MMA Karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod ASAM » stř 29. bře, 2006 13:29

4 RBR: Napsal jsi "Kyokushin neznám proto si ho nedovolím hodnotit " :idea:
,kdyby měl low alespoň trošku z tvojí inteligence nepsal by furt ty blbosti
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 13:57

rbr: nic tak jako se cvici shotokan se stovky let necvicilo..

asam : ty se chlape vazne mimo, ja sem na zacatku cesty ale ty si ji jeste ani nezacal.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ASAM » stř 29. bře, 2006 14:04

4 low: :D Hele člověče mimo nejsem mám hodně sparingových zkušeností
takže vím dobře s čím pravej shotokan srovnávám ,ty jsi mimo jak můžeš říkat něco o Ochim ,tomu člověče nesaháš ani nad malíček u nohy :D :D :D :D
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 14:25

:lol: :lol: jestli tohle je pro tebe mistr karate tak si vazne nemame co rict. a koncim tuhle debatu
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ASAM » stř 29. bře, 2006 14:32

4 low: Ty tuhle debatu nemůžeš ukončit protože jsem s tebou nedebatoval
jenom jsem chtěl ostatním sdělit svaje znalosti :lol: :lol: .
Na to abych s tebou debatoval máš příliš omezený a plochý vnímání.
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 14:38

asam: aha ale ja si narozdil od tebe nedelam srandu.. jestli chces cvicit shotokan dal, tak muzes, promrhej si zivot.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ASAM » stř 29. bře, 2006 14:47

4 low: Fakt se pleteš člověče ,třeba to časem poznáš ale jenom jestli tě zajímá jak to skutečně je.
Jen si přečti jak se za starých časů trénovalo ve všech školách ze kterých dnešní karate vychází ,to nebyl čajíček jako dneska tam šlo při soubojích většinou o život
Naposledy upravil ASAM dne stř 29. bře, 2006 14:52, celkově upraveno 2
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 14:49

no o život těžko ale trénovalo se tam tvrdě. to je právě to co mi na shotokanu vadí, ne jeho typ kumite, ale že je pro bábovky.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ASAM » stř 29. bře, 2006 14:56

Já myslel při soubojích a né tréningu.
No já bych řekl že proti lidem co jsem tady ze Shotokanu uváděl i proti lidem se kterýma jsem cvičil Shotokan
jsi ty ani ne bábovka ale rozteklý máslíčko :lol: :lol:
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 15:07

asam: dobry..konec
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 29. bře, 2006 16:10

Tak ja sem neco ze shotokanu odcvicil, kazdy patek u nas trenuji, tak mam urcitou predstavu, jak to u nas se shotokanem vypada.
A muj nazor je, ze to je pul napul.Znam kluky, ktery jsou skutecne sikovny a naopak znam lidi, co se v tom tak nejak "patlaj".
Organizaci a klubu tu je pomerne hodne a co ja sem byl svedkem zavodu, kterych se ucastnil tenkrat nas oddil, tak tam se v kumite rozhodne nehralo na najeky naznaky a zastavene udery a bylo to podstatne zajimavejsi, nez cele MS v kyokushinu, kde se nesmi bouchnout na hlavu.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 29. bře, 2006 16:15

player: videl si tam hodne k.o. vid? jednoducha odpoved jestli je fotbal spor simulantu nevim co rict o tomhle. jo je tam hodne sikovnejch lidi a mrhaj tam svym talentem.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 29. bře, 2006 18:46

[quote="Low"]rbr: nic tak jako se cvici shotokan se stovky let necvicilo..

4Low: Neoponuj za každou cenu. Víš moc dobře, že jsem tím nemyslel jen karate. Začínáš být opravdu směšný.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » stř 29. bře, 2006 19:32

Low : ano videl.Dokonce jestli se dobre pamatuju, tak zapasy ukoncene jedine KO.
Moc se mi treba libilo, kdyz ho sundal maegeri,souper spadl na zada,on k nemu pribehl a dupnul mu..ano,ne slapl,ale dupnul..na solar.To bylo KO na 10 minut:)
Na druhou stranu musim zase rict, ze sem mel par zapasu stazenych z netu a to bylo pro zmenu hodne slabe karate.
Takze jak sem psal, zalezi na konkretni organizaci zrejme.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 29. bře, 2006 20:14

ASAM píše:Jak říkám pravej shotokan je tvrdej bojovej styl a cvičí se podobně tak jak se cvičilo karate za starých časů.

To me zaujalo. Vzdy jsem si myslel, ze shotokan byl vytvoren Funakoshim a uz od sveho prvopocatku smerovan spise pro cviceni na skolach a obecne pro posileni japonske mladeze. Samozrejme nerikam, ze se Funakoshi neumel prat, nebo, ze neumel karate... vsak ho taky delal dlouho, nez vytvoril shotokan.

Ale, prosimvas, nekdo historie skutecne znaly, jak je to s tim shotokanem? Byl vytvoren jen pro cviceni, posileni tela, nebo, jak tvrdi ASAM, je to "tvrdej bojovej styl"?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 30. bře, 2006 6:22

Něco je tady, za správnost neručím:
http://www.karatetygr.cz/o_karate_02-02-03.htm
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ASAM » čtv 30. bře, 2006 8:48

Nikomu nevnucuju svůj pohled, viděl jsem učitele který shotokan vyučují pouze jako tvrdý bojový styl kde jediný měřítko kvality je co nejvyšší účinnost technik v případě brutálního napadení.
Myslím že spousta článků hledá rozdíly tam kde vůbec nejsou.

Protože člověk který chce Shotokan cvičit pořádně časem zjistí že se musí cvičit jako za starých dob taky tak spousta lidí cvičí.
Tohle nejde rozdělit podle organizací v JKA i ITKF jsou lidi co cvičí bojovej tvrdej Shotokan i ti kteří cvičí něco co karate rozhodně není :D
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tekara » čtv 30. bře, 2006 9:29

4ASAM:
Kde cvičíš? Kde je podle tebe takový dobrý klub?

Už jsem ptal jednou RBR, ale bez odpovědi.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ASAM » čtv 30. bře, 2006 9:54

4 tekara: Já cvičil do roku 1993 v Shotokan centru Praha , v tý době jsme taky chodili na dost seminářů Ochi,žáci Ochiho, žáci Nishiyami, teď cvičím už jenom sám a celkem mi to vyhovuje (Shotokan centrum se přeorientovalo na styl Shorin),dál taky několikrát do měsíce chodím na thai box jako doplněk a taky spáruju s kámošem co dělá kyokushin.

Jestli chceš vidět bojovej shotokan tak si někdy zajeď na nějaký seminář Hiroshi Shirai,Enoeda etc.
Myslím že i k nám do České Republiky taky občas přijedou nějaký výborný učitelé na semináře stačí sledovat kdo, kdy, kde a pak tam zajít.
ASAM
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 30. bře, 2006 10:38

graver píše:Něco je tady, za správnost neručím:
http://www.karatetygr.cz/o_karate_02-02-03.htm

4Graver:
Musím ti blahopřát. Ten odkaz na ty stránky je jeden z nejlepších co se tady na foru ohledně karate objevil. Perfektně rozepsaná historie vývoje Shotokanu. Článek pěkně ukazuje jak je problematika shotokanu složitá. Myslím si, že je z něj jasně vidět, že shotokan může produkovat cvičence rozdílných kvalit a hlavně naprosto rozdílného přístupu ke karate.
Proto názory typu shotokan je takový nebo makový naprosto postrádají jakoukoliv vypovídací schopnost, zvlášť když jsou od lidí, kteří se tomuto směru karate nevěnují.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...