scout píše:ni nic snazil jsem se napsat neco smysluplneho o svych skusenostech....
sry ne ze bych byl bezchybny ale napsat skusenost misto zkusenost to uz je moc

Moderátor: Picard
cudles píše:qBrona píše:Sparing s aikidokou?Takova blbost xD
A tím jsi chtěl říci co
qBrona píše:scout píše:ni nic snazil jsem se napsat neco smysluplneho o svych skusenostech....
cudles píše:qBrona píše:scout píše:ni nic snazil jsem se napsat neco smysluplneho o svych skusenostech....
Koukám že ty jsi asi bezchybný...mohl to být překlep..navíc ačkoliv mě taky bijou do očí gramaticke chyby,tohle je server o BU/BS a ne o české gramaticeneprud
qBrona píše:)cudles píše:qBrona píše:Sparing s aikidokou?Takova blbost xD
A tím jsi chtěl říci co
Sry ze jsem dlouho neodpovidal nejakou dobu jsem tu nebyl - jde o to, ze aikido a napr. thaibox jsou cela odlisne styly. Koukni ja delam aikido 7 let posledni 2 roky jsem pribral jeste dalsi plnokontaktni BU a muzu ti rict ze v klasickem sparringu (box,thai) si ani neskrtnes..Jednak ptze paky atd se nesmi nasazovat jednak ptze udery a kopy jsou tak rychle ze nemas sanci ani zareagovat. Pokud bych bral v uvahu MMA pravidla tak tam jednoznacne vyhrava lepe technicky i fyzicky pripraveny (ne ze by u thaie ne) a proti nekomu kdo jede zem nemas sanci pokud jede thai v podstate taky ne a kdyz nekdo dela oboje tak to nema cenu vubec
Aikido se da pouzit v sebeobrane, ale samozrejme ve forme "na ulici" takze techniky jak se ukazuji na treninku neni to prave orechove v realu to proste vypada jinak ale urcite se da pouzit v tomto smeru. Navic aikido se necvici k destruktivnim ucelum takze nejake soupereni nepripada v uvahu. Aikido nebylo vymysleno jako sport takze neni co resit...A pokud mas chut zapasit tak nejsi spravny aikidoka
cudles píše:qBrona píše:)cudles píše:qBrona píše:Sparing s aikidokou?Takova blbost xD
A tím jsi chtěl říci co
Sry ze jsem dlouho neodpovidal nejakou dobu jsem tu nebyl - jde o to, ze aikido a napr. thaibox jsou cela odlisne styly. Koukni ja delam aikido 7 let posledni 2 roky jsem pribral jeste dalsi plnokontaktni BU a muzu ti rict ze v klasickem sparringu (box,thai) si ani neskrtnes..Jednak ptze paky atd se nesmi nasazovat jednak ptze udery a kopy jsou tak rychle ze nemas sanci ani zareagovat. Pokud bych bral v uvahu MMA pravidla tak tam jednoznacne vyhrava lepe technicky i fyzicky pripraveny (ne ze by u thaie ne) a proti nekomu kdo jede zem nemas sanci pokud jede thai v podstate taky ne a kdyz nekdo dela oboje tak to nema cenu vubec
Aikido se da pouzit v sebeobrane, ale samozrejme ve forme "na ulici" takze techniky jak se ukazuji na treninku neni to prave orechove v realu to proste vypada jinak ale urcite se da pouzit v tomto smeru. Navic aikido se necvici k destruktivnim ucelum takze nejake soupereni nepripada v uvahu. Aikido nebylo vymysleno jako sport takze neni co resit...A pokud mas chut zapasit tak nejsi spravny aikidoka
Cvicim sice o rok min nez ty,avsak mam trochu jiny nazor...o tom jsem uvazoval taky,ale momentalne nemam a z dlouhodobeho hlediska(cca par roku) jeste stale mit cas nebu du abych si nejake plnokontaktni BU/BS pribiral...ale byt ta moznost, ze bych mohl zajit na par treninku jinam,pohlednout pod poklicku,nebo mit znameho co cvici jine bu,bylo by to super.ale z tech co znam,ted nejsem v kontaktu. O tom jestli si skrtnu nebo ne ty nic nevis,navic stacilo by si precist par mych prispevku vyse,abys pochopilMe by pri tom sparringu slo hlavne o to,zlepsit si druhy boje,ktere v aikidu moc nejsou,jako napr. boj na zemi(ktery me dost trapi) a v neposledni rade udery,kopy(proste striking se tomu myslim rika)...Ja jsem se o funkcnosti presvedcil na ulici uz dvakrat,jedna situace se nepocita,to kdyz jsem s drzicim se me opilcem prastil o zem,ale ta druha a zatim posledni to nebyla zadna strkanice a la diskoteky atd,tam uz slo o hubu
O tom jestli jsem ci nejsem spravny aikidoka bych tu debatu nerozvadel,vysvetlil jsem to uz vyse...Vis,mozna to nepochopis, ale me stve,kdyz kvuli par dementnim jedincum prezentujicim se na tomto serveru se zacina hazet spina a pomlouvat nejen aikido,ale i aikidiste...a to hlavne proto,ze za celych sest let jsem se do toho snazil davat vsechno,a nekd jsem mel i dobry pocit...no,a pak naleznes tento server,zacnes sem pravidelne chodit,a narazis na diskuzni fora o aikidu...ztracis rychle iluze, a navic zjistis ze mezi lidmi z ostatnich BU/BS i po tom jak jsi trenoval nemas zadny respekt...nemuzes se mi divit ze s tim chci neco udelat...pohled na ele aikido a aikidisty neni asi v mych silach zmenit...ale chtel bych aby se aspon vedelo ze vsichni takovy nejsou,a min. par tech ostatnich senebude schovavat,vybravet ruzne mysticke bachorky a takove pytloviny ze napr. nase techniky jsou smrtici,nase atemi zabiji,atd...snad se mi podarilo shrnout to co jsem chtel rict a havne vystizne abys pochopil cvo mam na mysli..
qBrona píše:aikido nebylo vytvoreno pro sportovni ucely, proto o sparringu nemuze byt rec ..... kdyz potom "sparujes" tak to vlastne neni aikido
qBrona píše: Chci jen rict, ze aikido nebylo vytvoreno pro sportovni ucely, proto o sparringu nemuze byt rec![]()
Chmm, mám dojem, že tu mícháš tréninkový sparring a sportovní zápas o výhru/body.qBrona píše:aikido nebylo vytvoreno pro sportovni ucely, proto o sparringu nemuze byt rec ..... kdyz potom "sparujes" tak to vlastne neni aikido
ukropcany píše:jox píše:Chmm, mám dojem, že tu mícháš tréninkový sparring a sportovní zápas o výhru/body.![]()
![]()
Jendis píše:qBrona píše: Chci jen rict, ze aikido nebylo vytvoreno pro sportovni ucely, proto o sparringu nemuze byt rec![]()
Proč???Minimálně by mohl někdo z Vás,aikidoků,přijít ukázat to zachycování útoků a vstupy.....Spárovat můžeš,ať cvičíš cokoliv....jde o chuť.....nic víc....
....ale ono bývá jednodušší říct,že to nebylo stvořeno pro.....blablabla......neříkám,že je to Tvůj/Váš případ,ale ,když si tu jeden přečte,jak mnozí reagují......
![]()
![]()
A s tím tvrzením,že je tu někdo přiblblej...mno...opatrně,hodně opatrně....mnozí reagují dle vlastních zkušeností a jsou více než ochotní nést kůži na trh.Z Vás to neudělal ani jeden jedinej......ani jediná vlaštovka.....což také o něčem vypovídá,nemyslíš???
graver píše:qBrona píše:aikido nebylo vytvoreno pro sportovni ucely, proto o sparringu nemuze byt rec ..... kdyz potom "sparujes" tak to vlastne neni aikido
![]()
![]()
![]()
Ona většina BU nebyla vytvořena/nevznikla pro sportovní účely a přesto se v nich sparuje. A když tedy aikidoka sparuje, tak už fakt nedělá aikido?
scout píše:---zdar cukrousove .....![]()
Jendis píše:qBrona píše: Chci jen rict, ze aikido nebylo vytvoreno pro sportovni ucely, proto o sparringu nemuze byt rec![]()
mnozí reagují dle vlastních zkušeností a jsou více než ochotní nést kůži na trh.Z Vás to neudělal ani jeden jedinej......ani jediná vlaštovka.....což také o něčem vypovídá,nemyslíš???
qBrona píše:
Ale je rozdil v BU, kt. jsou na principu - oba se snazi premoci protivnika, kdezto u aikida je jeden obrance a jeden utocnik...je to proste
Jendis píše:qBrona píše:
Ale je rozdil v BU, kt. jsou na principu - oba se snazi premoci protivnika, kdezto u aikida je jeden obrance a jeden utocnik...je to proste
Tohle nemyslíš vážně,že ne????To je přece jenom metodika.......podobně,jako je řízené kumite v karate.....
qBrona píše:
Asi jsem to zcela spravne nepochopil, zkus mi to prosim trochu priblizit. Co to u Tebe znamena "nest kuzi na trh"?!
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník