Moderátor: Picard
DMC píše:Muzu ti poskytnout svuj nazor na to, proc vetsina lidi "odsuzuje" (proc kdyz mam na neco negativni nazor, tak to hned "odsuzuju"?) aikido:
1) Aikido obsahuje velke mnozstvi obtizne aplikovatelnych (ne-li neaplikovatelnych) technik a taktik.
2) Trenink aikida je znacne neefektivni, protoze
a) kopy a udery, potrebne k nasazeni techniky, se nevyucuji
b) techniky jsou trenovany proti nerealisticky utocicimu, popripade se nebranicimu protivnikovi
c) chybi sparring
3) Nikdo nevidel aikidistu uspesne bojujiciho s alespon trochu slusnym protivnikem
4) Spousta cvicencu aikida, nehlede na body 1-3, chodi s hlavou s oblacich.
Opravte me jestli se mylim.
Hosobiki píše:DMC píše:Muzu ti poskytnout svuj nazor na to, proc vetsina lidi "odsuzuje" (proc kdyz mam na neco negativni nazor, tak to hned "odsuzuju"?) aikido:
1) Aikido obsahuje velke mnozstvi obtizne aplikovatelnych (ne-li neaplikovatelnych) technik a taktik.
2) Trenink aikida je znacne neefektivni, protoze
a) kopy a udery, potrebne k nasazeni techniky, se nevyucuji
b) techniky jsou trenovany proti nerealisticky utocicimu, popripade se nebranicimu protivnikovi
c) chybi sparring
3) Nikdo nevidel aikidistu uspesne bojujiciho s alespon trochu slusnym protivnikem
4) Spousta cvicencu aikida, nehlede na body 1-3, chodi s hlavou s oblacich.
Opravte me jestli se mylim.
Omlouvám se, trochu retro, ale teď jsem se registrovala a tohle mě docela zarazilo... uvažoval si někdy nad tím, že v bojovém umění existuje něco jako duchovní stránka? Proto se tomu taky říká umění... Já teba necvičím proto, abych mohla za prvním rohem zmlátit dvoumetrového týpečka, o to v aikidu taky ani nejde...
no to je fuk... každopádně se omlouvám jestli někdo za tím článkem, na který reaguju napsal něco takového, ale docela spěchám a myslím, že lidi, kteří mají aiki-cokoli rádi mě za to neodsoudí... doufám... příště se polepším a přečtu si všechno, slibuju:)
sosuke píše:Já jsem dělal 2,5 roku judo a jak jsem začínal s aikidem, tak jsem měl ohromnou výhodu, než ti co cvičili před tím taekwondo a ti úpní začátečníci ve světě BU. Základy jsem se naučil neuvěřitelně rychle a mám pořád výhodu. A to hlavně v ukemi waza.
Zjistil jsem, že aikido mi dává více než judo. Tak jsem judo nechal a pokračoval jsem z aikidem a jako dopňkem iaido a sem tam tai-chi.
A TongPa- My v aikidu máme údery(kyawase shomen, yokomen, tsuki, atemi). Smrtící techniky také někdy cvičíme (např. na zlomení vazu atd.).
Zbraně taky používáme a ó sensei nezlenivěl ve stáří. Mám s ním videa jak trénuje v 85-ti letech i se zbraněma a rychle. Ale J. Kano mohl zlenivět. Ale jsem přesvědčen, že po 10 ti, 20 ti letém tréninku aikido může porazit kterékoliv BU (i mistra muai thai atd.). Na policejní škole v Karviné, mají učitelé boj. umění velký respekt z aikida a to dokonce i zdejší učitel karate si občas příjde k nám zacvičit a jeho zásluhou a policistů je aikido v Karviné 10 let.
Přeji všem hodně štěstí v nalézání toho pravého BU.![]()
![]()
Já už to pravé našel.
sosuke píše:...My v aikidu máme údery(kyawase shomen, yokomen, tsuki, atemi)...
Hosobiki píše:to Libor: jestli nevíš, co znamená 'bojové', tak není o čem se bavit... (zkus použít výkladový slovník)
to ingwe: vidíš... mě to taky nedá:))) Aikido mám ráda tak ho budu bránit zuby nehty... a tak:) (zachvíli se tu objeví zase někdo s novým nickem, napíše více méně to samé a úplně stejná debata se rozjede zase znovu:)
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků