JU-JITSU

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod diablik » úte 20. bře, 2007 11:27

ukropcany píše:Zlatý box... :D
:lol: :lol: suhlasim a pridavam zlate vsetko s priponou box,tam sa take p.coviny vybuchavaju za pochodu z hlaviciek snilkov :wink: :wink: ..
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » úte 20. bře, 2007 11:39

diablik píše:
:lol: :lol: suhlasim a pridavam zlate vsetko s priponou box,tam sa take p.coviny vybuchavaju za pochodu z hlaviciek snilkov :wink: :wink: ..

Taky jeden co si myslí, že thai box a čínský box jsou odvozeniny od boxu? :twisted:
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 20. bře, 2007 11:41

zm píše:
ingwe píše:to ZM: jo, byl:) asi jsem Tě špatně pochopil, dík za vyjasnění. Čili Hakkó rjů není kórjů, ale stojí na "kórjů základech". Ok. ®e se chystá další Zubří vím a těším se jak babka na důchod:)))

Přesně. Taky se těším. Moc.

Co je Zubri? A o co tam jde? Kdy to je? Kdo tam bude? :-)

...a ja taky nesouhlasim s patrikem a se vsema co nesouhlasili s temi co nesouhlasili ;-) Presto dekuji za vysvetleni, asi to uz konecne zacinam chapat...jsem malicko pomalejsi, asi po tech ranach do hlavy :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 20. bře, 2007 11:42

zm píše:
diablik píše:

Taky jeden co si myslí, že thai box a čínský box jsou odvozeniny od boxu? :twisted:

A boxersky povstani v Cine byla nejvetsi sportovni udalost, ze? :twisted: :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » úte 20. bře, 2007 12:20

Makoto píše:
zm píše:
diablik píše:

A boxersky povstani v Cine byla nejvetsi sportovni udalost, ze? :twisted: :wink:

Ne to byla vzpoura juke boxů. Už je sralo, že do nich lidi hážou málo peněz a chcou hodně muziky.
Jinak HARU GASSHUKU v Zubří u Nového Města na Moravě je malé víkendové soustředění klubů Ryushinkan dojo Tenshin shoden Katori shintoryu a Otokodate dojo Hakkoryu jujutsu z Brna a bude začátkem června. Nic moderního, žádnej grapling ani sparring ani drilling . :)
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 20. bře, 2007 12:43

zm píše:
diablik píše:

----jo jasne ...a tiez si myslim ze box bol zakladom pre vsetky BU :lol: :lol: :roll: :roll:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » úte 20. bře, 2007 12:46

diablik píše:
zm píše:
diablik píše:

----jo jasne ...a tiez si myslim ze box bol zakladom pre vsetky BU :lol: :lol: :roll: :roll:

A nebyl snad? :o
Nejdřív bylo velký nic ........................ a pak najednou tu byl ......................... Rocky. A už je tu zas.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » úte 20. bře, 2007 13:28

ukropcany píše:Rockyho by som zhodou okolností celkom oželel... ono ani tak nejde o to, či to boxom začalo, ale čím to skončí... :lol: :lol: :lol:

Tak to je dobrý, moc jsem se teď pobavil. Ale je to samozřejmě obrovská pravda. Byla by bohužel škoda, kdyby to ale zase skončilo zas jenom tím boxem.
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » úte 20. bře, 2007 19:59

4 ZM, no víš, Makoto má pravdu minimálně v tom, že pokud se nebojuje(nesparuje), nejede se na na dno možností daného jedince ať duševních či fyzických, tak je to pouhá hra na něco. Pamatuju si tě velice dobře z SP© Brno 99 až 2000 a viděl jsem opakovaně cvičit JJ tebe i tvé studenty a podle toho co jsem tenkrát viděl, tak jste si jen hráli, něco co by se dalo nazvat výukou či tréninkem bojového umění jsem neviděl. Nevím možná si teď na tom jinak, ale z toho co tu od tebe čtu, tak asi pořád stejně!!
S pozdravem Michal Skoumal
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » stř 21. bře, 2007 1:55

:arrow:
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » stř 21. bře, 2007 10:47

Panove tohle si reste v SZ nebo si zalozte jiny thread, diky.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 22. bře, 2007 11:42

ukropcany píše:4zm:
...niekto smeruje na "môj" BU štýl - prepáč, ale ja sa tak nefixujem, že by išiel za box položiť život... japonské samurajské ideály už ozaj nejaku dobu sledujem len s POBAVENÍM... :idea: :idea: :idea:
7. ale každému dľa chuti... to že ja si toto myslím neznamená, že mi záleží na tom, či s tým ostatní súhlasia... nikomu to nevnucujem, je mi to ÚPLNE JEDNO.

4Gino - no to vieš, box je box... :D Pre mňa je to ale skôr v rovine zábavy, ako otázky života a smrti, ako mi raz napísal senior... okrem toho, myslím, že naše názory na JJ vs. iné plnokontaktné disciplíny sú jasné, takže nič na Teba skúšať nebudem... :wink:

http://www.grapplearts.com/Mixed-Martial-Arts-1.htm
Doporučuju si to přečíst.Je to v angličtině,tak to shrnu.Byl jednou jeden co cvičil JJ a šel do světa na zkušenou.A tak nebojoval jen s lidmi z JJ,ale taky Capoeira-Box-MT atd.Hodně lidí mu odplácalo na zemi,že jeho styl funguje.A protože v těch vymlácených hlavách ještě něco zbylo,tak se začli učit a vzniklo Vale Tudo.Pochybuje někdo o Vale Tudo ? Proč se pochybuje o JJ ? Nemyslím si,že by každý člověk,který v ČR cvičí JJ by si hrál na samuraje nebo se připosr... před člověkem z MT.Kromě výše zmiňované rodince Graciérů existuje po světě dost lidí,kteří dělají JJ na velmi dobré úrovni a ti co boxují to pochopí až sešněrovaný na zemi.Celkem chápu Makota,že se tu snaží poukázat na efektivnost JJ a opravit obrázek,který v ČR lidi mají,i když to vypadá,že protěžuje hlavně svůj klub.V létě bude učit na kempu WKF v Jičíně Robeto de Juan/JJ/ a samozřejmě Fernando Arajuo /BJJ/ a myslím,že tam nebudou učit meditaci nebo taneční variace.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 22. bře, 2007 11:55

Presne tak.
Severin to napsal moc dobre!
Neni to o tom, ze by jujutsu nebylo dobre, ale o prustupu k treninkum, metodice atp. ani box by nebyl tak dobrej, kdyby se lidi na treninku obcas nebouchli, kdyby se nemlatilo do lap a pytlu a kdyby zapasy probihali naznacovanim :o))

JJ neni onic ochuzene... maximalne o to, ze dost lidi se mu nevenuje tak aktivne, jak by mohli (z hlediska pristupu k treninku).
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MED » čtv 22. bře, 2007 11:56

ahoj,
podobný článek v češtině a velmi dobrý popis vývoje MMA je u Dana Bartáka na:
http://www.pentagym.net/
v sekci
Co je co?
MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Picard » čtv 22. bře, 2007 13:06

Osobni hadky s nadavkama jsem vyizoloval do jineho threadu, tady se drzte tematu, osobni veci si reste pres SZ nebo v jinem threadu, nebo osobne. Off topic a urazky a nevhodne vyrazy (nad nejakou unosnou miru) budu mazat.

Diky za pochopeni a snahu diskutovat civilizovanym zpusobem.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 22. bře, 2007 19:13

Ono,ale pánové neni JJ jako JJ.V ČR je velké množství klubů a úroveň mnoha z nich je na dosti žalostné úrovni.Všechny mají v názvu JJ (psáno různě),ale metodika a kvalita výuky je až absurdně rozdílná.
Nestačí tedy říci,že JJ je super nebo že stojí za h...,ale vždy konkrétně jaký klub a jaká škola.U nás je prostě "normální",že tenhle způsob boje vyučuje každý kdo má do prdele díru.
Navíc stále všichni používají tenhle jap. název a přitom to mnozí zvesela kombinují dalšími styly - MT,fma,moderními combat systémy apod.(ruku na srdce,je to potom ještě vůbec JJ nebo spíš nějaký MMA system?)

Prostě si pánové konečně připusťte,že v tom vašem JJ (a to nejen v naší domovině) je značný bordel,nemůže se pak nikdo divit,že názory na něj pak mohou být poněkud rozporuplné - hlavně od lidí zvenčí.

Jsem zvědavý kdo první vyletí jak čertík z krabičky :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 22. bře, 2007 19:42

Mě je to šumák.Takhle to prostě je a lidi o tom budou pořád debatovat.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 23. bře, 2007 15:19

Omlouvám se všem za můj OT příspěvek, měl jsem to řešit jen SZ a né přes diskuzi o JJ, takže soráč.
PS: Nemyslel jsem tím nic proti JJ jako takovému, stejně jako u ostatního, je to podle jednotlivců!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod manikin » pát 23. bře, 2007 16:27

defendu píše:Ono,ale pánové neni JJ jako JJ.V ČR je velké množství klubů a úroveň mnoha z nich je na dosti žalostné úrovni.Všechny mají v názvu JJ (psáno různě),ale metodika a kvalita výuky je až absurdně rozdílná.
Nestačí tedy říci,že JJ je super nebo že stojí za h...,ale vždy konkrétně jaký klub a jaká škola.U nás je prostě "normální",že tenhle způsob boje vyučuje každý kdo má do prdele díru.
Navíc stále všichni používají tenhle jap. název a přitom to mnozí zvesela kombinují dalšími styly - MT,fma,moderními combat systémy apod.(ruku na srdce,je to potom ještě vůbec JJ nebo spíš nějaký MMA system?)

Prostě si pánové konečně připusťte,že v tom vašem JJ (a to nejen v naší domovině) je značný bordel,nemůže se pak nikdo divit,že názory na něj pak mohou být poněkud rozporuplné - hlavně od lidí zvenčí.

Jsem zvědavý kdo první vyletí jak čertík z krabičky :wink:

jéééééééééééééé já nechci být ten čertík z krabičky 8)

berte můj dotaz/poznámku čiště jako dotaz člověka, který o BU moc neví...jen to že ho to baví a proto to dělá...

napsali jste, že problém je v tom, že lidé, kteří dělají JJ kombinují JJ s dalšími systému....ostatní systémy to nedělají? teď nemluvím o boxu a jemu podobným sportům...
měla jsem pocit, že je to o tom, že systémy jsou postavené na určitých principech, které jsou neměnné a to, že si systém (škola) převezme něco z jiného systému, pokud má pocit, že je to řekněme účinnější, systému neškodí ba právě naopak....
jít zatvrzele cestou...takhle to kdysi někdo vymyslel, tak já to tak učím, ať je to účinné, použitelné nebo ne...to mi přijde trochu jako cesta do záhuby...
krom toho průpravné cviky jiných systémů mohou taky pomoci při aplikaci technik JJ...nebo ne?

neexistovalo i v japonsku více škol a tedy i rozdíly?
manikin
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » pát 23. bře, 2007 19:37

manikin píše:napsali jste, že problém je v tom, že lidé, kteří dělají JJ kombinují JJ s dalšími systému....ostatní systémy to nedělají? teď nemluvím o boxu a jemu podobným sportům...
měla jsem pocit, že je to o tom, že systémy jsou postavené na určitých principech, které jsou neměnné a to, že si systém (škola) převezme něco z jiného systému, pokud má pocit, že je to řekněme účinnější, systému neškodí ba právě naopak....
jít zatvrzele cestou...takhle to kdysi někdo vymyslel, tak já to tak učím, ať je to účinné, použitelné nebo ne...to mi přijde trochu jako cesta do záhuby...
krom toho průpravné cviky jiných systémů mohou taky pomoci při aplikaci technik JJ...nebo ne?

neexistovalo i v japonsku více škol a tedy i rozdíly?

Toto není vůbec problém. Jo je to tak, bylo to v historii, děje se to teď a zřejmě se to bude dít i v budoucnu jednoduše proto, že to jujutsu umožňuje, je silně technicky kompatibilní téměř se vším. Ovšem jestli to je správné nebo ne, je zcela v preferencích toho kterého praktikujícího. Jednoznačně se to nedá říci, vzhledem k šíři jujutsu jako systému a jeho kompatibilitě je totiž téměř nemožné se jej opravdu naučit v celé jeho šíři. Proto také jednotlivé školy, organizace, oddíly nebo kluby, preferují vždy pliusmínus nějakou část sytému. Jinak to není možné. Jako příklad uvedu rakouský svaz jiujitsu http://www.oejjb.or.at/oejjbd.htm (doporučuji ke shlédnutí zejména plejády klubů a sytému technik), který v roce 2005 oslavil 100. výročí založení. Je tedy možné říci, že mají nějaké zkušenosti s tímto bojovým uměním. Je možné uvést, že v ÖJJB jsou sdruženy všechny typy jujutsu, které se vůbec vyskytují od těch treadičních až ortodoxních až po ty nejmladší "upgradované" systémy sebeobrany a sportovní. Nejlepší na tom je, že ÖJJB nemá 40 let přetržky ve své existenci a cvičení, takže je zde možné sledovat kompletní systém, jeho míchání, členění, rozvoj, prostě všechno. Znám odtud hodně lidí z celého spektra. Mají taky hodně problémů i řevnivost, která je prezentována i na těchto stríánkách u nás. Ale dokážou se s tím poprat, dá se říct, že si vzájemně nekonkurují a každý nový adept jmá možnost si prostě a jednoduše vybrat, co mu sedí. Podotýkám, že celé jujutsu má pouze jeden cíl. To vše já pokládám za jedinečné, v jiných bojových uměních nevyskytující se. V našem jujutsu z pohledu Rakouska hodně mladém stylu probíhá v současné době poměrně bouřlivý vývoj, který se odráží i zde. Každý si hledá své místo na slunci, nebo jak já říkám, každý kohout chce vlastní smetiště a vlastní hejno slepic. O nic jiného ani nejde. Bohužel k tomu patří i ta odvrácená stránka, a to očerňování druhých. Já osobně mám jujutsu velmi rád, zajímá mě dění kolem něj celosvětově a shledávám celou šíři cvičení jujutsu velmi unikátní a perspektivní pro budoucnost, prostě má vždy co nabídnout. Nikdy bych si však vzhledem k té šíři a plejádě možností posuzovat, co je lepší, oba okraje spektra si jsou totiž poměrně dost vzdáleny. Za dobu co preaktikuji jsem měl příležitost si vyzkoušet téměř celé spektrum výcviku jujutsu s různými učiteli a instruktory jujutsu, Japonskými mistry počínaje, přes gruzínské, maďarské, slovenské, polské, samozřejmě rakouské, německé (včetně policejního výcviku), italské, bosenské, české (včetně policejního výcviku a zásahových jednotek), švýcarské, španělské, francouzské, belgické, britské a americkými instruktory konče (snad jsem nikoho nezapomněl, abych neurazil, ale oni mi to odpustí, jsou to úžasní lidé, tolerance a respekt jim nechybí). Ale člověk může cvičit vše, ale to hlavní pro sebe , kde jej srdce táhne, si nakonec musí vybrat, jinak je něco špatně. Znám i takové lidi (ne z ČR), kteří byli zahlceni spoustou informací natolik, cvičili takové spektrum technik a přístupů,že nakonec nebyli schopni smysluplně postupovat na cestě ve vlastním sebezdokonalování. Jak se říká, méně je někdy více. Je třeba si vybrat, ale zároveň respektovat (a příležitostně i praktikovat a sbírat zkušenosti) i to druhé, zejména pokud je to životaschopné a jsou známé hmatatelné výsledky. O nic jiného nejde.
Zdeněkl Minařík
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...