Moderátor: Picard
kumori píše:4 Gino - 1.dan je často spojován s "titulem" Sensei, ale Sensei je učitel a 1.dan je stupeň instuktorský, ne učitelský, řekněme Mistr-instruktor, tzn. že vedeš kohai (6.-4.kyu) a sempai (3.-1.kyu)
kumori píše:1.dan je často spojován s "titulem" Sensei, ale Sensei je učitel a 1.dan je stupeň instuktorský, ne učitelský, řekněme Mistr-instruktor, tzn. že vedeš kohai (6.-4.kyu) a sempai (3.-1.kyu)
Makoto píše:Covece, prave Lebeda a Matras se, verim ze ne umyslne, zaslouzili o to, ze je jj vnimano jako mix juda a karate. Podivej se na jejich karatisticke postoje. Ale jinak klobouk dolu, co dokazali, opravdu.
kamiwaza píše:Četl jsi někdy knihu od Matrase??? Podívej se na fotku z obalu. Je tam snad zenkutsu dači, ani dál v knize jsem neviděl kokutsu, nekoaši, kiba dači …? Ty jo? Nebo jsi je viděl stát v karatistickém střehu, i když si myslím, že kamae není zase tak špatnej postoj.
Makoto píše:Ten priklad z karate byl ocividne nestastny. Mne principy karate vysvetloval 3.dan v Shotokanu. Asi spatne. Nechme to byt. Neslo tu nakonec o karate, ale o rozdil mezi kur...nim a upgradem stylu.
Makoto píše: Nase jujutsu vychazi z jujutsu, ktere uci Petras, ale je tam dost velkych uprav, abychom byli schopni stat proti boxerovi, zapasnikovi, atd. Nakonec i sam Petras uznal meho mistra a kamarada za sveho nejlepsiho zaka a smer, kterym se toto jujutsu ubira se mu velice libil
jeikob píše:nechci býti ot.ale v souvislosti s jiu jitsu co františek kolman? učil to to v kulturním domě gong ve vysočanech.
jeikob píše:.......no jak vlastně vypadají v jiu jitsu ty techniky uderů? atemi dá se to vidět někde
kamiwaza píše:Tak tak, prý je dobrej. Bohužel nevyvíjí žádnou činnost stejně jako celý ČSJiu, pokud vím. Tedy vyjma tréninků, myslím na Balkáně.
Jejich stánky - http://sweb.cz/csjiu/
mysmys píše:Osobne mam v pdf nekolik japonskych knih ( v kandzi,ale s obrazkama) z konce 19.stoleti, kde jsou techniky nekolika skol (napr. Kito rju, Tensin Sinjo).
Makoto píše:mysmys píše:Osobne mam v pdf nekolik japonskych knih ( v kandzi,ale s obrazkama) z konce 19.stoleti, kde jsou techniky nekolika skol (napr. Kito rju, Tensin Sinjo).
Podel se prosim, pokud muzes. Mail: jaroslav.kolcun@dhl.com. Neco take mam, ale vetsinou to je judo s nalepkou jiu jitsu. Trabo Kano jiu jitsu
jeikob píše:tak on hlavně měl co má málokdo a to základ z ulice.znám ho z vypravění táty on ho pamatuje co by postrach žižkovských hospod.pak se dal na judo a zklidnil se. pak mám jednu příhodu ještě ve stadionu o něm jednou psali takový článek.a ten redaktor tam vypsal že ovládá snad všechny japonský bu i nin jutsu. a kamarád co baštil filmy s dudikoffem a sho kosugim. řikal hele pod pojedeme do počernic najdeme ho a zeptáme se jestli by nás vzal za žáky. no já mu řikal hele to je fakt kravina ,ale že to byl kámoš tak jsme tam jeli. našli ho vylez docela otravený pán bodejt by ne. kámoš sdělil co chce ,kolman se tak na nás podíval.řekl kluci počkejte tady a přinesl nám letáčky na ten gong:) prý těsně po revoluci hlídal havla.ale nepůsobil reprezentativně nosil šátek a točil s tonfama nebo saiema. no jinak hlavně maluje docela pekný obrazky hodně staré lodě,zvláštní technikou cigaretovým popelem a pivem
kumori píše:V dojo kde jsem cvičil tomu tak bylo a tomu co zde bylo napsáno to odpovídá, 1.dan je vlastně začátek další cesty, jak můžu někoho učit, když se sám učím?To jde jen zde, v ČR, kde vede samostatné cvičení i 3.kyu!Já jsem mohl vést blok cvičení v tréninku až po 2.danu a to jen pro stupně 6.-2.kyu.
jeikob píše:.......no jak vlastně vypadají v jiu jitsu ty techniky uderů? atemi dá se to vidět někde
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků