Sun styl Tchaj-ti

kung-fu, wu-šu, tchaj-ťi, JKD...

Moderátor: pm

Sun styl Tchaj-ti

Příspěvekod Jayo » čtv 02. čer, 2005 22:30

Ma niekto skusenosti s tymto stylom Tchaj-ti? V com je iny od ostatnych? A preco sa ujal najma Yang a Chen, resp. preco sa neujal Sun? (teda ak sa cvici niekde aj Sun, ospravedlnujem sa, ale nikde som to nevidel cvicit)
Jayo
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pát 03. čer, 2005 6:27

Sun Taiji se cvičí jako každý jiný styl Taiji, jenže tolik neexpandoval do světa, jako Yang a Chen. A myslím si že nebude tak lehké se ho naučit, protože když ho Sunlutang tvořil byl už mistrem v Baguazhang a v Xinyiquan, proto je Sun Taiji těmito styly také poznamenaný. Bavil jsem se s jedním takovým špinavým prodejcem zbraní v Pekingu, který Sun Taiji cvičil a ten povidal, že je hodně zaměřen na bojování. Ale to o svém Taiji v Číně říká každý. Ostatně Sunlutang předal své mistrovství dceři Sunjianyun, která podle mých informací před dvěma lety zemřela a kdo převzal žezlo mistrovství po ní ani nevím. Ale to by sem měl napsat (a doufám, že to udělá) Pavela.

S pozdravem La-jia
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. čer, 2005 9:08

Ktere tai ji neni zamerene na bojovaní? ....to by me celkem zajimalo...
a co se tyce te expanze tak to se povedlo hlavne Yangu, v Cechach je docela vyjimecna situace co se tyce Chenu, tady je rozsiren dost, ale myslim, ze to az tak neplati ve zbytku Evropy, tam vsude jede hlavne Yang.
Sun jsem videl v Pekingu, prislo mi to ze je to hodne vsechno skryto vevnitr, ze ty pohyby nejsou zdaleka tak citelne jako u Chen nebo Yang. Neb se nevyznam ani v Hsing-i ani v Bagua nebudu se poustet do zadnych vetsich rozboru.... ze by nam to podal nejaky Mistr Diskuter? :-)
jsem zvedav
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » pát 03. čer, 2005 17:55

Ja jsem v žádném případě nezpochyboval bojovou stránku nějakého stylu tai ji, jestli si to někdo takhle vysvětluje, tak to pardon. Jak jsem nakoupil, tak prodávám. Ale taky jsem tu neviděl nikoho bojovat stylem taiji, narozdíl od Pekingu, kde se při putování jedním parkem dva dědci doslova řezali v tui shou a ještě si při tom stačili povídat. Co se týče Yang stylu, tak bych to v naší krásný vlasti taky neviděl tak růžově. Stačí si pořídit DVD s aplikacema s jednou nejmenovanou českou paní a její americké shifu. Apropo, PC kde jsi v Pekingu koukal na Sun Taiji?
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 03. čer, 2005 20:30

Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod La-jia » sob 04. čer, 2005 20:47

todle znate?
http://pigua.evrocom.net/CLIPS/TAIJI/Sun_Style.avi

Jo, tak to je fakt dost dobry. Je to Sunjianyun v relativně mladém věku. Já jí mám doma na VCD ve věku už dost pokročilém. Pěknej kousek. A mám strach, že lepší se tu už ani objevit nemůže. :D
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod gostop » sob 04. čer, 2005 21:10

Chtel sem se zeptat.V sekci video clips a myslim jeste classes courses na strance www.ukbaguainstitute.com sou na hori kraji fotky nejakejch lidi.Nevite nekdo co je zac ten mistr uplne vlevo,jeste s nakym mladikem?Ten jak ma ty vousy,pripada mi totiz zajimavej :D Dik
gostop
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Miro » sob 04. čer, 2005 23:15

To je jeden z mojich ucitelov baguazhang. Vola sa Li Changxing, bol studentom Guo Gumin(a), ktory bol zase studentom Liang Zhenpu(a) a je jeden z este mala zijucich predstavitelov 4. (!) generacie baguy, zije v Pekingu, ale drzi sa v tichosti, ma par svojich ziakov a nerad je na verejnosti, hoci je to top expert. Inak tu fotku som robil osobne ja sam a daroval ju Alexovi, ktoremu ten web patri, aby ju uverejnil v jednej z jeho knih. Mam hromadu Li(ovych) fotiek a dokonca aj sukromne natocene video a casom cast z toho mienim dat na web...
Li Changxing je inac velmi tvrdy borec, na prvom treningu mi takmer vypichol oko a div ze ma nezabil. Ale sucasne je velmi mily deda, ktory zboznuje melony. Inak je na jedno oko slepy.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Here comes the SUN

Příspěvekod Anonymní » ned 05. čer, 2005 14:17

Nejhezci volne pristupny Sun Video je tady
http://www.wushu-olympics.com/base/medi ... 3-form.mpg
je to competition routine od Gao Jiamin, Sun 73

zdravim vsechny zajemce o SUN

Marty
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 06. čer, 2005 10:38

La-jia píše:Ja jsem v žádném případě nezpochyboval bojovou stránku nějakého stylu tai ji, jestli si to někdo takhle vysvětluje, tak to pardon. Jak jsem nakoupil, tak prodávám. Ale taky jsem tu neviděl nikoho bojovat stylem taiji, narozdíl od Pekingu, kde se při putování jedním parkem dva dědci doslova řezali v tui shou a ještě si při tom stačili povídat. Co se týče Yang stylu, tak bych to v naší krásný vlasti taky neviděl tak růžově. Stačí si pořídit DVD s aplikacema s jednou nejmenovanou českou paní a její americké shifu. Apropo, PC kde jsi v Pekingu koukal na Sun Taiji?

V parku , a ted abych to dobre napsal, Tan Tien, jak je Chram Nebes, mam urcite nekde jeho foto, a asi i sestavu na videu, jestli ti to k necemu bude muzu ti tu fotku poslat. Rikal ze schani zaka, ze uz jednoho ma, ale potrebuje dva, pac ma nejakou sestavu s mecem pro dva, kterou by rad predal. Jestli je to pravda nevim, jak jsem koupil, tak prodavam. :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod premek » pon 04. črc, 2005 12:27

Pokračovatelem tradice by měl být Sun Yong Tian
Jeho funkce zahrnují také členství v Pekingské Wushu asociaci, je představitel třetí generace ředitelů Sun Tai Chi školy, zástupce ředitele Sun Tai Chi instututu, čestný doživotní ředitel Sun stylu Tai Chi v USA a Hong Kongu.
Byl také vybrán jako zástupce Sun Taiji na velké setkání Taiji mistrů
v Zhuhai v roce 2000.
premek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod La-jia » pon 04. črc, 2005 18:45

Sun Yong Tian, kdo to je? Nebo spíš v jakém příbuzenském vztahu je k rodině Sun? Ale jinak díky za dobrou informaci. :D
La-jia
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pavela » pon 04. črc, 2005 18:53

La-jia píše:Sun Yong Tian, kdo to je? Nebo spíš v jakém příbuzenském vztahu je k rodině Sun? Ale jinak díky za dobrou informaci. :D
řekl bych,že je to syn železný babky Sun Jianyun, která bohužel minulej rok umřela...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 04. črc, 2005 22:33

Myslím, že ho paní Sun adoptovala , ale už jako staršího.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod premek » pát 08. črc, 2005 9:34

V žádné knize ani na videu jsem nenarazil na to jestli se v Sunu cvičí také
Tuishou, případně jestli nějaké specifické ?
Nevíte o to někdo něco ??
premek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod premek » pát 08. črc, 2005 9:35

V žádné knize ani na videu jsem nenarazil na to jestli se v Sunu cvičí také
Tuishou, případně jestli nějaké specifické ?
Nevíte o to někdo něco ??
premek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 08. črc, 2005 12:28

A co takhle si vzít přímo Sun Lutangovu knihu o Taijiquan :-)) Tam je Sun styl tui shou popsáno i rozebráno :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Yvan » pát 08. črc, 2005 14:53

Yvan
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na čínská bojová umění a sporty...