Josef Mádl?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

pro gravera

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 11:23

Tak opět nevysvětlil jsi jakto že má tvůj údajný mistr červený pás, protože to prostě nejde vysvětlit. nebo snad ano? Která federace mu ho udělila? Stačí mi rok rád si to ověřím. Já jsem ti napsal kde i v který rok jsem zkoušku absolvoval. to tedy zaprvé. Pochop že 10tý dan je něco, čeho bych si sakra všiml. Takže jak jsem se podíval na fotky musel jsem si toho hned všimnout. Ono tady by mu ho sotva někdo udělil takže by zřejmě musel směr Japonsko a upřímně to by musel už být borec. :lol: Jinak nikde jsem neuváděl že učím karate a kdybych se k tomu kdy odhodlal budu ho učit pro svojí potěchu a původní shotokan. Za 20let se tento styl v čechách změnil v něco, co není ani autentické, co zpaskvilo techniky v katách tak, že jsou odlišné a stěží v této formě použitelné v reálu. Zkuste se podívat na shotokan od některého z japonců a pochopíte o čem mluvím. Chápu že hájíš svého mistra to tu dělá každý. Chápu že mlžíš to také dělá každý kdo nevidí do struktury oddílu a neví kdo co za zkoušky složil. Stejně tak mohu já říct přijeď do Plzně a já ti předvedu co dovedou moji žáci. Prostě nebudu kvůli někomu jezdit po republice. Na to nemám čas a tvůj mistr není pro mne nijak významnou postavou, abych kvůli tomu vážil benzín a čas. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » stř 23. bře, 2011 11:29

tosnadne - odpověď pro tebe jsem našel tady na bu.cz v jiném vlákně - zkus použít tlačítko hledat. Jak si chceš info ověřovat, když si ho nejsi schopný ani najít přesto, že máš všechny dostupné informace?
KAMINARI píše:Shihan Hausner 8. Dan udělený CHorvatským Svazem Karate zastoupené Shihanem Slavko Marunicou a Soke Žárko Pavlinou. Má certifikát o povolení udělovat v ČR TS do 7.Danu SHOTOKAN i WANDER RYU. Nejvišší TS jaké kdy udělil jsou 2x 6.Dan. Nechápu co na tom někomu pořát vadí. Je to člověk který vychoval Mnoho mistrů karate. Jeho žáci jsou mistři ČR, ME a kdo s ním někdy cvičil tak na něj nikdy nezapomene.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro gravera

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 11:34

Ještě něco pokud ti někdo prodá meč, nevydá potvrzení, pokud k někomu chodíš cvičit a nevydá ti na to potvrzení zeptej se na finančním úřadě co si o tom myslíš. Nebo se snad domníváš že pak šel dodatečně s penězi na finančák a říkal promiňte prodal jsem 20předražených mečů vidělal jsem na tom tolik tisíc kolik mám dát na daně? To jsi tak najivní nebo sebestředný? A když už někoho tytuluješ nějakými rádoby vtipnými mistrovskými tituly tak to je přesně důvod proč nepotřebuji jezdit do Brna za tvým mistrem co by mohl mít také vtipný titul jaké vymýšlíš ty třeba Leštím Si Furt kulky červeným páskem. Co proboha pro Shotokan Karate vytvořil? Podívej se do stanov federace už na 4 dan nepotřebuješ pouze nějakou zkoušku ale musíš vytvářet hodnoty a podílet se na rozvoji a upřímně prober se ale 10tý dan v čechách není a je jich pouze hrstka v evropě. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 11:37

Gino píše:tosnadne - odpověď pro tebe jsem našel tady na bu.cz v jiném vlákně - zkus použít tlačítko hledat. Jak si chceš info ověřovat, když si ho nejsi schopný ani najít přesto, že máš všechny dostupné informace?
KAMINARI píše:Shihan Hausner 8. Dan udělený CHorvatským Svazem Karate zastoupené Shihanem Slavko Marunicou a Soke Žárko Pavlinou. Má certifikát o povolení udělovat v ČR TS do 7.Danu SHOTOKAN i WANDER RYU. Nejvišší TS jaké kdy udělil jsou 2x 6.Dan. Nechápu co na tom někomu pořát vadí. Je to člověk který vychoval Mnoho mistrů karate. Jeho žáci jsou mistři ČR, ME a kdo s ním někdy cvičil tak na něj nikdy nezapomene.

Ale né 10tý. Ten se váže na červený pás prostě pochop i kdyby měl 8mý tak má černý pás podívej se někdy na stupně a pásy k nim. Ať si tam třeba našije šest zlatých pruhů to nikomu nevadí.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » stř 23. bře, 2011 11:39

tosnadne - proč by nemohl mít červený pás s 8.Dan? Jediný problém stále vidím v tom, že až nebezpečně ujíždíš na nějaké nekonkrétní federaci. Ať už si o panu Hausnerovi myslím cokoliv (taky ho ale neznám, jako p.Mádla), tak jsem ti prostě jenom předhodil tebou hledané informace.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

gravere

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 11:40

Já nemusím nic hledat shotokan jsem dělal závodně a mám doma knihu určenou pro trenéry tohoto stylu a vím že desátý dan je červený né dany předtím o tom tady mluvím nedohaduji se o tom kolikátý předtím dan má váš mistr to je mi fuk a sám jsi potvrdil že ani ho mít nemůže. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 11:43

Nechme toho oficiální pravidla neznáš knihu pro trenéry vydanou svazem si neviděl takže toho nechám ať si nosí co chce, ale vypadá to dost divně. Jdu si koupit černý pás v Karate, stejně si tady každej nosí co chce. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » stř 23. bře, 2011 11:57

Barvy pásku mám na háku.
Ty, co ujíždí na barvách pásku, mám na háku.
Oficiální pravidla mám na háku.
Federace a stanovy mám na háku.
Knížky mám na háku.
Cizí technické stupně mám na háku.
Frustráty mám na háku.

Běžte si kupovat pásky, já jdu cvičit :wink:
howgh
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 23. bře, 2011 12:00

tosnadne - ty už začínáš plést páté přes deváté a ztrácíš se v tom :)
Jinak pásek si můžeš samozřejmě koupit hned, stojej něco kolem stovky :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 12:02

In most Okinawan Karate styles and in some schools of Kobudo (Okinawan weaponry), the alternately red and white belt is used for dan 7 and 8, whereas the solid red belt is used for rank 9 and 10
Tak já ti to přeližím! Tvůj mistr pokud má 8.dan má nárok maximálně na červeno bílý pás! Na čistě červený který je čestným titulem udělovaný v Japonsku to sotva ty na háku neděláš na jatkách jak máš všechno na háku? :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 12:09

Gravere nekřič tady, právě proto že nečteš pravidla, ani knihy ani stanovy svazů tak je logické že nevíš na co kdo a kdy má nárok. Když to nenajdeš v českém textu podívej se po anglickém, jinak tady na netu najdeš jak má vypadat zkouška tak na max. 6tý dan. S vyšším se v čechách ani moc nepočítá. Jinak v oficiální knize svazu karate najdeš rozdělení pásů ták jak jsem již naznačoval a to 1-9tý dan černý pás 10tý dan červený. To že Japonská federace časem ustoupila a že tedy 7-8dan mohou používat alespoň červeno bílý jsem sám netušil, nicméně červený se používá od 9.-10.danu a jsou to čestné tytuly a tudíž sotva něco co by tvůj mistr mohl někde v evropě od někoho získat. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 12:14

Gino opravdu proč by nemohl mít červený? Pokud chodí po městě at si veme třeba červený ale oficiálně je jen malinkatá hrstka lidí mimo japonsko která má červený pás. Nedělej že rozumíš každému bojovému umění. Píšeš všude podle toho máš titul mistr diskutér ale chce to také ověřovat si. :evil:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » stř 23. bře, 2011 12:18

tosnadne - za to "mistr diskutér" opravdu nemohu, taky mi to vadí. Ale je tu na webu občas i legrace a občas i nějaké seriozné psaní, takže za těch 7 let, co zde píšu, člověk opravdu pár stovek příspěvků nasbírá.

Já nevím, proč by nemohl mít s 8.Dan červený pás, pokud to v jeho organizaci pravidla/technický řád umožňují. Stále nevím, co ti není jasné :) Já třeba vím o lidech/japoncích/okinawanech, co mají v karate 10.Dan a nosí normálně černé pásy a červené snad u nich ani povoleny nejsou resp. nikoho by nenapadlo si vzít červený (proč taky).
Naposledy upravil Gino dne stř 23. bře, 2011 12:23, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 12:21

Jasně tady jsou stovky 10tých danů v shotokan karate no nic jdu si udělat něco k jídlu tady je to opravdu velká sranda. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 12:56

Ano, určitě dnes si kdekdo vytvoří svojí originální organizaci se svým originálním stylem, nazve se originálním velmistrem svého stylu, proč také ne, je první a udělí si červený pás. Kdo jiný by mu ho asi tak mohl udělit. Pokud máš na mysli takovouto originalitu tak ano takových originálů je v čechách už tolik že to je přesně důvod proč zjišťuji u oficiálních asociací co vůbec vědí o daném člověku. To je důvod proč chci vidět kde získal titul. Protože tito originálové zaplevelili bojové umění všeobecně vytvářejí originální paskvily. Něco se použít dá většina je k ničemu. A proto mám nedůvěru když někdo vydává stupně a certifikáty které neplatí nikde jen u něho. A maskuje to tím, že nechce být v žádné federaci. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 12:59

Gino píše:tosnadne - za to "mistr diskutér" opravdu nemohu, taky mi to vadí. Ale je tu na webu občas i legrace a občas i nějaké seriozné psaní, takže za těch 7 let, co zde píšu, člověk opravdu pár stovek příspěvků nasbírá.

Já nevím, proč by nemohl mít s 8.Dan červený pás, pokud to v jeho organizaci pravidla/technický řád umožňují. Stále nevím, co ti není jasné :) Já třeba vím o lidech/japoncích/okinawanech, co mají v karate 10.Dan a nosí normálně černé pásy a červené snad u nich ani povoleny nejsou resp. nikoho by nenapadlo si vzít červený (proč taky).

A to je to co mi vadí já vím také o japoncích! kteří ač mají 10tý dan tak nosí černý pás! Ale nevím o žádném čechovi, kterému by byl kdy červený čestný pás udělen!
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 13:04

Pro Gravera Mimochodem chodit v hakamě je zajímavé u karate hmmm asi originální styl vašeho originálního velmistra gratuluji k originalitě :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » stř 23. bře, 2011 13:26

tosnadne - a co s tím vším vlastně uděláš? Chceš a můžeš s tím vlastně vůbec něco dělat? Tedy kromě toho naříkání tady. Já si totiž myslím, že nemůžeš nic. Možná proto jsi z toho tak zhrzený.

Mimochodem, proč by nemohl cvičit karate v hakama? Jen proto, že se to nepíše ve tvé svazové 20 le staré knize? Člověče nezadělávej si na vředy :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » stř 23. bře, 2011 13:34

tosnadne píše:Ano, určitě dnes si kdekdo vytvoří svojí originální organizaci se svým originálním stylem, nazve se originálním velmistrem svého stylu, proč také ne, je první a udělí si červený pás. Kdo jiný by mu ho asi tak mohl udělit. Pokud máš na mysli takovouto originalitu tak ano takových originálů je v čechách už tolik že to je přesně důvod proč zjišťuji u oficiálních asociací co vůbec vědí o daném člověku. To je důvod proč chci vidět kde získal titul. Protože tito originálové zaplevelili bojové umění všeobecně vytvářejí originální paskvily. Něco se použít dá většina je k ničemu. A proto mám nedůvěru když někdo vydává stupně a certifikáty které neplatí nikde jen u něho. A maskuje to tím, že nechce být v žádné federaci. :twisted:

Vždyť ty federace o kterých píšeš vznikaly úplně stejným způsobem. Jeden člověk se odtrhl od toho, co se učil a začal si uči svoje, začal nadělovat dany a z těch, kterým se dařilo, se rozrostly federace.
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 13:34

Ono by bylo lepší kdyby cvičil v teplákách a hakama nepatří ke karate pokud to nechápeš tak to zase neřeš ty. :twisted: Jinak stanovy jsou stále tytéž a opravdu pořád opakuji nemám nic proti samokvaškám které tady vznikly po revoluci ani nemám nic proti cvokům co si vytvořili originální rádoby oddíly a vydávají originální certifikáty ale ať to tak prezentují a neříkají tomu názvy, které jsou zavádějící, a u kterých má potom někdo milnou představu že cvičí to které bojové umění, ačkoliv se jedná o směsku a nic víc. Jinak jako pobavení pro laickou veřejnost, setkání skautů nebo maminek s dětmi na tom nevidím nic špatného naopak jako přínosné sdružení pro oddychové aktivity nic víc nic míň. Promiň, ale tak to prostě je. Tak jako já nepůjdu cvičit Iaido s boxerskými trenkami nebo úborem na Thai chi, tak na karate se nosí Kimono, Na Iaido a aikido hakama, a tak dále. Ale to někdo kdo jako příbor používá jen lžíci prostě nemůže pochopit. Ano, každý může nosit co chce, udělovat co chce, zakládat co chce, ale pokud to není státem uznaný svaz beru to jako koníček, kroužek a né nic jiného. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...