Tibet vs.Cina

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Tibet vs.Cina

Příspěvekod Riverman » čtv 23. zář, 2004 9:08

Dobry den,chtel jsem se zeptat vsech co maji informace ohledne aktivit Cinanu v Tibetu jaka je soucasna situace.A jak se na vec divaji samotni tibetane a cinane, obycejni lide,nepoliticky angazovani.Diky
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Tibet vs.Cina

Příspěvekod pavela » pát 24. zář, 2004 4:37

Riverman píše:Dobry den,chtel jsem se zeptat vsech co maji informace ohledne aktivit Cinanu v Tibetu jaka je soucasna situace.A jak se na vec divaji samotni tibetane a cinane, obycejni lide,nepoliticky angazovani.Diky
Rivermane, jetli chceš opravdu objektivní info, neposlouchej TV znova, kup si letenku, odleť do Číny, navštiv Tibet, pokecej s tibeťanama i ostatníma číňanama a budeš hnedle vědět jak to je. Onehdy jsem situaci popsal tak, jak ji vidím a slyším tady v Číně a fanatici z lungta a nevímodkud mě málem lynčovali. Věř jenom svej očím, to je jediná jistota :?
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 24. zář, 2004 5:53

pavela píše:...Onehdy jsem situaci popsal tak, jak ji vidím a slyším tady v Číně a fanatici z lungta a nevímodkud mě málem lynčovali. Věř jenom svej očím, to je jediná jistota :?

Kde jsi popsal? Je možno dát odkaz?
Díky, Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 24. zář, 2004 8:14

Angus píše:
pavela píše:...Onehdy jsem situaci popsal tak, jak ji vidím a slyším tady v Číně a fanatici z lungta a nevímodkud mě málem lynčovali. Věř jenom svej očím, to je jediná jistota :?

Kde jsi popsal? Je možno dát odkaz?
Díky, Angus

...jejda, ja bych to nijak neviril - vsichni pak zase budou nadavat Pavelovi, ze je debil, komunista a maskovanej spion nenavistnych cinskych rudochu...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pát 24. zář, 2004 8:35

Pavela:...bohuzel nejsem v situaci,kdy bych si mohl koupit letenku a hledat informace po Cine a Tibetu na vlastni pest,i kdyz bych moc rad.Proto jsem se chtel dozvedet nejaky info od lidi co jezdi/ziji v Cine a maji tam informace normalnimu cloveku nedostupne...ruznych prohlaseni je vsude jiste plno,ale o to me nejde...od obsazeni T.ubehlo spustu let a musi se to tam nejak vyvijet,proto jsem se ptal jestli si normalni lidi mysli,ze to smeruje k lepsimu nebo horsimu zivotu a zivotni urovni.

Vim,ze kdysi probihala nejaka debata na Pruvodci,ale doba pokrocila.

Yiwan:...pokud zverejni Pavela /nebo nekdo jiny/ pouze fakta,nikdo soudnej mu nadavat nemuze.Myslim,ze se neni nutne stavet do role,jako ze "problem Tibet" neexistuje,za 4 roky bude v Pekingu olympiada.Uz ted zacinaji stavebni prace nebyvalych rozmeru a mesto se "cisti" od vseho co by mu mohlo v ocich verejnosti ublizit.Ohledne lidskych prav bude debat jiste pozehnane a cinane budou muset za neco prijmout odpovednost.
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pát 24. zář, 2004 8:50

Da se tohle povazovat za verohodne?Pro me to jsou fakta,ktere vubec nemuzu jako laik posoudit,ale neni asi duvod tomu neverit:
http://www.tibinfo.cz/clanek.php?id=449
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KungPao » pát 24. zář, 2004 8:51

...
Naposledy upravil KungPao dne pon 24. led, 2005 0:37, celkově upraveno 1
KungPao
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 24. zář, 2004 9:53

No co si o Tibetu mysli v Cine nebude az tak podstatne :). Co si o Tibetu mysli Tibetane je zajimavejsi. Je Dalajlama Tibetan ? :)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Je dalailama Tibetan ?

Příspěvekod Anonymní » pát 24. zář, 2004 9:55

sory zapomel sjem se podepsat
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pát 24. zář, 2004 11:18

Aby jsi pochopil vztah číňanů k tibetu a opačně, tak je zapotřebí především projít historické souvislosti a to nejde tady řešit na fóru.
Mohu jen to, že Tibet je minimálně od dynatie Cching nepřetržitě součástí územního celku na území dnešního ČLR.
Objektivní fakta, jako je vědecko technologický pokrok jsou taky snad jasný a to má hlavní vliv na kvalitu života prostých lidí!

Bay bay :?
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 24. zář, 2004 11:23

k Jamamba:

myslis tim ze cina ma hystoricky narok na tibet a ze tam prinesla, kdyz zrovna nahodou tibet nebyl casti ciny, novy svezi maoisticky vitr ?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Tibet

Příspěvekod PeS » pát 24. zář, 2004 11:27

furt se zapominam podepisovat, tak sem se radsi zaregistroval :)
PeS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Riverman » pát 24. zář, 2004 11:49

No me zajima jak se na to divaji normalni cinani masirovani propagandou...tibetani ve mestech si jiste polepsili,venkov je na tom spatne jak v tibetu tak v cine.
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pát 24. zář, 2004 12:01

For Pes

Ale on právě byl součástí Číny i před Maem!!!!!!
Občanská válka v Tibetu nebyla o samostatnosti,ale o zrušení feudálního řádu v Tibetu a byla především občanskou válkou o systém vlády a ne agresí jednoho státu vůči druhému.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pát 24. zář, 2004 12:02

Maji vubec normalni tibetani zajem,aby celej svet protestoval proti obsazni jejich zeme cinany?
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PeS » pát 24. zář, 2004 12:21

jamaba:

pises

Občanská válka v Tibetu nebyla o samostatnosti,ale o zrušení feudálního řádu v Tibetu a byla především občanskou válkou o systém vlády a ne agresí jednoho státu vůči druhému.

to byl 38 a 68 taky, bez smiliku, slo o system vlady. Podle mych informaci nebyl tibet soucasti Ciny a na jeho anexi se podilela cinska armada.

vcelku bych se nechtel poustet do diskuse esli je pro chudy pracujici lid v Tibetu lepsi upet pod feudaly nebo pod komousema, fakt to nejsem chopne posoudit. Pro me je podstatne to ze slo o agresy, podlozenou o hodne mene nez treba zasah v iraku - tady se asi schodnem, ne ? :) ¨

Cina proste zabrala tibet, provedla par maskaru, znicila par "symbolu" drivejsiho rezimu, a zacala lidi prevychovavat. Tohle ja jako normu jednani neberu.
PeS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jamamba » pát 24. zář, 2004 12:31

To je právě to v čem se pleteš od roku 16.. do dnes nebyl nikdy Tibet samostatný!!!!!!!!
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » pát 24. zář, 2004 12:34

Jamamba:..tak proc to furt vsichni rikaji?Snad nejsou vsichni bez informaci...nekde bude problem
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pát 24. zář, 2004 12:35

Nechci rozhodně být zastáncem nasílí kterého se číňané v Tibetu dopustili. Ale je to 50 let na zpět a každej trouba z nějakejch spolků, kterej o tom tlachá nezná fakta, takže lituju, že jsem na to vůbec reagoval, ale prosím neber si to osobně.
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jamamba » pát 24. zář, 2004 12:36

Problém je v tom, že 100x opakovaná lež je pravdou!!!
Co jako má znamenat argument:"všichni to říkají"????
Jamamba
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na čínská bojová umění a sporty...