr
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » ned 08. čer, 2008 20:36

wushupetr píše:páč je rozdíl něco k něčemu přirovnat a ono je to trefný a sedí to a nebo něco k něčemu přirovnat co není přesný.
Tak asi tak...:)

Jestli ona ta presnost nebude v uhlu pohledu... Aneb kazdy to vidi spis tak jak chce.. :twisted:
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pon 09. čer, 2008 18:52

Existuje takové přísloví co časo používám : "Každá analogie je zavádějící"
8)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...