ps co se vám na tom nelíbilo vždyt to bylo tak realistické

Moderátor: Picard
kik píše:http://www.youtube.com/watch?v=GYvDZOYZpUQ&mode=related&search=
našel jsem video kdy se aikido ubrání proti pouličnímu gengu a pak mi říkejte, že aikido se nedá použít.
ukropcany píše:4kik - Ty si fakt chudák...V jednom fóre zdrhneš a dúfaš, že sa zabudne a v druhom ideš sekať frajera... som velice zvedavý, či sa na dýchánek dostavíš...
puding...
zlomenakatana píše:Nechapem preco secia ohovarate aikido. Preco neohovarame napr box? Ved taky boxer sa dokaze postavit len jednemu protivnikovi. A toe dost na nic.
zlomenakatana píše:Nechapem preco secia ohovarate aikido. Preco neohovarame napr box? Ved taky boxer sa dokaze postavit len jednemu protivnikovi. A toe dost na nic.
Boreas píše:Zlomená katana: Nebav se o tom, nemá to cenu.
Něco k aikidu: Aikido cvičím pouze rok, máme trénink jen 2x do týdne. Ale něco jsem už pochopil, aikido v ČR účinné není. Je tu spousta "pochodujících borců", kteří dostanou ránu a končí ale v aikidu jsou to úplní majstři.
Z cvičenců se derou prachy a leptají se jim do mozku nesmysly.![]()
Naštěstí jsem kluk z vesnice a nenatrefil jsem na tyto machry. Trénujeme v malé tělocvičně v počtu max 9 lídí. Trenér nás cvičí zadarmo, není to žádný namachrovaný danista a necpe nám do hlavy hovadiny.
Trenér:"To co tu cvičíme je pouze filozofie, realita je někde jinde." Musíme se naučit pouze správně hýbat, aby jsme mohli přejít na tvrdší fáze. A ono to jde. Zlepšila se mi stabilita(místo levé nohy mám protézu). Nebojím se sebou říznout klidně na dlažebních kostkách. Ale co se týče sebeobrany...![]()
Trenér:"Teď vám předvedu réálné techniky aikida...nechytej mě za ruce, prostě mi jí vysol..." Vysolil, dostal pomyslně loktem do obličeje, přímák do břicha a teprve pak šel technikou na zem. Trenér si na zemi neodpustil ani "dodělání". ®ádná páka. Seknutí malíkovou hranou do krku.
Problém aikiďáků je, že si myslí, že teď se nepřítel předkloní, teď se ohne doleva a teď padne na zem...jenže, co když ne? Nevadí přijde jiná technika, která pasuje přesně na jeho reakci. V tom je rozdíl mezi "mistry" a mistry. Když znám čtyři techniky a budu je cpát do všeho, kde to vůbec nemá být, asi je něco špatně.![]()
Trenér: "Můžete vyřídit oponenta bez těhle brutalitek, ale musíte být velkej frajer. Já to riskovat nebudu."
A protože nejsem ani Ueshiba ani Shioda ani Neo já též ne...
kik píše:Ahoj chtěl bych se zeptat především aikidáků jak by mohly být možné závody v aikidu a jakm by si představovali pravidla atd.Vím ,že v Tomikiho aikido jsou závody ,ale ty pravidla se mi vela nepačí.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků