Moderátor: Picard
Gino píše:http://www.youtube.com/watch?v=kvzbrs0aBLs&feature=related
V prvních dvou minutách nácvik nějakých kombinací a poté cca do poloviny videa moc pěkné karate kakie, které by se mohlo líbit i zdejším číňanům
RBR píše:Gino píše:http://www.youtube.com/watch?v=kvzbrs0aBLs&feature=related
V prvních dvou minutách nácvik nějakých kombinací a poté cca do poloviny videa moc pěkné karate kakie, které by se mohlo líbit i zdejším číňanům
Přiznám se, že ten nácvik kombinací zarazil (první 1:30). Útočník končil se svým útokem cca 10 cm před obráncem. Nechápu proč útočil z takové dálky. Když takhle útočník pracuje, pak obránci funguje úplně vše. Nejspíš to mělo nějaký jiný záměr, který jsem nepochopil.
RBR
NOKT píše:RBR nebuď hnidopichHigaonna je dost dobrej karatista na to aby mu to nevyšlo. Navíc už má svoje roky
Gino píše:RBR, přiznám se, že nevím co jsi nepochopil, to je asi věc úhlu pohledu. Mě se to zdá moc pěkný, dynamický a rychlý (a tvrdý) - útočník útočí pěkně, rychle a s rukama od pasu (jakože nepozorovaně) a od obránce dostává do ruky (ještě před započetím dalších technik) šlehu jako kryt. Koukám na to už po několikáté a nemohu si pomoci, ale Higaonna kontroluje Terauchiho ruku už daleko před dopadem (když si to stopneš, je vidět, že už se ho dotýká, tedy provádí regulérní kryt). Nicméně, to video jsem postoval hlavně pro to skvělé kakie, které tam předvádí... a proto, že by to mohlo zaujmout zdejší číňany, protože to je něco "od nich", co je v goju ryu stále patrné a co ty na druhou stranu, jako shotokanista, asi moc neoceníš...
Gino píše:Ještě jednou: vzdálenost je na jedničku. Higaonna se hýbe už před dopadem útoku - tělem, krytem, vše v pohodě - kdyby zůstal stát na místě, tak jí dostane. Jestli se pan Terauchi Higaonny v tu chvíli bál, nebo ne, to nevím. Na GI jsem se mu zezadu nekoukalUcropa na podporu svých argumentů nepotřebuješ, Ucrop o karate ani o Higaonnovi moc neví. Sice si rejpne všude, ale nepouští se do hypotéz.
Gino píše:.. nakonec se tu k tomu vyjádří jeden boxer a shotokanista, kde mudrujou nad tím, že jedna z největších současných postav goju ryu nemá, dle nich, na videu vše dobře.
Gino píše:...Jako sorry, ale to mě fakt nebavíJá sem po nějaké době postnu něco zajímavého a za chvilku mám po náladě.
Gino píše:Jen dál a houšť, pánové, předveďte se co ještě víte a umíte. Zatím tu máme 3 odborníky na goju ryu, kteří by mohli přepsat v IOGKF technický řád. Přidá se ještě někdo?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků