Moderátor: Picard
player píše:Chodi ke me jeden sedmilety klucina a u nej si casto pripadam, ze jsem to ja, kdo se uci.Naposled jsem se napriklad dovedel, ze zensky bez prsou nestojej za nic, ze kdyz zenskou, tak jedine s velkejma prsama![]()
Tak to jen tak na odlehecni;)
KAMINARI píše:Nějak jsme odbočili od tématu. Co takhle nějaký přerážečky? nebylo by video? nebo obrana proti zbraním. To by bylo téma na pokec.
Moto píše:Samozrejme,ze nekdy se muze v dojo trochu odlehcit atmosfera, ale nejake zasahovani senseovi do vyuky, s tim zasadne nesouhlasim. Pokrikovani atd. Bud chodim k senseovi, ktery si zaslouzi mou duveru nebo ne. Ja jsem byl tak vzdycky veden a toto i vyznavam. Nejsem pro zadna dogmata, ale v dojo musi byt prirozeny rad a disciplina. Na fotbale chapu, ze to je to v pohode, ale budo je budo. Po peti, sedmi, deseti letech treninku prece nemuzu diskutovat se svym senseiem, co dela dobre nebo ne. Jestli ano, tak se muzem v dojo rovnou prestat klanet, davat nastupy a mokuso a dodrzovat zasady budo...
Moto píše:Asi jsme asi opravdu psali kazdy o necem jinem. Muzes si o me myslet sve. Traba,ze mam sedive oboci az na zem nebo, ze pochazim ze smutneho kralovstvi, kde je nedobre pokladat otazky![]()
Ted vazne. Je dobre se ptat. Taky kdyz mam moznost se ptat senseie, tak se ptam. Moji studenti se me taky ptaji a ja jsem za to velmi rad!!!! Sam je k otazkam vedu. Ja jsem psal o zasahovani uciteli do vyuky, ale to je jiny pribeh...Kazdy to ma v dojo nastavene trochu jinak. Ja jsem proste byl nejak veden a fungovalo to a to same delam i ja. Zatim si za cela leta nikdo nestezoval a ani moc lidi z dojo neodeslo. Asi jim to vyhovuje. Pochopil jsem to, jak jsi to myslel ty a nemam s tvym nazorem sebemensi problem...
S pozdravem
Moto
KAMINARI píše:Nevíte někdo o klipech, kde závodí takové legendy Československého karate do jako např: Klementis, ©ebej, Kohoutek R.st., Boček, atd ?
player píše:Velice maly vynatek z treninku postrehu, nic vic, nic min:
http://www.youtube.com/watch?v=U7WdkeloMIs
KAMINARI píše:Já cvičím něco podobného 2x týdně, tak 15-20 minut. Nejdříve zahřátí, pak posilovačky a potom to.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník