TongPa píše:sosuke píše:...My v aikidu máme údery(kyawase shomen, yokomen, tsuki, atemi)...
No jistě, ale používáte je k "navolnění" protivníka, ne jako destruktivní prvek. Dále - například vámi prováděné seky jsou v boji (pokud to není proti úplnému laikovi) prakticky nepoužitelné, protože svým nápřahem signalizují protivníkovi co přijde a také se díky jejich dráze velice snadno kryjí... Takový sek shora...Paradoxem je, že vy aikidisté zrovna obranu proti těmto "mečovitým" úderům nacvičujete snad nejvíce, navíc "útočník" za úderem vyloženě běží... Nic ve zlém sosuke, ale pokud by ses utkal s boxerem, který to dělá stejně dlouho jako ty Aikido, tak na tebe bych si rozhodně nevsadil...
A přestaň mě strašit těmi smrtícími technikami v Aikido, nebo z toho v noci nebudu spát...
![]()
PS: Nikde jsem nenapsal, že by J. Kano nebo M. Ueshiba zlenivěli... Na to jsi přišel jak?
Proti boxerovi?No,bolo by mi sosukeho luto,vyzera byt mily chlapec,trochu iný,ale nie zlý.Ale urcite by bolo velmi zaujimave sledovat jeho vyraz tvare keby utocnik nezostal po prvom udere stat s natiahnutou rukou,ale by mu dal 2,3,potom 4.uder...a par kopancov k tomu,ze by ani nestihol sledovat co sa s nim deje,to by bolo dost neprijemne prebudenie,ale mozno keby mal u seba mec,by pouzil nieco z iaido,mozno...

Nesmejte sa,tie smrtiace aikitrtkoviny naozaj funguju