Josef Mádl?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod graver » úte 22. bře, 2011 15:26

No, to jsou mi moudra. Ok, tak o panu Mádlovi už od tebe víme všechno, tak co nám povíš o sobě? Co, kde a u koho cvičíš, jakých technických stupňů jsi dosáhl ty, od koho jsi je dostal...
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 15:33

Nemám potřebu se tu chlubit co kdy a u koho jsem cvičil, nicméně doteď mi nikdo logicky nevysvětlil proč váš skvělý mistr meče, jestli se to tak dá nazvat, kde on vzal tento tytul, kdo ho vlastně mistrem ustanovil, jaké oficiální zkoušky má složeny? Mám dojem že patříš mezi ty týpky kolem Mádla, kteří když dostanou jasnou otázku tak pouze mlží, protože ani sám velký mistr jim žádné údaje dát nemůže. Prostě máte samozvaného mistra, který uděluje své pásy, své certifikáty a to je holá skutečnost. Já neuděluji nesmysl certifikáty ani neprodávám předražené meče pofidérní kvality. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 15:55

Nicméně pokud tě to zajímá tak mám 5. kyu v shotokan karate, mým učitelem a zkušebním komisařem byl Dalibor Dedek YK ČSKe Shotokan Ryu SK Smíchov. Toť ke skutečné zkoušce, což podle hovorů výše je v karate zřejmě vyšší stupeň než u vašeho mistra. Jinak pokud se jedná o nepotvrzené zkušenosti, tak kromě shotokan karate mám zkušenosti vždy více než roční s Shaolin kempo, aikido, judo, Iaido a Kendo. Ale jinak jsem stejný mistr samozvanec jako váš pan Mádl. Narozdíl od něho nevytvářím mistické stupně ani rádoby certifikáty. Toť ke mně můj milý dotazující. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 22. bře, 2011 17:03

Mno...tak trošku zpomalíme.

Graver je karateka z Brna a jen se mu,asi,nelíbí,Tvé příspěvky. Samozřejmě máš právo na to myslet si a psát,co chceš. Tvá věc.

Rád bych uvedl na pravou míru alespoň ty meče......v době chvilku po revoluci zde nebyl žádný mečíř,který by to uměl(dnes je tu třeba p.Bolf).....takže se iaita,katany.....meče.....kordy a další zbraně prostě "pytlíkovaly". Sám mám z té doby kord,který váží skoro tři kila......což je dnes nemyslitelné.
Story o mečích z garáže,která tu proběhla,je pravdivá. Nicméně se netýká p.Mádla......tyto meče "páchal" p.Polák.

add stupně,federace a jiné - nevím,jak kde,ale ať jsem byl kdekoliv,nikdy nikoho moc nezajímalo,jaký mám v čem stupeň/pásek.......lidi zajímalo,jestli umím. Jestli jsem ochotnej jít do randori/sparringu.....zda se nebojím rány atdatd. Respektive,mezi takové lidi jsem se snažil chodit.
Pokud si někdo honí péro nad tím,že má ,dejme tomu,třetí dan v něčem......to je mi šumák.

Ale každej se vybíráme lidi a společnost podle sebe,svého naturelu. Možná bych se zde již zkusil přenést přes nějakou tu křivdu a zatrpklost......p. Mádl zde dostal čočku a nebylo to úplně bez odezvy,jisté věci byly uvedeny na pravou míru,nepravdy upraveny a hlavně, každý dnes má takovou možnost volby,kde cvičit,že je možná i zbytečné se v tom dále patlat. Je to stejné,jako ve výběru BU....někdo chce omáčku,energetiku,"dejchačství".......někdo chce makat,dřít,zvracet......další se chce bránit......jinej jen partu lidí,se kterýma mu bude dobře a občas se zapotí. Volba jest na každém.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Díky

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 17:10

Opět jsem se dozvěděl něco více, chápu že pan Mádl dostal čočku, ale upřímně když někdo něco seje a pak se k tomu nemá tak se nemůže divit co potom vyroste. Jinak souhlasím že si člověk hledá lidi s podobným sobě naturelem a tak je to i u mne. Neříkám že oficiální asociace a federace případně zkoušky jsou jediné řešení, nicméně pokud se někdo sám sebe prohlásí za mistra, měl by mít zároveň tu slušnost že řekne i B, a to je v tomto případě že je to jeho směska, že oficiálně žádný pás u něj neplatí, a že pokud někdo chce skutečné osvědčení musí jít k někomu kdo vyučuje a je pod federací. Jinak děkuji za vysvětlení.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marcelo » úte 22. bře, 2011 17:19

Gino píše:tosnadne - upřímně... zrovna různé federace a stupně mě vážně nechávají klidným. Jak může z tohodle bejt v dnešní době ještě někdo paf?

..pokial by som uz mal cvicit klasicky bojovy styl z Japanu ci uz Aikijujutsu ci Kenjutsu ,ktore spada do Koryu a ktore je spajane s p. Madlom..coz v podstate aj system ktory Ty cvicis pod svojim Sensei je taktiez,pokial som dobre cital na E-budo,tak bez debaty chcem vidiet licenciu,historiu ucitela a jeho ucitela, legitimitu nadobudnutia technickeho stupna atd, technicky patronat ohladom dalsieho info atd Gino :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

souhlas

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 17:28

Souhlasím prostě o nějakém právu říkat si mistr má ten, který na to má i papíry. Sice chápu, že to může být poněkud divné, nicméně zvláště v dnešní době kdy jsou v republice přinejlepším stovky takovýchto rádoby mistrů kteří argumentují přesně tím, že nač federace nač papír oni vytvořili nové originální dílo, které federace nedokáže docenit a pochválit. Tak to prostě je. A jsem moc rád že jsou i tady občas lidé, kteří nebaští právě tyto omáčky, které kdybych chtěl tak dokážu kolem sebe šířit také. To opravdu není problém. Ale já klidně přiznám že se učím ale zároveň učím. A další věc, právě pokud chci podnikat, měl bych vydávat na cvičení i prodej mečů potvrzení a odvádět daně, ale to se bohužel u takovýchto rádobymistrů neděje a to je holá skutečnost.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » úte 22. bře, 2011 20:52

tosnadne: nevzpomínám si, že bych tě vybízel, aby ses něčím chlubil - říkal jsem, abys o sobě něco napsal. Na rozdíl od tebe mám to, co cvičím, v profilu a link na svůj oddíl hned pod podpisem a k tomu ti ještě přidám informaci: taky 5. kyu Shotokan. Takže tvé výlevy o tom, jak tady hájím "svého" mistra, byly zbytečné - mohl sis ověřit, kdo je můj mistr. A není to ani tak, že by mě tvé kecy štvaly. Prostě jen nastavuju zrcadlo někomu, kdo si sem evidentně přišel léčit nějaké mindráky a z Mádla si k tomu udělal nástroj. Frustráty nemusím a to je všechno, co k tomu řeknu.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

ale kdepak

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 21:29

Jen jsem byl sám zvědavý kdo mě chce poučovat tak díky za info asi tě nepřekvapí že ty zkoušky mám již z roku 1998 takže to není moc aktuální. A flustrovaný z Mádla fakt nejsem jenom nemůžu nějak dopustit, aby tady byl pouze chválen, protože o jeho osobnosti vím poněkud více než brňák promiň nic ve zlém, mimochodem když hovoříme o těch stupních od kdy žije v české republice člověk který má červený pás v shotokanu? Není váš mistr bratr Mádla? Nebo na to také není potřeba skládat zkoušky? :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » úte 22. bře, 2011 21:33

Mno já jsem se o zkušenosti podělil žáku karate z brna a co kdyby jsi mi pokusil objasnit jaké papírem doložené technické stupně má pan Mádl? To bude asi poněkud oříšek že? :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: ale kdepak

Příspěvekod graver » stř 23. bře, 2011 7:51

tosnadne píše:Jen jsem byl sám zvědavý kdo mě chce poučovat

Ty máš zjevné potíže s interpretací psaného slova. Nemám v úmyslu tě poučovat, pouze vyjadřuji svůj názor, že sis sem přišel řešot své privátní problémy.
tosnadne píše:od kdy žije v české republice člověk který má červený pás v shotokanu? Není váš mistr bratr Mádla? Nebo na to také není potřeba skládat zkoušky?

Už jsem o tom psal a zopakuju ti to: chceš se ho na to zeptat osobně? Kontakt je na našem webu, takže použij mail nebo telefon, event. se zastav - jistě se ti dostane adekvátního vysvětlení.
tosnadne píše:co kdyby jsi mi pokusil objasnit jaké papírem doložené technické stupně má pan Mádl? To bude asi poněkud oříšek že?

Ano, byl by to pro mě oříšek. Psal jsem několikrát, že p. Mádla neznám a nemám s ním nic společného. Ty jsi to několikrát četl, takže ještě jednou: máš nějaké potíže s interpretací psaného nebo jsi prostě troll? Jsi schopen a ochoten pochopit, že Mádl je v tom, co ti píšu, zcela nepodstatný? Kdyby to byl Sifu Pi Či Fuk nebo Shihan Fučimi Načiču, reagoval bych stejně.

tosnadne píše:nemůžu nějak dopustit, aby tady byl pouze chválen

Jo tak ty to nemůžeš dopustit? A proto ho tu obviňuješ z podvodů a daňových úniků, jo?

Davide, ty píšeš, že učíš karate. Já myslím, že lžeš. Ty (možná) učíš techniky karate, to je všechno. Vědí tví žáci, co to tady předvádíš? Kolik ti vůbec je let, čéče? Nechceš sem dát odkaz na svůj oddíl (tak, jako to má většina ostatních)?

Ale ne, nechme toho, stejně to nikam nevede...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Technické stupně

Příspěvekod radekk » stř 23. bře, 2011 8:55

K technickým stupnům a jejich udělování.Z historie Japonských bu výme,že pokud bu sloužila k udržení holého života,dobývání a jiným srandičkám,kde šlo o život,tak nikdo technické stupně neřešil.Jedinou federací,sdružením byl vpodstatě,klan,rodině,uskupení lidí,kteří žili pospolu.Měly své postavení a hiearchii.Bud jim techniky fungovali a přežili,nebo nefungovali a oni platili životem.
Během času se začali zavádět technické stupně,vznikali ruzné asiciace,federace.A to z několika prostých důvodů.U technických stupnů to osobně vydím jako motivaci u dětí,mládeže.Bohužel u starších to někdy funguje jako hojení se osobního ega a bolistek ze svého života.
Znám lidi,kterým nešel nějaky styl/ každý mame jiné dispozice/ a proto přeběhly jinam,založili si asociaci,dělali byznys a získali vysoké dany.Ale k čemu?Jen aby si zvýšili sebevědomí?
Naopak vím o lidech a je mi cti s nimi cvičit v jednom dojo,kteři celý svuj život tvrdě cvičí.A přitom nosí bílé obi.Proč asi?
Každý z nás by se měl zamyslet sám nad sebou,kam a kudy vede jeho cesta válečníka.Přijimat s uctou a pokourou toto učení,dodržovat posloupnost při praktivaní,mít na zřeteli jaka platí pravidla mezi žákem a učitelem.
radekk
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod patrik » stř 23. bře, 2011 9:09

Aniž bych se chtěl angažovat v tomto tématu :)
To už tady bylo.

2radekk

S těmi technickými stupni to není úplně tak jednoduché. Je to jako pravěk, potom velké nic a 20. století ;)

V JP klasických budó existovaly a nadále se používají mokuroku a menkjo. Ty nemají nic společného s asociacemi a federacemi.

2graver

Myslím, že tosnadne je docela v tématu... přestože se mi to, jak píše úplně nelíbí, myslím že odpovídá na původní otázku topicu. Jestli si tím cokoliv hojí, nebo jak to hodnotíme Ty nebo já je právě OT. IMHO tedy.
Jinak na diskusním fóru přece diskutujeme... se někdo ptá, jiný odpovídá. Někomu volat, nebo někam chodit je OK, ale stejně OK je ptát se na reference... a tyto reference sdílet.

2tosnadne

Já tedy nemám chuť pročítat téma od začátku do konce, ale řekl bych, že tu padlo přímo od j_mádla, že styl nebo školu, kterou dělá sám vymyslel nebo sestavil... To je docela korektní. Jiná věc je, že v posledních letech cvičí MJER iai. Jak intenzivně nebo pravidelně nevím, ale z materiálů na webu i z toho co píše mi plyne, že učitele má a mají. Kvalitu tohoto cvičení asi zhodnotí nejlíp někdo, kdo dělá MJER.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 23. bře, 2011 9:15

Panove, je zbytecne se tu takto rozcilovat. Zkusme se drzet faktu.

David upozornil na to, ze p.Madl, dle jeho presvedceni, neni ten, za koho se vydava. Pan Madl na to nema, opet dle Davidova presvedceni, papiry od zadne organizace, ktera by potvrdila, ze ma mistrovske nebo aspon technicke zkousky v oboru, ktery vyucuje.

David se tu na foru nevyskytuje prilis casto (viz pocet jeho prispevku) a tak nezna mistni "etiketu". Pokud tu bude dele, verim, ze si pod podpis doda jmeno oddilu pripadne i webove stranky a vse da do poradku.

Tady se hazela casto vetsi spina a daleko nevybiravejsim zpusobem, nez tak ucinil David, ze?

Sleduju vyvoj totoho topicu a je zabavne, jak se to sikovne stocilo na osocovani cloveka, ktery chtel jen, dle sveho nejlepsiho svedomi a vedomi, upozornit na, dle jeho nazoru, nesrovnalost v "profesnim zivote" pana Madla. Ucinil tak mozna zpusobem, ktery by se mu dal vytknout, ale stale tu je puvodni otazka: Kdo, kdy a co udelil panu Madlovi za technicke/mistrovske stupne?

Pokud to neni zadna znama organizace, nemusi to jeste znamenat, ze je to spatne. Vytvoril-li pan Madl novy styl iaido/aikido/... pak je to jen potreba jasne rici a pokud ma sve zaky, znamena to, ze to neni tak spatne. Jen je mozna korektni to nazyvat svym jmenem a ne jmenem nejake puvodni samurajske skoly (tusim, ze to v tom dokumentu zaznelo), pokud k tomu nema svoleni nekoho z tej rodiny (je-li nazivu).

Anebo to take rici nemusi...kdo jsme, ze to po komkoliv zadame?

Kdysi jsem take kritizoval ty radoby jujutsu skoly, ktere vedli drzitele danu v judu ci aikidu nebo dokonce v karate. Pak mi zde bylo jasne vysvetleno, ze je to ztrata casu a necht se venuji jujutsu skole, kterou studuji a dokazuji, ze jsme jini, coz se nam i dari. Davide, doporucuji stejny postup. Zbytecne se nervujete s necim, co stejne nemuzete ovlivnit.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » stř 23. bře, 2011 9:50

Patrik: nějaké OT je to poslední, s čím mám problém - o tom se nebavím.
Makoto: ok, beru to - tyhle diskuse tu skutečně nejsou ojedinělé. U Davida mě "zaujala" forma - pokud chci upozornit na "drobné nesrovnalosti v profesním životě", tak to prostě udělám a netahám do toho obviňování z trestné činnosti. Proto tvrdím (a trvám na tom), že David sem nepřišel nikoho varovat, ale vyřvat se ze svých problémů, které asi s M. má. A když mu k tomu řeknu svoje, začne argumentovat barvou pásku nějakýho jinýho mistra.
Nu což, nechal jsem se "trochu" unést :oops: . Jdu si zkontrolovat barvu pásku, aby mě někdo nevyčinil. Po svépomocném upgrade se mi totiž podařilo vygenerovat barvu, kteru fyzika prokazatelně nezná :wink:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 23. bře, 2011 9:51

marcelo píše:coz v podstate aj system ktory Ty cvicis pod svojim Sensei je

Ano, skutečně... Goju ryu je, jako jediný styl karate, oficiálně uznán jako koryu. I já mám od svého sensei nyní certifikát se všemi náležitostmi, ale nehoním si nad ním a kdybych ho nedostal, tak zatrpklej nebudu. A stejně, pokud bych šel někdy někam jinam, nikdo mi stupeň (pokud je rozumný) pravděpodobně neuzná a budu muset začít od začátku. Ano, protože už budu něco umět, tak mi to půjde rychleji, ale stejně budu muset začít od prvních zkoušek - takže jsme u toho, co psal Jendis - hlavní je co umíš.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 23. bře, 2011 10:00

@Gino to mi pripomnelo: prelozil jsem rozhovor s Wally Jayem, kde krome jineho pise:"...Znám hodně lidí, kteří si myslí, že už vše zvládli, když obdrželi černý pás. Spojí se s nějakou organizací, aby jim posvětila první stupeň, pak zkusí jinou, aby jim posvětila druhý stupeň a pak zase jinou, aby jim schválila třetí stupeň. A než se nadějete, najednou mají desátý stupeň. Mnoho je v USA, ale nejen tam, viděl jsem to i v jiných částech světa..."

Takze neni to jen tady, ale osobne znam par Polaku (narodnost ne jmeno ;-), kteri si takto zvedli mistrovsky stupen o cca 2-3 dany....a ocividne je ostuda nefackuje...

Uz toho nechme, verim, ze mic je na strane pana Madla, chce-li odpovidat.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 23. bře, 2011 10:12

Makoto, ono jakým si myslíš, že systémem, to funguje i v těch vělkých organizacích (nechci jmenovat), které jsem třeba po celém světě a nejsou to koryu (kde se to ještě jakš takš hlídá). Pánové si sednou mezi sebou, domluví se a řeknou si "hele, už cvičíme další 3 roky, tak si zvednem stupeň, ne? :) Ale jo, ať si zvedaj co chtěj, když je to dělá šťastnými.

BTW: býval jsem jako ty, co já jsem se tady toho v minulosti nahádal kvůli jujutsu :roll: :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 23. bře, 2011 10:14

Gino píše:BTW: býval jsem jako ty, co já jsem se tady toho v minulosti nahádal kvůli jujutsu :roll: :)

Starneme, co? ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Děkuji

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 11:12

Děkuji vám za vysvětlení že se skutečně jedná o originální Mádlovu směsku, že skutečně zřejmě není mistrem žádného bojového umění natož několika, děkuji za vysvětlení že tady se dohadovat nemá smysl. P.S. Né, nevyučuji karate, a mám k tomu několik důvodů i když trpím když vidím co se považuje za shotokan a kam tato technika upadla za pouhých 20let. Apropo je mi 36chlapče. Když už jsi se ptal na můj věk.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...