Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod KAMINARI » pát 29. úno, 2008 9:45

Před mnoha lety jsem slyšel že jen ti nejlepší trenéři mají vést děti a začátečníky obecně. Tenkrát jsem myslel že je to hloupost. Dneska vím že je to pravda a jsem za to svému učiteli vděčný ,že se mnou mněl a má svatou trpělivost skoro čtvrt století.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pát 29. úno, 2008 11:15

Nějak jsme odbočili od tématu. Co takhle nějaký přerážečky? nebylo by video? nebo obrana proti zbraním. To by bylo téma na pokec.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pát 29. úno, 2008 13:35

Chodi ke me jeden sedmilety klucina a u nej si casto pripadam, ze jsem to ja, kdo se uci.Naposled jsem se napriklad dovedel, ze zensky bez prsou nestojej za nic, ze kdyz zenskou, tak jedine s velkejma prsama :D
Tak to jen tak na odlehecni;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 29. úno, 2008 14:52

player píše:Chodi ke me jeden sedmilety klucina a u nej si casto pripadam, ze jsem to ja, kdo se uci.Naposled jsem se napriklad dovedel, ze zensky bez prsou nestojej za nic, ze kdyz zenskou, tak jedine s velkejma prsama :D
Tak to jen tak na odlehecni;)

Jo,jo mladá generace. Buď rád, že tě neposlal na hřbitov, ať si tam najdeš flek. :lol:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pát 29. úno, 2008 15:04

KAMINARI píše:Nějak jsme odbočili od tématu. Co takhle nějaký přerážečky? nebylo by video? nebo obrana proti zbraním. To by bylo téma na pokec.

tvé přání je mi rozkazem :lol:
- není to úplně ono, ale aspoň něco pro začátek. Místo hloupého ustupování s úderem rukou tam mohl útočník couvat se zbraní a hned by to mělo větší nádech reálnosti.

http://www.youtube.com/watch?v=v_nwHagWq4M

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pát 29. úno, 2008 16:55

Moto píše:Samozrejme,ze nekdy se muze v dojo trochu odlehcit atmosfera, ale nejake zasahovani senseovi do vyuky, s tim zasadne nesouhlasim. Pokrikovani atd. Bud chodim k senseovi, ktery si zaslouzi mou duveru nebo ne. Ja jsem byl tak vzdycky veden a toto i vyznavam. Nejsem pro zadna dogmata, ale v dojo musi byt prirozeny rad a disciplina. Na fotbale chapu, ze to je to v pohode, ale budo je budo. Po peti, sedmi, deseti letech treninku prece nemuzu diskutovat se svym senseiem, co dela dobre nebo ne. Jestli ano, tak se muzem v dojo rovnou prestat klanet, davat nastupy a mokuso a dodrzovat zasady budo...

Nevís zrejme o cem mluvis...a rikas ze to nejsou dogmata ale zrejme pro tebe jsou..nikde jsem nepsal ze jsem na nej pokrikoval nebo mu dokonce zasahoval do vyuky...vis,myslel jsem ze je normalni ze se lide co chodeji na spolecne treninky spolu bavi,jsou do jiste miry kamaradi,atd...mam respekt ke svym trenerum,minimalne jako ke kazdemu jinemu cloveku. Ale nebrani mi to rici svuj nazor a ptat se. O cem jsem mluvil,abych to upresnil..jednalo se o vedeni zacatecniku..zaklady se zacali ,,solichat"...a mne se to silne nelibilo,tak jsem si po treninku vzal hlavniho trenera stranou a rekl jsem mu to na rovinu. Mluvili jsme potom o tom i spolu u pivka po poslednim treninku v minulem roce. Vis,komunikace je normalni vec,trener neni zadna modla. Cvicim tam uz sedmym rokem,mam prehled o tom co se za tu dobu co tam chodim jak kdy trenovalo,mam moznost posoudit.take pak s temi lidmi cvicim..a kdyz jdu cvicit se zacatecnikem ktery nema alespon trochu nadrilovane zaklady,kroky,pady,atd,atd, uc ho neco,ztrata casu,a ten zacatecnik za to nemuze..nekolikrat top dopadlo tak,ze jsem se nastval, vzalů jsem si ho stranou a driloval jsem s nim ty zaklady misto techniky...kdyz uz jsem toho mel vazne dost,rekl jsem svuj nazor,a tak se s tim zacalo neco delat.
Pokud i toto povazujes za poruseni etiky, a kodexu budo,pak si o tobe myslim sve 8)
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » sob 01. bře, 2008 0:15

Asi jsme asi opravdu psali kazdy o necem jinem. Muzes si o me myslet sve. Traba,ze mam sedive oboci az na zem nebo, ze pochazim ze smutneho kralovstvi, kde je nedobre pokladat otazky :D
Ted vazne. Je dobre se ptat. Taky kdyz mam moznost se ptat senseie, tak se ptam. Moji studenti se me taky ptaji a ja jsem za to velmi rad!!!! Sam je k otazkam vedu. Ja jsem psal o zasahovani uciteli do vyuky, ale to je jiny pribeh...Kazdy to ma v dojo nastavene trochu jinak. Ja jsem proste byl nejak veden a fungovalo to a to same delam i ja. Zatim si za cela leta nikdo nestezoval a ani moc lidi z dojo neodeslo. Asi jim to vyhovuje. Pochopil jsem to, jak jsi to myslel ty a nemam s tvym nazorem sebemensi problem...
S pozdravem
Moto
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod cudles » sob 01. bře, 2008 1:15

Moto píše:Asi jsme asi opravdu psali kazdy o necem jinem. Muzes si o me myslet sve. Traba,ze mam sedive oboci az na zem nebo, ze pochazim ze smutneho kralovstvi, kde je nedobre pokladat otazky :D
Ted vazne. Je dobre se ptat. Taky kdyz mam moznost se ptat senseie, tak se ptam. Moji studenti se me taky ptaji a ja jsem za to velmi rad!!!! Sam je k otazkam vedu. Ja jsem psal o zasahovani uciteli do vyuky, ale to je jiny pribeh...Kazdy to ma v dojo nastavene trochu jinak. Ja jsem proste byl nejak veden a fungovalo to a to same delam i ja. Zatim si za cela leta nikdo nestezoval a ani moc lidi z dojo neodeslo. Asi jim to vyhovuje. Pochopil jsem to, jak jsi to myslel ty a nemam s tvym nazorem sebemensi problem...
S pozdravem
Moto

ok,np :)
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » pon 03. bře, 2008 18:35

Nevíte někdo o klipech, kde závodí takové legendy Československého karate do jako např: Klementis, ©ebej, Kohoutek R.st., Boček, atd ?
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » úte 04. bře, 2008 7:55

KAMINARI píše:Nevíte někdo o klipech, kde závodí takové legendy Československého karate do jako např: Klementis, ©ebej, Kohoutek R.st., Boček, atd ?

To je celkem problém. Zdroje jsou omezené. V té době nebyly videokamery na každém kroku. Takže by mohlo něco být v archívu slovenské televize. Pár záběrů s Velké ceny slovenska. Něco by mohla mít v archívu ČT (pro změnu pár záběru ze staré Bohemky). Pak už zbývá pouze soukromí archív některého pamětníka, ale zíkat na něj kontakt a přemluvit jej, aby to půjčil k vytvoření kopie.....to bude velký úkol.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 04. bře, 2008 8:19

a to mne by zajímaly fighty p.Stupky a p.Gachulince(viděl jsem je naživo v Jihlavě,ale ne jejich nejlepší zápasy.....).
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » úte 04. bře, 2008 8:29

Ať hledám, jak hledám tyto videa jsou k nenalezení. Třeba bude nekdo uspěšnější.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » stř 05. bře, 2008 11:26

Má někdo video KANAZAWA, SHIRAI, atd KUMITE?
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

reflexy

Příspěvekod player » stř 05. bře, 2008 22:56

Velice maly vynatek z treninku postrehu, nic vic, nic min:

http://www.youtube.com/watch?v=U7WdkeloMIs
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 06. bře, 2008 8:39

Díky, ale spíše ty jmenované mistry.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: reflexy

Příspěvekod RBR » čtv 06. bře, 2008 8:50

player píše:Velice maly vynatek z treninku postrehu, nic vic, nic min:

http://www.youtube.com/watch?v=U7WdkeloMIs

V které fázi tréninku se této činnosti věnujete a jak dlouho?

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 06. bře, 2008 9:23

Já cvičím něco podobného 2x týdně, tak 15-20 minut. Nejdříve zahřátí, pak posilovačky a potom to.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » čtv 06. bře, 2008 9:50

KAMINARI píše:Já cvičím něco podobného 2x týdně, tak 15-20 minut. Nejdříve zahřátí, pak posilovačky a potom to.

To máte dost dlouhý čas. U nás tak 5 až 10 min. Je to hodně náročné na soustředění. Člověk se rychle unaví a pak výrazně klesá efektvivta, proto se tomu věnujeme jen tak krátce.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod KAMINARI » čtv 06. bře, 2008 10:10

Jsou mezi tím samozřejmě přestávky. Čistej čas je cca stejnej jak ten tvůj.
KAMINARI
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » čtv 06. bře, 2008 10:34

Kumite se sensei Shiraiem, pak sensei Enoeda proti sensei Kanazawovi.
Cernobile video. Mne se to celkem libilo.

http://www.youtube.com/watch?v=KEv7XiS-Hkg
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...