Moderátor: Picard
akusan píše:"musíš mít nadrilovanou techniku"-s tím třeba já nesouhlasím.
Podle mě hraje hodně faktoru:cit,vzdálenost,načasování,atd..
Vlastně jsi představ,že protivník je silnější,rychlejší,technicky vyspělejší...
Genesis píše:akusan píše:"musíš mít nadrilovanou techniku"-s tím třeba já nesouhlasím.
Spároval jsi někdy s někym, kdo dělá fullconcactní BS/BU? Jestli totiž ne, tak tahle debata dál nemá smysl, ptže jen teoretizuješ. Sparring ti totiž ukáže, že jak nemáš zmáklou technickou stránku, že vaříš z vody a nemáš moc ponětí, co vlastně chceš udělat a dostaneš.
Genesis píše:akusan píše:"musíš mít nadrilovanou techniku"-s tím třeba já nesouhlasím.
Spároval jsi někdy s někym, kdo dělá fullconcactní BS/BU? Jestli totiž ne, tak tahle debata dál nemá smysl, ptže jen teoretizuješ. Sparring ti totiž ukáže, že jak nemáš zmáklou technickou stránku, že vaříš z vody a nemáš moc ponětí, co vlastně chceš udělat a dostaneš.
akusan píše:ještě k tý ukázce bujinkanu.Tam je vidět Takamatsu sensei,kterej měl i několik souboju na život a na smrt.Takže bych neřekl,že školy bujinkanu jsou na nic...
akusan píše:"musíš mít nadrilovanou techniku"-s tím třeba já nesouhlasím.
Jestli na nekoho takoveho narazis, tak musis mit zeleznejsi bradu a vetsi srdce
A k tomu mistrovi (nechci ho nijak znevazovat )- Je nejaky dukaz o tech soubojich?
Buji píše:...
Každopádně uznávám, že se tímto tématem v globálu docela bavím. Rád si ho přečtu, ale zjišťuji, že postupem času pozbývá smysl sem jakkoliv přispívat..
Natož psát nějaká "moudra", které by pár zdejším mlátičkám stejně nic neřekli..
Na to se hodí jedna citace-
nejde to změřit, zvážit ani vykouřit.. Tak to prostě neexistuje
Pepah píše:No podle mne Bujinkan tak jak je ucen nemuze byt nikdy moc realne ucinny proti nekomu kdo cvici trebas BS nebo i jine TBU (pravda neni jich moc). Muze to fungovat jen u nekoho kdo nema zkusenosti a da vam cas na nejakou paku ci jinou slozitejsi techniku ..
akusan píše:pepah: Poprvé co jsi napsal něco rozumného o bujinkanu (ninpo)-zdání klame,přeně tak je to o "klamu",ne jen o vašich technikách...
akusan píše:Neboj, pochopili jsem to:-),jen jsem to převed na bujinkan.Věnuju se B.U. dost dlouho.(několik let)..
Jediný co mě mrzí,že zkušený lidi co tady píšou o bujinkanu,tak se jejich názor nebere.A nebo dostanou nesmyslnou otázku typu "jestli někdy byl v ringu,atd..."
Bere se tu názor lidí,co byli párkrát na tréninku.Jejich postřehy typu"mají pomalou techniku,spousta nepoužitelných technik.."
Myslel jsem,že tu přispěju taky něčem o Bujinkanu,ale je pravda,že už nemám chut na nic reagovat.Stejně jako ostatní.Prostě to nemá smysl..
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků