Pro Tiga:
V pohodě, pokud vím, rád odpovím asi se osobně neznáme, jinak bys to PS ani nepsal..
Myslím, že jsi to pochopil dobře. Někdy a někde je prostě zřejmý rozdíl, zejména v délce a intenzitě tréninku, který absolvují např. dva lidé jejichž schopnosti bys rád porovnal. Vždy tam ten rozdíl bude patrný. Třeba mě je také jasné, že se v 80ti letech budu pohybovat ( pokud se ještě budu pohybovat

) úplně jinak než nyní. Tím myslím lépe. A pak si můžeme zase vyměnit názory, ty věřím, že budou také jiné u nás u obou..
K těm základům - základy jsou základ

, a jsou obsažené ve všech pohybech stejně jako základní principy těchto základů.. Tak je tomu u všech a ve všem ( tím nemyslím pouze Bujinkan). Jen si je tam někdo uvědomuje popř.je vidí, jiný ne. Tohle by asi bylo vhodnější probrat osobně, abychom si rozuměli a mohli reagovat jednoduše bez nějakého slovíčkaření, ke kterému v této podobě neustále dochází. Já totiž v psaní nejsem moc dobrej

To, čeho byl schopen Takamatsu sensei už asi nezjistíme, nemyslíš? Jasně, že nějaké záznamy a psané příběhy existují a opět, někdo jim věří (třeba já), někdo ne (třeba někdo jiný než já) a jen málo lidí opravdu ví ( těch ubývá

a ani já, ani ty to nejsme ) takže do tohoto tématu bych se zde nepouštěl...