aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...
Moderátor: Picard
od RUNAR » pát 20. čer, 2008 13:35
Záleží kterej styl Karate, některý jsou hodně čínský.
Shorin Karate je okinawská a ne japonská záležitost.
Nikomu to nenutím ale snažit se ze sebe dělat asiata je velká blbina

O Dragão é campeão.
-
RUNAR
- mistr diskutér

-
od RBR » pát 20. čer, 2008 13:41
druss píše:a o tom to je jak sel do toho hned zkoncil a ty ruce niz v itkf ??? to snad ne

nebo to byl pokus o vtip ??:-)
To je jako tak správně? Mít přední ruku u pasu a zadní na kulích?
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od RBR » pát 20. čer, 2008 13:47
Na to tady máme už vytvořený téma klipy-karate. Pokud by sis dal tu práci a našel jej tak uvidíš, že už jsem toto videjičko dávno postnul. Mezi jinýma tam najdeš hned na začátku mladého Nishiyamu jak cvičí bunkai.
Jinak Avi je Avi, škoda, že není více videí z jeho seminářů na internetu.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » sob 21. čer, 2008 7:35
RBR píše:druss píše:a o tom to je jak sel do toho hned zkoncil a ty ruce niz v itkf ??? to snad ne

nebo to byl pokus o vtip ??:-)
To je jako tak správně? Mít přední ruku u pasu a zadní na kulích?
RBR
Nevím jak je to SPRÁVNĚ, ale já učím u nás že když dáš ruce dolů, tak dostanešdo zubu. Ale je to každýho věc a každýmu vyhovuje něco jinýho.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od druss » ned 22. čer, 2008 7:37
tak to kazdopadne je ale mame takovou strategii ktere si rika sasoi waza a jde o to nalakat soupere k akci a kdyz si nekdo veri tak spusti kryt aby mu ten druhy dal do zubu
jak lehke

-
druss
- pokročilý diskutér

-
od RBR » pon 23. čer, 2008 7:37
druss píše:tak to kazdopadne je ale mame takovou strategii ktere si rika sasoi waza a jde o to nalakat soupere k akci a kdyz si nekdo veri tak spusti kryt aby mu ten druhy dal do zubu

jak lehke

Aha takže všichni jdete do akce pouze s myšlenkou na sasoi waza. Dle mého laického názoru se u sasoe waza otevírá pouze jedno pásmo, protože tím vmanévrováváš soupeře do situace kde jej chceš mít. Předem mu určuješ pásmo kam půjde, což ti výrazně ulehčuje obranu. To je také smysl sasoi waza. Pokud se otevřeš úplně tak to není sasoi waza, ale sebevražda, protože soupeř si může vybrat kam tě trefí a tobě jako obránci se situace naopak komplikuje než zjednodušuje.
Ale to je můj soukromí názor třeba jsem strategii sasoi waza blbě pochopil.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od druss » úte 24. čer, 2008 6:41
no myslim ze na tom videu to slo videt dobre ne ??? kam kdo koho trefil na ktere pasmo a kdy atd atd zbytecna diskuze hele sasoi waza muze byt treba i plivnuti od oci cokoli co nejak rozhodi soupere nebo ne ????
-
druss
- pokročilý diskutér

-
od RBR » úte 24. čer, 2008 7:04
druss píše:no myslim ze na tom videu to slo videt dobre ne ??? kam kdo koho trefil na ktere pasmo a kdy atd atd zbytecna diskuze hele sasoi waza muze byt treba i plivnuti od oci cokoli co nejak rozhodi soupere nebo ne ????
Nějak mi tam chybí nabídnutí prostoru, provokace atd. proto zastávám názor, že tam žádné sasoe waza nebylo. "Pouze" měl velmi dobrý feeling a značně ulehčenou situaci tím,že se soupeř při útoku nekryl.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » úte 24. čer, 2008 7:34
Souhlasím s RBR. Dle mého názoru tam Sasoi waza nebylo.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od druss » úte 24. čer, 2008 7:47
treba ne ale .... cert vic co se mu hanilo hlavou jaky sebevrazedny myslenky mel kamikaze jeden

hele Avi ty ruce moc nizko nema asi neni z ITKF

????,
-
druss
- pokročilý diskutér

-
od KAMINARI » úte 24. čer, 2008 8:09
Já osobně nemám rád rozdělování KARATE DO na ITKF, FUDOKAN, WUKO, SKIF, sportovní či tradiční. Každej osočuje každého, nikdo neuznává nikoho. Je to podle mně nesmysl.
Byl jsem nedávno na závodech kde proti sobě závodili v kumite : MSKA, Fudokan, SKIF, atd. Nedalo se říci že Ti jsou lepší a Ti zase horší. Je to všechno o poctivém cvičení. A takové to v ITKFmají ruce moc dolů a jinde nohu vice na špičce mně připadá jako mletí hubou o ničem.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » úte 24. čer, 2008 8:10
Já osobně nemám rád rozdělování KARATE DO na ITKF, FUDOKAN, WUKO, SKIF, sportovní či tradiční. Každej osočuje každého, nikdo neuznává nikoho. Je to podle mně nesmysl.
Byl jsem nedávno na závodech kde proti sobě závodili v kumite : MSKA, Fudokan, SKIF, atd. Nedalo se říci že Ti jsou lepší a Ti zase horší. Je to všechno o poctivém cvičení. A takové to že v ITKF mají ruce moc dolů a jinde nohu vice na špičce mně připadá jako mletí hubou o ničem.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od druss » úte 24. čer, 2008 8:34
jasna vec kemo tak to je ale dycky se najde nekdo kdo vidi chybu jen na ostatnich

-
druss
- pokročilý diskutér

-
od KAMINARI » úte 24. čer, 2008 9:01
Ona je chyba většinou v nás, ale na chyby jiných se lépe ukazuje.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od druss » úte 24. čer, 2008 9:11
kde trenujes kaminari ??
-
druss
- pokročilý diskutér

-
od RBR » úte 24. čer, 2008 9:21
druss píše:jasna vec kemo tak to je ale dycky se najde nekdo kdo vidi chybu jen na ostatnich

Až ti nějaký x-boxer nasype pár do květáku tak pochopíš na co mají být ruce v krytu. Ale třeba ti pomůže sasoi-waza, kterou se možná naučíš:D
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od RBR » úte 24. čer, 2008 9:22
KAMINARI píše:Ona je chyba většinou v nás, ale na chyby jiných se lépe ukazuje.
Spíš na druhých si ji lépe všimneš. Pak následuje druhá fáze zjistit, zda-li neděláš to samé.
RBR
-
RBR
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » úte 24. čer, 2008 9:23
druss píše:kde trenujes kaminari ??
Napiš na
KAMINARI@seznam.cz
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od KAMINARI » úte 24. čer, 2008 9:25
RBR píše:druss píše:jasna vec kemo tak to je ale dycky se najde nekdo kdo vidi chybu jen na ostatnich

Až ti nějaký x-boxer nasype pár do květáku tak pochopíš na co mají být ruce v krytu. Ale třeba ti pomůže sasoi-waza, kterou se možná naučíš:D
RBR
Ani u boxera to není jistý. Koukni např. na Muhamada Aliho. Ten mněl taky ruce často dole.
-
KAMINARI
- mistr diskutér

-
od druss » úte 24. čer, 2008 9:34
to je prave ono vis nekdy pouzijes to a jindy toto RBR ?? asi chces byt vtipnej tak to potom jo jinak kumite neni sebeobrana to vi kazdej ze a to ze je na chvili spustis z taktickych duvodu jetse neznamena ze to delas porad nebo ze nic jineho neumis nebo ne ???
-
druss
- pokročilý diskutér

-
Zpět na japonská bojová umění a sporty...