Klipy - karate

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod RUNAR » sob 04. pro, 2010 12:37

O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 10. pro, 2010 20:38

Lahůdka:
Elwyn Hall, Shotokan od senseie Enoedy:
http://www.youtube.com/watch?v=4P3xPfgviKs&feature=related
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 22. pro, 2010 21:28

Anglickej Shotokan (K.Enoeda) v mma oktagonu, Callum O'Neil, trefa na mawaši z přední a game over:
http://www.youtube.com/watch?v=WI8OSHqq2uM
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 26. úno, 2011 12:27

:idea:
Naposledy upravil Gino dne sob 28. kvě, 2011 12:11, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 27. úno, 2011 23:03

Gino píše:http://www.youtube.com/watch?v=kvzbrs0aBLs&feature=related
V prvních dvou minutách nácvik nějakých kombinací a poté cca do poloviny videa moc pěkné karate kakie, které by se mohlo líbit i zdejším číňanům :wink:

Přiznám se, že ten nácvik kombinací zarazil (první 1:30). Útočník končil se svým útokem cca 10 cm před obráncem. Nechápu proč útočil z takové dálky. Když takhle útočník pracuje, pak obránci funguje úplně vše. Nejspíš to mělo nějaký jiný záměr, který jsem nepochopil.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » ned 27. úno, 2011 23:14

RBR píše:
Gino píše:http://www.youtube.com/watch?v=kvzbrs0aBLs&feature=related
V prvních dvou minutách nácvik nějakých kombinací a poté cca do poloviny videa moc pěkné karate kakie, které by se mohlo líbit i zdejším číňanům :wink:

Přiznám se, že ten nácvik kombinací zarazil (první 1:30). Útočník končil se svým útokem cca 10 cm před obráncem. Nechápu proč útočil z takové dálky. Když takhle útočník pracuje, pak obránci funguje úplně vše. Nejspíš to mělo nějaký jiný záměr, který jsem nepochopil.

RBR

Mě se zdá, že to bylo renzoku bunkai kumite. Nejsem si jist. Doby kdy jsem cvičil pod IOGKF jsou tytam.

RBR nebuď hnidopich :wink: Higaonna je dost dobrej karatista na to aby mu to nevyšlo. Navíc už má svoje roky
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » ned 27. úno, 2011 23:28

NOKT píše:RBR nebuď hnidopich :wink: Higaonna je dost dobrej karatista na to aby mu to nevyšlo. Navíc už má svoje roky

Tak proč si tam dává tu bezpečnostní rezervu? Zase tak staře nevypadá, aby nemohl domluvenou akci dát ze správné vzdálenosti.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 27. úno, 2011 23:36

Naposledy upravil Gino dne sob 28. kvě, 2011 12:09, celkově upraveno 2
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » ned 27. úno, 2011 23:43

double
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 28. úno, 2011 8:42

Gino píše:RBR, přiznám se, že nevím co jsi nepochopil, to je asi věc úhlu pohledu. Mě se to zdá moc pěkný, dynamický a rychlý (a tvrdý) - útočník útočí pěkně, rychle a s rukama od pasu (jakože nepozorovaně) a od obránce dostává do ruky (ještě před započetím dalších technik) šlehu jako kryt. Koukám na to už po několikáté a nemohu si pomoci, ale Higaonna kontroluje Terauchiho ruku už daleko před dopadem (když si to stopneš, je vidět, že už se ho dotýká, tedy provádí regulérní kryt). Nicméně, to video jsem postoval hlavně pro to skvělé kakie, které tam předvádí... a proto, že by to mohlo zaujmout zdejší číňany, protože to je něco "od nich", co je v goju ryu stále patrné a co ty na druhou stranu, jako shotokanista, asi moc neoceníš...

Samozřejmě, že mu to všechno perfektně vychází. :D Když si dáš takovou bezpečnostní mezeru, taky ti to bude chodit. Mám s podobně provádeným kumite zkušenosti. On to fakt bezva chodí. ale jen do té doby než ti někdo zaútočí ze správné vzdálenosti, pak máš problém a velký, protože dostaneš pecku do bachoru a nevíš proč, když si udělal vše dobře. Prostě se u toho naučíš blbě timing.

U Higaony předpokládám, že to není ořezávátko a něco opravdu umí, proto předpokládám jiný záměr.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. úno, 2011 9:54

Naposledy upravil Gino dne sob 28. kvě, 2011 12:09, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. úno, 2011 11:42

Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 28. úno, 2011 11:58

Bavne se k věci, bez emocí. H. mě ničím neurazil, snažím se nad tou ukázkou diskutovat, tak aby to bylo k užitku.
Ať se ti líbí nebo ne Ukrop má pravdu. Naprosto s ním souhlasím. Na co si tam honí triko zbytečnou tvrdostí, když si hned na začátku udělá alibistickou vzdálenost.
Neřeším tady české karate verzus Higaona. Ani kdo cvičí lépe. Jen jsem poukázal na to, že ta ukázka není OK. I takový nýmand jako já si toho všiml.

Moji učitelé mě naučili v karate jednu věc. Nebuď posraný z velkých jmen, používej mozek. To je jedna z nejlepších rad co jsem od nich dostal. :wink:

Prostě kumite je o tom, aby se člověk především naučil odhad vzdálenosti, timing a feeling.
V té ukázce pokud to tak cvičí normálně si za:
1. útočník:
- fixuje špatnou vzdálenost na útok
- učí se bát soupeře- už před útokem se bojí jak H. naprosto zbytečně tvrdě zpracuje
2. obránce
- špatný načasování vlastní obranné akce
- žádný feeling - v podvědomí ví, že i když to posere nic se mu nestane. Necítí od útočníka tlak.

Je to sakra řízené kumite bez pohybu soupeřů, s předem domluvenou akcí, jak píše Michal to musí chodit na milimetry. To zvládnu v takové situaci i já, zaútočit s dopadem úderu přesně na kimono.

Nevím co měl při tvorbě té ukázky H. přesně na mysli, co chtěl zdůraznit, proto nikde nepíšu, že je to špatný karaťák jen, že se mě to nelíbilo. Jako každý na tomto fóru si mohu vyjádřit svůj názor. Koneckonců nikdo tady není povinen se mnou souhlasit. :wink:

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. úno, 2011 12:25

Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 28. úno, 2011 13:37

Gino píše:Ještě jednou: vzdálenost je na jedničku. Higaonna se hýbe už před dopadem útoku - tělem, krytem, vše v pohodě - kdyby zůstal stát na místě, tak jí dostane. Jestli se pan Terauchi Higaonny v tu chvíli bál, nebo ne, to nevím. Na GI jsem se mu zezadu nekoukal :lol: Ucropa na podporu svých argumentů nepotřebuješ, Ucrop o karate ani o Higaonnovi moc neví. Sice si rejpne všude, ale nepouští se do hypotéz.

Ok! Když je to vzdálenost na jedničku tak jo. Třeba kolem 35 s. nebo 1:03 jak si naměřuje vzdálenost (to snad ani nejde přehlídnout tu mezeru mezi pěstí a tělem) pak 1:07 atd. Vyčistím si brýle.
Ukrop nerýpal o H. nemusí o něm nic vědět, stačí mít oči a nějaké zkušenosti.
Uzavřeme to téma, když je to o KAKIE.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. úno, 2011 14:21

Naposledy upravil Gino dne sob 28. kvě, 2011 12:10, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 28. úno, 2011 16:14

Gino píše:.. nakonec se tu k tomu vyjádří jeden boxer a shotokanista, kde mudrujou nad tím, že jedna z největších současných postav goju ryu nemá, dle nich, na videu vše dobře.

Sorry, jsou věci, které jsou všude stejné, tak o nich může kecat i blbý šotokanista a zatvrzelý x-boxer.

Jinak už mlčím. Nechtěl jsem tě uvést do nepohody. Chtěl jsem jen pokecat, proč to H. tak cvičí. Docela mě to zajímalo.

RBR
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pon 28. úno, 2011 16:26

Gino píše:...Jako sorry, ale to mě fakt nebaví :wink: Já sem po nějaké době postnu něco zajímavého a za chvilku mám po náladě.
:roll:

Něco zajímavýho? 8O A kde to bylo? Asi jsem to přehlídnul... :oops: Jestli teda nemyslíš to video, kde nějakej Japončík místy poněkud nepřesně a s krkolomnou návazností "bojuje" proti fackovacímu panákovi - to pro mě osobně opravdu zajímavý není... :lol: :roll: Ale no jo, vždyť já taky vlastně nejsem praktikantem čínských BU, kterým to bylo jak píšeš určeno... :D

PS: Tímto zvyšuju skóre na 2 x-boxéry a jednoho shotokanistu (asi nějaká podřadná verze karate, když není označen jako karatista :lol: ) a přeji tvému zraněnému egu brzké uzdravení... :wink:

Slunce v duši! :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 28. úno, 2011 16:35

Naposledy upravil Gino dne sob 28. kvě, 2011 12:10, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RBR » pon 28. úno, 2011 17:34

Gino píše:Jen dál a houšť, pánové, předveďte se co ještě víte a umíte. Zatím tu máme 3 odborníky na goju ryu, kteří by mohli přepsat v IOGKF technický řád. Přidá se ještě někdo?
:wink:

Proč přepisovat technický řád?

RBR

PS: for chinese- už mu to kakie někdo konečně pochvalte.
RBR
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...