Aikido - info

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod marvin » pát 01. úno, 2008 14:57

A co učitel ,kterej je vyhovující ,když jsem tak brouzdal tak z tvých komentářů mi vyšlo ,že No.1 bude Nishio potom Saito ,ale zase u Saita si kdesi psal ,že sekal mečem víceméně jak 5.kyu

Nie ze by mi na tom zalezalo z pohladu b.u. ale skor preto, ze sa tu pise o cloveku, ktory cosi fakt vie na zivo som to videl a zda sa mi hlupe, aby tu boli napisane taketo kraviny. Tak asi takto RainBows:

ci sa ukropcany vyjadruje "exaktne" alebo niekto nevie poriadne citat neviem ... ale tak ako si si to prelozil a vylozil je to sprostost. Ukropcany videl video cierno biele kde saito maval s bokenom v nejakom lesiku. To video bolo natocene niekedy v roku 58 - 65 ? ci tak nejak a kedze je zname, ze saito cvicil pod vedenim ueshibu od nejakeho svojeho detskeho veku tak to vychadzalo na nejakych vela rokov ... cca 18 neviem ... zarazajuce bolo, ze na tom videu cvicil s tym bokenom fakt poslabsie... Ale nikto netusi preco .. mozno si robil prcu ;) No, ale na zivo som ho videl cvicit pred 6 ? rokmi a cvicil viacej nez slusne. Takze nejake tvoje vyvody ake tu z toho dokazes pisat patria do besku, alebo noveho casu ... to je vsetko
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 01. úno, 2008 16:07

RainBows píše:Ukropcany tak jsem hledal a jediné "yos" bylo tohle > http://youtube.com/watch?v=vSDyLY-KySo ??

To ze je aikido? 8O
Ja uz v tom teda moc aikida nevidim... spis mi to prijde jako judo, ci jujutsu s troskou boxovani.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » pát 01. úno, 2008 16:45

Gino píše:
RainBows píše:Ukropcany tak jsem hledal a jediné "yos" bylo tohle > http://youtube.com/watch?v=vSDyLY-KySo ??

To ze je aikido? 8O
Ja uz v tom teda moc aikida nevidim... spis mi to prijde jako judo, ci jujutsu s troskou boxovani.

A co je tedy podle tebe aikido? :lol: Pokud to co je tu vetsinou k videni tak no comment :roll: Vidim ze nema cenu se o neco snazit...lide svuj pohled vesinou nezmeni,obzvlaste pokud ho menit nechteji....kdyz uz se neco objevi co podle me vypada aspon trchu tak jak si to prdstavuji ja,razem uz to neni aikido...ale vlastne proc se rozcilovat...proc se snazit neco zmenit kdyz obhajci nechteji,a odpurci to ani jinak videt nechteji..tecka.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 01. úno, 2008 17:54

cudles - ja se nechci schovavat za ucropa, ale to co napsal je presny.
Ja na tom videu videl trenink takovej podobajici se MMA (a libilo se mi to), ale z aikido jsem tam nevidel nic, to se na me nezlob. A myslim, ze kdyz bys to pustil Ueshibovi, tak by to taky nepoznal :)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RainBows » pát 01. úno, 2008 18:35

Nie ze by mi na tom zalezalo z pohladu b.u. ale skor preto, ze sa tu pise o cloveku, ktory cosi fakt vie na zivo som to videl a zda sa mi hlupe, aby tu boli napisane taketo kraviny. Tak asi takto RainBows:

ci sa ukropcany vyjadruje "exaktne" alebo niekto nevie poriadne citat neviem ... ale tak ako si si to prelozil a vylozil je to sprostost. Ukropcany videl video cierno biele kde saito maval s bokenom v nejakom lesiku. To video bolo natocene niekedy v roku 58 - 65 ? ci tak nejak a kedze je zname, ze saito cvicil pod vedenim ueshibu od nejakeho svojeho detskeho veku tak to vychadzalo na nejakych vela rokov ... cca 18 neviem ... zarazajuce bolo, ze na tom videu cvicil s tym bokenom fakt poslabsie... Ale nikto netusi preco .. mozno si robil prcu Mrkající No, ale na zivo som ho videl cvicit pred 6 ? rokmi a cvicil viacej nez slusne. Takze nejake tvoje vyvody ake tu z toho dokazes pisat patria do besku, alebo noveho casu ... to je vsetko

Nemyslím si ,že sprosté ... řekl bych spíš nedorozumnění ,já měl zato ,že stím bokenem cvičil ,jak 5.kyu v době své největší slávy ...., potom se člověk dozví ,že to bylo když byl jěště dítě/mladík . To se mi nezdálo ,že ho ukropcany chválil jak dokáže s člověkem dělat co potřebuje on no a potom stím 5.kyu to mě zarazilo,asi jsem to blbě pochopil :wink: Nicméně Marvine ,jestli si myslíš ,že jsem snažil o nějáký nenápadný ůtok na Saita nebo dokonce Ukropcanyho , tak tě bohužel zklamu nic takového vtom nebylo.A saitův styl se mi líbí (z toho co jsem viděl) jde rovnou k věci , a nedělá nějákých xxx zbytečných pohybů navíc , přijde mi takový.. rychle,přesně,efektivně.
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cudles » pát 01. úno, 2008 18:47

Gino:Ukropcany:Pardon panove,hodnotil jsem z toho co si pamatuji,znovu jsem se tedy na to podival,a opravdu nic takoveho jsem tam nenasel,nektere hody obcas neco pripominaji,ale to je tak vse. Navic,si musim znovu zjistit Yoshinkan x Yoseikan Budo,ale zatim si myslim podle toho co si pamatuji,ze Yoseikan Budo nema s aikidem nic moc spolecneho. Nicmene,to video se mi libi,nejen striking,ale i hody,to by mi vyhovovalo :) A tak nejak bych si to predstavoval i u aikida.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dajun » sob 02. úno, 2008 1:12

4cudles: "Nicmene,to video se mi libi,nejen striking,ale i hody,to by mi vyhovovalo Usmívající A tak nejak bych si to predstavoval i u aikida."

Zajimavi BU me teda pride ze zakladatel pouze spojil Thaibox s Judem a jeste tam dal nejaky zvlastni zbrane to sem opravdu jeste nevidel a prislo mi to celekm k smichu ... tohle BU by se podle me hodilo pro nejaky dlouholety thaiboxery ktery by si chteli svuj BS obohatit o nejaky ten hod a nechtelo se jim chodit na judo a pak to spojit sami nebo naopak pro judysty ktery by si chteli trochu zaboxovat (ty zbrane ignoruju opravdu z toho co sem videl mi prisli k smichu). Kazdopadne rozhodne to neni aikido a z aikida tam neni nic a jestli by sis ho takhle predstavoval tak by si mel mozna prejit na jine BU ptz tekhle i kdybych sebe vic chtel tak si aikido ani v tom nejstrasnejsim snu nepredstavuju ... nerikam ze je toto BU spatny to ne vypada vopravdu pekne
ale aikido to proste a jednoduse neni ani za mak.
Dajun
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » sob 02. úno, 2008 11:43

Dajun píše:4cudles: "Nicmene,to video se mi libi,nejen striking,ale i hody,to by mi vyhovovalo Usmívající A tak nejak bych si to predstavoval i u aikida."

Zajimavi BU me teda pride ze zakladatel pouze spojil Thaibox s Judem a jeste tam dal nejaky zvlastni zbrane to sem opravdu jeste nevidel a prislo mi to celekm k smichu ... tohle BU by se podle me hodilo pro nejaky dlouholety thaiboxery ktery by si chteli svuj BS obohatit o nejaky ten hod a nechtelo se jim chodit na judo a pak to spojit sami nebo naopak pro judysty ktery by si chteli trochu zaboxovat (ty zbrane ignoruju opravdu z toho co sem videl mi prisli k smichu). Kazdopadne rozhodne to neni aikido a z aikida tam neni nic a jestli by sis ho takhle predstavoval tak by si mel mozna prejit na jine BU ptz tekhle i kdybych sebe vic chtel tak si aikido ani v tom nejstrasnejsim snu nepredstavuju ... nerikam ze je toto BU spatny to ne vypada vopravdu pekne

Takze prvni co ti reknu je,ze bys mel pozorneji cist. Me zase prijde k smichu ze lidi kteri o tom prd vedi mluvi o nejakem spojeni thaiboxu s judem,ja tam zadny thaibox nevidel :roll: Navic mi opet prijdou k smichu lidi,kterym prijdou smesne veci o kterych vedi prd,to jsou svicne zbrane na sparring,zjisti si neco o yoseikan budo nez zase zacnes placat,ano? 8) Navic vytrhl si ty vety z kontextukde jsem mimojine psal ze po shlednuti toho videa jsem tam opravdu nic takoveho nenasel,ale to je zase o tom cteni,nebo zameru :?: Predstav si sparring v aikidu s kopy,a udery,plus paky a hody,a vyjde ti neco podobneho.Btw,co bych mel nebo nemel je ciste moje vec a do toho ti nic neni :wink: Ale hlavně ze je to zajimavÍ :lol: :lol:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » sob 02. úno, 2008 13:20

Jen tak na okraj.

Minoru Močizuki, který studoval džúdó u Kana, Daitó rjú u Uešiby (snad i u Takedy), mimoto třeba také Katori šintó rjú (snad se nepletu) ještě před válkou, někdy kolem roku 1930 - 32. Potom začal sám vyučovat a vytvářet vlastní systém, založený na všem, co dotud cvičil. Tomu se říkalo Joseikan aikidó a od 70. let Joseikan budó... Tenhle původní systém, "stará" forma vypadá asi takhle: http://youtube.com/watch?v=Sf39s46Qxcg
Druhá část klipu a hlavně konec ukazuje techniky typicky pro Joseikan, včetně třeba sutemi waza - strhů.

Močizuki žil dlouho ve Francii a tam z tohoto vzniklo třeba aikibudó Alaina Floqueta, které se tomu IMHO dál podobá nejvíc, a které potkáte i v ČR (nejvíc asi v Brně).

Později převzal Joseikan Hiró Močizuki, Minorův syn. Nevím, jestli to bylo až jeho převzetím školy, nebo jestli s tím Minoru Močizuki souhlasil, tak bych do toho nešťoural, ale (subjektivně) bych to zhodnotil tak, že Hiró vytvořil vlastní, moderní Joseikan, kterej opravdu víc připomíní kick box, džúdó a čanbara sport (zbraně). To je to, co je na videu, o kterém je tu řeč. Proti gustu ;) znáte to. To se cvičí, jestli se nepletu, na Slovensku.

Wikipedie říká, že se dál cvičí i ta původní forma, nezávisle na Hiróově stylu.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » sob 02. úno, 2008 13:44

patrik píše:...
mimoto třeba také Katori šintó rjú (snad se nepletu) ještě před válkou, někdy kolem roku 1930 - 32. Potom začal sám vyučovat a vytvářet vlastní systém, založený na všem, co dotud cvičil.
...
Patrik

tak jest, upravená kata katori šintó rjů v podání yoseikan budó:
http://www.youtube.com/watch?v=xyFYJ8mNKyM

jinak co jsem pochytil od brněnských aikibuďáků, Floquetovo aikibudó je oproti yoseikan budó obohacené ještě např. o prvky kendó...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » sob 02. úno, 2008 13:57

Ak je toto aikido, tak ja odpadnem asi 8O 8O 8O
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dajun » ned 03. úno, 2008 15:42

cudles píše:
Dajun píše:4cudles: "Nicmene,to video se mi libi,nejen striking,ale i hody,to by mi vyhovovalo Usmívající A tak nejak bych si to predstavoval i u aikida."

Takze prvni co ti reknu je,ze bys mel pozorneji cist. Me zase prijde k smichu ze lidi kteri o tom prd vedi mluvi o nejakem spojeni thaiboxu s judem,ja tam zadny thaibox nevidel :roll: Navic mi opet prijdou k smichu lidi,kterym prijdou smesne veci o kterych vedi prd,to jsou svicne zbrane na sparring,zjisti si neco o yoseikan budo nez zase zacnes placat,ano? 8) Navic vytrhl si ty vety z kontextukde jsem mimojine psal ze po shlednuti toho videa jsem tam opravdu nic takoveho nenasel,ale to je zase o tom cteni,nebo zameru :?: Predstav si sparring v aikidu s kopy,a udery,plus paky a hody,a vyjde ti neco podobneho.Btw,co bych mel nebo nemel je ciste moje vec a do toho ti nic neni :wink: Ale hlavně ze je to zajimavÍ :lol: :lol:

Jelikos te pokladam za veciho znalce nz sem ja tak se omlouvam za ten thaibox (poze sem chtel ty kopy a udery nekam zaradit) a zaty sparing zbrane ovsem pridou mi stejne divny pokud by se delal sparing pouze se zbranema napr na zasahy tak by to slo ale nejak sem nepochopil jak to delaj oni ... pokud sem to spravne pochopil tak to meli bejt mece (pokud ne tak to meni situaci ) a voni se tam protisobe obcas rozbehli bylo jim jedno ze to parkrat tou zbraji schytaj a sly do nejakyho hodu rekl bych ze to ty zbrane mohly rovnou nechat lezet ... jak nam tady jiz objasnil patrik evidentne sme videli ukazku toho hiroova stylu tim se lecos vysvetluje ...
k tomu sparringu ten si prave moc v aikidu predstavit neumim kdys aikido vychazi z energie kterou nam dava partner , kopy a udery (pomineme li atemi pri technikach) taky do aikida zas tak nepatri ... kdybysi postavil 2 aikidaky co delaj jenom aikido na sparring oba by tam stali a cekali az ten druhy zautoci ptz jinak to aikido pouzit moc nejde ... a pokud by byli ty aikidaci na urcite urovni tak ten kdo by zautocil by automaticky prohral ... prave proto v aikidu neni zadnej sparing ale vse funguje formou uke, tori.... to co bys mel a nemel je opravdu tvoje vec a me do toho nic neni to mas naprostou pravdu , sem rad ze ses zasmal a a urcite to ze je to zajimavi je to hlavni :D :D :D PS.: hodnotil sem to prvni video. NE yoseikan budo
Dajun
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod RainBows » ned 03. úno, 2008 16:32

Zajímavý názor Dajun ,něco podobného jsem četl v posledním díle Magazínu Bojová Umění ,když jsem stál v tescu u časopisů ,mělo to název bojová umění pro mír ,řešila se tam jeho praktičnost ....ale při slovech Půvabný,tanec,aikido je ochrana jsem už tušil ,kde jsem a po přečtení celého článku jsem zjistil to ,co jsem si mohl přečíst na této diskuzy ....a tím pádem jsem ušetřil 99 kč :wink: Jinak strašně drahej časopis fotky pěkné ,ale cena :(
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Dajun » ned 03. úno, 2008 17:02

"ale při slovech Půvabný,tanec,aikido je ochrana jsem už tušil ,kde jsem a po přečtení celého článku jsem zjistil to ,co jsem si mohl přečíst na této diskuzy"

to sem nejak nepochopil mohl by si mi to vysvetlit prosim ... co ti vyplynulo z tehle diskuze ???
Dajun
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dajun » ned 03. úno, 2008 17:20

ukropcany píše:
Dajun píše:...k tomu sparringu ten si prave moc v aikidu predstavit neumim kdys aikido vychazi z energie kterou nam dava partner , kopy a udery (pomineme li atemi pri technikach) taky do aikida zas tak nepatri ... kdybysi postavil 2 aikidaky co delaj jenom aikido na sparring oba by tam stali a cekali az ten druhy zautoci ptz jinak to aikido pouzit moc nejde ... a pokud by byli ty aikidaci na urcite urovni tak ten kdo by zautocil by automaticky prohral ... prave proto v aikidu neni zadnej sparing ale vse funguje formou uke, tori....
No a ako vysvetlíš že existuje jiuwaza? :D Problém sparingu v aikide nie je v jeho filozofii, ale v bojovej impotentnosti typického predstaviteľa aikida. Čo si myslíš, ako asi vyzerajú sparingy začínajúcich boxerov? Presne tak isto, ako by vyzerali prvé sparingy aikiďákov... problém je len a jedine v tom, že ľudia nemajú tréningový vzor, ktorý by zobrali a aplikovali na seba. Sparing je totiž to isté ako drily, len nie je jasné kto ako kedy zaútočí. To tam vnáša stresovú zložku, ktorá jediná vec komplikuje (=robí ju hodnotnou). Systém neútočenia je len výhovorka, pretože každý normálny človek Ti na to položí otázku - a čo budeš robiť, keď Ti bude niekto biť ženu, alebo dieťa. Budeš čakať a kukať kým zaútočí aj na Teba? :D

pockat pokud vim a je dost pravde podebne ze vim spatne tak sparing je takovej pratelskej zapas v ramci treningu kde se samozrejme oba snazi jistym spusobem vyhrat a jiuwaza je ze uke utoci na toriho jak se mu zlibi a tori reaguje (pokud se pletu tak me hned opravte) ... nevim jak ostatni ale prome je sensei teda poradnej vzor ... a k ty otazce ... pokud bych mel poru ce Jo nebo neco tomu podobny tak by bylo vyreseno ... pokud ne asi bych mu jednu ubalil a pochybuju ze kdyz bys nekomu byl zenu ten dotycnej by k tobe prisel a jednu ti natah tak ze by si pokracoval v cinosti , to asi ne ze. sel by si zlikvidovat utocnika zautocil bys a pak by prislo na radu aikido ...
Dajun
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » ned 03. úno, 2008 17:51

Dajun píše:
ukropcany píše:
Dajun píše:...k tomu sparringu ten si prave moc v aikidu predstavit neumim kdys aikido vychazi z energie kterou nam dava partner , kopy a udery (pomineme li atemi pri technikach) taky do aikida zas tak nepatri ... kdybysi postavil 2 aikidaky co delaj jenom aikido na sparring oba by tam stali a cekali az ten druhy zautoci ptz jinak to aikido pouzit moc nejde ... a pokud by byli ty aikidaci na urcite urovni tak ten kdo by zautocil by automaticky prohral ... prave proto v aikidu neni zadnej sparing ale vse funguje formou uke, tori....
No a ako vysvetlíš že existuje jiuwaza? :D Problém sparingu v aikide nie je v jeho filozofii, ale v bojovej impotentnosti typického predstaviteľa aikida. Čo si myslíš, ako asi vyzerajú sparingy začínajúcich boxerov? Presne tak isto, ako by vyzerali prvé sparingy aikiďákov... problém je len a jedine v tom, že ľudia nemajú tréningový vzor, ktorý by zobrali a aplikovali na seba. Sparing je totiž to isté ako drily, len nie je jasné kto ako kedy zaútočí. To tam vnáša stresovú zložku, ktorá jediná vec komplikuje (=robí ju hodnotnou). Systém neútočenia je len výhovorka, pretože každý normálny človek Ti na to položí otázku - a čo budeš robiť, keď Ti bude niekto biť ženu, alebo dieťa. Budeš čakať a kukať kým zaútočí aj na Teba? :D

pockat pokud vim a je dost pravde podebne ze vim spatne tak sparing je takovej pratelskej zapas v ramci treningu kde se samozrejme oba snazi jistym spusobem vyhrat a jiuwaza je ze uke utoci na toriho jak se mu zlibi a tori reaguje (pokud se pletu tak me hned opravte) ... nevim jak ostatni ale prome je sensei teda poradnej vzor ... a k ty otazce ... pokud bych mel poru ce Jo nebo neco tomu podobny tak by bylo vyreseno ... pokud ne asi bych mu jednu ubalil a pochybuju ze kdyz bys nekomu byl zenu ten dotycnej by k tobe prisel a jednu ti natah tak ze by si pokracoval v cinosti , to asi ne ze. sel by si zlikvidovat utocnika zautocil bys a pak by prislo na radu aikido ...

a nebylo by lepší zaútočit tak, že by už nemuselo přijít nic dalšího? a právě tohle tě myslim Aikido nebo cokoliv kde není aktivní obrana nenaučí
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RainBows » ned 03. úno, 2008 18:43

to sem nejak nepochopil mohl by si mi to vysvetlit prosim ... co ti vyplynulo z tehle diskuze ???

®e to ,co se tu metodice aikida vyčítá je bohužel (asi) pravda. Řeknu ti to jak to vidím já z mého pohledu. Ve škole si poslechneš dotyčnou osobu ,jak jeho přibuzný dělá aikido a ,jak není skvělé (skvělé je jenomže...),zaujme tě to a s hlavou plnou představ vyrazíš se podívat do svého prvního aikido klubu,zde se utvrdíš o tom ,co říkala dotyčná osoba ,a vidíš ,jak učitel háže kolem sebe ukeho ,jako nic a všechno to vypadá tak "lehce" .Jsi šokován ....No a tak začneš cvičit ,a léta plynou a už i ty hážeš uke všude kolem sebe,techniky se daří,sem tam na tréninku narazíš na "problematické lidi ,kteří ,jak se říká nejsou uvolnění" :wink: a kazí ti techniku ,tak to nějak pojímíš ,ale furt o tom přemýšlíš "proč mi to sakra nešlo a nedá ti to spát" , potom při sledování dvou aktérů pouliční bitky začneš přemýšlet ,co za techniku by si vytasil na dotyčnou osobu a nějakou se utěšíš , a imaginárně si to představíš ,jak si dotyčnému nasadil tvrdé kotegaeshi bez ůjmy na zdraví souhlasně si pokýveš hlavou ,jak si to nevyřešil (ovšem nějak ti nedošlo ,že si nebyl na místě jednoho z nich).Cvičíš dál.... jsem tam uvidíš v televizi nějáké zápasy a zase začneš přemýšlet ,co by si za techniky použil ,ale stále si říkáš ,že by to nebyl až zase takový problém.(Bohužel zase nejsi na jejich místě) .Potom narazíš na forum bojova umeni a ,zde začneš číst ty "šílenosti" ,co píšou o tvém oblíbeném aikidu,prvni si řekneš ,ale h...o snůška keců ,ale ve skrytu duše tě to začne nahlodávat,potom se zaměříš na určitou osobu Anti-Aikidaka (ukropcany) a začneš bedlivě zkoumat jeho příspěvky ,prvni si říkáš neví ,co říká ,ale začně tě užírat myšlenka ,co když to ,co říká je pravda,ale nějak to zavrhneš v domnění ,že je jenom vůči aikidu zaujatý ,ale stále nad některými z jeho přípěvku přemýšlíš ,ale na tréninku sis zacvičil skvěle ,takže to ,že aikido má v metodice mezery okamžitě zavrhuješ ,doma zjistíš ,že tvé oblíbené aikido video (které tobě se jevilo ,jako super ) neprošlo zdejší kritikou ,zase si naštvaný ,ale stále se snažíš vzdorovat zdejším názorům.Poté se na tréninku začneš zaměřovat na určité věci ,které jsou mu zde vytýkány,a zničehonic začneš vidět věci ,které jsi předtím neviděl (nebo spíš nechtěl vidět),poté si všimneš ,jak učitel sem tam ztratí rovnováhu ,řekneš si "hmm to by se nemělo stávat" ,ale je to přece tvůj učitel a ten nedělá chyby,a vůbec jak sis dovolil zpochybnit autoritu ,takže si jdeš zacvičit s ukem ,který splní předpoklady správného ukeho a ty jdeš domů plný sebevědomí ,jak ti to dneska nešlo skvěle.Doma si přečteš nové příspěvky a nestačíš se divit ,co zase za kraviny tu píšou ,už to nemůžeš dál snášet voláš kamarádovy ,co dělá kickbox a domlouváš si na víkend přátelskou konfrontaci,kamarád přibral i dalších pár přátel no a ty sebevědomě vkráčíš do tělocvičny ,nasazuješ si rukavice ,které si nikdy neměl na rukách,sparring si také bohužel nikdy neměl v hlavě si opakuješ ano ano techniky ,vstupy ,všechno ,co si se za ty léta naučil potom přijde ta chvíle.....(kamarád ti řekne neboj budu tě šetřit) ano si pokropen salvou ůderů ,nic se ti nedaří ,si zahnaný do kouta ,maximálně vykryješ pár pomalejších ran ,ale jinak si bezmocný.Domů jdeš maximálně nasraný s rozbitými růžovými brýlemi,a říkáš ,co a jak mohlo být lepší ,ale zbytečně už se stalo ,potom přemýšlíš jestli kdyby si tvrději trénoval ,jestli by to bylo lepší.....No a zatím cvičíš dál ,ale obohacený o zkušenost k nezaplacení :wink:
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RainBows » ned 03. úno, 2008 18:52

A ohledně O-Senseie podlě mě ,aby někdo byl tak perfektní ,jako byl O-sensei tak by musel začít tam ,kde on začal a ne tam ,kde skončil (aikido) :)
RainBows
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cudles » ned 03. úno, 2008 20:19

Dajun píše:
cudles píše:

Jelikos te pokladam za veciho znalce nz sem ja tak se omlouvam za ten thaibox (poze sem chtel ty kopy a udery nekam zaradit) a zaty sparing zbrane ovsem pridou mi stejne divny pokud by se delal sparing pouze se zbranema napr na zasahy tak by to slo ale nejak sem nepochopil jak to delaj oni ... pokud sem to spravne pochopil tak to meli bejt mece (pokud ne tak to meni situaci ) a voni se tam protisobe obcas rozbehli bylo jim jedno ze to parkrat tou zbraji schytaj a sly do nejakyho hodu rekl bych ze to ty zbrane mohly rovnou nechat lezet ... jak nam tady jiz objasnil patrik evidentne sme videli ukazku toho hiroova stylu tim se lecos vysvetluje ...
k tomu sparringu ten si prave moc v aikidu predstavit neumim kdys aikido vychazi z energie kterou nam dava partner , kopy a udery (pomineme li atemi pri technikach) taky do aikida zas tak nepatri ... kdybysi postavil 2 aikidaky co delaj jenom aikido na sparring oba by tam stali a cekali az ten druhy zautoci ptz jinak to aikido pouzit moc nejde ... a pokud by byli ty aikidaci na urcite urovni tak ten kdo by zautocil by automaticky prohral ... prave proto v aikidu neni zadnej sparing ale vse funguje formou uke, tori.... to co bys mel a nemel je opravdu tvoje vec a me do toho nic neni to mas naprostou pravdu , sem rad ze ses zasmal a a urcite to ze je to zajimavi je to hlavni :D :D :D PS.: hodnotil sem to prvni video. NE yoseikan budo

No dost věcí jsi nepochopil,obzvlaste svou gramatiku,ale ok 8) ze do aikida udery a kopy nepatri :?: Kecy :!: :!: :!: Uz jenom logicky,jak se chces proti tomu umet branit kdyz se to nebude vyucovat a tim padem na tebe nebude umet nikdo poradne zautocit :?: Ale ok,podobnych kecu jsem jiz slysel hodne :roll:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » ned 03. úno, 2008 20:23

Dajun píše:
ukropcany píše:

Kdyz ma v sobe aikido nekde udery,tak uz to neni aikido :?: No to me pos.. 8O
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...