No - Funebra, nebo jak se doopravdy jmenuje, opravdu neznam a co se Zory Jandove tyka, tak jsem ji kdysi kdesi v jakemsi platku zahledl i s bokenem... (cist text jsem nemel casi ani odvahu

), tudiz asi ovlada i japonska BU...
Absolutne nema smyls se nad tim rozcilovat. Zory Jandove tu byly(i), jsou a budou...
Ze existuje dost podvodniku - je bez debat. Najdete je ale i v Japonsku a tipl bych si, ze je-li wushu popularni a daji-li se jim v Cine vydelat penize nebo se alespon zviditelnit - tak asi i v Cine... (Nebyl jsem tam, nesoudim, ale za tim Japanem si stojim)
Lidsky faktor je tam i tady v zasade stejny. Co se ale dost lisi, je vseobecne povedomi o danem BU (nejen BU, v CR dostava dost na prdel i zen-buddhismus, o shiatsu ci "vikendovych seminarich reiki" nemluve...). Tudiz podvodnik ci rychlokvaseny "mistr" typu vyse zminovane herecky a budouci reprezentantky CR na OH v Pekingu

- to ma mnohem tezsi.
Dokud bude v CR situace takova, ze kdokoliv muze tvrdit cokoliv a TV, rozhals, novinari, Ministrine skolstvi udelujici akreditace... - mu to vezme, jak to poda, tak nema smysl s temito lidmi zapasit, a asi ani je moc verejne hanet. "Negativni reklama, taky reklama" rika se ve svete showbussinesu

- a kolik toho bylo receno - a stale ziji...
Ma ale smysl vsemi dostupnymi prostredky publikovat seriozni fakta. A myslim (i kdyz nevidim, nez internetove identity), ze dost slusnych lidi pisicich i na tenhle web na nejake verejne pusobeni ma.
Tady porad ctu: "Tenhle zloduch vydal takhle vylhanou knihu, tamten zloduch vydal jinak knihu, tenhle "Funebr" taha za spagatky od MSMT...
Ale kdo jiny by mel ty lidi na MSMT, ktere snad, jak se tu nekde pise, udeluje akreditace na vyuku ci reprezentaci na mistrovstvich, nez Pavelove, Yiwanove, na Japonske fronte pak Pucmazove... - kteri jdou po originalu a maji primou zkusenost se cvicenim "na miste"???? Zkusili jste nekdo najit si, kdo konkretne ma BU na onom ministerstvu na starosti a toho cloveka zvat k navsteve na seminari tak dlouho, dokud neprijde? A i kdyz neprijde tak mu poslat materialy, zejmena pokud je v CR vas ucitel?
Jasne ze s tim je spousta trablu, jednate s lidmi, kteri netusi, o co se jedna a leckdy jsou uplatni a jindy chteji mit "co nejmin starosti". Stoji to strasnou spoustu energie, kterou - chtelo by se rict - stalo by za to venovat prave cviceni... Nicmene, pokud ma smysl mit v CR nejakou seriozni "federaci" - a pokud nechcete, aby hlavnim kriteriem pro reprezentaci CR na OH nebylo absolvovani DAMU, cirkusacka minulost ci umeni "vyrobit si historii" - obavam se, ze asi nic jineho nezbyva.
Druha varianta je nechat vsechno plavat, s hnojem a uredniky se neprat a v ramci svych moznosti relativne v klidu cvicit. Nicmene pak se nezlobte na podvodniky, ze vyuziji diry na trhu a ze
všem je u prdele, že nás za státní prachy reprezentují na mezinárodním poli trosky a jsme pro srandu celému světu. hnůj hnůj hnůj.

...but your counsciosness is all you, can take to your grave.