Karate Shotokan ???

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod RBR » stř 22. úno, 2006 20:50

Low píše:rbr: no ty prsty ma otevreny schvalne.. boky mu pracujou, podivej se jak se mu vytaci ta zadni noha

ale schvalne ti hodim na netoi i gjaku cuki

Znova jsem se znova mrkl na to video u gjaku. Nevím jestli je to způsobeno tím grafickým zpracováním toho "červeného panáka", ale bedra se mu za celou dobu ani nehnou. Máš pravdu zadní noha se mu zdvíhá. Neviděl jsem žádnou katu, kde se v zenkucudachi při jakémkoliv úderu dvihla zadní noha (asi to bude mít nějaký význam, nejspíš). Takové provedení postoje u techniky gjaku je v našem pojetí považováno za jednu ze základních chyb. Jak chceš dávat pořádný úder, když nemáš pevný postoj. To nemluvím o tom, že má přenesnou váhu do přední nohy. Dále by mě zajímalo co je správného na otevřených pěstích, když evidentně nepoužívá žádnou úderovou hranu otevřené ruky. Akorát by si polámal prsty. Bohužel toto video mě nijak nepotěšilo. :cry: :cry: :cry:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 22. úno, 2006 21:04

ASAM píše:Ale ten článek o CHOKI MOTOBU je značně uhozenej , kdo ví jak to bylo může to být všechno úplně vymyšlený nebo překroucený.
Viděl jsi někdy boxera? Co tím myslíš?
Kromně Shotokan chodím na muay thai

Ten článek uhozený není. Akorát zdroj informací pochází pouze ze strany Motobyho. G.F. se ve své autobiografii o jeho souboji Ch.M. nějak zapoměl zmínit. :) Proč asi. Bezesporu G.F. byl velký karatéka, ale pravdu o jeho souboji s Ch.M. se již nedovíme.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 21:05

no to s tou patou pochopíš když stáhneš to video co jsem sem dal - má 4 mb. dáš tu stránku , tam se ti budou odpočítavat vteřiny, pak opíšeš kód a stáhneš.

to je právě ten princip. když ti řeknu že se při úderech vytáčí i přední noha tak asi padneš, co ? :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 22. úno, 2006 21:31

Low píše:no to s tou patou pochopíš když stáhneš to video co jsem sem dal - má 4 mb. dáš tu stránku , tam se ti budou odpočítavat vteřiny, pak opíšeš kód a stáhneš.

Vím jak se stahuje z rapidu, ale nějaký týpek mě předběhl tak musím čekat 1/2 hoďky. 4megouše bych měl stáhnout, i když s mým současným operátorem to bude fuška. Tušit, že mají takovou mizernou síť, tak je jim vyhnu obloukem.

to je právě ten princip. když ti řeknu že se při úderech vytáčí i přední noha tak asi padneš, co ? :)

Ano padnu. Nevím co máte v kyokushinkai za katy, ale zajmalo by mě, zda tam máte v okamžiku dopadu úderu odlehčenou zadní nohu. Pokud ne tak, tak proč to v kumite děláte? Proč se stojí ve všech katách při zenkucudači na obou nohách? Má to nějaký smysl?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 21:37

protze zenkutsu daci je v boji nepouzitelny, je to dobry jen na posileni nohou, a na praci s tezistem a zakladni provadeni technik z nej. Predni noha se vytaci pri prednim haku.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 22. úno, 2006 21:45

Low píše:protze zenkutsu daci je v boji nepouzitelny, je to dobry jen na posileni nohou, a na praci s tezistem a zakladni provadeni technik z nej. Predni noha se vytaci pri prednim haku.

Proč jej v katách cvičíte, když je na h***o?? Proč myslíš jej zatáhli staří mistři do kat ? Nejspíš aby si zaposilovali.. :) :D :lol: To je naprosto stejná výmluva jakou slyším od sportovních karatistů

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 21:47

rbr: ale kdyz se podivas na obrazky starejch mistru treba sem http://karate-info.cz/_img/Clanky/613_4.jpg tak co je tohle za postoj ?

v katach se to cvici z toho duvodu co jsem rek, hlavne kazdej postoj je zaklad a z nej se provadej zakladni techniky
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 22. úno, 2006 21:54

Low píše: v katach se to cvici z toho duvodu co jsem rek, hlavne kazdej postoj je zaklad a z nej se provadej zakladni techniky

Obrázek není nic moc. Vypadá to na sočin dači.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 21:57

rbr: kdyz se podivas na kazdej postoj v nasem kumite tak kazdej vychazi z nejakyho zakladniho postoje . tohle s tou vytacenou patou ze zenkutsu..ze sanchin dachi nekdo ma postoj vic na zadni noze , sakra ted si nevzpomenu na nazev.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 22. úno, 2006 22:32

Kokucu-dači?????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 22:37

jo kokutsu dachi.. kazda pozice do ktery se dostanes vychazi z nejakyho postoje.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » stř 22. úno, 2006 23:11

Low píše:jo kokutsu dachi.. kazda pozice do ktery se dostanes vychazi z nejakyho postoje.

Pánové kokutsu vypadá úpně jinak i sančin dači vypadá jinak. Máte v tom kapku zmatek. Psal jsem sočin-dači, má to ještě jeden název na který si teď nevzpomenu. Sočin proto, že i přední noha je vytočená a zadní je také více vytočená než v zenkutsu-dačí. Sočin-dači je hybrid mezi zenkutsu-dači a kiba-dači. Ch.M. tento postoj s oblibou využíval. Použití kokutsu-dačí v této aplikaci by bylo přinejmeším neobvyklé.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » stř 22. úno, 2006 23:21

ne psal jsem to presne jak jsem myslel :)
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 22. úno, 2006 23:32

RBR píše:Pánové kokutsu vypadá úpně jinak i sančin dači vypadá jinak. Máte v tom kapku zmatek. ....

Jen jsem se ptal,jestli náhodou nemyslí tenhle postoj....nic víc :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 23. úno, 2006 10:41

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 15:23, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 23. úno, 2006 10:45

pucmaz: pri h aku z predni ruky. jestli chces muzu ti to ukazat .
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 23. úno, 2006 10:59

Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 23. úno, 2006 11:36

Jendis píše:
RBR píše:Pánové kokutsu vypadá úpně jinak i sančin dači vypadá jinak. Máte v tom kapku zmatek. ....

Jen jsem se ptal,jestli náhodou nemyslí tenhle postoj....nic víc :wink:

Já vím, že toto není tvůj obor. Proto na tebe nijak neútočím. To bylo především Lowa. Splést si ten postoj s kokutsu-dači... no dejme tomu, ale se sančin-dači to už bylo hodně mimo. Jediné co ho omlouvá je, že cvičí pouze dva roky, takže v tom nemá ještě zcela jasno.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Low » čtv 23. úno, 2006 12:19

rbr: ja sem si nic nesplet.. sanchin daci proto ze spicky se maj v bojovym postoji tlacit dovnitr.. predni noha 45st dovnitrl jako v sanchin dachi ale zadni v pravym uhlu smerem dopredu.udery ale vychazej z pohybu boku presne jako v zenkutsu dachi. nebo i ze sanchin dachi , zankutsu pouzivame k nacviku kopu, sanchin k nacviku uderu.

ted se podivej na toho chlapka vpravo http://www.superkarate.ru/e_m_mc_mid.htm - jakoco ti ten postoj pripomina? kokutsu dachi .Kenji Midori, docela borec :)

ja sem se nesplet a rek sem to tak jak sem myslel.
Low
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » čtv 23. úno, 2006 12:44

Low píše:ted se podivej na toho chlapka vpravo http://www.superkarate.ru/e_m_mc_mid.htm - jakoco ti ten postoj pripomina? kokutsu dachi .Kenji Midori, docela borec :)

Nevím co si o tom mám myslet, když se zde technika kopů nazývá GERI :roll:

Už tu na to upozorňoval jednou pucmaz
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...