Bujinkan

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod akusan » ned 18. led, 2009 0:38

"musíš mít nadrilovanou techniku"-s tím třeba já nesouhlasím.
Podle mě hraje hodně faktoru:cit,vzdálenost,načasování,atd..
Vlastně jsi představ,že protivník je silnější,rychlejší,technicky vyspělejší...
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod akusan » ned 18. led, 2009 0:41

ještě k tý ukázce bujinkanu.Tam je vidět Takamatsu sensei,kterej měl i několik souboju na život a na smrt.Takže bych neřekl,že školy bujinkanu jsou na nic...
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Genesis » ned 18. led, 2009 1:03

akusan píše:"musíš mít nadrilovanou techniku"-s tím třeba já nesouhlasím.

Spároval jsi někdy s někym, kdo dělá fullconcactní BS/BU? Jestli totiž ne, tak tahle debata dál nemá smysl, ptže jen teoretizuješ. Sparring ti totiž ukáže, že jak nemáš zmáklou technickou stránku, že vaříš z vody a nemáš moc ponětí, co vlastně chceš udělat a dostaneš.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » ned 18. led, 2009 1:08

Jako mladej kluk jsem to zkoušel s boxerama a kickboxerem.Jinak bohužel mám víc zkušeností z ulice(možná bohudík)-díky své práci,kterou jsem dělal.
To nemyslím jako nějaký vytahování,ale zkušenosti mám...
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 1:14

Genesis píše:

Spároval jsi někdy s někym, kdo dělá fullconcactní BS/BU? Jestli totiž ne, tak tahle debata dál nemá smysl, ptže jen teoretizuješ. Sparring ti totiž ukáže, že jak nemáš zmáklou technickou stránku, že vaříš z vody a nemáš moc ponětí, co vlastně chceš udělat a dostaneš.

kdysi na dovolený jsem sparroval celý leto na slapech z klukem co dělal klasickej box. teda asi třikrát jsme blbli. on se bál mých nohou a já jeho rukou.ovšem pravda je taková ,že on je uměl krýt uhýbat.a pokud by to byl ostřejší sparring nebo bitka na tvrdo. tak jakmile bych se unavil a dřív ho nesundal tak sem v prd.... i s celým karate.i když jednou sem ho sundal podmetem to vůbec nečekal
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 1:14

Genesis píše:

kdysi na dovolený jsem sparroval celý leto na slapech z klukem co dělal klasickej box. teda asi třikrát jsme blbli. on se bál mých nohou a já jeho rukou.ovšem pravda je taková ,že on je uměl krýt uhýbat.a pokud by to byl ostřejší sparring nebo bitka na tvrdo. tak jakmile bych se unavil a dřív ho nesundal tak sem v prd.... i s celým karate.i když jednou sem ho sundal podmetem to vůbec nečekal
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod akusan » ned 18. led, 2009 2:20

Genesis:
Pravdu máš v tom,že nevím co udělám,protože se na to nepřipravuju.nevím ani jakej bude utok atd,takže máš pravdu.Jakmile víš co uděláš, tak jsi v hajzlu,protože pak zjistíš,že je všechno jinak...
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » ned 18. led, 2009 9:34

akusan píše:ještě k tý ukázce bujinkanu.Tam je vidět Takamatsu sensei,kterej měl i několik souboju na život a na smrt.Takže bych neřekl,že školy bujinkanu jsou na nic...

Pouzivat jako argument reci o mistrovi velmistra ... ??
Myslis, ze Takamatsu se ucil stejnym zpusobem jakym probiha dnesni vyuka v Bujinkanu ? Ja s tim jak ten system znam o tom dost pochybuji. Apropo neni tajemstvim jak dlouho se venujes Bujinkanu a zda jsi delal i neco jineho ?
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod ghekon » ned 18. led, 2009 11:18

Jestli na nekoho takoveho narazis, tak musis mit zeleznejsi bradu a vetsi srdce :twisted:
A k tomu mistrovi (nechci ho nijak znevazovat )- Je nejaky dukaz o tech soubojich?

jeikob: U nas byl minuly trenink boxer -70kg co boxuje tri roky, 16 zapasu, v boxu jsme jeli na plichtu ( coz mne hooodne potesilo, pac neznal ani vecy jako faint atd. ), v thai to vzdal po dvou lowkicich tak na 50-70% a v mma myslim netreba mluvit :)

A ten dril je dulezita vec, kdyz znas dveste technik a nemas je nadrilovane, stejne je nepouzijes, ale kdyz mas nadrilovano par zakladnich kombinaci, uhybu, salutovani a kontru, tak, ze ti tam chodi nozicky samy, ani o tom nevis, tak to je jina!
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Buji » ned 18. led, 2009 21:11

Jestli na nekoho takoveho narazis, tak musis mit zeleznejsi bradu a vetsi srdce

Svatá pravda.. Ale je to spíš o srdci než o bradě..

A k tomu mistrovi (nechci ho nijak znevazovat )- Je nejaky dukaz o tech soubojich?

http://en.wikipedia.org/wiki/Toshitsugu_Takamatsu
popř. zagoogluj a najdeš si co potřebuješ :wink:
Ovšem s hmatatelnými důkazy to bude poněkud těžké.. Asi jako bys chtěl zjistit, kolik a kde toho nabojoval kdokoliv z konce 19.tého století (bez urážky).. Leda zajet se poptat do Číny 8)

Každopádně uznávám, že se tímto tématem v globálu docela bavím. Rád si ho přečtu, ale zjišťuji, že postupem času pozbývá smysl sem jakkoliv přispívat..
Natož psát nějaká "moudra", které by pár zdejším mlátičkám stejně nic neřekli..
Na to se hodí jedna citace-
nejde to změřit, zvážit ani vykouřit.. Tak to prostě neexistuje :!:
Roman Kurc
Buji
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » ned 18. led, 2009 21:18

Ja se taky jenom bavim :wink: Relativne vzato se celym bu.cz jenom bavim :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 18. led, 2009 21:30

no někdo může chodit se vykecávat do hospody. tak já si povídám na forech. a když plácnu kravinu .tak mně přece to můžou opravit .nebo to smáznout :D
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pepah » pon 19. led, 2009 7:10

Buji píše:...
Každopádně uznávám, že se tímto tématem v globálu docela bavím. Rád si ho přečtu, ale zjišťuji, že postupem času pozbývá smysl sem jakkoliv přispívat..
Natož psát nějaká "moudra", které by pár zdejším mlátičkám stejně nic neřekli..
Na to se hodí jedna citace-
nejde to změřit, zvážit ani vykouřit.. Tak to prostě neexistuje :!:

Presne tak, uz jsem to zde zminoval. U Bujinkanu je to proste o romantice a vire :wink:
Ne ze bych mel neco proti romantice nebo vire 8O ,ale ani prispivajici shidoshi, shazujici vsechny oponenty "moudry" to IMHO nespravi.
No podle mne Bujinkan tak jak je ucen nemuze byt nikdy moc realne ucinny proti nekomu kdo cvici trebas BS nebo i jine TBU (pravda neni jich moc). Muze to fungovat jen u nekoho kdo nema zkusenosti a da vam cas na nejakou paku ci jinou slozitejsi techniku ..

Tedy ano, je to BU ktere funguje, asi jako kolo ke take funkcni priblizovadlo, ovsem kdyz nekdo pojede vedle byt starickou skodovkou ...
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod akusan » pon 19. led, 2009 12:51

Pepah:
Jak jsem můžeš psát o bujinkanu,když o něm nic nevíš-podle toho jak píšeš.
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod DaveStone » pon 19. led, 2009 14:04

Pepah píše:No podle mne Bujinkan tak jak je ucen nemuze byt nikdy moc realne ucinny proti nekomu kdo cvici trebas BS nebo i jine TBU (pravda neni jich moc). Muze to fungovat jen u nekoho kdo nema zkusenosti a da vam cas na nejakou paku ci jinou slozitejsi techniku ..

Já mám s bujinkanem malé zkušenosti, byl jsem asi na 6 trénincích v roce 1996 a na dvou trénincích v roce 2002 a musím potvrdit tyto slova. Taky mám takový pocit. A to z toho co jsem na tréninku viděl. Ale je možné, že pokročilejší cvičenci a instruktoři bujinkanu trénují třeba i jinak, rychleji, tvrději, taky volný boj, ne jen domluvené techniky a aplikace... Ale takový trénink jsem nikdy neviděl.

Jinak si myslím, že instruktor bujinkanu, kterého znám, podle toho jak se pohybuje a jak na tom fyzicky je by si poradil i s řadou lidí dělajících jiné BU/BS. Mě ale spíš zajímá co se můžu naučit za rok, dva, tři. Ne za 15 let při denním tréninku. Takže ne jak dobrý instruktor je, ale co si já od něj můžu za rozumnou dobu vzít. Proto jsem radši přešel toho času na Vo Dao.
DaveStone
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pepah » pon 19. led, 2009 19:40

akusan píše:Pepah:
Jak jsem můžeš psát o bujinkanu,když o něm nic nevíš-podle toho jak píšeš.

No vidis jak zdani klame.
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod akusan » úte 20. led, 2009 1:30

pepah: Poprvé co jsi napsal něco rozumného o bujinkanu (ninpo)-zdání klame,přeně tak je to o "klamu",ne jen o vašich technikách...
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » úte 20. led, 2009 7:10

akusan píše:pepah: Poprvé co jsi napsal něco rozumného o bujinkanu (ninpo)-zdání klame,přeně tak je to o "klamu",ne jen o vašich technikách...

Ach, to se obavam, ze jsem svedl na zcesti tvuj nazor. Ono 'zdani klame' se tentokrat netykalo Bujinkanu. Ale tvych dojmu, ze Bujinkan vubec neznam.

Odpovis mi na drive zminovanou otazku, jak dlouho se venujes B.U.(S.) A Bujinkanu ?
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod akusan » úte 20. led, 2009 11:25

Neboj, pochopili jsem to:-),jen jsem to převed na bujinkan.Věnuju se B.U. dost dlouho.(několik let)..
Jediný co mě mrzí,že zkušený lidi co tady píšou o bujinkanu,tak se jejich názor nebere.A nebo dostanou nesmyslnou otázku typu "jestli někdy byl v ringu,atd..."

Bere se tu názor lidí,co byli párkrát na tréninku.Jejich postřehy typu"mají pomalou techniku,spousta nepoužitelných technik.."

Myslel jsem,že tu přispěju taky něčem o Bujinkanu,ale je pravda,že už nemám chut na nic reagovat.Stejně jako ostatní.Prostě to nemá smysl..
akusan
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Pepah » úte 20. led, 2009 18:03

akusan píše:Neboj, pochopili jsem to:-),jen jsem to převed na bujinkan.Věnuju se B.U. dost dlouho.(několik let)..
Jediný co mě mrzí,že zkušený lidi co tady píšou o bujinkanu,tak se jejich názor nebere.A nebo dostanou nesmyslnou otázku typu "jestli někdy byl v ringu,atd..."

Bere se tu názor lidí,co byli párkrát na tréninku.Jejich postřehy typu"mají pomalou techniku,spousta nepoužitelných technik.."

Myslel jsem,že tu přispěju taky něčem o Bujinkanu,ale je pravda,že už nemám chut na nic reagovat.Stejně jako ostatní.Prostě to nemá smysl..

No mozna ti docela rozumim, kdysi bych Bujinkan taky mozna obhajoval, ale uz par let se mu nevenuju a ze par let jsem se mu venoval. Takze bys mne taky mohl povazovat za zkuseneho (alespon co se Bujinkanu tyce) , ale ja s tvym pozitivnim nazorem na Bujinkan nesouhlasim. A dokonce si myslim, ze jeho 'nefunkcnost' (z meho pohledu) p. Hatsumimu ani nevadi. Protoze o tu mu zrejme nejde...
Ale nedelam si iluze, ze bych presvedcil nekoho z priznivcu Bujinkanu. Jenom se mi nechce nechat tady sirit informace jenom jedne strany ... smysl , nesmysl.
Pepah
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...