Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

Příspěvekod Valecnik » čtv 27. kvě, 2004 22:41

Cus lidi, zajimal by me Vas nazor na pouzitelnost a efektivitu WT pro boj na ulici..Kdyz WT clovek srovna s jinymi boj. umenimi - napr. Karate nebo Judo atd., co je ucinnejsi? Velmi me zajimaji Vase nazory a zkusenosti!!!!
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

Příspěvekod Picard » čtv 27. kvě, 2004 22:45

aaaaaaa parada, blizi se nam dalsi intelignentni diskuze plna osvicenych prispevku typu " ty jsi uplny debil" ... tohle uz tady dlouho nebylo.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » čtv 27. kvě, 2004 23:09

Jojo, kdyz jsem si prolejzal nektere fora, tak jsem si pripadal jako nekde...Co uz, s tim se musi pocitat.
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » pát 28. kvě, 2004 6:03

WT je lepší než karate, judo je lepší než zápas řeckořímský, thajský box je lepší než klasický box a taekwondo je horší než např. kyokushinkai karate - to jsi chtěl slyšet??? Znám spoustu skvělých judistů, kteří to nandali borcům, co dělali full kontakt, znám spoustu skvělých karatistů, kteří to nandali thajským boxerům!!! To není o tom, co dělají, ale o lidech!!!
Nic není horší a nic není lepší, na ulici si vystačíš s čímkoliv, hlavně nehledej na ulici čest a pravdu...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

for sennin

Příspěvekod Bujin » pát 28. kvě, 2004 7:08

mudra rec.... veru tak....

Sennin...mas bod.

...................................
Bujin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: Efektivita WT v realnem poulicnim boji...

Příspěvekod Anonymní » pát 28. kvě, 2004 7:52

Valecnik píše:Cus lidi, zajimal by me Vas nazor na pouzitelnost a efektivitu WT pro boj na ulici..Kdyz WT clovek srovna s jinymi boj. umenimi - napr. Karate nebo Judo atd., co je ucinnejsi? Velmi me zajimaji Vase nazory a zkusenosti!!!!

WT má jednu výhodu. Prakticky v něm neexistuje sportovní odnož, která je úskalím v mnoha jiných BU. Tady bych ovšem s výhodami skončil. Tvrdím, že WT je BU a bez urážky a s respektem, jedním z mnoha BU. Záleží tedy na každém, jak daleko se v tom svém BU dostane.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 28. kvě, 2004 8:14

...nezáleží čo robíš, ale ako to robíš...ako tu už bolo niekde uvedené, výskum istej americkej univerzity ukázal, že na ulici najlepšie prežije hokejista, potom niekde bolo športové karate...o WT, MT či iných ani zmienka...nesúhlasím síce s týmto výskumom, no na niečo to ukazuje...určite na ulici nečakaj pravidlá a rozhodcu, poprípade čestný boj a ohľady...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 28. kvě, 2004 18:06

na ulici je nejlepsi teleskop.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » sob 29. kvě, 2004 2:15

Sennin píše:WT je lepší než karate, judo je lepší než zápas řeckořímský, thajský box je lepší než klasický box a taekwondo je horší než např. kyokushinkai karate - to jsi chtěl slyšet???
Znám spoustu skvělých judistů, kteří to nandali borcům, co dělali full kontakt, znám spoustu skvělých karatistů, kteří to nandali thajským boxerům!!! To není o tom, co dělají, ale o lidech!!!.

S tim srovnanim sem to nemyslel tak primo , jak to mozna vyznelo, to cos napsals, je samozrejme pravda - zalezi, jak to clovek cvici a ne co, ucinnost stylu je dost relativni pojem...
Spis me zajimaji vase zkusenosti s pouzitim WT.
Ja jsem cvicil driv Karate a jednou sem si dal mac s kamosem, co cvicil WT. Dostal sem totalni nakladacku - citil sem, ze sem nedostaval proto, ze sem byl horsi, ale proto, ze jeho styl jakoby pocital s tim co udelam...Potom sem se od neho dozvedel ze je to princip CHi Sao - lepici ruce....Byl to opravdu hrozny pocit, ktery jsem nikdy v souboji nezazil, tezko popisovat - vedel jsem, ze pokud udelam pohyb, tak dostanu ranu...Nikdy neslo poznat kdy co je u nej obrana a co utok, obe slozky boje splyvaly v jeden celek - utok byl obranou a obrana utokem. Jakmile se na me nalepil, tak zadne finty ani spinave podrady nefungovaly, i kdyz jsem je s uspechem vyuzival proti vetsine lidi...
Z tohoto duvodu mne WT totalne ucarovalo a myslim ze PRO ME je to nejlesi mozny system. Ten princip nalepit se na protivnika a casem si najit cestu je podle me genialni.. Ale zajimaji me jine pohledy na vec, a proto jsem toto forum zalozil..

Sennin píše:Nic není horší a nic není lepší, na ulici si vystačíš s čímkoliv, hlavně nehledej na ulici čest a pravdu

Uz sem se s poulicnim hnusem setkal na vlastni kuzi a poucil sem se z toho, to by bylo na celou kapitolu. Ale k tomu jedna vec.
Dostal jsem jednou pres hubu, protoze mne borec dal hlavicku - zustal sem otreseny a doslova psychycky paralyzovany, proto jsem nebyl zadne odvety schopny. WT ale, co sem slysel, zaklada na z velke casti reflexech, coz je podle me casto jediny zpusob ubranit se, protoze utocnik zautoci tak, aby toho druheho dostal, a proto musi clovek reagovat reflexivne..[/quote]
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 8:31

z mych zkusenosti mam mocit, ze chi sao s tim jak je dokonale, je taky prasecky obtizne se ho naucit tak, aby fungovalo v praxi a ne jen ve sparingu. Proste zacnes WT kdekoli, ale k chisao se dostanes stejne az po par letech a az se knemu dostanes, propadnes druhe depresi, protoze ti vubec nepujde a pak si i reknes, mam tohle zapotrebi?? neni snazzsi to proste propalit a dej se vule bozi???? Ale priznavam, ze na kamaradske postuchovani vypada znalost tlaku impozantne. V boji ale rozhoduje (mam ten pocit, kdyz tak mne opravte) prvni uder ktery dobre sedne.....takze tvuj ukol je naucit se onen vyborny uder a k tomu dobry postoj a vsechno kolem a tohle te muze nucit i kvalitni skola karate a Hungga a ja nevim co vsechno......a aby toho nebylo malo, slysel jsem nejake drby, ze i jine styly maji na mistrovskch urovnich neco, co se zabyva tlakama a jemnyma technikama.......to ze to WT zacina delat jiz od zacatku je sice zajimave a ne az zase tak samospasne. A jedna hlaska ktera mne pobavila a ktera je pravdiva: mili zaci, na ulici se hlavne proboha neformujte do nejakych pozit!!! A jsme zase na zacatku, ze?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » sob 29. kvě, 2004 9:35

>To není o tom, co dělají, ale o lidech!!!

Ano, na lidech bezpochyby zalezi, ale TAKY zalezi na treninkovych metodach. A to je to, kde do te rovnice vstupuje "styl".
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » sob 29. kvě, 2004 9:58

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 11:46, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 29. kvě, 2004 10:05

:roll:
Naposledy upravil marvin dne ned 17. pro, 2006 22:57, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Valecnik » sob 29. kvě, 2004 11:40

marvin píše:
citil sem, ze sem nedostaval proto, ze sem byl horsi, ale proto, ze jeho styl jakoby pocital s tim co udelam

nie styl pocita, to kamarat ta precital .... je to o tom kto a nie co .... atd.

No fat mne to tak nepripadalo, daval jsem si docela casto mac s kamosama, kteri byli stokrat lepsi, a proste jsem dostaval, ale toto bylo neco uplne jineho...Proste to jsem nikdy nezazil...
Written By Valecnik
Valecnik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 14:03

Dělám kyokushin karate a docela dost probíráme pouliční boj..nedá se říct že by mezi zápasem na tatami a na ulici byl nějakej větší rozdíl,techniky jsou použitelný všude,jestli ale se na závodě nesmí mlátit do hlavy na ulici je to samozřejmě jedno..rozhoduje první rána(zvedák,přímá,lowkick)která se nedá dopředu nijak předvídat a pokud netrénuješ nemáš šanci se jí vyhnout..po pár(2,3)letech tréninku neni problém jednou ranou někoho poslat k zemi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 29. kvě, 2004 14:37

No jo,ale co když trénuješ??Potkají-li se dva adepti BU,kdo vyhraje??Cvičeného většinou nesundáš první ranou.......
Někde jsem to už psal,podle mne záleží na příliš mnoha faktorech,než pouze na stylu....jinak souhlasím s Marvinem a DMC(je to o lidech)
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 16:13

No to bych netvrdil:o)co když cvičíš?Nechci tady propagovat kyokushin ale plná rána (tedy ne jako v shotokanu)bez rukavic je o něčem jinym než s rukavicí.navíc rukavice je větší a pomalejší takže se líp blokuje..poku·jí kdokoliv nezblokuje nebo neuhne nemá šanci .
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

problematika jedné rány .)

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 16:46

nevím nevím jestli bude jedna rána, byť klidně z kyokushinu a bez rukavice .) stačit na nějaký stokilový hovado co v ideálním případě sem tam zajde na kickbox. možná do rozkroku nebo na hrtanu, ale to nevim jestli se v kyokushinu může .)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 29. kvě, 2004 17:12

anonym - psal jsem o adeptech BU,ne o amatérech.A blokovat nebo uhýbat zkusí každý,ne? :wink:
Add SHOTOKAN - asi by ses dost divil....ale nechám toho,to patří do jiného fóra.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 29. kvě, 2004 18:06

vim že sou i v shotokanu dost tvrý rány,ale to co je v shotokanu faul je v kykushinu ippon:o)do hrtanu a koulí se nemůže snad v žádnym BU.Když někdo dokáže dát K.O na tělo,jak by to asi dopadlo na hrtan..Blokovat tak silnej úder neni vůbec lehký,klidně pude i přes ruce a uhejbání je poměrně složitá věc,většinou zásah jenom oddálí,protože i uhejbání má svoje pravidla.většinou stojíš v bojovym postoji,on napálí ty uhneš,rozhodíš se a on napálí ještě silnější..to je viďět i v shotokanu,že když se něko rozjede tak ten druhej mu utíká přes celý tatami a nakonec stejně skončí na zemi..to je ale strategie a ta si myslim je ve wing chun důležitější než síla a rychlost technik..
P.S. jak se lepí lowkick?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...