Josef Mádl?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod scout » sob 14. srp, 2010 9:14

kdyby to na tomhle forum skoncilo podobne i v jinych vlaknech ...bylo by to docela fajn ... 8) ...
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » sob 14. srp, 2010 21:11

scout píše:kdyby to na tomhle forum skoncilo podobne i v jinych vlaknech ...bylo by to docela fajn ... 8) ...

Začátek přehnaný a konec přeslazený. Jeden by řekl,že to mělo svůj účel,ale to bych byl paranoidní.Kdyby podobné rozepře vůbec nevznikaly,bylo by ještě lépe.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 18. bře, 2011 8:24

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10272634806-kodo/

Mistr bojových umění a buddhistický mnich českého původu v dokumentu V. Poltikoviče
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Ach jo

Příspěvekod tosnadne » ned 20. bře, 2011 21:52

Makoto píše:http://www.ceskatelevize.cz/porady/10272634806-kodo/

Mistr bojových umění a buddhistický mnich českého původu v dokumentu V. Poltikoviče

Prosím vás už dost, tohle se prostě nedá. Pan Mádl trpí nejen fyzicky, ale už i duševně. Evidentně se již nějakou dobu připravuje k odchodu z tohoto světa a měl by mít k tomu klid. Zapomeňte že někdy vyučoval něco co nazýval iaido nemá to s iaidem nic společného. Jeho žáci prezentující v podivném dokumentu či výkřiku či co to mělo být, kdy se jim klepou ruce při technikách zřejmě z nervozity z kamery a z toho že to může vidět někdo kdo s mečem zacházet umí je pochopitelné. Rádoby moudra o bramboře a skoro rovné čáře mne alespoň trochu pobavila, ale vcelku se jednalo o nic neříkající a upřímně iaidu ani samurajskému meči nepomáhající filmeček. Chápu že pan Mádl má známé u televize, ale prostě tohle byla trapnost tak to tady laskavě nespojlejrujte a nechvalte. Zkuste zajít na hodiny mistra Hotovce, případně jiných kteří se opravdu zajímají o techniku a né o takzvanou školu svištícího meče. Tak nazývám školy, které na to, aby meč byl slyšet potřebují čepele s drážkou a pak v totálně pomalých technikách předvádějí nějaké jakoby umění. Ne vaše technika je o ničem, je pomalá a zhola k ničemu. pakliže vám zapůjčím meč bez drážky tak vám upadne ruka než dovedete totéž. proudění vzduchu je o rychlosti a technice né pískání na vzduch pomocí drážky komici. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » ned 20. bře, 2011 22:11

Makoto píše:http://www.ceskatelevize.cz/porady/10272634806-kodo/

Pana Mádla jsem si skutečně vážil. Vážil jsem si ho dlouho, ale to jsem byl mladý a nerozumný. Už pár let nazpět jsem se skutečně probudil a vím, kde je pravda a možná i problém této dosti rozporuplné osobnosti. Chápu, že chtěl být možná zajímavý, a vyprávěl prostě pohádky o tom, jak se vše učil v Japonsku, jak na něm jeho mistr v rozčílení rozsekal kimono a nakonec v slzách na letišti mu dal své, na památku. Chápu že se mu to prostě nehodí dnes do krámu a prostě udělal velkou čáru a začal s jinými pohádkami. Chápu, že je možné že i jeho skalní fanoušci jsou postiženi ztrátou paměti. Jedním z pravidel by mělo být i určitá forma slušnosti učitele. No a pokud si pan Mádl pamatuje, tak jízlivé poznámky typu no podívejme Míša přijela na kole. No ještě že Krabek nepřijel na Míše a jiné nenasvědčují příliš vysoké inteligenci. Ono je zkrátka dost zvláštní, jak si někdo dokáže na nějaké věci nepamatovat. Pohádky o tom, jak dokáže rozptýlit mraky aby na něho nepršelo a jiné. Prostě se tenkrát sám sebe opředl mistérií a všichni okolo mu to žrali. Pohádky a argumenty proč jeho škola není pod žádnou federací. Ono to bude spíš tím že je to učitel samouk. Nevidím na tom nic špatného, ale prosím proč si vymýšlet pitominky. Leckdy lidé, kteří si na svůj styl příjdou sami nejsou omezováni konvencemi jsou lepší než ti, kteří už léta cvičí podle nějakého mistra z Japonska a přitom to vypadá jako vy kolem sebe mávali nějakou větví. Každý mistr má svůj styl a ten preferuje a tak to je a bylo. Ale prosím, pokud chci něco ze své minulosti vymazat, asi by bylo slušnější se omluvit, než vykládat že se to nestalo. Uvedl jsem maličký zlomek ale na vše mám asi pět spolužáků, kteří u toho byli. Prosím, nepokračujte v tom, že ze sebe budete dělat svatého. Jste chybující jako každý jiný. Nechtějte, abych se za vás musel stydět. Je mi dost trapně, když se dozvídám na různých místech, že jsem trpěl halucinacemi a nikdy jste nic podobného neřekl. Zní to divně když vím že to tak není. Stále ještě s pochopením váš bývalý žák.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » pon 21. bře, 2011 9:33

tosnadne - pan Mádl, ať už jakýkoliv, se tu pod svůj příspěvek alespoň podepíše.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 21. bře, 2011 9:53

Gino píše:tosnadne - pan Mádl, ať už jakýkoliv, se tu pod svůj příspěvek alespoň podepíše.

A ja bych jen pridal, ze kdyz uz kopiruji prispevek na jiny web (http://www.ceskatelevize.cz/porady/10272634806-kodo/), tak to delam poradne. Tosnadne/David totiz zkopiroval svuj text takovym zpusobem, ze to vypada, jako bych to vse napsal ja (pouzil prispevek s citaci, ktera se bohuzel spatne zkopirovala). Nemam problem se podepsat pod zadny svuj prispevek. Ocenil bych vsak, kdyby mi nikdo nepodsouval neco, co jsem nerekl, zvlast, kdyz nejsem, a nikdy jsem nebyl student pana Madla, ktereho znam skutecne jen od videni a z vypraveni nekolika jeho byvalych zaku, kteri u nas studovali.

Diky
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod j_madl » pon 21. bře, 2011 10:47

MAKOTO SAN, MOJE CHYBA, POSTNUL JSEM TO Z IPHONU A TEN TEXT JE OPRAVDU MALY. VY S TIM OPRAVDU NEMATE NIC SPOLECNEHO. PROMINTE. POSLAL BYCH TO SEM HNED ALE HLEDAL JSEM NICK A HESLO. PANA DAVIDA JICHU, NEBOLI TOSNADNE RESIT TADY NEBUDU. AT SE VSEM DARI. MADL
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makoto » pon 21. bře, 2011 11:52

j_madl píše:MAKOTO SAN, MOJE CHYBA, POSTNUL JSEM TO Z IPHONU A TEN TEXT JE OPRAVDU MALY. VY S TIM OPRAVDU NEMATE NIC SPOLECNEHO. PROMINTE. POSLAL BYCH TO SEM HNED ALE HLEDAL JSEM NICK A HESLO. PANA DAVIDA JICHU, NEBOLI TOSNADNE RESIT TADY NEBUDU. AT SE VSEM DARI. MADL

OK, v pohode. Diky za vysvetleni.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » pon 21. bře, 2011 20:11

j_madl píše:MAKOTO SAN, MOJE CHYBA, POSTNUL JSEM TO Z IPHONU A TEN TEXT JE OPRAVDU MALY. VY S TIM OPRAVDU NEMATE NIC SPOLECNEHO. PROMINTE. POSLAL BYCH TO SEM HNED ALE HLEDAL JSEM NICK A HESLO. PANA DAVIDA JICHU, NEBOLI TOSNADNE RESIT TADY NEBUDU. AT SE VSEM DARI. MADL

No na někoho, kdo se pár let učil karate a najednou je z něho mistr meče, který nemůže né že nechce ale nemůže být pod žádnou federací, protože sám nesplnil ani jeden mistrovský stupeň, na někoho, kdo ze sebe dělal mistra magie, na někoho kdo prodával zfušované předražené meče bez potvrzení tudíž sotva z nich platil daně, tak to raději také řešit nebudu pane Mádle. Ono být vidět v televizi je moc hezké, ale není košér myslím že v době mé výuky jste pro změnu vyznávaj yudaismus. Když udělujete jakési stupně které nikde neplatí a tudíž dotyčný má v ruce kulový. Prostě jste kroužek sám pro sebe tak tomu neříkejte bojové umění a vše bude v pohodě. David Jícha
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » pon 21. bře, 2011 20:19

No nevím kdo co jak a kam kopíruje, ale nemám dojem alespoň z mého hovoru s panem Hotovcem, že by si vás nějak výrazně vážil, takže nebudu nijak dále komentovat vaše setkání. Naopak jsem měl dojem, že vše co jsem se u vás kdy naučil jsem se musel přeučit, ale to je jedno. Také vám přeji ať si svůj osobní klub užíváte. Mě je do toho pendrek co a jak učíte David Jícha.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » pon 21. bře, 2011 20:50

Omlouvám se panu Mádlovi, zjistil jsem že mu tím že píši to co mi řekl, ale vzhledem k tomu že si to již nepamatuje ubližuji. Nechápu sice jak, ale dobrá, nechám vás být. Koneckonců každý má právo si pamatovat pouze to co chce. Ale skutečnost je, že meč od vás mi pam Hotovec nedoporučil klidně se ho na to zeptejte. Je pravda že k němu momentálně nedocházím protože prostě nestíhám časově a je i pravda že iaido je pro mne koníčkem nikoliv nějakým zaměstnáním, takže se mu věnuji když mohu. Jinak ne, nemám zájem o schůzku s vámi, zaprvé kvůli času, zadruhé kvůli vaším značným výpadkům paměti a prostě hádat se nechci, to nemá smysl. Že se ve vašem filmu vašim svěřencům klepe ruka to je skutečnost, až mě to u tak mladých lidí překvapuje, ale to je zase otázkou vaší školy nebo oddílu nebo co to vlastně je. Prostě každý jdeme jinou cestou, to je snad to jediné co na to mohu říci. Chápu že po revoluci se každý snažil nějakým způsobem podnikat, a já to tak beru. Beru i to, že né každý mohl mít potvrzení od federace, ale když jsem chodil na shotokan karate tak mé technické stupně platily kdekoliv v republice. Vaše rádoby stupně neplatí nikde to jsem pochopil u pana Hotovce. Taky dobře. Prostě toho necháme. Vlastně ani nechápu proč jsem se do vás začal opírat. Nejspíše mne k tomu vyprovokovalo jak vás tu někteří lidé vychvalují to byl asi spouštěcí mechanizmus. Ale upřímně, když já někoho učím, alespoň mu neslibuji nějaké technické stupně, a nedělám z něho gumu, aby nakonec zjistil že musí pro stupně nakonec stejně na federaci. Přeji vám úspěch a hodně nadšených žáků. David Jícha
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 22. bře, 2011 7:26

Mohu se optat,o kterém z bratrů Hotovců je řeč????
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 22. bře, 2011 9:39

tosnadne:
1. Proč to, co tady píšeš, neřekneš p. Mádlovi (ať už je to kdokoliv - nic mi po něm není) do očí?
2. Proč se mu omlouváš tady a ne face to face?

Píšeš, že nemáš zájem o schůzku s ním, ale zájem házet s*ačky (ať už oprávněně nebo ne - opět neřeším) zjevně máš, co?
Píšeš, že je ti pendrek do toho, co Mádl učí, ale tady o tom bliješ romány. Holt doma u krbu je teplo a bezpečí a web snese hodně, že? :evil:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 9:49

graver píše:tosnadne:
1. Proč to, co tady píšeš, neřekneš p. Mádlovi (ať už je to kdokoliv - nic mi po něm není) do očí?
2. Proč se mu omlouváš tady a ne face to face?

Píšeš, že nemáš zájem o schůzku s ním, ale zájem házet s*ačky (ať už oprávněně nebo ne - opět neřeším) zjevně máš, co?
Píšeš, že je ti pendrek do toho, co Mádl učí, ale tady o tom bliješ romány. Holt doma u krbu je teplo a bezpečí a web snese hodně, že? :evil:

1. Protože na cestování do Prahy prostě nemám tolik času a nemá smysl se dohadovat s člověkem který má zřejmě nějakou nemoc která způsobuje ztrátu jen některých částí které se tomuto mistrovi samoukovi který nemá žádné oficiální zkoušky od svazu nehodí dnes s odstupem času do krámu.

2. Ano, myslím že internet snese hodně stejně jako jeho zvratky o mé účasti v jeho oddíle, kde pokud si pam Mistr nepamatuje nevydával potvrzení ani za docházku, ani na nákup mečů takže šlo z mého úhlu pohledu o daňové úniky takže může být jedině rád že se o něho berní úřad nezajímá. Jinak já jsem se s žáky vždy skládal na čistý nájem tělocvičny a upřímně kolikrát jsem to doplácel ze svého, nepotřebuji vydělávat peníze na něčem co považuji za koníček.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 9:55

Jendis píše:Mohu se optat,o kterém z bratrů Hotovců je řeč????

Můžeš Vladimír Hotovec , Kenyukan Praha, tréninky Iaido a Kendo v Praze, adresu si najde každý, tento mistr je osoba, která se velice dobře najde, ale ne každý je ochoten ráno před prací si dát lekci kenda a pak jít do práce. A věřte že když jsem měl dost času, tak já jsem jezdil ráno z Plzně k němu do Prahy a byl jsem nadšen z Kenda. Stejně tak jsem byl večer nadšen když jsem se o půlnoci vracel domů z Iaida.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » úte 22. bře, 2011 9:58

graver - máš u mě bod, dobře jsi to vystihl :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 10:24

Gino píše:graver - máš u mě bod, dobře jsi to vystihl :wink:

No a to že je klub pana Mádla stranou asociací a federací znamená jediné! Veškeré jeho jím udělené stupně a certifikáty mají hodnozu asi stejnou jako razítko pro děti. Je to hezké, ale platí to pouze u něho a kamkoliv s tím jinam půjdete budete muset složit právě ty oficiální uznávané federací jinak si prostě neškrtnete. Samozřejmě pokud budete cvičit pouze u pana Mádla je to jedno, ale kdekoliv jinde jste namidlení.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » úte 22. bře, 2011 10:34

tosnadne - upřímně... zrovna různé federace a stupně mě vážně nechávají klidným. Jak může z tohodle bejt v dnešní době ještě někdo paf?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

pro gino

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 10:42

Tak já z oficiálních zkoušek nejsem přímo paf, nicméně je to pro mne ukazatel alespoň nějakého standartu, a vím že když je udělám, tak mám v průměru určitou technickou vyspělost je to něco jako maturita taky se to musí, a každá škola má trochu jinou úroveň, ale když je někdo úplně mimo, tak zaprvé jak mám vědět, že mne takový člověk neučí totální nesmysly, zadruhé skutečně těžko se můžu zajímat o oficiální stupeň. Prostě v malém oddíle je to jedno, ale na oficiální scéně se pak těžko mohu ohánět tím že jsem roky cvičil to a to, třeba i u japonských mistrů, ale uvědomme si že znám hodně lidí co se učili karate, nebyli schopni udělat zkoušku ani na žlutý pás a pak mi říkali já jsem dělal karate. Prosímvás to je přece naprosto mimo. Takoví lidé se zajímají o to které umění, ale nedělali nic. Takže né, neberu asociace jako svatý grál, ale jako určité měřítko průměrné kvality které by každý měl dosáhnout, složit zkoušku a poté se dál věnovat rozšiřování vědomostí.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...