Proc vetsina odsuzuje aikido?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Libor » sob 25. lis, 2006 16:00

TongPa píše:
sosuke píše:...My v aikidu máme údery(kyawase shomen, yokomen, tsuki, atemi)...

No jistě, ale používáte je k "navolnění" protivníka, ne jako destruktivní prvek. Dále - například vámi prováděné seky jsou v boji (pokud to není proti úplnému laikovi) prakticky nepoužitelné, protože svým nápřahem signalizují protivníkovi co přijde a také se díky jejich dráze velice snadno kryjí... Takový sek shora... :roll: Paradoxem je, že vy aikidisté zrovna obranu proti těmto "mečovitým" úderům nacvičujete snad nejvíce, navíc "útočník" za úderem vyloženě běží... Nic ve zlém sosuke, ale pokud by ses utkal s boxerem, který to dělá stejně dlouho jako ty Aikido, tak na tebe bych si rozhodně nevsadil...:twisted: A přestaň mě strašit těmi smrtícími technikami v Aikido, nebo z toho v noci nebudu spát... 8O :lol:

PS: Nikde jsem nenapsal, že by J. Kano nebo M. Ueshiba zlenivěli... Na to jsi přišel jak? :evil:

Proti boxerovi?No,bolo by mi sosukeho luto,vyzera byt mily chlapec,trochu iný,ale nie zlý.Ale urcite by bolo velmi zaujimave sledovat jeho vyraz tvare keby utocnik nezostal po prvom udere stat s natiahnutou rukou,ale by mu dal 2,3,potom 4.uder...a par kopancov k tomu,ze by ani nestihol sledovat co sa s nim deje,to by bolo dost neprijemne prebudenie,ale mozno keby mal u seba mec,by pouzil nieco z iaido,mozno... :?
Nesmejte sa,tie smrtiace aikitrtkoviny naozaj funguju :evil: :twisted: :roll:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » sob 25. lis, 2006 19:42

kik píše:
sosuke píše:Já jsem dělal 2,5 roku judo a jak jsem začínal s aikidem, tak jsem měl ohromnou výhodu, než ti co cvičili před tím taekwondo a ti úpní začátečníci ve světě BU. Základy jsem se naučil neuvěřitelně rychle a mám pořád výhodu. A to hlavně v ukemi waza :D .
Zjistil jsem, že aikido mi dává více než judo. Tak jsem judo nechal a pokračoval jsem z aikidem a jako dopňkem iaido a sem tam tai-chi.
A TongPa- My v aikidu máme údery(kyawase shomen, yokomen, tsuki, atemi). Smrtící techniky také někdy cvičíme (např. na zlomení vazu atd.).
Zbraně taky používáme a ó sensei nezlenivěl ve stáří. Mám s ním videa jak trénuje v 85-ti letech i se zbraněma a rychle :wink: . Ale J. Kano mohl zlenivět. Ale jsem přesvědčen, že po 10 ti, 20 ti letém tréninku aikido může porazit kterékoliv BU (i mistra muai thai atd.). Na policejní škole v Karviné, mají učitelé boj. umění velký respekt z aikida a to dokonce i zdejší učitel karate si občas příjde k nám zacvičit a jeho zásluhou a policistů je aikido v Karviné 10 let.

Přeji všem hodně štěstí v nalézání toho pravého BU. :wink: :D
Já už to pravé našel.

Sosuke zajímaly by mne ty smrtící techniky ,které cvičíte napíšeš mi název ono třeba při iriminage se láme taky vaz ,ale určitě ne při tom co se cvičí u vás.Sosuke jsem přesvědčený ,že neumíš tsuki ,ale z toho si nic nedělej ono se to musí trénovat taky dlouho .Začni si chodit trénovat karate třeba jen jednou týdně a uvidíš ,že se tvé aikido o poznání zlepší.Pamatuj bez útoku není obrana!A věčné chytání rukou a sekání smrtících seků viz kiawase se odsune do říše snů a pohádek.

Třeba iaikigoshi, když neumí někdo padat, tak si zlomí vaz atd.
Nebo atemi.
A nebo tohle:
http://aikidopardubice.cz/galerie.htm
a musíš dát Isoyama Hiroshi sensei 4. (wmv) 640/480 - 1Mb .
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » sob 25. lis, 2006 19:49

TongPa píše:
sosuke píše:...My v aikidu máme údery(kyawase shomen, yokomen, tsuki, atemi)...

No jistě, ale používáte je k "navolnění" protivníka, ne jako destruktivní prvek. Dále - například vámi prováděné seky jsou v boji (pokud to není proti úplnému laikovi) prakticky nepoužitelné, protože svým nápřahem signalizují protivníkovi co přijde a také se díky jejich dráze velice snadno kryjí... Takový sek shora... :roll: Paradoxem je, že vy aikidisté zrovna obranu proti těmto "mečovitým" úderům nacvičujete snad nejvíce, navíc "útočník" za úderem vyloženě běží... Nic ve zlém sosuke, ale pokud by ses utkal s boxerem, který to dělá stejně dlouho jako ty Aikido, tak na tebe bych si rozhodně nevsadil...:twisted: A přestaň mě strašit těmi smrtícími technikami v Aikido, nebo z toho v noci nebudu spát... 8O :lol:

PS: Nikde jsem nenapsal, že by J. Kano nebo M. Ueshiba zlenivěli... Na to jsi přišel jak? :evil:

No psal jsi, že postupem stáří zpohodlněli.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » sob 25. lis, 2006 19:52

Jo a s tím boxerem. Tak mám výhodu. Použil bych atemi, vypíchl oko a zlomil ruku. A je to... :D :wink:
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » sob 25. lis, 2006 20:12

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D to vje jasny - a je to :roll: :D :D :lol:
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » sob 25. lis, 2006 20:15

Sosuke-ale co, jednou mozna prozris...preju ti aby to nebylo prilis bolestive :twisted:
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 25. lis, 2006 21:04

sosuke píše:Jo a s tím boxerem. Tak mám výhodu. Použil bych atemi, vypíchl oko a zlomil ruku. A je to... :D :wink:

Ze ja som na to neprisiel :?
Uz chapem preco su stredovekí piratski kapitani znazornovany s paskou cez jedno oko:Neserte sosukeho!!!
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » sob 25. lis, 2006 22:52

Libor píše:...Uz chapem preco su stredovekí piratski kapitani znazornovany s paskou cez jedno oko: Neserte sosukeho!!!

8O A sakra! ®e by byl sosuke pokračovatelem onoho tajného válečnického klanu Aikisosuckedo? Jimi poražení bojovníci se přece vždy vyznačovali černou páskou místo v souboji vypíchnutého oka a protézou s kovovým hákem na konci jako náhradou za několikanásobně zlomenou ruku... :twisted: :twisted: :twisted:
Naposledy upravil TongPa dne ned 26. lis, 2006 10:36, celkově upraveno 3
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » sob 25. lis, 2006 23:20

TongPa píše:
Libor píše:...Uz chapem preco su stredovekí piratski kapitani znazornovany s paskou cez jedno oko: Neserte sosukeho!!!

8O A sakra! ®e by byl sosuke pokračovatelem onoho tajného válečnického klanu Aikisosuckedo? Jimi poražení bojovníci se přece vždy vyznačovali černou páskou místo v souboji vypíchnutého oka a protézou s kovovým hákem na konci jako náhradou za několikanásobně zlomenou ruku... :twisted: :twisted: :twisted:

Preboha zmaz ten prispevok kym nepride pošuke,pardon sosuke.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 26. lis, 2006 9:29

sosuke píše:Použil bych atemi, vypíchl oko...

To už je lepší technika pěti smrtících bodů. Borec kouká, proč ho šolícháš na vaně a na kozách, pak vstane, že si dojde pro cigára, udělá pár kroků - a je tuhej. Je na to i instruktážní video, u nás to učí jistý Chuj Su - údajně přímý Pai-Meiův žák.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 26. lis, 2006 11:15

sosuke píše:Jo a s tím boxerem. Tak mám výhodu. Použil bych atemi, vypíchl oko a zlomil ruku. A je to... :D :wink:

No dobrá, konec srandy. Teď něco poučného. Boxer je milý sosuke poměrně nebezpečný protivník. Při svém tréninku, případně i při zápasech v ringu, je zvyklý krýt celé série úderů, či jim uhýbat. Zvláště pohyblivější váhové kategorie často dokážou s tělem "pracovat" tak, že mají hlavu stále v pohybu, skoro jako Punchball. Proto je velice nepravděpodobné, že se ti jako aikidistovi podařilo účinně zasáhnout jeho hlavu, natož se trefit do oka...:roll: Co se týče onoho lámání ruky, to je snad ještě nereálnější, než to píchnutí do oka. Boxer tě zasype sérií rychlých úderů, za žádnou ranou ti "nepoběží" do techniky (jak znáš z tréninku Aikido) a navíc po každém úderu okamžitě ruku stahuje zpět... Úplně vidím, jak by dopadl tvůj pokus o lámání ruky... :twisted:
A jak na to, když nejsi boxer? Už i cvičenci Jiu-Jitsu za I. republiky věděli, že podstoupit v takovém případě pěstní souboj, či pokusit se nasadit nějakou páku na ruce, by pro ně zkončilo velmi špatně. Řešili to tak, že si důsledně oběma rukama kryli hlavu a nohou přerazili boxerovi koleno přední nohy. Jen nevím, jestli budeš jako aikidista schopen akceptovat toto primitivní řešení ze "zaostalého" Jiu-Jitsu...:roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 26. lis, 2006 12:29

Boxer okamžitě zkrátí vzdálenost mezi sebou a protivníkem (proto je to boxer) a systematicky zasypává protivníka údery,takhle to dělám já i všichni boxeři,které jsem kdy viděl rvát se na ulici :evil: Určitě neposkakujeme jako v ringu,to prostě na ulici není potřeba,nemusíš si šetřit síly do dalších kol ani čekat na vhodnou situaci ke K.O.,jdeš rovnou do něj :!: :!:

Můžeš mi TongPa napsat kde jsi vzal to o té přeražené noze :?: 8O ,promiň ale je to ještě větší kravina než boxerovi zasáhnout oko,on ti prostě nedá prostor ke kopání :evil: (pokud ano,je to kretén a ne boxer)Stejně tak ti dopředu neřekne-hele jsem boxer,připrav se kopat,neb na krátko na mě nemáš-prostě na tebe vlítne :evil:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 26. lis, 2006 13:38

Můj názor je, že je box primitivní. Jeden můj známý je boxer a zkusil to se mnou a na mě nestíhal. Už když se boxer pokusí dostat ke mě, tak mám určitou výhodu, pokud neudělám chybu protože judo je rychlé a útočné. Aikido je na střední vzdálenost. A v tom ten boxer nezná moje schopnosti. Kdo ví. :D
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 26. lis, 2006 13:44

sosuke mě opět pobavil :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » ned 26. lis, 2006 13:52

sosuke píše:Můj názor je, že je box primitivní. Jeden můj známý je boxer a zkusil to se mnou a na mě nestíhal. Už když se boxer pokusí dostat ke mě, tak mám určitou výhodu, pokud neudělám chybu protože judo je rychlé a útočné. Aikido je na střední vzdálenost. A v tom ten boxer nezná moje schopnosti. Kdo ví. :D

Nestihal? 8O to akoze si mu utiekol? :lol:
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 26. lis, 2006 13:57

Myslím si,že tento thread by se dal klidně uzavřít,protože odpověď na úvodní otázku Proč většina odsuzuje aikido,je taková,že právě kvůli takovým hlupáčkům jako je sosuke (i když je nutné říci,že podobné kraviny netvrdí jen 15-ti letí kluci,ale i někteří "starší" cvičenci tohoto ne-bojového umění)
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Libor » ned 26. lis, 2006 14:01

Asi bude najlepsie uzavriet to.
Libor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » ned 26. lis, 2006 14:03

Opravdu jsi mě pobavil Libore :D :D :D .
Já jsem mu totiž nechtic šlápnul na palec a nakřápl se mu nehet.
Nechme srandy.
Totiž je stejně starý jako já a určitý faktor hrál jeho respekt ke mě, ale nikdo tu nezná mojí rychlost úderu a načasování, takže nemůžete vědět jak bych obstál. A hlavní je to mít uspořádano v hlavě a nepřemýšlet. :wink:
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » ned 26. lis, 2006 16:04

defendu píše:Můžeš mi TongPa napsat kde jsi vzal to o té přeražené noze :?: 8O ,promiň ale je to ještě větší kravina než boxerovi zasáhnout oko,on ti prostě nedá prostor ke kopání :evil: (pokud ano,je to kretén a ne boxer)Stejně tak ti dopředu neřekne-hele jsem boxer,připrav se kopat,neb na krátko na mě nemáš-prostě na tebe vlítne :evil:

Hele defendu, zkus se někdy při tréninku podívat na svoji přední nohu... Většina boxerů (klasický box) ji má slušně předsunutou a někteří i poměrně propnutou. Samozřejmě, není důvod, proč by tomu tak v boxu nemělo být, když se v něm na nohy neútočí. Díky tomu navíc klasičtí boxeři nejsou zvyklí reagovat na útoky vedené na spodní pásmo. Jinak techniku přeražení nohy (přesněji prošlápnutí kolena) má ve svém repertuáru přece více BU, zkus se zeptat např. někoho z WT a podobně... To Jiu-Jitsu z I. republiky jsem uvedl jako příklad proto, že mi před pár roky jeden z kolegů půjčil výukovou knížku Jiu-Jitsu z této doby a tato technika tam také byla obsažena. A k tomu, že je to kravina: Nechci ti brát tvé zdravé sebevědomí, ale snad si nemyslíš, že klasický box je všemocný?8O Když mi bylo něco okolo pětadvaceti, tak po mně na jedné "kulturní" akci jeden takovej boxer vyjel... Pravda - že to je boxer jsem věděl, protože tento "drsňák" seděl se skupinou jeho obdivovatelů u vedlejšího stolu a za celou dobu skoro o ničem jiném nemluvil... Ona potyčka pak byla naprosto nesmyslně vyprovokovaná z jeho strany, měla to být pravděpodobně ukázka toho, jak je dobrej. To koleno jsem mu prošlápnul hned při jeho prvním výpadu. Spadnul na zem a řval bolestí. Noha byla K.O. A já šel raději se svou holkou pryč, aby na mě jeho nohsledi nezačali organizovat nějakou "férovku". Ještě o pár let dříve jsem byl svědkem, jak jeden z mých známých "sestřelil" v potyčce aktivního boxera obyčejným podmetem a hned jak dopadl na zem, dorazil jej kopem do hlavy. Ale nechci tu klasický box nijak znevažovat. Rukama to "umí" velmi dobře a já sám jednou viděl, jak klasický boxer poměrně snadno "převálcoval" dva karatisty najednou... :wink:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » ned 26. lis, 2006 16:48

Záleží samozřejmě na milionu věcí,které nemá smysl tady rozepisovat,třeba nakolik je ten "boxer" pod vlivem apod.Ten kop si provedl jako úvodní akci,předtím než do tebe nastoupil pěstma?A ten tvůj kámoš ten podmet použil až ve chvíli kdy do něj dotyčný nastoupil,nebo taky hned na úvod?
To co jsem psal předtím,jsem samozřejmě bral jako OBRANU proti boxerovi,tedy situaci kdy se už začne ohánět pěstma.
Jinak box samozřejmě neni všemocný,je to dobrý sport,ale v reálu to je jen pomůcka k tomu být na ulici lepší,nic víc,ale myslím si,že si v tomhle rozumíme :wink:
Ve skutečnosti (na ulici) záleží jen na tom jak velká svině jsi ty a jak velká nebo malá je tvůj protivník-ci.Box jako sport v tom samozřejmě nehraje roli.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...