Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod luen » pát 18. kvě, 2007 7:15

Nula píše:Ty si ale vůbec (podle toho co jsi napsal) nepochopil podstatu BUDO...

Teda ne ze by Ukropcany potreboval, aby se ho nekdo zastaval. Ale jednu vec si ujasneme hned ...
Nula ty chapes podstatu BUDO? Kolik ti je roku? Jak dlouho cvicis? Jake mas vysledky? Jsi ochoten dolozit i prakticky jak hluboko si vniknul do podstaty budo?

Mam takovy dojem (a promin, ze to napisu otevrene), ze nevis co rikas a vis jak jsou oznacovani lide, kteri nevedi co rikaji? Ja myslim, ze Ukropcany moc dobre vi o cem mluvi.

Chlapce zlatej uvedom si laskave, ze FACE TO FACE bys nerekl ani 5% toho co zde placas a na 99% by to nebyla pusa - co by se ti hybalo, ale byl by to nejspise uplne opacny konec tveho traviciho traktu!
Naposledy upravil luen dne pát 18. kvě, 2007 9:24, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 18. kvě, 2007 7:27

Já nechápu proč se neustále snažíte aikidoky o něčem přesvědčovat (u Ukropčányho bych to tipoval na "spasitelský syndrom"). Pokaždé když vidím thread určený aikidokům tak vždy se to tak nějak zvrtne. Nechme jim jejich svět a každý ať si ponechá ten svůj. To je jako přesvědčovat airsofťáky ať se vykašlou na kuličky a střílej po sobě ostrýma. Každý si musí k tomu svému dojít.

Taky netuším proč Marvine nazýváš někoho s kým nesdílíš názor hned idiotem.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: upřesnění

Příspěvekod majkx » pát 18. kvě, 2007 8:36

Nula píše:
majkx píše:
Nula píše:
Ty si ale vůbec (podle toho co jsi napsal) nepochopil podstatu BUDO...

:lol: :lol: :lol: :lol: kuwa to je mazec, český aikiďák chápe podstatu BUDO :lol: :lol: .

Ahoj, já jsem nenapsal že rozumim podstatě BUDO... Napsal jsem že:

"Ty si ale "vůbec" (podle toho co jsi napsal) nepochopil podstatu BUDO... "

kde je velice důležité slovo vůbec...

Pokud někomu napíšeš, že něco vůbec nechápe, tak ty si musel pochopit(vlastní zkušenost, zážitek) jinak nechápu, proč máš potřebu to vůbec psát, když teda NEROZUMÍ©!!!

Nula píše:Já osobně jsem ještě dost mladý a bojová umění netrénuji zrovna nejdéle... Ale zajímám se o ně. čtu knihy, různé članky na internetu a zejména poslouchám své učitele a též pokročilé studenty...

Čtením nic nepochopíš(chybí zkušenost), múžeš se tak maximálně s něčím ztotožnit, nadchnout se. Co se týká učitele a pokročilých studentů, tak už to tady výborně napsal pm, použiji jiný příměr, můžeš se učit na kytaru od pana Raka nebo od trampa co brnká u táboráku.[/quote]

Nula píše:BUDO je "podle toho co jsem pochopil" cesta k sebezdokonalení. Díky cvičení Bojových umění bychom se měli nauči ovládat se. Nejen provést dokonalou techniku a mlátit do všeho kolem sebe ale naučit se přijmout i případnou prohru....

A o čem si jako myslíš, že ti psal Ukropčaný!!

Nula píše:Takže teď otázka pro všechny... Proč Vy cvičíte BUDO?? Co je "podle vás" podstata vašeho cvičení?? čeho chcete dosáhnout??

O BUDO vím já i ty prd, tak o čem chceš diskutovat!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: upřesnění

Příspěvekod Hosobiki » pát 18. kvě, 2007 10:56

Genesis píše:přečti si ještě jednou co ti napsal Ukropčany, já osobně ho obdivuju že má ještě na to lidem jako ty něco vykládat.

On možná bude problém v tom, že to, co nám tady chudáček ukropcany musí pořád dokola vykládat, tu nikoho nezajímá - protože tohlé vlákno má úplně jiné téma...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pe25tr » pát 18. kvě, 2007 11:08

Jaké?
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ingwe » pát 18. kvě, 2007 11:10

co takhle zkusit si některé věci uvědomit na příkladu kendó...

je kendó BUDÓ? na tom se snad všichni shodnem, je...

naučí tě kendó sebeobraně? ne...

naučí tě ovládat skutečný meč? ne...

k čemu je tada kendó ve streetfightu? až na pár drobností jako je postřeh k ničemu...

tak si laskavě ujasněte co to je budó, protože mluvíte jeden o koze, druhý o voze a třetí o budó... nemluvě o jeho podstatě, to jsem se málem nad těma příspěvkama i zasmál...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » pát 18. kvě, 2007 11:34

pe25tr píše:
ingwe píše:p.s. k tomu tai chi: co to tu řešíte, dyť aikido vzniklo z tai chi, ne?

Jo? Mas nejake odkazy na info o tom... ?

zkus www.aikido_z_taichi.cz :roll:
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 18. kvě, 2007 11:36

toman ? "nenapisal som ti to dost jasne ? Sa snazis idiotovi vysvetlit vyssiu matematiku tak ako to asi moze dopadnut, povie ti ze nic nechapes. "

- mas dojem, ze som tymto niekoho oznacil za idiota na zaklade toho ze nezdiela rovnaky nazor ako ja ? Mam trochu dojem, ze to okrem teba pochopil kazdy ... tak si to nejak este preber pripadne. Ti to mozem rozpisat do ss, alebo ti to rozkreslim ako leporelo ci komix ak ti to tak lepsie berie ;) ... neviem no. ehm :roll:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » pát 18. kvě, 2007 11:41

ingwe píše:
pe25tr píše:
ingwe píše:p.s. k tomu tai chi: co to tu řešíte, dyť aikido vzniklo z tai chi, ne?

Jo? Mas nejake odkazy na info o tom... ?

zkus www.aikido_z_taichi.cz :roll:

Server not found
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pe25tr » pát 18. kvě, 2007 11:44

4ingwe:
Jaj, uz to chapu, konecne se mi rozsvitilo... Cely vesmir vznikl z tai chi, tedy i aikido... Jasne
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Picard » pát 18. kvě, 2007 12:36

ingwe píše:
naučí tě ovládat skutečný meč? ne...

jj, evidnentne ne, vubec jim to nejde, naprosto k nicemu...

http://www.youtube.com/watch?v=XWzdIpayeFk
http://www.youtube.com/watch?v=N_KVvxo5 ... ed&search=
Naposledy upravil Picard dne pát 18. kvě, 2007 12:50, celkově upraveno 1
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pát 18. kvě, 2007 12:43

asi tak ... a ked obcas zabludime s ukropcanym na pizzu tak sa na tom zasmejeme ... to je tak asi vsetko ... chlapci a dievcata moc to prezivate ... doporucujem este raz prestudovat instruktazne videa tymto to celkom ide:

http://www.youtube.com/watch?v=snJYagxgx5U
http://www.youtube.com/watch?v=l_7208QRX6Q
http://www.youtube.com/watch?v=2aDlNWxM-i4
http://www.youtube.com/watch?v=OgGMCdgtYXc

btw: a picard co im vlastne ide, ci nejde ? ;0) ved chodia dopredu, dozadu, aj ruky dali hore aj dole ... fakt dobre
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 18. kvě, 2007 12:56

Toman píše:Já nechápu proč se neustále snažíte aikidoky o něčem přesvědčovat (u Ukropčányho bych to tipoval na "spasitelský syndrom"). Pokaždé když vidím thread určený aikidokům tak vždy se to tak nějak zvrtne. Nechme jim jejich svět a každý ať si ponechá ten svůj. To je jako přesvědčovat airsofťáky ať se vykašlou na kuličky a střílej po sobě ostrýma. Každý si musí k tomu svému dojít.

Taky netuším proč Marvine nazýváš někoho s kým nesdílíš názor hned idiotem.

asi tak, kazdymu co jeho jest.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 18. kvě, 2007 12:59

Mas pravdu marvine, tvoje videa jsou mnohem lepsi :-)
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 18. kvě, 2007 13:36

Picard: ja to teda asi nechapu, ale ty vide cos linkoval jsou podle tebe dobry nebo spatny? ja se teda nad nima docela zasmal - jestli si japoncici myslej ze desivym halekanim a mavanim mecem nad hlavou nekoho vydesej (nedejboze porazi v sermu) tak sou zda se na omylu...mozna se pletu - treba je to mysleny jako nejakej druh katy, ale takovy nedouky (v pripade ze jdse o treninkovou simulaci boje) by u nas na sermu (historiscky serm - nemecky - jedenapulrucni, jednorucni, obouruc. mece) vyklepnuli i zacatecnici...vzdyt tam na kazdou z tech technik na sebe cekaj pulhodiny, nehlede na to ze ty predseky (nebo co to ma bejt jsou naprosto diletantsky provedeny - samo ze se jedna o serm asijsky, ale vetsina zakl. veci je v kazdem sermu stejna (jmen. TEMPO - casovani, technika seku, vzdalenost - jeden blbej vypad a strici by meli cepel v brisku... atd)....me se to zda ubohe

ps.: neber to nijak osobne - nekritizuji tebe, ale videa co jsi linkoval (ja jen aby se zde zase nekdo necitil k smrti urazen...) :roll:
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » pát 18. kvě, 2007 13:46

dyk rikam, vubec jim to nejde, naprsto k nicemu, jak rikas diletantsky a ubohy.
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

pro ukropcany

Příspěvekod kumori » pát 18. kvě, 2007 13:56

veskrze s tebou souhlasím, nicméně buď tolerantní i k těm, kteří žijí ve "budo skleníku" s ideálními cvičebními podmínkami (vytopené čisté a osvětlené dojo) a nejspíš nikdy nedostali pořádně přes hubu (i taková česká facka dokáže sejmout chlapa) ono pár "ťukanců" a inteligentní člověk pochopí, že v realitě dnešních dní le lepší umět pořádně lowkick než hamni hantachi a ikkyo dohromady.Mimochodem jedno se mi na aikido moc líbí-ty holky co tam chodí.... :lol: 8) :P :P :P
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod daemoniack » pát 18. kvě, 2007 13:57

No, ja teda skoro nicemu nerozumim, ale ctu a koukam na televizi a tak... a kdykoliv byli nekde naci bojovnici, nebo rytiri, pokazde se snazili hledat neco vic, nez jenom byt nejlepsi mlatic a kaslat na filosofii.
A jak to tady tak ctu, tak zdejsi nejrozsirenejsi nazor je, ze to vlastne bylo nekolik tisic let spatne cesty, protoze to nejjednodussi je soucasne i to nejlepsi - tj. byt nejrychlejsi, nejsilnejsi, zabit (popr. srazit druheho) prave diky tomu... jenze ja nikdy nebudu ani jedno - jedina zbran, kterou bych mohla proti tem silnejm a rychlejm pouzit je hlava a zkusit to proste jinak - a to podle vas proste nejde???
Zitrek nebo pristi zivot... nevime nikdy, co prijde drive
daemoniack
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » pát 18. kvě, 2007 15:38

daemoniack píše:No, ja teda skoro nicemu nerozumim, ale ctu a koukam na televizi a tak... a kdykoliv byli nekde naci bojovnici, nebo rytiri, pokazde se snazili hledat neco vic, nez jenom byt nejlepsi mlatic a kaslat na filosofii.
A jak to tady tak ctu, tak zdejsi nejrozsirenejsi nazor je, ze to vlastne bylo nekolik tisic let spatne cesty, protoze to nejjednodussi je soucasne i to nejlepsi - tj. byt nejrychlejsi, nejsilnejsi, zabit (popr. srazit druheho) prave diky tomu... jenze ja nikdy nebudu ani jedno - jedina zbran, kterou bych mohla proti tem silnejm a rychlejm pouzit je hlava a zkusit to proste jinak - a to podle vas proste nejde???

tak to nevim na co teda koukáš a co čteš, ale tyhle bojovníci v historii většinou nic navíc nehledali a jejich filosofie bylo jejich náboženství, který ale vůbec jejich schopnosti neovlivňovalo, možná je to sem tam udělalo fanatickejma, ale fanatik většinou umírá rychle, a kdyz nikdy nebudeš rychlá ani silná tak asi nikdy fakt nevyhraješ, takže jestli jediný co máš je hlava tak se budeš muset naučit všemu předcházet a nevim jak u ostatních, ale u mně čím víc toho umim tím víc si to uvědomuju a tim se mění můj pohled, tudíž mi přijde blbost jet na filosofii která není podpořená tim, že se u toho člověk fakt něco naučí
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trevize » pát 18. kvě, 2007 17:08

Hmmm tak tohle je celkem zajímavá diskuze :)
Prokousal jsem se všemi 16 stránkami, no a co bych chtěl říct je, že... už ani nevím =)
Snad jenom k otázce proč se věnuju BU (aikido)- Netrénuju proto, že bych se chtěl nějak duševně rozvíjet- co se duševní stránky týče, tak teď se díky aikidu možná tolik nebojím konfrontací (aspoň trochu =)), to jsem hodně potřeboval(ale to by mi samozřejmě dalo i jiné BU). Taky netrénuju proto, že bych chtěl někoho porážet a pokořovat a zvyšovat si tak sebevědomí a to z jednoduchého důvodu- boj totiž považuju jako poslední možné východisko, když už to prostě jinak nejde. A teda musím říct, že bych asi stejně moc šancí neměl =o)
Trénuju prostě a jednoduše proto, abych se v případě nouze dokázal jakž takž někomu ubránit, ev. ochánit někoho jiného =) Nečekám, že až budu v aikidu "lepší" (možná by se víc hodilo zkušenější), tak budu jednoduše chodit a mlátit borce na potkání :D
Ale mám alespoň nějaký základ, něco, čeho bych se mohl držet. A taky v budoucnu nemusím svými útoky hned nutně mrzačit, ale pouze pacifikovat (když budu chtít)
Mohl jsem začít studovat karate- to mi ale nepřišlo ideální a trenér, který ho vyučoval, byl strašnej blbec... Judo se mi taky nelíbilo, nevím proč, nebavilo by mě. Nebo jsem mohl začít s Thai boxem, ale tam bych nevydržel... A taky si tam (v tom klubu) lidi většinou léčí své mindráky (viz můj bratranec)
Ale to aikido mě prostě učarovalo =) Chytni tady, zatlač támhle a soupeř je na zemi... Samozřejmě to takhle krásně funguje jenom v dojo, na ulici to tak snadné a krásné samozřejmě není, to mi bylo hned jasné =)
Což mi připomnělo, jak se tu onehdy kdosi zmiňoval o těch útocích v aikidu, že jsou pomalé a slabé... Já jsem za to celkem rád, páč kdyby nebyly, tak bych byl momentálně buď zmrzačený, nebo mrtvý :D
Já prostě zastávám názor, že se vždycky najdou lidi, kteří vám nakopou ***** (záleží na tom víc faktorů). Ale praktikováním BS/BU se dá tahle početná skupina lidí jakž takž zredukovat.
Tak asi tak. Ještě chci v budoucnu začít s Jeet Kune Do, ale to je jiný topic a taky vzdálená budoucnost.
Tak, teď už to všechno víte :D
Hezkej večer přeju :wink:
Trevize
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...