Co je to AIKIDO?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Jendis » stř 08. lis, 2006 21:51

no nic...nebudu s Tebou ztrácet čas.....třeba dostaneš rozum...jednou.Neber to ve zlém......ale začínáš se projevovat jako hlupák křížený s fanatikem.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » stř 08. lis, 2006 21:54

No trochu asi uberu rychlost. :oops: :oops:
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » stř 08. lis, 2006 22:04

jenže SOSAI OYAMA byl skutečná legenda a vše o ném je potvrzeno :wink:
Sosuke přemejšlej trochu než něco napíšeš

Na 100% souhlaism s Ukropcanym ten to vidí aspoň reálně
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » stř 08. lis, 2006 22:10

Frank píše:jenže SOSAI OYAMA byl skutečná legenda a vše o ném je potvrzeno :wink:

Já jsem psal o mistrovi Masatsu Ojama- zakladatel stylu kyokushinkai, on sekal rohy býkům malíkovou hranou. Ale to ti asi uniklo. Nejdříve když někoho opravuješ tak si to pořádně promysli. :x
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 08. lis, 2006 22:13

-- Chtěl jsem napsat příspěvek do tohoto threadu, ale napřed se musím naučit slušně mluvit --
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Frank » stř 08. lis, 2006 22:17

sosuke píše:
Frank píše:jenže SOSAI OYAMA byl skutečná legenda a vše o ném je potvrzeno :wink:

Já jsem psal o mistrovi Masatsu Ojama- zakladatel stylu kyokushinkai, on sekal rohy býkům malíkovou hranou. Ale to ti asi uniklo. Nejdříve když někoho opravuješ tak si to pořádně promysli. :x

1)MASUTATSU OYAMA = Sosai OYAMA
2) já psal,že o Oyamovi je všechno pravda narozdíl od UESHIBI neříkám,že o ueshibovi to pravda nebyla jasné , že byla byl to velkej mistr,ale spousta věcí o něm jsou jen legendy
3)už chápeš?
Frank
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 08. lis, 2006 22:19

http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search

když už je tu o Kimurovi řeč..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lycanius » stř 08. lis, 2006 22:22

Zdrawim vsechny

Můj styl Aikido sice nejni ale tohle uz je celkem na moji branici moc :lol:
Nechci O senseie ani jine bojovniky tohodle stylu podcenovat ale to petimetrove hazeni do vsech svetovych stran a uhybani kulkam zni i me,zarytemu priznivci Matrixu,jako pekna blbost :roll:

Jo a sosuke uvedom si ze temahle infaltilnima a porad dokola omilajicima se postama jenom nazor na svuj styl zhorsujes.Chytni se za genitalie a pokus se(pokud tede se chces o necem bavit)na to podivat s rozumem.

To je vše

P.S, Sosuke neni to nic osobniho a nema te to urazit
Caw caw:)

Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod sosuke » stř 08. lis, 2006 22:26

No to jak Ueshiba uhýbal kulkám tak to je pravda bylo to i sfilmované i v Japonských mediich a bylo tam hodně lidí. Nejdříve než do toho zasahuješ si něco zjisti. Děkuji.Lycaniusi
Naposledy upravil sosuke dne stř 08. lis, 2006 22:30, celkově upraveno 1
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lycanius » stř 08. lis, 2006 22:28

Ta zkomolenina mojeho jmena je pekne pitoma :lol:
OK pokud to sem postnes vezmu svuj nazor zpet a omluvim se.
Lycanius
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod diablik » stř 08. lis, 2006 22:28

jendo- :wink: :wink: super.....Masahiko je pre mna pan grapler ,sensei a "gracie hunter"...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DMC » stř 08. lis, 2006 22:54

A co pak Tyson uhýbal kulkám? Byl ve válce? Vyzval v 80. ti letech 6 nejlepších mistrů a porazil je? Tímto se Tyson nemůže pochlubit, ale O sensei ANO. Budu mít všechny videa o senseie a viděl jsem ukázku. Jeden mistr ho vyzval. Zaútočil a jenom se ho pokusil uděřit a při konaktu rukou letěl asi 5 metrů vzduchem a byl šokován nadlidskou silou O senseie. Nebo jeho žáci byli kolem něho a zaútočili s JO a O sensei se vyhnul útokům a dotkl se jich a oni padali a pokud si myslí někdo, že je to falšované tak to viděli odborníci a mistři a mají stejný názor jako já. O sensei by porazil Tysona, Aliho,Bruse Leeho, Norise najednou jako malé děti. Ti by pro něho nebyli soupeři.
Taky při jednom rozhovoru do časopisu O sensei řekl, že v Mongolsku porazil 50 dělníků najednou a ozbrojených.

Ten Sosuke musi byt troll, prece neni mozny, aby nekdo takovym pitomostem opravdu veril...
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » stř 08. lis, 2006 23:11

DMC píše:
A co pak Tyson uhýbal kulkám? Byl ve válce? Vyzval v 80. ti letech 6 nejlepších mistrů a porazil je? Tímto se Tyson nemůže pochlubit, ale O sensei ANO. Budu mít všechny videa o senseie a viděl jsem ukázku. Jeden mistr ho vyzval. Zaútočil a jenom se ho pokusil uděřit a při konaktu rukou letěl asi 5 metrů vzduchem a byl šokován nadlidskou silou O senseie. Nebo jeho žáci byli kolem něho a zaútočili s JO a O sensei se vyhnul útokům a dotkl se jich a oni padali a pokud si myslí někdo, že je to falšované tak to viděli odborníci a mistři a mají stejný názor jako já. O sensei by porazil Tysona, Aliho,Bruse Leeho, Norise najednou jako malé děti. Ti by pro něho nebyli soupeři.
Taky při jednom rozhovoru do časopisu O sensei řekl, že v Mongolsku porazil 50 dělníků najednou a ozbrojených.
Ten Sosuke musi byt troll, prece neni mozny, aby nekdo takovym pitomostem opravdu veril...
Souhlas tomuhle opravdu nemůže nikdo věřit.... a nebo je Sosukemu tak 6-7 let :!:
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » stř 08. lis, 2006 23:53

DMC píše:

Obcas ma napadne,ci si z nas niekto nerobi srandu.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod CurieuxGarcon » čtv 09. lis, 2006 8:16

DrGlock píše:
Jo, ale když všichni lidi (nebo drtivá většina), co cvičí nějaký styl, prohrajou s lidmi co cvičí jiný styl, nevypovídá to něco o tom stylu, který cvičí? Nebo je to dobrý styl, ale náhodou jsou všichni špatní bojovníci? Když nějaký styl obsahuje nepoužitelné techniky, dobrý bojovník z něj použitelný styl neudělá.

To je právě to ono. Jaký styl poráží ostatní ?? já to nevím - zatím jsem viděl: Wing Chun proti kickboxu : http://www.youtube.com/watch?v=xlRPDhuX1DY
tam vyhrálo Wing Chun. Pak jsem viděl kungfu proti karate http://www.youtube.com/watch?v=9u0zyEMBCSg : tam vyhrálo karate. Pak jsem viděl karate proti MMA tam vyhrálo MMA(odkaz nevím)
Záleží na bojovníku na stylu už méně.
viz: karate vs dva "podobné" útoky
http://www.youtube.com/watch?v=uI8eSFVT-LU
http://www.youtube.com/watch?v=1eoRlhQYACw

Já vím to není revelantní, ale jako ukázka to může sloužit.
CurieuxGarcon
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Osensei a uhybani kulkam

Příspěvekod Kubik » čtv 09. lis, 2006 8:39

U nas v dojo byl pan Gaku Homma Sensei (jeden z poslednich uchideshi) a nekdo mu polozil otazku, jak to bylo s tema kulkama :-)

GH se zasmal a rika:
To mate tak. Protivnici, co strileli na Ueshibu, meli palne zbrane z roku 1,2 jejichz ucinnost byla max 20 metru. A pak kulky padaly na zem. Take jejich strelivo nebylo nejmensi. Uhybat jim vlastne nebyl zadny problem...

Jak jsem slysel, tak podavam. Ueshiba byl vyjimecny clovek, ale nebyl to zadny buh. Jeho techniky vychazeji z Daito-ryu a o jejich ucinosti nemuze byt rec. Udelal "jen" to ze zmenil pristup k temto technikam a nezakoncoval je smrticim uderem. Tohle je opravdu prevretna myslenka a prave timto se Aikido lisi od jinych BU. Je jasne ze vyznavaci tvrdych BU stylu pochybuji, to klidne muzou. Mnoho lidi co v Aikido neco znamenaji zacali s Aikido az pozdeji, po zkusenostech s jinymi (tvrdymi) styly.

Nereste nesmrtelnost brouka. Aikido zije a bude zit!
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Toman » čtv 09. lis, 2006 8:43

CurieuxGarcon píše:Pak jsem viděl karate proti MMA tam vyhrálo MMA(odkaz nevím)

Tos asi mel na mysli tohle
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 09. lis, 2006 9:06

:D
Naposledy upravil marvin dne pát 15. pro, 2006 14:36, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubik » čtv 09. lis, 2006 10:04

marvin píše:
Tohle je opravdu prevretna myslenka

to si myslel ironicky ? ;) Judo malo tu myslienku o 40 rokov skor .... a nikto sa z toho nepokakal...

ps: k tomu poslednemu uchideschi - mam dojem, ze posledny a najdlhsie uceny bol uz nebohy M.Saito sensei .... ale nie som si isty.

Judo je sport, Aikido je budo...
Tak to se pletes, Saito Sensei rozhodne nebyl posledni. :-)))
Kubik
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » čtv 09. lis, 2006 10:26

Tady se pleteš Ty...Judo je Budo.....pomineme-li,že se cvičí převážně jako sport,i u nás v republice se již cvičí i tradiční Judo....s katami,zbraněmi.....atemi,kopy..... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...