Moderátor: Picard
Low píše:.. pokud ale tvrdi ze to co uci ma koreny v kendo atd pak je to necojinyho..
Gino píše:Makoto: s prominutim, jak jsi myslel tohle "o je casty nesvar i v jinych skolach. Prezentuji neco jako jujutsu, ale pritom to je hrozny mix juda a karate ci Aikida a juda. Tak s tim mam problem zase ja"?.
Gino píše:Jake jujutsu cvicis ty? Podle mych informacich to zrovna koryu neni, takze... neni ono to taky jen ten mix? Nezlob se na me, ale prijdes mi tu v tomhle moc horlivej... uz si toho vsimam dele.
Gino píše:Potom se da pochopit tva prvni "temer obhajujici" reakce tady k zastupci Karate Jutsu.
Low píše:no me taky prijde jako nesmysl soudit nekoho podle toho jestli drzi mec nalevo nebo napravo.. pokud ale tvrdi ze to co uci ma koreny v kendo atd pak je to necojinyho.. ten clovek je evidentne magor, stejne jako polak a seftrener. jen je mi lito tech lidi kteri u nich cvici. oni nic jinyho neznaj, BU znaj jen z televize , znaj ninji, van damma,maximalne si pod slovem karate vybavej shotokan a judo to znaj z jachyme hod ho do stroje.. ale myslim ze je to nedustojny . ti "treneri" za to ani tak vlastne nemuzou, myslim ze oni jsou presvedceni o tom co delaj, da se rict ze to jsou lidi zrali do bohnic, bohuzel neznala verejnost jim na to skace a vrazej do toho svoje pracne vydelany penize.
a mimoto do tehle paskvilu a divnejch treneru radim i celej dnesni styl shotokan protoze hafo lidi porad skace na blud ze je to karate a ze je to bojove umeni.. stejne tak aikido atd.. a nezajma me vubec jestli nekde na svete to nekdo uci dobre.. zajma me jak je to u nas.. a jde o to ze nikdo na rovinu nevybali ze se s tim na ulici neubranis a nebude z tebe ninja a ze van damme je jen dobrej gymnasta a ze bojove umeni je dnes jen pojem .. je tady strasne predsudku, mylek a nesmyslu. a lidi tomu verej.. kez by u nas vsechny ty nesmysly vymizeli a zustali jen plnokontakni bojove sporty ktery si na nic nehrajou..a kdyz nekdo cvici jen proto ze ho to bavi a nechce se umet prat, tak prosim ale porad muze cvicit neco co ma vetsi smysl nez poskakovani a rvani kiai
Gino píše: Ale uvedom si jaky je rozdil mezi tim, kdyz nekdo neco tvori a pokud se mu to nepovede, "znici" tim iluze a sny jen sobe a mezi tim, kdyz nekdo neco tvori a soubezne s tim obelhava nejen sebe, ale i lidi kolem... kdyz nekdo vyuziva neznalosti ostatnich a oblbuje je "svyma" pravdama... nacez mozna nekteri z nich pote doplati. Rozdil je zasadni, jednou neco tvoris a doplacis na neuspech ty... a pak neco tvoris a za tvuj neuspech plati ostatni. To rozhodne dobre neni. Nemuzu spis uverit tomu, ze se to tady nekomu zda normalni.
NAIA píše:Podle mě ti lidi co za ním jdou (ať je to jakýkoliv ©aman) si nesou plnou zodpovědnost za svoje rozhodnutí. A tak to má být ne? Oni mají na výběr a vybrali si jeho. Proč? Kdo ví ale je to jedno.
A jak už tu bylo psáno já jsem u něj necvičil tak nevím jak jsou dobří. Myslím že jim něco určitě dá. Aspoň se několikrát týdně pohnou tak o co jde? Aspoň trochu oodálí obezitu ne?
Já jsem to jen psal proto, že nechápu lidi kteří cítí povinost tyto "mistry" opravovat a uvádět na správnou cestu. Oni o to nestojí. Připadá mi to dost jako vnucování (ještě Strážná Věž do ruky a je to komplet). Vždyť kde je psaný která cesta je správná?
Makoto píše:Nerikam, ze vse v KJ je OK, ale co je spatneho na tom, vytvorit si dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi vlastni styl, pojmenovat ho treba i nesmyslne, pridelit si (ciste egoisticky jak tu uznal spravne jeho zak) nejvyssi 9.dan a ucit? Pokud mam zaky, asi neco na tom bude.
Ji31 píše:Makoto píše:Nerikam, ze vse v KJ je OK, ale co je spatneho na tom, vytvorit si dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi vlastni styl, pojmenovat ho treba i nesmyslne, pridelit si (ciste egoisticky jak tu uznal spravne jeho zak) nejvyssi 9.dan a ucit? Pokud mam zaky, asi neco na tom bude.
V podstatě s tebou souhlasím, ale mohl bych teda napsat: "proč teda nevytvořit si dle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi vlastni sektu?.... Pokud mam ovečky, asi neco na tom bude."
Jaký by byl teda potom rozdíl?
NAIA píše:Připadá mi že tu někdo zbytečně dělá vlny. To opravdu jen Makoto je schopný akceptovat že pan 9. Dan KJ drží meč jinak? O co vám jde? ®e to nezapadá do schématu podle kterého jste dosud cvičili?
diablik píše:makoto:nic v zlom kamo ,ale mam pocit,ze prilis vela filozofujespodobnych reci o autenticnosti stylu som sa v ewto napocuval az az...podla mna pokial niekomu slape zlepenec aikida,karaca a dzuda na ulici tak je to viac ju jutsu,ako nejaky origo system kt. danemu cvicencovi nefunguje...podla mna skutocne "jutsu" je jedno s akou predponou, je take,kde das par bomb ,je jedno akou koncatinou a protivnik so moze tak akurat vylizat...pokial nie,je to len balet a hranie sa nieco....a hafo skol sa na nieco hraje...kimonka,hakamky,velke teorie,kopa kecov a hlavne aby peniazky tiekli...
patrik píše:NAIA - Ty si spíš přes to střílení, jak jsem pochopil, že jo?
Takže pro Tebe, byl bys schopný akceptovat, kdyby někdo držel pistoli s rukou malíčkem nahoru? Tedy, že by mačkal spoušť právě tím malíčkem? IMHO by to taky vystřelil... (počkal bych si na komentáře od Vás střelců)..
NAIA píše:1) Co ti na to mám říct. Když mu to bude fungovat tak neřeknu ani polel. Asi bych si zkusil jestli je to dobré i pro mě a pak o tom uvažoval. Já a lidi s kterými cvičím se řídíme tím že je jedno jak to vypadá a jak se to jmenuje hlavně když to funguje.
NAIA píše:3) Jednou mě někdo vyučoval tasení levou rukou (jsem pravák, takže to byl případ zranění atp) a tam se ta první nouzová střílela malíčkem:) Nijak mě to neuchvátilo ale nejsi prní kdo na to přišel.
Gino píše:Makoto... napsal jsi "Kdyby jsi cetl pozorne minule prispevky, zjistil by jsi, ze me je skutecne jedno, jestli je styl autenticky nebo ne. Pokud funguje, je pro me dobry." Ale hlavne, ze se tu pak honis jako divej za dokazovanim, ze zrovna to, co delas ty, je to nej a pokud mozno i jedine jujutsu, kde se ucite pravne se branit. Me je tohle proste smesny. Nezlob se na me, ale mam pocit, ze kdybys videl opravde jujutsu, koryu, byl bys asi hodne zklamanej. Ne, nemam ten pocit, jsem si temer jisty. Takze bud jeste rad, ze cvicis mix juda, aikida, karate, wch, bjj a aikijutsu. (A co ja vim co jeste za veci). Jinak opet nemohu jinak nez (uz je to trapny) SOUHLASIT S PATRIKEM.
patrik píše: Tohle není o systému boje na ulici, tohle je o té autentičnosti. Když to nedokážeš pochopit, cokoliv dalšího napíšu nebude mít smysl.
NAIA píše:To Patrik: Sorry chlape ale připadáš mi jako malé děcko. No prostě si někdo dal meč na druhou stranu a říká že má kořeny v Kendo. A ty to prostě nesneseš a musíš ho za každou cenu přivést na správnou cestu.
NAIA píše:Už tu někdo dostal odpověď nebo se aspoň zeptal proč nosí ten meč na druhé straně? Zajímá tohle někoho nebo je důležitější že vy to umíte jinak?
Makoto píše: Patriku, myslis, ze panu Borskovi jde o autenticnost kdyz si vytvoril vlastni styl s vlastnimi pravidly?
patrik píše: Makoto, koukni, na moje posty. Zjistíš, že nedělám rozdíly. ®e píšu o těchto padělatelích pořád stejně.
Já si třeba nemyslím, že džúdžucu musí být zákonitě korjú - jde o metodu bojování na ulici, ale v případě iai, nebo kendžucu to jinak nejde... Tedy jde, ale modernímu kendžucu se říká kendó a po moderním iaidó se hnedle studuje staré iaidžucu. A ani jedno se necvičí, kvůli boji na ulici.
Patrik
Makoto píše:Mimochodem, co ti odpovedel na tvuj dotaz, kde se to naucil?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků