Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod kik » úte 03. črc, 2007 13:31

cha cha to jsem tu dal jen tak na poškádlení Ukropčanyho ,ale nachytalo se vás víc :lol:
ps co se vám na tom nelíbilo vždyt to bylo tak realistické :lol:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 03. črc, 2007 14:23

kik píše:http://www.youtube.com/watch?v=GYvDZOYZpUQ&mode=related&search=
našel jsem video kdy se aikido ubrání proti pouličnímu gengu a pak mi říkejte, že aikido se nedá použít. :twisted:

Tohle video jsem už viděl je to fakt jedna z největších drzostí co sem kdy viděl.
Nejlepší je pasáž 0:57-8 , to je ROFL jako blázen.

Hellas: Dobrej podpis :wink:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 03. črc, 2007 19:04

ukropcany píše:4kik - Ty si fakt chudák... :roll: V jednom fóre zdrhneš a dúfaš, že sa zabudne a v druhom ideš sekať frajera... som velice zvedavý, či sa na dýchánek dostavíš... :evil: puding...

.

No konečně já už myslel ,že se nechytneš. :lol:
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 03. črc, 2007 20:02

ok řeknu ti to normálně celou dobu jsem se tu bavil normálně snažil jsem se rozebírat techniky a technickou stránku různých BU a ty jsi neměl zájem poslouchat mé názory a jen sis mlel svoje a to jak je každé jiné BU než thaibox na ... atd. když jsem chtěl normálně rozebírat úderové plochy tak jsi napsal ,že jsem jen teoretik a ostatní. Takže na co se tu bavit o technikách.se mnou se dá bavit o čemkoliv o katách,kumite,historii o čem chceš tak mě už jen nebaví se tady s tebou hádat.Tak jsem tu dal to video jen proto ,že jsem čekal ,že se na tom oba shodneme ,že je to děs toť všo.Měj se
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pali » stř 04. črc, 2007 12:48

Ak to tu uz bolo,tak sa ospravedlnujem. Ked uz nic, je tam paradna muzika :D http://www.youtube.com/watch?v=4mGjDjsC ... ed&search=
Ale celkom dobre, no nie?
(Pre vsetkych co miluju a/alebo nenavidia aikido, ja aikido necvicim :wink: )
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pali » stř 04. črc, 2007 12:48

Ak to tu uz bolo,tak sa ospravedlnujem. Ked uz nic, je tam paradna muzika :D http://www.youtube.com/watch?v=4mGjDjsC ... ed&search=
Ale celkom dobre, no nie?
(Pre vsetkych co miluju a/alebo nenavidia aikido, ja aikido necvicim :wink: )
Pali
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kamiwaza » stř 04. črc, 2007 18:46

Ahoj borci,
můžete mi někdo plís napsat, kde najdu informace o ukemi waza, tak jak se provádí v aikido? Slyšel jsem že se provádí jinak než jiných bojových uměních.
Díkas za info.
K.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zlomenakatana » pon 23. črc, 2007 6:56

Nechapem preco secia ohovarate aikido. Preco neohovarame napr box? Ved taky boxer sa dokaze postavit len jednemu protivnikovi. A toe dost na nic.
zlomenakatana
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod luen » pon 23. črc, 2007 7:04

zlomenakatana píše:Nechapem preco secia ohovarate aikido. Preco neohovarame napr box? Ved taky boxer sa dokaze postavit len jednemu protivnikovi. A toe dost na nic.

Jezis uz ne ... copak to nestaci? Nech si sve prihlouple nazory a postav se radeji vlastnimu strachu napr. tim, ze to predvedes pri pristim setkani ... ANO :?:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 23. črc, 2007 8:53

zlomenakatana píše:Nechapem preco secia ohovarate aikido. Preco neohovarame napr box? Ved taky boxer sa dokaze postavit len jednemu protivnikovi. A toe dost na nic.

Správně. Nejdůležitější je ubránit se skupince a pokud budem umět rozprášit skupinu, s jednim si poradíme víc než hravě. Chce to jen uvažovat logicky.... Think pink!
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » pon 23. črc, 2007 9:29

ano aikidak sa dokaze tu na fore postavit hoci komu aj 10 naraz. Su v tom najlepsi, aikidaka neprekecas v tom su oni majstri sveta.

- zlomena katana ved dohodneme stretnutie a prid, alebo ked ty sam nevies tak posli najlepsieho od vas nech ukaze o com pises. Ste z BA tak mozeme dnes, zajtra - kedy len chcete.
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pon 23. črc, 2007 10:38

Akoze ja z tychto aikido tem odpadnem, same naivky a kopec udrbov :D :D :D Asi tak ja zalozim temu a idem ohovarat box, dobry napad :twisted: :wink:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Boreas » pon 23. črc, 2007 11:03

Zlomená katana: Nebav se o tom, nemá to cenu.

Něco k aikidu: Aikido cvičím pouze rok, máme trénink jen 2x do týdne. Ale něco jsem už pochopil, aikido v ČR účinné není. Je tu spousta "pochodujících borců", kteří dostanou ránu a končí ale v aikidu jsou to úplní majstři.
Z cvičenců se derou prachy a leptají se jim do mozku nesmysly. :(

Naštěstí jsem kluk z vesnice a nenatrefil jsem na tyto machry. Trénujeme v malé tělocvičně v počtu max 9 lídí. Trenér nás cvičí zadarmo, není to žádný namachrovaný danista a necpe nám do hlavy hovadiny.

Trenér:"To co tu cvičíme je pouze filozofie, realita je někde jinde." Musíme se naučit pouze správně hýbat, aby jsme mohli přejít na tvrdší fáze. A ono to jde. Zlepšila se mi stabilita(místo levé nohy mám protézu). Nebojím se sebou říznout klidně na dlažebních kostkách. Ale co se týče sebeobrany... :P
Trenér:"Teď vám předvedu réálné techniky aikida...nechytej mě za ruce, prostě mi jí vysol..." Vysolil, dostal pomyslně loktem do obličeje, přímák do břicha a teprve pak šel technikou na zem. Trenér si na zemi neodpustil ani "dodělání". ®ádná páka. Seknutí malíkovou hranou do krku.

Problém aikiďáků je, že si myslí, že teď se nepřítel předkloní, teď se ohne doleva a teď padne na zem...jenže, co když ne? Nevadí přijde jiná technika, která pasuje přesně na jeho reakci. V tom je rozdíl mezi "mistry" a mistry. Když znám čtyři techniky a budu je cpát do všeho, kde to vůbec nemá být, asi je něco špatně. :twisted:

Trenér: "Můžete vyřídit oponenta bez těhle brutalitek, ale musíte být velkej frajer. Já to riskovat nebudu."
A protože nejsem ani Ueshiba ani Shioda ani Neo já též ne... :lol:
Boreas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » pon 23. črc, 2007 16:16

Boreas píše:Zlomená katana: Nebav se o tom, nemá to cenu.

Něco k aikidu: Aikido cvičím pouze rok, máme trénink jen 2x do týdne. Ale něco jsem už pochopil, aikido v ČR účinné není. Je tu spousta "pochodujících borců", kteří dostanou ránu a končí ale v aikidu jsou to úplní majstři.
Z cvičenců se derou prachy a leptají se jim do mozku nesmysly. :(

Naštěstí jsem kluk z vesnice a nenatrefil jsem na tyto machry. Trénujeme v malé tělocvičně v počtu max 9 lídí. Trenér nás cvičí zadarmo, není to žádný namachrovaný danista a necpe nám do hlavy hovadiny.

Trenér:"To co tu cvičíme je pouze filozofie, realita je někde jinde." Musíme se naučit pouze správně hýbat, aby jsme mohli přejít na tvrdší fáze. A ono to jde. Zlepšila se mi stabilita(místo levé nohy mám protézu). Nebojím se sebou říznout klidně na dlažebních kostkách. Ale co se týče sebeobrany... :P
Trenér:"Teď vám předvedu réálné techniky aikida...nechytej mě za ruce, prostě mi jí vysol..." Vysolil, dostal pomyslně loktem do obličeje, přímák do břicha a teprve pak šel technikou na zem. Trenér si na zemi neodpustil ani "dodělání". ®ádná páka. Seknutí malíkovou hranou do krku.

Problém aikiďáků je, že si myslí, že teď se nepřítel předkloní, teď se ohne doleva a teď padne na zem...jenže, co když ne? Nevadí přijde jiná technika, která pasuje přesně na jeho reakci. V tom je rozdíl mezi "mistry" a mistry. Když znám čtyři techniky a budu je cpát do všeho, kde to vůbec nemá být, asi je něco špatně. :twisted:

Trenér: "Můžete vyřídit oponenta bez těhle brutalitek, ale musíte být velkej frajer. Já to riskovat nebudu."
A protože nejsem ani Ueshiba ani Shioda ani Neo já též ne... :lol:

Takto by to malo byt, pekne si to napisal, aspon ze ty a tvoj trener to chapete :wink:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » pon 23. črc, 2007 18:33

vidíte vidíte, já to psal už dávno že není aikido jako aikido, že se všude netrénuje stejně... tady máte živý důkaz(Boreas).

ale hlavně se mi líbí trenéři, kteří učí zadarmo. mistr, který se svým bu živí je mi už dopředu nesympatický...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Picard » úte 24. črc, 2007 9:56

Diskuze o uceni za penize presunuta semka

http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... pic&t=2323
Picard
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kik » úte 24. črc, 2007 19:44

Ahoj chtěl bych se zeptat především aikidáků jak by mohly být možné závody v aikidu a jakm by si představovali pravidla atd.Vím ,že v Tomikiho aikido jsou závody ,ale ty pravidla se mi vela nepačí.
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » stř 25. črc, 2007 6:52

kik píše:Ahoj chtěl bych se zeptat především aikidáků jak by mohly být možné závody v aikidu a jakm by si představovali pravidla atd.Vím ,že v Tomikiho aikido jsou závody ,ale ty pravidla se mi vela nepačí.

Pali sem dal odkaz na soutez v shodokan aikido. Me to pripada jako hodne nepovedene judo.

Souteze v aikido snad jedine ve stylu krasobrusleni, nebo spolecenskych tancu: nastoupi soutezni par, odcvici, porota udeli znamky, par ktery ziskal nejvic bodu, vyhral... pekna hovadina, ja vim :oops:
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ingwe » stř 25. črc, 2007 7:36

proč hovadina? funguje to tak v iaidó, v naginatadó a určitě i leckde jinde... já bych si to dovedl představit, ale věřím že aikiďáci kteří berou aikido jako reálné techniky použitelné na ulici by si rvali vlasy :lol:
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zlomenakatana » stř 25. črc, 2007 8:18

ďakujem chalošom čo ma nakŕmili. :) Dobre som sa napapal. Tos ked sa snazim pisat normalne nikto nereaguje. Stačí byt trochu troll a hned mam zo 5 odpovedi a este aj pozvanky na suboj. :roll: Sranda. Jasne ze sa s vami nestretnem lebo este nechcem umriet. haha Podla mna je jedno ci chodis na box aikido baletalebo rozdavas Strážnu vežu v podchode ak sa nieco stane bud sa ubranis alebo dostanes po papuli.
zlomenakatana
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...