Makoto píše:scout píše:uprimne receno mne spis zaujala skola .. www.watejitsu.cz ..videl jsem je i v akci a to co jsem videl mi pripadla jako nepovedena slepenina karate ,juda ,aikida a nesmyslna obrana proti zbranim.....sebeobrana kde zacinas techniku s rukama u pasu aj........proc takove organizace vubec vznikaji a za jakym ucelem cvici je pro mne tajemstvim...
![]()
...
Vsak se podivej, co uvedli za ucitele...to je same karate....pokud u nich vubec studovali. Uz jsem zazil manika ze severu Cech, ktery byl dvakrat na seminari a pak si napsal do sve knihy, ze je osobnim zakem....
Na problém pseudo škol JJ a jiných stylů BU se dá dívat z mnoha úhlů a upřímně ruku na srdce, proč vás chování některých škol tak vytáčí??? Pokud vy sami děláte svoji cestu co nejlépe, pak proč si zatěžovat mozek ostatními - raději věnovat energii těm kvalitním partnerům, žákům, svému okolí. A to je nám umožněno, díky tomuto portálu.
Pokud někdo učí blafy (podle názoru jiných) i to má svůj přínos, min. že se lidé hejbají, netráví čas na ulici, a díky BU se naučí spoustu pozitivních vlastností (tak jako jsme se to mohli naučit my) a až jednou prokouknou, možná přijdou právě k vám.
To není kritika kritiky. Každá situace má své pozitivní stránky.