Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Re: Myšlenka

Příspěvekod diablik » pon 21. kvě, 2007 9:30

:roll: :roll:
Naposledy upravil diablik dne pon 21. kvě, 2007 9:31, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 21. kvě, 2007 9:31

pe25tr píše:
TongPa píše:
Nula píše:...když útočník zaútočí dáváme mu šanci (jak vstupem tak technikou) aby vyvázl bez zranění... tedy atemi či úder provádime tak, aby ho útočník viděl a mohl uhnout (tím ho nasměruji do techniky nebo do pádu)

Problém je že někteří (spíš většina) utočnici tuto šanci nevyužijí a dál stejí v cestě atemi či nepřijmou loket lámající techniku... pak dojde ke zranění...

Tý vo*e, to je mazaný... 8O Jen bych rád viděl, jak třeba na tohoto ferdu aplikuješ tu "loket lámající techniku"... :roll: Například boxer by tu jeho první sérii pochytal do krytu a pak po něm poslal nějaký kontry, ale fakt bych to chtěl vidět řešit standardního aikidoku... :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=A7uHYfb6k1s

Nojo, jenze Ferda by ty boxerovy kontry pochytal do krytu a poslal by nejaky kontry proti jeho kontrum...
------buhehehe :lol: :lol: :lol: ...preboha ludia, do krytu vychytate tak maximalne 2-3 udery a aj to to bude musiet byt kryt na styl crazymonkeyboxu,ono bez rukavic sa kryje omnoho horsie ako srukavicami..a pokial vykryjete musite mat kur.vsky dobre nacasovanie a petardy a presnost aby ste sa naviazali na jeho udery..skor by som povedal,ze ked vykryjete udery a prezijete najhorsie musite ist co najskor do klincha zacat bud spracovat kolenami,hlavickami atd. alebo strhavat hned k zemi...inac si na tu zem sadnete vy :twisted: P.S. ist na boxera jeho vlastnou zbranou je strategiou diletantov odkojenychne nepremozitelnosti azijskych BU...ja osobne ako byvaly podpriemerny rekreacny navstevnik boxerskeho klubu som mal moznost x-krat sparovat s reprezentantmi slovenska v boxe o 20 kg lahsimi a furt som dostal taku bitku ze som nevedel ci mam srat alebo lamat rukami :lol: ,to len na margo toho,ze poniektorym exprdom sa tu zachcelo bit vlastne kontry do boxerovho utoku a namyslat si ze ho dokazete poslat k zemi jeho vlastnou zbranou...jedine ked tak "luckypunchom" :roll: :roll: :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » pon 21. kvě, 2007 9:40

4diablik:
Ja myslim, ze nejlepsi by bylo, kdyby ta figurina zacala utikat. Co nejrychleji :D .
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 21. kvě, 2007 14:08

diablik píše:...buhehehe :lol: :lol: :lol: ...preboha ludia, do krytu vychytate tak maximalne 2-3 udery a aj to to bude musiet byt kryt na styl crazymonkeyboxu,ono bez rukavic sa kryje omnoho horsie ako srukavicami..a pokial vykryjete musite mat kur.vsky dobre nacasovanie a petardy a presnost aby ste sa naviazali na jeho udery..skor by som povedal,ze ked vykryjete udery a prezijete najhorsie musite ist co najskor do klincha zacat bud spracovat kolenami,hlavickami atd. alebo strhavat hned k zemi...inac si na tu zem sadnete vy :twisted: P.S. ist na boxera jeho vlastnou zbranou je strategiou diletantov odkojenychne nepremozitelnosti azijskych BU...ja osobne ako byvaly podpriemerny rekreacny navstevnik boxerskeho klubu som mal moznost x-krat sparovat s reprezentantmi slovenska v boxe o 20 kg lahsimi a furt som dostal taku bitku ze som nevedel ci mam srat alebo lamat rukami :lol: ,to len na margo toho,ze poniektorym exprdom sa tu zachcelo bit vlastne kontry do boxerovho utoku a namyslat si ze ho dokazete poslat k zemi jeho vlastnou zbranou...jedine ked tak "luckypunchom" :roll: :roll: :twisted:

Teď nevím, na koho přesně narážíš... Jestli na mě, tak já jsem psal, jak by tuhle smršť například řešil boxer, takže nechápu, proč do toho taháš kolena a stržení na zem. Tím krytem jsem myslel klasický dvojitý kryt proti direktům, který určitě znáš, používá se například v profiboxu a rozhodně funguje i bez rukavic :!: Akorát je v takovém případě lepší se o hlavu opřít dlaněma, než pěstma. Tebou uvedený streetboxing Rodney Kinga z něj jak jsem pochopil rámcově vychází také, akorát to ještě vylepšili tím, že proti těm ranám vyjíždí loktama... Jinak bavit se tady teoreticky o tom kdo by co by je sice hezký, ale mně šlo spíše o to, že bych chtěl tuto situaci vidět řešit nějakého "pravověrného" aikidoku... :D

PS: Taky "spáruju" box / kickbox a někdy i s opravdu kvalitními soupeři (navíc těžké váhy) a je to fakt peklo... Ale ještě mě nesestřelili, obvykle to vždy nějak přežiju někde na pomezí mezi inkfarktem a klinickou smrtí vyčerpáním... :oops: :D
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 21. kvě, 2007 16:12

ukropcany píše:Buržuj... :twisted:

Prosím o překlad - tohle slovo neznám... :D
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 21. kvě, 2007 16:23

Tongpo---..priatelu,ten moj dusevny balast bol venovany zopar clenom aikidolandu,ty patris do "nasho" tabora :wink: :lol: ...myslel som tie ich "irimi" vstupy ci ako sa to vola a bitie kontier proti boxerovi bez potrebnych atributovktore nikdy na aikide neziskaju...teoreticky je vsetko mozne,hocjake kontratechniky na boxera,len problem je ked dojde na realitu a clovek nevie kde skor zdrhat pred tou smrstou uderov nieto este niekde "vstupovat" a chytat udery do paky ala Pista Seagal :roll: :wink:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » pon 21. kvě, 2007 16:37

..ale aby som len nepindal na aikido/jutsu/ ,tak tito ludia z aikibudo yoseikan sa mi pacia.. http://youtube.com/watch?v=vSDyLY-KySo
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 21. kvě, 2007 16:39

diablik píše:Tongpo---..priatelu,ten moj dusevny balast bol venovany zopar clenom aikidolandu,ty patris do "nasho" tabora :wink: :lol: ...myslel som tie ich "irimi" vstupy ci ako sa to vola a bitie kontier proti boxerovi bez potrebnych atributovktore nikdy na aikide neziskaju...teoreticky je vsetko mozne,hocjake kontratechniky na boxera,len problem je ked dojde na realitu a clovek nevie kde skor zdrhat pred tou smrstou uderov nieto este niekde "vstupovat" a chytat udery do paky ala Pista Seagal :roll: :wink:

Aha, tak to to vidíme stejně... :wink:

ukropcany píše:To si robíš srandu...

Nedělám... :oops:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 21. kvě, 2007 18:04

ukropcany píše:4tongpa - buržoázna trieda boli všelijakí ©terbberkovia zo ©ternberka... :D Teraz sa tak hovorí ľuďom, ktorí majú veci, ktoré "normálni ľudia" mať nemôžu... v Tvojom prípade je to to, že «a ešte nezostrelili... :twisted:

Aha, dík za vysvětlení... :D Takové naprosté vědomostní základy, jako co je to buržoazie, proletariát, třídní boj a jiné zásadní věci mě ve škole samozřejmě učili... :lol: Jen jsem netušil, v jakém dalším smyslu se to ještě používá... :wink:

To že mě ještě nesestřelili je samozřejmě obrovský štěstí, ale svojí roli hraje i to, že jsem se snažil dělat hlavně sebeobranu, takže jsem většinu sparringů absolvoval v ochranné přilbě s mřížkou, navíc se sparringpartnery, kteří například v boxu až tak zběhlí nebyli. Ale samozřejmě že na MT v minulosti jsem žádnou přilbu nepoužíval a v součastnosti při boxu / kickboxu jen opravdu vyjímečně a samozřejmě jinou, bez mřížky... :D Jinak do hlavy už jsem samozřejmě "párkrát" dostal, ale ještě nikdy jsem nešel k zemi, to samé při ranách na spodek... 8) A to už se mi i jednou zdálo, že mi v hlavě jezdí tramvaj a zvoní... :twisted: Prej mám docela silnej krk, takže tím pohltím část energie úderu a mozek se tolik nezatřese... Pravda ale je, že bradu mi úplně ideálně ještě nikdo netrefil. Ale co není, může být, jsem realista... :(

PS: Mám rád svůj hezký neotlučený obličej, dokonce jsem ještě ani neměl přeraženej nos, heč! :P
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 21. kvě, 2007 19:44

-- Chtěl jsem napsat příspěvek do tohoto threadu, ale napřed se musím naučit slušně mluvit --
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 21. kvě, 2007 20:21

-- Chtěl jsem napsat příspěvek do tohoto threadu, ale napřed se musím naučit slušně mluvit --
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 21. kvě, 2007 20:30

No, do kalhot bych to asi nepustil, ale jinak bych to asi fakt nevydejchal. A možná by se vrátil Sokol - strážce noci! :twisted:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 21. kvě, 2007 22:09

ukropcany píše:...buržoázna trieda boli všelijakí ©terbberkovia zo ©ternberka... :D Teraz sa tak hovorí ľuďom, ktorí majú veci, ktoré "normálni ľudia" mať nemôžu...

Jen pro upřesnění, ©ternberkové ze ©ternberka vlastně nebyli buržoazie, ale šlechta, tedy v podstatě feudálové... 8)

V takovém případě bych nebyl buržoust TongPa, ale Tong von Pa. :twisted:

PS: Sorry, že pěkně zas***m téma "Aikido - info" off topicem... :oops:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 22. kvě, 2007 6:32

TongPa píše:Jó, to se dá mezi "managery" rozumně vysvětlit jen třema způsoby:

a) Uklouznutí (například v koupelně) = alkoholik
b) Napadení (například na ulici, v hospodě...) = agresivní alkoholik
c) Trénink BS (box, kickbox...) = vypatlanej agresivní rváč (úplně nejhorší varianta! :twisted: )

d) návštěva neplatiče.....Óó to nic on skončil na ARO, ale pojďme se bavit o platebních podmínkách :lol:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » pon 02. črc, 2007 18:00

http://www.youtube.com/watch?v=GYvDZOYZ ... ed&search=
našel jsem video kdy se aikido ubrání proti pouličnímu gengu a pak mi říkejte, že aikido se nedá použít. :twisted:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pon 02. črc, 2007 19:48

kik píše:http://www.youtube.com/watch?v=GYvDZOYZpUQ&mode=related&search=
našel jsem video kdy se aikido ubrání proti pouličnímu gengu a pak mi říkejte, že aikido se nedá použít. :twisted:

:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 02. črc, 2007 19:50

To už je vrchol kiku :lol: :lol: :!: :!:
Dáš na net jako obhajobu aikida,výjevy ze semináře ruské Systěmy,nemám slov.Vy aikidisti fakt máte dost,dokonce ani nepoznáte,jestli dotyčný aikido cvičí nebo ne 8O :roll: :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » pon 02. črc, 2007 21:02

:lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » pon 02. črc, 2007 21:43

kik píše:http://www.youtube.com/watch?v=GYvDZOYZpUQ&mode=related&search=

1) Jak už psal defendu, nejedná se o aikido, ale ukázku ruské Systěmy, mimochodem docela slabou, už jsem viděl lepší... :?

2) Nejedná se o útok pouličního gangu, ale hodně unavených členů Baletu Národního divadla... :roll:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod chachar » pon 02. črc, 2007 22:22

kik: :D :D
to meli byt utoky jo
tak nikdo neutoci
chachar
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...